Nyheter om Oberstdorf


VM-uttatte Wiig kritisk til forbundets «vingling» etter vraking: – Det er ingen klare retningslinjer

Han var den som var nærmest Norges sprint-ess og kom seg til og med til VM i Oberstdorf som reserve. Men drøyt to måneder senere var ikke 23 år gamle Sivert Wiig funnet god nok for verken elite- eller rekruttlandslag.
Les mer om:

Langrenn ser ut som et 17. mai-tog – hva med fremtiden?

I etterkant av «Norway Open» i langrenn i Oberstdorf har det rast en debatt om langrennssportens fremtid i en tid med dalende barnerekruttering og norsk totaldominans internasjonalt.
Les mer om:

Sjur Røthe har blitt pappa: – Vi er veldig stolte

Sjur Røthe og samboeren Siv Emilie Løvvold ble pappa til Didrik 18. mars. Barnet kom til verden 12 dager etter at han dro hjem fra ski-VM i Oberstdorf.
Les mer om:

Sjur Røthe har blitt pappa: – Vi er veldig stolte

Tønsberg-bosatte Sjur Røthe og samboeren Siv Emilie Løvvold, ble mamma og pappa til Didrik 18. mars. Barnet kom til verden 12 dager etter at han dro hjem fra ski-VM i Oberstdorf.
Les mer om:

Klæbo langer ut: – Jeg er fryktelig lei av FIS

I en egen, privat film forteller Johannes Høsflot Klæbo (24) på YouTube om det som skjedde etter at han ble fratatt VM-gullet på femmila i Oberstdorf.
Les mer om:

Åpenhjertig Klæbo med friske spark i privat YouTube-film etter femmila i VM

I en egen, privat film forteller Johannes Høsflot Klæbo (24) på YouTube om det som skjedde etter at han ble fratatt VM-gullet på femmila i Oberstdorf.
Les mer om:

Langer ut mot FIS

Johannes Høsflot Klæbo (24) snakker ut om dramaet som oppsto på oppløpet på femmila under Ski-VM i Oberstdorf. Samtidig kommer han med krass kritikk mot Det internasjonale skiforbundet (FIS).
Les mer om:

Granerud er tilbake

Halvor Egner Granerud er tilbake i skibakken og landet på 223,5 meter i sitt første skikkelige svev etter å ha vært koronasmittet under Oberstdorf-VM. Den norske hopp-profilen fikk trent litt i Granåsen i forrige uke etter at han kom hjem etter en lang isolasjon Oberstdorf. Onsdag landet på 223,5 meter i sitt første treningshopp i mammuttbakken i Planica. Granerud tok sølv under skiflygings-VM samme sted i desember i fjor. Klart lengst i første treningsomgang var østerrikeren Michael Hayböck. Han landet på 241,5 meter.
Les mer om:

Svensk langrennshelt hjerteoperert

Sveriges tidligere langrennsstjerne Torgny Mogren (57) har fått fikset en alvorlig feil på en hjerteklaff. Han trodde først han var koronasyk. Mogren begynte å føle seg dårlig mot slutten av ski-VM i Oberstdorf. – Jeg kjente på feber og trodde at jeg hadde fått covid, men det var det ikke, sier han til Radiosporten. Der har 57-åringen i lang tid vært skiekspert. Mandag var Mogren gjennom en akutt hjerteoperasjon. Nå hviler han på sykehuset. Torgny Mogren vant ett OL-gull og ble verdensmester fire ganger på 1980- og 1990-tallet. Blant annet vant han femmila i både 1991 og 1993.

Granerud klar for Planica

Hopplandslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut troppen som drar til Planica for verdenscupfinalen. Blant dem som er tatt ut er Halvor Egner Granerud. Hoppesset fikk påvist korona under VM i Oberstdorf og mistet store deler av mesterskapet. Stöckl har også funnet plass til 20 år gamle Benjamin Østvold, som nylig hoppet 150 meter i Zakopane. – Dette blir gøy. Da Andreas Vilberg (trener) kom og fortalte at jeg var tatt ut, så trodde jeg egentlig ikke på han. Jeg fikk høre at jeg var i diskusjonen, men det er fortsatt litt surrealistisk at jeg skal nedover til Planica.

Granerud tilbake

Etter koronasmitten under VM i Oberstdorf er verdenscupvinner Halvor Egner Granerud (24) klar til å avslutte sesongen med skiflyging i Planica.
Les mer om:

Her blir Sundby stilt til veggs av kona – men nå har de avgjort langrennsfremtiden

«Jeg er ferdig. Onsdag er mitt siste løp», sier Martin Johnsrud Sundby dagen før hans eneste VM-løp i Oberstdorf. Så endrer mesterskapsoppturen alt. Det fører til strenge diskusjoner over kjøkkenbordet hjemme i Oslo.

Magekatarr ødela VM-avslutningen for Kalla

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla mener å ha funnet svaret på hvorfor avslutningen på ski-VM i Oberstdorf ble en gedigen nedtur.
Les mer om:

Kalla fikk VM ødelagt av magekatarr

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla mener å ha funnet svaret på hvorfor avslutningen på ski-VM i Oberstdorf ble en gedigen nedtur. Kalla måtte bryte tremila i klassisk stil som avsluttet mesterskapet i Tyskland. I etterkant ga den svenske veteranen uttrykk for at hun slet med magen. Ifølge Kallas personlige trener Magnus Ingesson handlet det etter alle solemerker om en magekatarr. – Mageproblemet kom på torsdag kveld, mye tyder vel på katarr, hun hadde kjempevondt høyt oppe i magen, sier han til Expressen. – Hun var ikke sikker på om hun skulle starte, men hun ville prøve.

Granerud var i kjempeform i «comebacket»: – Helt fantastisk

I to uker satt han isolert i Oberstdorf etter å ha testet positivt for korona under ski-VM. Nå er han hjemme igjen.
Les mer om:

Avslører sykdommen som gjorde at hun mislyktes i VM

Sveriges skistjerne Charlotte Kalla fikk det ikke til å stemme under VM i Oberstdorf og måtte bryte tremila. Nå forklarer treneren årsaken.
Les mer om:

Granerud får reise hjem

Tirsdag kveld fikk skihopperen Halvor Egner Granerud endelig bekreftet negativ corona-test. Han slipper dermed ut av isolasjon i Tyskland og får reise hjem til Norge på onsdag. Granerud har vært i isolasjon i15 dager etter at han testet positivt for covid-19 under VM i Oberstdorf. Han må i karantene når han kommer hjem til Trondheim men har fått dispensasjon til å trene i Granåsen for å forberede seg til verdenscupavslutningen i Planica neste helg (25-28/3).

Advarer etter nytt svar

- Det føles digg, sier Halvor Egner Granerud (24). Skihopperen testet negativt for corona i dag, og kan forlate Oberstdorf i morgen. Nå advarer han konkurrentene før sesongavslutningen: - Skal avslutte med stil.
Les mer om:

Kombinertsjefen mener Riiber tirres av motstand

Ivar Stuan mener at Jarl Magnus Riiber bare har godt av at Østerrike gjenoppsto som en seriøs utfordrer i kombinertsporten under årets VM i Oberstdorf.

Svenske skistjerner tok «hevn» under Heidi Wengs seiersintervju

Under Ski-VM i Oberstdorf ble svenskene provosert da Heidi Weng plutselig kom jublende inn i TV-kamera mens Frida Karlsson ble intervjuet om den skuffende 6. plassen på stafetten.

Bolsjunov fekk sin revansje

Aleksandr Bolsjunov stakk av frå resten av feltet ut på den siste runda, og hadde full kontroll på 15-kilometeren i Engadin. – Du kan ikkje anna enn å bli frykteleg imponert over den skiløparen hans er, seier Norges trenar Eirik Myhr Nossum. Vi fekk aldri nokon reprise av spurtoppgjeret frå VM i Oberstdorf.

«Ingen vil vel vinna ved å øydelegga for konkurrenten»

KOMMENTAR: – Korleis ville premiepallen sett ut etter femmila i Oberstdorf dersom idrettsmoralen fekk rå?
Les mer om:

Gull-treneren: – Vi kan ikke ta to dager på fylla hver uke for å få konkurranse

OBERSTDORF (VG) Landslagstrener Eirik Myhr Nossum så Norge ta alle VM-medaljene bortsett fra to. Han er villig til å gjøre alt for å få tøffere konkurranse. Nesten.
Les mer om:

- Stemmer ikke

Den russiske langrennssjefen Jelena Välbe er kritisk til den norske langrennsdominansen under VM i Oberstdorf. Samtidig kommer hun med påstander om at nordmennene benytter seg av legalisert doping og smutthull.
Les mer om:

Klæbo til NRK om bildene etter femmila: – Har fokus på hva jeg kan slå og ødelegge

PONTRESINA (NRK): For aller første gang forteller Johannes Høsflot Klæbo om nervene etter målgang, spenningen i juryrommet og sinnet som fulgte timen etter at han trodde han hadde vunnet femmilsgullet i VM i Oberstdorf.
Les mer om: