Nyheter om Per Olaf Lundteigen


Sp- og Ap-topper: Slik skal vi forandre Norge

Sp-høvdingen Per Olaf Lundteigen og LO- og Ap-toppen Jørn Eggum sier deres regjering skal revolusjonere Norge. De lover å skape flere jobber for norsk ungdom – men varsler også dyrere mat.

Lundteigen med «klimahjelp» til Vedum - har ikke fått fram den grønne politikken

– Ingen har bedre CV på klima enn Senterpartiet, ingen har levd nærmere naturen, sier partiveteran Per Olaf Lundteigen (68). Han er frustrert over at Sp ikke har fått fram sin egen klimapolitikk i valgkampen.
Les mer om:

Sp-Lundteigen: – Vi har snakket over «huet» på folk

FLESBERG (VG) Det er sagflis, bark og tømmer over alt. I skogen ligger Senterpartiets klima-løsning. – Men vi har snakket over «hue» på folk, sier Sp-veteran Per Olaf Lundteigen.

Sp-topp åpner for SV-samarbeid: – En reell problemstilling

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen utelukker ikke et regjeringssamarbeid mellom Senterpartiet og SV.
Les mer om:

Sp-veteran Lundteigen: Feil å utestenge SV

VIKERSUND/LILLEHAMMER (VG) Både på grasrota og på Stortinget advares Sp-ledelsen mot å lukke døren for SV i en ny regjering. - Nei, det skal vi ikke gjøre, sier Per Olaf Lundteigen (67).

IT-ekspert om Sp-forslag: – Det er snakk om enorme summer

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener god internettdekning er kritisk infrastruktur, og at det offentlige skal kjøpe opp all infrastruktur. IKT-ekspert Torgeir Waterhouse mener det er urealistisk.
Les mer om:

Sp-høvding: – Derfor har Ap feilet og vi tatt over

Sp-høvdingen Per Olaf Lundteigen sier Sp har tatt over mye av Aps tradisjonelle rolle som den fremste forkjemperen for vanlige folk. Han sier at folk i Norge har gått fra avmakt til Senterpartiet.

Sp-veteran om avgifter: Trenger både pisk og gulrot

Det er ikke naturlig at Senterpartiet går til valg på et løfte om kraftige lettelser i bensin- og dieselavgiftene, mener partiveteranen Per Olaf Lundteigen.
Les mer om:

Sp i Buskerud gir Lundteigen fornyet tillit

Per Olaf Lundteigen har sittet i nærmere fem perioder på Stortinget for Senterpartiet. Nå er han renominert som førstekandidat fra Buskerud til valget i 2021.

Senterpartiet har gått fra arbeiderhat til Per Olaf Lundteigen

19. juni er det 100 år siden Senterpartiet ble stiftet. Av dets sju prioriterte saker på 1920-tallet har i hvert fall én blitt snudd på hodet.
Les mer om:

– LO og NHO må forhandle opp tarifflønna i jordbruket til norsk nivå!

Per Olaf Lundteigen (Sp) mener det bare er én måte å løse jordbrukets kritiske mangel på arbeidskraft som følge av corona-restriksjoner på - å tilby oppsagte og permitterte arbeid på norsk lønnsnivå.

Sp-veteran sa hans egne ordførere er så «slitne» at de diskuterer løsninger de ikke vil ha

Senterparti-veteran Per Olaf Lundteigen sa på Stortinget at hans egne ordførere på Helgeland var «så slitne at man diskuterer løsninger man egentlig ikke ønsker». – Det er jo ikke sant, sier partikollega.

Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget

Yrkesdykkere frykter for flere ulykker med nye regler. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen sier han vil kreve å få saken til Stortinget.

– Lokalt valgkamputspill, sier fylkesleder

– Man har ikke råd til Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Kassa er tom, sier Senterparti-toppene Per Olaf Lundteigen og Kjersti Toppe til Tidens Krav. – Bygging av SNR står fast, sier partiets fylkesleder Tove Henøen.

– Slitne polakker er EUs feil

ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Les mer om:

- Når kommer flomsikringen?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Langholm Hansen viser til at ministeren nylig besøkte kommunen og bedriften NorDan, som har virksomheten sin truet hvis det skulle komme en ny flom med samme skadeomfang som «Synne».- Etter denne flommen har NorDan hatt besøk av en rekke stortingspolitikere og ministere som har gitt inntrykk av at flomsikring på stedet vil bli prioritert.

Foreslår politisk sykehusstyring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Det tok alt for lang tid å gjennomføre Stortingets sykehus-vedtak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Ny klinikkdir.: - Vi skal utnytte nærdriftsfordeler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det betyr mye å være nær der folk er, prosesser kan gå fortere og folk brenner mer for sykehuset.

Blomster og kaktus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg sendte en mail til NRK. Jeg mener det er på sin plass at de får høre hva vi mener. Jeg ble også invitert sammen med ordfører Per Sverre Kvinlaug til å overlevere en blomst til ansatte. Vi kunne kanskje også sende opp en hilsen fra formannskapet, sa ordfører Jan Sigbjørnsen (H).Unni Å.

Lundteigen advarer mot taktikkeri(pluss)

Per Olaf Lundteigen (Sp) mener Senterpartiet må utrope Høyre til hovedmotstander, også lokalt.
Les mer om:

Lundteigen: – Viktig for Senterpartiet å støtte regjeringsskifte

Etter en måneds spenning fatter KrF sin endelige avgjørelse om veivalget på landsmøtet i dag. – Vil være utrolig viktig for Senterpartiet å støtte et regjeringsskifte, sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.
Les mer om:

Lundteigen: – Regjeringen svikter målet om økt selvforsyning av mat

– Søkt av Per Olaf Lundteigen å bruke tørkesommeren i år til å anklage regjeringen for lav selvforsyning av mat fra landbruket, slo landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) tilbake i Stortinget onsdag.

Disse snakker mest på Stortinget

Både Per Olaf Lundteigen (Sp) og Arne Nævra (SV) er på lista over Stortingets mest taletrengte.

Sp-veteran Per Olaf Lundteigen er Stortingets «rebell»

Senterpartiet-veteran Per Olaf Lundteigen stemte imot sitt eget parti ni ganger i forrige stortingsår. Han angrer på at han ikke har gjort det oftere. 
Les mer om: