Nyheter om Odense


Åpner dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I danske Odense vekkes våre favoritteventyr til live når det spektakulære H.C. Andersens Hus åpner 30. juni. Opplevelseshuset er en portal inn til den danske forfatterens eventyrlige univers.
Les mer om:

Odd forsterker laget - ny kantspiller er snart på plass

SKIEN/ODENSE: Sander Svendsen returnerer til Odd på lån fra danske OB.

Dette venter Vipers i kvartfinalene: – Ett av verdens beste lag

Søndag gikk Vipers videre i Champions League på bekostning av danske Odense. Nå venter den russiske stormakten Rostov-Don i kvartfinalene.
Les mer om:

Vipers til kvartfinalen i mesterligaen

Katrine Lunde gikk foran da Vipers Kristiansand slo Odense 30–26 og sikret seg plass i kvartfinalen i mesterligaen. Seieren ble berget med knepen margin.

Vipers til kvartfinalen i Champions League - Reistad avgjorde på slutten

(Odense-Vipers 26–30, totalt 62–65) Vipers er klar for kvartfinalen i Champions League etter et vanvittig drama mot danske Odense søndag.

Vipers klare for CL-kvartfinale

Vipers er videre til Champions League-kvartfinale etter å ha slått Odense 30-26. Kristiansanderne gikk videre med 65-52 sammenlagt. Rostov-Don er Vipers' motstander i kvartfinalen.
Les mer om:

Følg Vipers’ skjebnekamp i Champions League og chat med vår reporter

Vipers må slå Odense i det avgjørende returoppgjøret i Champions League. Avkast 16.00.
Les mer om:

Vipers-spillerne før skjebnekampen: – Det er helt uaktuelt å tape

Vipers-spillerne har øvd mye på forsvarsspill denne uken, og er nå klare for den avgjørende Champions League-kampen mot Odense søndag.
Les mer om:

Vipers-motstander gikk på stjernesmell: – Odense bommer igjen når det gjelder

Tidlige morgener, sene kvelder, helger og på selveste julaften. Koronaens detektiver kan ikke ta fri
Les mer om:

Vipers-motstander gikk på stjernesmell: – Odense bommer igjen når det gjelder

Med ett poeng mot Viborg onsdag ville Odense blitt seriemester i Danmark, men tapte med hele 12 mål og måtte ta til takke med sølv.
Les mer om:

Dette betyr Astra­Zeneca-stansen for Sandnes og Stav­anger

Vipers-motstander gikk på stjernesmell: – Odense bommer igjen når det gjelder
Les mer om:

Ser ut som spiss Sander Svendsen endelig slipper ut fra kulden i Danmark

Spissen Sander Svendsen opplever å være ute i kulden så til de grader siden i sommer til tross for at han den første sesongen i den Fynske Superliga-klubben Odense Boldklub var toppscorer. Hovedtrener Jakob Michelsen ser ikke ut til å ville endre på noe med hensyn til Sander. Sander fikk noen måneder på utlån hos Brann i høst og nå er den en annen tidligere låneklubb som er i ferd med å redde han fra benkesliting. Telemarksavisa skriver at Odd er interessert i å hente 23 åringen.

Slik lever Vipers-spillerne i Danmark-bobla: – Det går mye i mat, egentlig

To kamper mot Odense og daglige treninger i Silkeborg. Det er hovedformålet med Danmark-turen. Men hva gjør Vipers-spillerne utenom det sportslige?
Les mer om:

Forsvarssjefen med lovnad før returkampen: – Det skal ikke skje igjen

Etter 36 baklengsmål mot Odense søndag, finner Vipers stor motivajon i å bedre forsvarsspillet før returkampen.
Les mer om:

Vipers-spillerne før avreise: – Vi skal ned og banke danskene

Det er bare en ting som gjelder for Vipers når de reiser til Danmark for å møte Odense i Champions League; de skal videre til kvartfinale.

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Tore Reginiussen til klubben som digger nordmenn

Litt uforståelig for oss på «utsiden» men Tore Reginiussen var ved årsskiftet klubbløs etter å ha «sonet» ferdig 12 år for Rosenborg. – Sjefene på Lerkendal valgte å ikke fornye hans avtale til tross for at det ble lovet flere ganger i løpet av høsten. Midtstopperen som er kjent for å gi alt har så mye som en kamp i tysk fotball (Schalke) bak seg. Nå er han tilbake i Tyskland til 2.Bundesligaklubben St.Pauli. Tore Reginiussen som har rukket å bli 34 år gammel har spilt 31 ganger for Norge (4 mål) og hele 290 kamper i Eliteserien. (23 mål og 10 assist).

Jørgen Skjelvik har signert

Etter en suksessrik periode hos RBK tok Jørgen Skjelvik flyet over atlanteren til MLS i 2018. Nå venter Superligaen på 29-åringen. På deadline day for ett år siden ble det klart at Skjelvik byttet LA Galaxy med dansk marsipan og leieopphold hos Odense.

Ny smitterekord i Danmark – stenger delvis ned København og flere byer

Etter pandemiens verste smittedøgn beordrer Danmarks statsminister delvis nedstenging av København, Århus og Odense.

Troppen som reiser til Wien:- Et godt sammensatt lag

Søndag ble det bekreftet at Norge tar turen til Wien for å møte Østerrike i Nasjonaligaen. Etter at A-laget ikke fikk reise avgårde til kampene mot Romania og Østerrike. Har Norges fotballforbund rasket i sammen en tropp, som skal representere Norge i deb avgjørende kampen om gruppeseieren i nasjonaligaen mot Østerrike. Lenge har det vært ett spørsmål. om Norge kunne bruk Martin Ødegaard, Morten Thorsby og Jens Petter hauge kunne bli med i troppen. Etter at samtlige har tidligere hatt koronaviruset. Nå er det klart at ingen av de tre er med i troppen til Leif Gunnar Smerud.

27-åringen fra Ørsta lever ut proffdraumen med Champions League-spel(pluss)

Malene Aambakk har takla overgangen til dansk håndball og Odense godt.
Les mer om:

Ventet til det var ett (1) sekund igjen

Tradisjonen tro Brann ventet til det var et sekund igjen av overgangsvinduet for å sende inn nødvendige papirer for overgangen til Sander Svendsen. Bergensklubben er ikke kjent for å være spesielt flinke til å drive fotballklubb, men denne gangen hadde de flaks.

Stor oversikt over overgangene på Deadline Day i Eliteserien

Se oversikten over hvilken spillere som byttet klubb under Deadline Day i Eliteserien.AalesundInn:Sigurd Tafjord fra SpjelkavikKasper Jørgensen fra LyngbyUt:Holmbert Fridjonsson til BresciaDaniel Leo Gretarsson til BlackpoolHåvard Mork Breivik til Hødd Bodø/GlimtInn: Hugo Vetlesen fra StabækVegard Leikvoll Moberg fra Silkeborg IF BrannInn: Sander Svendsen fra Odense Kristiansund BKInn:Kjetil Holand Tøsse fra Notodden Molde FKInn:Birk Risa fra OddUt:John Kitolano til Odd OddInn:Vladimir Rodic fra Hammarby (lån)John Kitolano fra Molde (lån, fra Woverhanpton)Ut:Kasper Lunding til

Reagerer på debattklima

Etter to dagar i uvisse er det klart: Sander Svendsen sin overgang frå Odense til Brann er godkjent. NFF meiner det er verdsrekord.

Nå er han Brann-spiller

Torsdag kom meldingen fra FIFA. Overgangspapirene for låneavtalen med Sander Svendsen (23) er nå godkjent, to dager på overtid.Brann og danske Odense begynte å diskutere overgangen sent mandag kveld, like før overgangsfristen gikk ut ved midnatt. Begge klubbene leverte papirene fra seg til sine respektive fotballforbund før fristen gikk ut ved midnatt, men der stoppet det opp. Det opplyser klubben på sitt nettsted torsdag.– Det har vært noen merkelige dager med mye frem og tilbake. Det er deilig å endelig ha fått en avklaring og at alt har gått gjennom.