Nyheter om Oslo


- Noe feil som skjer

Noen nordmenn, som Marianne i bydel Gamle Oslo, har blitt innkalt til vaksinasjon samtidig som risikogruppene, selv om de ikke er i risikogruppene. FHI-overlege Preben Aavitsland forklarer hvorfor dette skjer.
Les mer om:

Norsk SpaceX-selskap har fått navn etter Musks megaprosjekt

SpaceX sniketablerte seg i Oslo med selskapet «Steam Systems». Nå har selskapet fått navnet «Starlink Norway» etter Elon…
Les mer om:

Hareide raste mot Glimt-fansen: – Ufyselig publikum

BODØ/OSLO (VG) (Bodø/Glimt – Rosenborg 2–2) Rosenborg reddet ett poeng mot spillets gang på Aspmyra. Rosenborg-trener Åge Hareide var meget fornøyd med ett poeng, men gikk hardt ut mot hjemmepublikumet etter kampen.

Tone syr festdrakter ingen andre har: – Vær deg selv

Bunadsdesigneren fra Oslo, Tone Greni, har flyttet til Tønsberg. Og med på flyttelasset har hun alle sysakene sine. Til nasjonaldagen har hun spesielt ett råd å huske på.
Les mer om:

Campos fikset Jerv-poeng

En scoring fra Diego Campos sørget for 1-1 i serieåpningen mellom Jerv og KFUM Oslo.
Les mer om:

Fra og med 17. mai er russetiden i gang for Oslorussen: – Vi må være strenge for at dette skal gå, sier russepresidenten

Fra og med 17. mai er russetiden offisielt i gang i Oslo. – Sist vi var samlet var i sommer, vi er veldig spente, forteller Johanne Haarklou Jensen (19).
Les mer om:

Frykter elsparkesykkel-kaos i Oslo i sommer

Operatøren Bolt forventer nok et år med oppskalering av antall elsparkesykler i Oslo, melder E24. Men de frykter også at det vil bli kaos.
Les mer om:

Pop-up konserter, veteranflyshow og digitale bekransninger

I år som i fjor blir det en litt annen 17. mai-feiring. Barnetoget i Oslo sentrum ble avlyst for flere uker siden, og i stedet blir det smittevennlig feiring i hovedstaden.
Les mer om:

Kom i 17. mai-stemning – hør Oslo Vocalis synge «Ved Rondane»

Oslo Vocalis deler vakker sang med lokalavisens lesere i anledning nasjonaldagen.
Les mer om:

Russ fra Vestfold og Oslo samlet seg i skogen

Russ fra både Vestfold og Oslo skal ha samlet seg natt til 16. mai.
Les mer om:

Oslo har allerede suverent flest i Europa. I sommer kommer det 10.000 til.

Bolt er positiv til Oslo-byrådets forslag om gategrunnsleie. Konkurrenten Tier mener på sin side at avgiften vil…
Les mer om:

53 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 53 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 30 under snittet de sju foregående dagene.
Les mer om:

Tilstanden stabil for mann som ble knivstukket på Tøyen i Oslo

En mann er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble funnet knivstukket på Tøyen i Oslo lørdag. Tilstanden til den skadde er stabil, ifølge politiet.
Les mer om:

Demonstrasjoner til støtte for palestinerne i Oslo og Bergen

Demonstranter både i Oslo og Bergen samlet seg lørdag til politiske markeringer mot voldsbruken i konflikten mellom Israel og palestinske grupper.
Les mer om:

På ti dager er èn milliard kroner forduftet i Tromsø-selskap(pluss)

Markedsverdien til bioteknologiselskapet ArcticZymes i Tromsø redusert fra 5,4 til 4,3 milliarder kroner de siste ti dagene på Oslo Børs.

Ine Eriksen Søreide: – Ligg unna EØS-avtalen, Vedum!

OSLO S (VG) Ine Eriksen Søreide (H) tar et kraftig oppgjør med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums EØS-motstand. Hun mener at dette setter norske distriktsarbeidsplasser i fare.
Les mer om:

Storeslem for Rekdals menn

Kjetil Rekdal sitt HamKam slo Stjørdals-Blink 3-0 i sesongopninga i førstedivisjon og toppar dermed tabellen. Også Fredrikstad kunne feire returen til nest øvste divisjon med seier. Karane frå plankebyen slo Åsane 3-2 borte. På Fosshaugane såg det lenge ut til at heimelaget skulle gå på ein smell mot Ull/Kisa, men på overtid sørga Peter Godly Michael at kampen enda 1-1. Sogndals Andreas Hoven fekk raudt kort tidleg i første omgang. Øvrige resultat: Jerv - KFUM Oslo: 1-0 Ranheim - Grorud: 1-0 Strømmen - Raufoss: 1-1 Tidlegare i dag slo Aalesund gjestane frå Bryne 2-1.

Festen reddes ikke av vaksine

Folkehelseinstituttet mener at det er smittevernfaglig forsvarlig å øke antallet vaksinerte som kan komme på besøk i private hjem. I Oslo kan man ikke samle flere enn ti selv om gjestene er vaksinert.

Milliardær Egil Stenshagen må fjerne plenen og betale tvangsbøter

I snart fem år har investor og milliardær Egil Stenshagen kranglet med Oslo kommune om endringer han gjorde på en…
Les mer om:

Stabilt for Lunde Pedersen

Skøytestjernen Sverre Lunde Pedersen er våken og klar etter fredagens operasjon. Han blir værende på Ullevål sykehus til videre observasjon. Norges Skøyteforbund skriver i en kort statusoppdatering at det «etter forholdene går fint» med Pedersen. Torsdag pådro han seg flere skader i en sykkelulykke. Videre blir det opplyst at skøyteløperen fra Os har litt smerter i nakken. Plagene blir vurdert nærmere i løpet av de neste dagene. 28-åringen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

Er i gang med ny etterforskning – vurderer nye avhør

En gruppe etterforskere fra Oslo politidistrikt jobber denne våren med nye undersøkelser i den 21 år gamle drapssaken. Det kan også bli aktuelt å gjøre nye avhør.
Les mer om:

Kongens biler kan bli stengt ute fra Oslo sentrum

Kongeparet planlegger ny kjøretur i åpen bil på 17. mai. Men om noen år kan nesten alle bilene til kongen bli utestengt fra bykjernen i de utslippsfrie sonene.
Les mer om:

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Tøyen i Oslo

En mann i 30-årene er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på Tøyen i Oslo tidlig lørdag morgen. En mann ble kritisk skadd i voldshendelsen.
Les mer om:

Kritisk skadd etter knivstikking

En mann er sendt til sykehus med kritiske skader etter å ha blitt knivstukket på Tøyen i Oslo. En person er anholdt. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.
Les mer om:

102 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 102 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 22 over snittet de sju foregående dagene.
Les mer om: