Nyheter om Olaf Tufte


Tufte om italiensk rival: – Han skrek for å skremme oss

TOKYO (VG) Olaf Tufte (45) anklager Luca Rambaldi (26) for forsøk på å skremme konkurrentene sine under OL-åpningen. Italieneren nekter skyld.
Les mer om:

Olaf Tufte ble historisk

Olaf Tufte (45) ble fredag historisk som eneste nordmann som har deltatt i OL sju ganger. Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener evnene hans er helt i verdensklasse.
Les mer om:

Tufte tar ansvar for at roerne snublet og glapp finaleplassen

OL-veteran Olaf Tufte tok ansvaret for at det gikk «drittdårlig» med Norges dobbeltfirer i roing i OL-starten fredag.
Les mer om:

- Det ble et sjokk

OL-finalen glapp for Olaf Tufte (45) og dobbeltfireren. Trener Kjetil Undset mener gutta ble tatt på senga av konkurranseformen. - Det ble et sjokk.
Les mer om:

Tufte fnyser av «skremselstaktikk»: – Han sitter og hyler, han gjøken ved siden av oss

TOKYO/OSLO (NRK): Norges dobbeltfirer med Olaf Tufte og co. lykkes ikke i prøveheatet. Men det var deres egen feil og ikke motstanderen, til tross for at de prøvde å sette ut nordmennene.
Les mer om:

Tufte og co. langt unna OL-finale: – Det var noe dritt

Norges dobbeltfirer i roing må ro oppsamlingsheat søndag for å nå en OL-finale. Veteranen Olaf Tufte var skuffet, men er ikke bekymret.
Les mer om:

Tufte og co. langt unna OL-finale: – Det var noe dritt

Norges dobbeltfirer i roing må ro oppsamlingsheat søndag for å nå en OL-finale. Veteranen Olaf Tufte var skuffet, men er ikke bekymret.
Les mer om:

Finalen glapp – har én sjanse igjen

Norges dobbeltfirer i roing bestående av Erik Solbakken, Oscar Helvig, Olaf Tufte og Martin Helseth, må ro oppsamlingsheat søndag for å nå en OL-finale. Natt til fredag havnet den norske kvartetten på 4.-plass i forsøksheatet. Kun de to første fikk billett direkte til finalen. Søndag venter oppsamlingsheat hvor det er nye sjanser for kvalifisering. Polen vant heatet 0,3 sekunder foran Italia, og de to landene tok seg direkte til finalen.

Kritisk til Tufte-båten: – Ble et sjokk

TOKYO/OSLO (VG) I sitt syvende OL ble det alt annet enn full klaff for Olaf Tufte (45) og resten av den norske dobbeltfireren.
Les mer om:

Alt for Norge – en siste gang

TOKYO (Aftenposten): I hele karrieren har Olaf Tufte (45) sittet med ryggen mot målet. Nå er han snart i mål. Han skal bare ro seg ferdig i ett siste OL.
Les mer om:

Lagkameratene om Tufte: – Jeg er en av få som tør å si nei til ham

Den norske dobbeltfireren med veteran Olaf Tufte i spissen er en forskjellig og sammensatt gruppe. Bare positivt, mener kvartetten på medaljejakt i Tokyo.
Les mer om:

Bråk på Tufte-båt

Roer på båten til Olaf Tufte (45) vurderte å hoppe av før OL. - Med så ræva stemning tenkte jeg at OL ikke var verdt det, avslører Oscar Stabe Helvig (25).
Les mer om:

Olaf Tuftes ukjente drama

VM-finalen skulle bli selve kronen på verket for kongen av rosporten. Men Olaf Tufte endte sist, og skjønte ingenting. Så skjedde det som skulle snu opp ned på livet og karrieren hans.
Les mer om:

Lagkamerat om Tufte: – Jeg blir trist på hans vegne

Olaf Tufte innrømmer ikke selv at et syvende og siste OL blir noe helt spesielt for ham. Lagkameratene har et annet syn.
Les mer om:

– Leverer rekordtider

Det er bare et par uker til alle verdens sports-øyne er rettet mot Tokyo og der tenker Olaf Tufte å ta sin femte OL medalje i sitt syvende OL.
Les mer om:

- Absurd

Olaf Tufte (45) forbereder sitt sjuende OL. Det mener trener Kjetil Undset er «absurd». Roeren innrømmer tøffe økonomiske utfordringer. Men nå er fokuset rettet mot en drømmeavslutning på karrieren.
Les mer om:

Olaf Tufte får egen dokuserie

Idrettshelten Olaf Tufte (45) inviterer TV-seerne inn i privatlivet.
Les mer om:

OL-roerne ble beordret ut av båten

Olaf Tufte & co. har jobbet så intenst siden første samling på vannet i mars, at treneren mente roerne trengte en pause fra hverandre.
Les mer om:

Tufte gjør store forandringer: – Folk tror jeg har tviholdt på posisjonen

NYKIRKE (VG) For første gang siden 2002 lader Olaf Tufte ikke opp til et mesterskap i høyden. 45-åringen ror mot Tokyo på en helt ny plass i båten. Det har vært tøffe tak foran OL.
Les mer om:

Sterke OL-tester

Norsk rosport fikk flere seirer å juble over i sesongens siste verdenscupregatta. Johan Flodin beskriver det som hans beste helg som landslagssjef. Søndag kom de norske triumfene tett på ulike steder i Italia. Det startet med nok en bestenotering fra Birgit Skarstein. Som verdens første pararoer gjorde hun i Varese unna 2000 meter på under ti minutter (9.56,54). Få timer senere skulle det komme to verdenscupseirer i Sabaudia.

«Alene hjemme-Skarstein» har søkt om venninnestøtte

Birgit Skarstein (32) har søkt om tillatelse til å ta med seg en venninne inn i treningsrommet til Olympiatoppen når Olaf Tufte & Co. reiser til OL, og Norges ro-gullfavoritt blir «alene hjemme» en hel måned før hun reiser til Paralympics.
Les mer om:

Om avgjørelsen: - Ingen økonomisk buffer

Olaf Tufte (44) nærmer seg sin sjuende og siste OL-deltakelse. Etter det er nesten 30 år som toppidrettsutøver over. Satsingen har gitt ham både evige vennskap og edelt metall. Han har også forandret en internasjonal ro-verden.
Les mer om:

Rollebytte for Tufte – dropper verdenscup

Olaf Tufte (45) har måttet gi fra seg rollen som «stroke» og taktstokken i et forsøk på å få fart på Norges dobbeltfirer før OL i Tokyo om drøyt to måneder.
Les mer om:

Disse er forhåndsuttatt til OL

19 utøvere ble onsdag tatt ut til OL i Tokyo, og tre til paralympics. Blant dem Olaf Tufte, som med det er klar for sitt sjuende sommer-OL. Første uttak: Roing: Kjetil Borch, Kristoffer Brun, Are Strandli, Martin Helseth, Oscar Stabe Helvig, Erik Solbakken og Olaf Tufte. Håndballandslagene, kvinner og menn. Seiling: Line Flem Høst, Nicholas Fadler Martinsen, Martine Steller Mortensen, Helen Næss, Marie Rønningen, Hermann Tomasgaard, Anders Pedersen. Svømming: Henrik Christiansen. Sykkel bane: Anita Stenberg. Triatlon: Kristian Blummenfelt og Gustav Iden.

Norges første OL-utøvere klare

De norske OL-utøverne får tilbud om vaksine. Blant de OL-klare utøverne er Henrik Christiansen, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Olaf Tufte og håndball-landslagene.