Nyheter om Per Olaf Lundteigen


Ti år siden statskirkeordningen ble avskaffet

I dag er det ti år siden Stortinget vedtok å avvikle statskirkeordningen. Per Olaf Lundteigen (69) er stolt over å være en av tre som stemte mot vedtaket.

Sp-topp hudfletter regjeringens distriktspolitikk

Per Olaf Lundteigen er sterkt kritisk til Ap- og Sp-regjeringens distriktspolitikk. Ifølge ny rapport trenger Øst-Finnmark 140 nye personer hvert år – kun for å opprettholde folketallet.

Sp-topper dypt skuffet etter regjeringens sykehus-vedtak

Senterpartiets Jan Bøhler og Per Olaf Lundteigen er skuffet etter at regjeringen vedtok å bygge ut Gaustad og Aker sykehus, samtidig som Ullevål legges ned.

Sp-topp krever at Vedum setter ned bensin- og dieselavgiften

Sps Per Olaf Lundteigen krever at partiets finansminister får ned drivstoffprisene, mens nestlederen i Ringsaker Sp er skuffet over Trygve Slagsvold Vedum og ber ham være mer framoverlent.

Lundteigen advarer Ap mot å hindre deling av Innlandet

Dersom Arbeiderpartiet blokkerer oppløsningen av Innlandet fylke, vil det bli et «veldig vanskelig samarbeidsklima», advarer Sps Per Olaf Lundteigen.

Per Olaf Lundteigen: – Sp vil slutte å være dørmatte for Ap-ledelsen

Sp-nestor Per Olaf Lundteigen kommer med en kraftig advarsel til partiledelsen i Ap i forkant av møtet som vil avgjøre fremtiden for storfylket Viken.

Sp-Lundteigen vil ha makspris på strøm

Per Olaf Lundteigen (Sp) ønsker en makspris på strøm på 70 øre per kilowattime for husholdninger og næringsliv.

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen fikk etterlønn og vanlig lønn på samme tid

Etter at han ble gjenvalgt til Stortinget i 2009, fikk Sp-politiker Per Olaf Lundteigen ved en feil både vanlig lønn og etterlønn i en måned.

Stortinget betalte 58.000 kroner i etterlønn til sittende stortingsrepresentant

Stortingets administrasjon gjorde i desember 2009 en feil, som førte til at Per Olaf Lundteigen fikk etterlønn mens han satt på Stortinget.

Sp- og Ap-topper: Slik skal vi forandre Norge

Sp-høvdingen Per Olaf Lundteigen og LO- og Ap-toppen Jørn Eggum sier deres regjering skal revolusjonere Norge. De lover å skape flere jobber for norsk ungdom – men varsler også dyrere mat.

Lundteigen med «klimahjelp» til Vedum - har ikke fått fram den grønne politikken

– Ingen har bedre CV på klima enn Senterpartiet, ingen har levd nærmere naturen, sier partiveteran Per Olaf Lundteigen (68). Han er frustrert over at Sp ikke har fått fram sin egen klimapolitikk i valgkampen.
Les mer om:

Sp-Lundteigen: – Vi har snakket over «huet» på folk

FLESBERG (VG) Det er sagflis, bark og tømmer over alt. I skogen ligger Senterpartiets klima-løsning. – Men vi har snakket over «hue» på folk, sier Sp-veteran Per Olaf Lundteigen.

Sp-topp åpner for SV-samarbeid: – En reell problemstilling

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen utelukker ikke et regjeringssamarbeid mellom Senterpartiet og SV.
Les mer om:

Sp-veteran Lundteigen: Feil å utestenge SV

VIKERSUND/LILLEHAMMER (VG) Både på grasrota og på Stortinget advares Sp-ledelsen mot å lukke døren for SV i en ny regjering. - Nei, det skal vi ikke gjøre, sier Per Olaf Lundteigen (67).

IT-ekspert om Sp-forslag: – Det er snakk om enorme summer

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener god internettdekning er kritisk infrastruktur, og at det offentlige skal kjøpe opp all infrastruktur. IKT-ekspert Torgeir Waterhouse mener det er urealistisk.
Les mer om:

Sp-høvding: – Derfor har Ap feilet og vi tatt over

Sp-høvdingen Per Olaf Lundteigen sier Sp har tatt over mye av Aps tradisjonelle rolle som den fremste forkjemperen for vanlige folk. Han sier at folk i Norge har gått fra avmakt til Senterpartiet.

Sp-veteran om avgifter: Trenger både pisk og gulrot

Det er ikke naturlig at Senterpartiet går til valg på et løfte om kraftige lettelser i bensin- og dieselavgiftene, mener partiveteranen Per Olaf Lundteigen.
Les mer om:

Sp i Buskerud gir Lundteigen fornyet tillit

Per Olaf Lundteigen har sittet i nærmere fem perioder på Stortinget for Senterpartiet. Nå er han renominert som førstekandidat fra Buskerud til valget i 2021.

Senterpartiet har gått fra arbeiderhat til Per Olaf Lundteigen

19. juni er det 100 år siden Senterpartiet ble stiftet. Av dets sju prioriterte saker på 1920-tallet har i hvert fall én blitt snudd på hodet.
Les mer om:

– LO og NHO må forhandle opp tarifflønna i jordbruket til norsk nivå!

Per Olaf Lundteigen (Sp) mener det bare er én måte å løse jordbrukets kritiske mangel på arbeidskraft som følge av corona-restriksjoner på - å tilby oppsagte og permitterte arbeid på norsk lønnsnivå.

Sp-veteran sa hans egne ordførere er så «slitne» at de diskuterer løsninger de ikke vil ha

Senterparti-veteran Per Olaf Lundteigen sa på Stortinget at hans egne ordførere på Helgeland var «så slitne at man diskuterer løsninger man egentlig ikke ønsker». – Det er jo ikke sant, sier partikollega.

Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget

Yrkesdykkere frykter for flere ulykker med nye regler. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen sier han vil kreve å få saken til Stortinget.

– Lokalt valgkamputspill, sier fylkesleder

– Man har ikke råd til Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Kassa er tom, sier Senterparti-toppene Per Olaf Lundteigen og Kjersti Toppe til Tidens Krav. – Bygging av SNR står fast, sier partiets fylkesleder Tove Henøen.

– Slitne polakker er EUs feil

ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Les mer om:

- Når kommer flomsikringen?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Langholm Hansen viser til at ministeren nylig besøkte kommunen og bedriften NorDan, som har virksomheten sin truet hvis det skulle komme en ny flom med samme skadeomfang som «Synne».- Etter denne flommen har NorDan hatt besøk av en rekke stortingspolitikere og ministere som har gitt inntrykk av at flomsikring på stedet vil bli prioritert.