Nyheter om Oslo kommune


«Jenta i kjelleren»: Barnevernet vil ikke svare på hva som sviktet

Oslo kommune svarer ikke på sentrale spørsmål om hvordan Ramsha (22) kunne bli utsatt for overgrep – når barnevernet skulle passet på henne. I interne e-poster har barnevernet diskutert hvordan de skal gi VG et svar, uten å si unnskyld til Ramsha.
Les mer om:

Milliardær Egil Stenshagen må fjerne plenen og betale tvangsbøter

I snart fem år har investor og milliardær Egil Stenshagen kranglet med Oslo kommune om endringer han gjorde på en…
Les mer om:

Videregående skoler over på gult nivå fra 18. mai

Oslo kommune har i dag bestemt at videregående skole i Oslo går over til gult nivå for smitteverntiltak 18. mai. 
Les mer om:

Omstridt arv kan gi kunstis på Nordre Åsen

Med arven på 30 millioner fra pornogrründer Leif Hagen, har Skeid nå økonomisk mulighet til å bidra til fortgang i realiseringen av kunsisbane på Nordre Åsen. Det er bydelsutvalget i Nordre Aker helt enige i, og ber Oslo kommune følge opp.

Oslos treningssentre får ikke åpne dørene: – Jeg blir så utrolig skuffet

Oslo kommune begynner på gjenåpningsplanens andre trinn, men treningssentrene må fortsatt vente på svar.
Les mer om:

Butikker og kjøpesentre åpner igjen i Oslo: – Gå alene og på tider der det er færre folk

Butikker og kjøpesentre i Oslo kommune får åpne igjen fra torsdag. Næringsbyråd Victoria Marie Evensen er klar på at strenge smittevernregler må overholdes.
Les mer om:

Oslo kommune og regjeringen orienterer om coronasituasjonen og tiltak

Raymond Johansen varslet lettelser på tiltakene i Oslo. Statsminister Erna Solberg avholdt pressekonferanse om coronasitusasjonen nasjonalt rett etterpå.

Vurderer pengekrav mot ungdomspartier: – Helt utrolig

Fem ungdomspartier fikk utbetalt to millioner for mye fra Oslo kommune, men Kulturetaten krever ikke pengene tilbake. MDG synes det er en god idé å betale frivillig, mens andre partier vil at det sendes krav. KrFU har allerede vedtatt å betale.
Les mer om:

Få eldre somaliere vaksinert i Oslo

Oslo kommune sliter med å få vaksinene fram til noen av dem som trenger dem mest. Bare én av tre somaliere over 75 år er blitt vaksinert.
Les mer om:

Fikk offentlig støtte de ikke skulle ha: – Vi har ikke løyet om medlemstallene våre

Ungdomspartiene som fikk utbetalt to millioner kroner for mye i støtte fra Oslo kommune sier de hverken levert feil tall med vilje, eller visste at de fikk for mye penger. I samme periode satte AUF 800.000 i aksjefond.

Utendørs på Sæter samles folk i hopetall ute, mens kafeene har stengt: – Det blir jo bare parodisk

– Vi er sterk motstander av at Oslo kommune holder stengt og håper de åpner så snart som mulig, sier nordstrandsmannen Jon Anders Henriksen i Oslo Handelsstands Forening.

Byrådet i Oslo har fjernet nesten 5000 parkeringsplasser

Oslo kommune opplyser til ABC Nyheter at hovedstaden har fjernet 4775 parkeringsplasser siden 2016.
Les mer om:

Brudd i lønnsforhandlingene i Oslo kommune

Partene i Oslo kommune kom ikke til enighet i årets tariffoppgjør og har derfor valgt å melde brudd. Dermed går oppgjøret til Riksmekleren.
Les mer om:

Fra i morgen kan du droppe dette før sykehjemsbesøket

Oslo kommune gjør enkelte lettelser på besøksreglene ved sykehjem. Fra fredag kan besøkende komme uten å varsle sykehjemmet på forhånd.
Les mer om:

Oslo letter på besøksreglene ved sykehjem

Oslo kommune gjør enkelte lettelser på besøksreglene ved sykehjem. Fra fredag kan besøkende komme uten å varsle sykehjemmet på forhånd.
Les mer om:

Kritiserte ny ordning – nå vil Ap-styrte Oslo være med likevel

Oslo kommune ba på fredag om å få ta del i en ordning for arbeidsinnvandring. For bare to uker siden kritiserte byrådsleder Raymond Johansen selv den samme ordningen.
Les mer om:

Forbud mot privat fyrverkeri ble dessverre ikke vedtatt av Oslo bystyre denne uka

På onsdagens bystyremøte ble dessverre MDGs og SVs forslag om å utvide forbudssonen for privat fyrverkeri til å gjelde hele Oslo kommune (og ikke bare innenfor Ring 2 og trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga) nedstemt.

Derfor arbeides det på turveien

Bymiljøetaten i Oslo kommune har den siste tiden arbeidet, blant annet med traktor, på den nye turveien mellom Grinda og Sognsvann.
Les mer om:

Oslo får rekordmange vaksiner til uka

Oslo kommune mottar 28.482 Pfizer-vaksiner og 13.100 Moderna-vaksiner i uke 17. Så mange har ikke kommunen mottatt på én uke før.
Les mer om:

Akademikerne krever klar reallønnsvekst for høyt utdannede i Oslo kommune

Akademikerne krever reallønnsvekst når lønnsoppgjøret i Oslo kommune starter fredag. De advarer mot å bruke resultatet i frontfaget som fasit.

Oslo kommune tapte kostbar kaffekamp

Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale flere millioner i erstatning til Selecta etter at selskapet tapte en ugyldig anskaffelsesprosess.
Les mer om:

I Oslo risikerer utleiefirmaene parkeringsbot for dette: – Ikke noe vi har vurdert

Mens Oslo kommune nå truer med parkeringsgebyr til utleiefirmaene når elsparkesykler enten er feilparkert eller ligger henslengt rundt i bybildet, har ikke Fredrikstad kommune vurdert det samme. Men om kort tid kan det likevel bli langt strengere også her.

Nå kan Oslo kommune ta inntauingsgebyr for feilparkerte elsparkesykler

Fra mandag kan Oslo kommune taue inn elsparkesykler som står feilparkert. Utleierne får et gebyr på 1.590 kroner.
Les mer om:

Nordre Aker MDG: «Hva vi vil med småhusplanen»

MENINGER: Oslo Kommune reviderer småhusplanen. Planen som omfatter 29000 boliger står sentralt for Nordre Akers framtid som et godt sted å bo.
Les mer om:

Romerike har blant de høyeste smittetallene i landet, men ligger langt nede på vaksinestatistikken: – Forstår godt at innbyggere reagerer

Mens blant andre Oslo kommune vaksinerer innbyggere i 40- og 50-åra, holder man fremdeles på med vaksinering av personer i 60- og 70-åra på Romerike. FHI vurderer nå å fordele flere doser til Østlandet.