Nyheter om Olje- og energiministeren


Regjeringen vil elektrifisere sokkelen fra land

Det er ikke mulig å nå klimamålene uten å elektrifisere sokkelen fra land, mener olje- og energiministeren. Regjeringen foreslår derfor dette i en ny melding.

Ola Borten Moe (Sp): – Jeg har fått juling for dette i mange måneder

Den tidligere olje- og energiministeren mener Stortinget fikk all relevant informasjon i forbindelse med åpningen av Barentshavet sørøst.

Ber om vindkraft for å sikre arbeidsplasser

Lokale næringsdrivende og grunneiere ber olje- og energiministeren bidra til å skape et industrieventyr ved å si ja til bygging av vindkraftverk i Birkenes.

Høring om Equinors USA-skandale: – Kjente ikke til omfanget

Tidligere Olje- og energiministeren Tord Lien (Frp) er blant eks-statsrådene som i dag stiller til åpen høring om Equinors gigantiske tap i USA. Han peker på styret i selskapet som ansvarlig.

Oljeministeren med nye tall til Stortinget: Martin Linge-feltet forventes å gå med tap

Internrenten på skandalefeltet Martin Linge har gått fra pluss til minus, og oljeprisen som trengs for å gå med overskudd har steget fra 61 til 67 dollar per fat. Olje- og energiministeren mener man nå må ferdigstille feltet og få det i produksjonen.

Reagerer på ministerens uttalelser: – De er defensive

Olje- og energiministeren mener det er avgjørende at kommunene får ta del i verdiskapningen, men vil ikke si noe om når det blir aktuelt med lokal kompensasjon.

Ministeren vil ikkje stoppe vindkraftutbygging

I eit siste desperat forsøk på å stanse vindkraftutbygginga på Haramsøya, fekk aksjonsleiaren møte med olje- og energiministeren. Det enda med skuffelse.

Tina Bru (H) la fram USA-tall Equinor ikke fortalte henne om

Olje- og energiministeren listet opp hele regnestykket hun mener Equinor burde ha varslet henne om. Nå skal all internasjonal virksomhet undersøkes tilbake til 2012.

Olje- og energiministeren deler bekymringene for Kværner(pluss)

Olje- og energiminister Tina Bru (H) deler Marit Arnstads (Sp) bekymringer for Kværner Verdal, men overlater til Stortinget å forbedre tiltakspakken regjeringa har lagt fram.

Tina Bru (H) hardt presset i Stortinget etter Equinors USA-fadese

Olje- og energiministeren vil følge Equinors USA-satsing og investeringer tettere, men blir ikke med på å hente konsernet hjem eller iverksette en større gransking.

Tina Bru frykter at grønne prosjekter blir taper i oljekrisen

Olje- og energiministeren mener oljebransjen står overfor en nedtur som kan bli verre enn forrige krise.

Ekspert: Slik kan Norge sikre oljeinntekter og få opp aktiviteten

Han var rådgiver for olje- og energiministeren da oljeprisen stupte på 1980-tallet. Nå ber Arild Nystad i Stavanger om et nytt oljeskatteregime. – Vi må handle nå. Det er for sent om et halvt år, sier han.

Regjeringen godkjenner Equinors flytende havvindmøller

Olje- og energiministeren kunne onsdag overlevere en påskehilsen til Equinor og partnerne på Hywind Tampen-prosjektet. Går alt som planlagt vil Norge i 2022 ha verdens første oljefelt som er drevet med strøm fra flytende havvindmøller.

Tina Bru griper ikke inn – Equinor legger base i Bergen, ikke i Stavanger

Oljeselskapene er selv best skikket til å vurdere om baser bør plasseres i Stavanger-regionen eller ei, mener olje- og energiministeren.

Olje- og energiministeren gjør alt i sin makt for å berge jobber

Tina Bru er forberedt på konkurser og vet ikke om Norge kan håndtere et større koronautbrudd offshore. Statsråden vil strekke seg så langt som overhodet mulig for å redde arbeidsplasser.

Tre anbefalte saker: Inni seg er hun lamslått av nervøsitet

Den nye olje- og energiministeren er mye redd. Redd for å si noe feil – og for å drite seg ut politisk. Her er tre av våre anbefalte artikler.

Tina Bru blir ny nestleder i Høyre

Den ferske olje- og energiministeren fra Rogaland erstatter dermed Bent Høyre i Høyres toppledelse.

Tina Bru blir nestleder i Høyre

Olje- og energiministeren erstatter Bent Høie i partiets toppledelse.

Vil ha den nye olje- og energiministeren til Vardafjell

SV-politiker Heidi Bjerga er overrasket over at NVE ikke tar hensyn til lokale innvendinger mot vindkraftutbyggingen på Vardafjell. Denne må stilles i bero inntil den nye olje- og energiministeren har sett nærmere på sakskomplekset, mener hun.

Lille Ellis (1) motiverer olje- og energiminister Tina Bru i klimakampen

Småbarnsmor Tina Bru (H) frykter kloden «er på vei mot en ekstrem oppvarming den ikke kommer til å tåle», men olje- og energiministeren vil ikke føre en Greta Thunberg-politikk som Bru tror ville utløst krig.

Listhaug deler ut 69 letelisenser på norsk sokkel

Olje- og energiministeren vil ha opp hver eneste lønnsomme oljedråpe.

Sylvi Listhaug: – Jeg kommer til å være veldig oljevennlig

Olje- og energiministeren lover at oljebransjen ikke trenger å bruke bremsene med henne som statsråd.

Thunberg ut mot norsk oljeutbygging – får svar fra Listhaug

Klimaaktivist Greta Thunberg langer ut mot utbyggingen av det norske oljefeltet Johan Sverdrup. Hun burde heller hylle feltet, mener olje- og energiministeren.

Thunberg ut mot norsk oljeutbygging – får svar fra Listhaug

Klimaaktivist Greta Thunberg langer ut mot utbyggingen av det norske oljefeltet Johan Sverdrup. Hun burde heller hylle feltet, mener olje- og energiministeren.

Thunberg ut mot norsk oljeutbygging – får svar fra Listhaug

Klimaaktivist Greta Thunberg langer ut mot utbyggingen av det norske oljefeltet Johan Sverdrup. Hun burde heller hylle feltet, mener olje- og energiministeren.