Nyheter om Obama


Obama ber canadierne stemme på Trudeau

USAs tidligere president Barack Obama anbefaler canadierne å stemme på statsminister Justin Trudeau i mandagens valg.

Obama hyller heltene fra 11. september

USAs tidligere president Barack Obama hyller amerikanske helter som ofrer seg for andre, på 20-årsdagen for terrorangrepene i 2001.

Obama får kritikk etter stjernespekket bursdagsfest

Barack Obama feiret lørdag sin 60-årsdag med dansing, kake og hundrevis av gjester. Det har fått sosiale medier til å rase.
Les mer om:

Raser mot feiring

USAs tidligere president Barack Obama møter motstand blant republikanere, etter at 60-årslaget hans på ferieøya Martha's Vineyard ble kjent. Det hvite hus avviser kritikken.

Utgir bok sammen

Barack Obama og Bruce Springsteen gir ut bok sammen i oktober om oppvekst, politikk og verdier i USA. Boken er basert på podkasten Renegades: Born in the USA.
Les mer om:

- Vi må være bekymret

Barack Obama er bekymret for tilstanden til det amerikanske demokratiet.
Les mer om:

Engelsk journalist: Manchester United på handletur i Danmark

Selv om vi har Erling Haaland og Martin Ødegaard helt der oppe i verdenstoppen, er vi småmisunnelig på våre danske naboer. En haug med danske talenter spres kontinuerlig rundt til de største klubbene i de beste ligaene. Jesper Lindstrøm er nestemann ut. Brøndby-spilleren fikk debuten i 2019 og har som 21-åring rukket å få med seg 65 kamper for Superligaklubben. Les: Sheffield United: Kommer ikke på tale med billigsalg Solide 15 scoringer, 15 assists og et solid skuddbein har fått United til å trekke til Danmark.

Dette må jo være perfekt for Martin Ødegaard

Hvis du føler det litt småforvirret denne tirsdagen er du hvertfall ikke alene. Mens lukten etter after shave´n til Zinedine Zidane fortsatt henger i gangene hos Real, lanseres Carlo Ancelotti som ny manager. Med tre år igjen av kontrakten som frelser i den blå delen av Liverpool, bestemte Florentino Perez seg for å ringe Ancelotti. Les: Ajax-talent Brian Brobbey signerte for RB Leipzig – så forsvant motivasjonen med Nagelsmann ut døra Og når Real Madrid ringer, så sier du ja. Spesielt når du tidligere har hevet Reals 10.

Ajax-talent Brian Brobbey signerte for RB Leipzig – så forsvant motivasjonen med Nagelsmann ut døra

Når du bestemmer deg for å forlate talentfabrikken Ajax som 19-åring, da søker du en klubb hvor du vet du får utviklet deg videre på banen. Brian Brobbey valgte RB Leipzig. Eller rettere sagt Julian Nagelsmann. Les: Barcelona trenger 10 dager for å løsne knuten For etter at Nagelsmann forlot Leipzig, er ikke nederlenderen like tent på å coaches av Jesse Marsch. Sehr Schön Brian Brobbey!

Manchester Evening News: United skal ha tre ekstreme forsterkninger i sommer

Det er knapt en av verdens beste spillere som ikke kobles til Manchester United. Kanskje vi skal skylde på Alex Ferguson, som levde etter regelen om å bygge opp de beste spillerne i verden – de han manglet skulle han hente fra andre klubber. Uansett, ryktene sitter løst rundt United. Men når den «sindige» lokalavisa Manchester Evening News tillater seg å være konkret om kommende forsterkningen, da ligger det noe i lufta i den røde delen av byen.

Leonardo svarer på ryktene om Pochettino-exit

Tottenham står uten manager. Pragmatiske Daniel Levy har tydeligvis ikke noe problem med å svelge stoltheten og jobbe for å hente Pochettino tilbake til London, men når jobben hos Real Madrid også står ledig, må London-klubben uansett vente på gangen. Det er egentlig helt vilt at Pochettino skulle forsvinne fra PSG før han hadde kommet igang. Selv PSG kan ikke dømme Pochettino etter en halv sesong med manglende suksess i Champions League og Ligue 1.

«På tide å finne noe nytt»

Tottenham forsvarer Serge Aurier har aldri lagt skjul på at han en dag returner til Paris, «en dag» kan komme fortere enn mange trodde. – I løpet av årets sesong satte Serge Aurier to mål på 19 kamper i Premier League. Tottenham-forsvareren har også en avtale med klubben frem til sommeren 2022. – Men han vil dra akkurat nå. Les: Stan Collymore tror løpet er kjørt for Manchester United «Alle er klar over at hvis jeg hadde ønsket å forlenge kontrakten med Tottenham, hadde jeg allerede gjort det.

Tidligere tysk finansminister skal ha blitt overvåket: – Det er absurd

Konfronterte Obama om overvåkning i 2013, men visste ingenting om at han selv kan ha blitt utsatt for amerikansk spionasje.
Les mer om:

Stan Collymore tror løpet er kjørt for Manchester United

Harry Kane er i spill. Vi har inget behov for å se Kane forlate Tottenham, men når spilleren selv gikk ut med at han nå skal spille i en klubb som kjemper om trofeet Phil Foden og Kai Havertz knivet om på lørdag, da er ikke lenger Spurs veien videre. Dessverre. Men for Manchester United, City og Chelsea, byr dette på en mulighet som kan påvirke utdelingen av trofeene neste sesong. Harry Kane er Premier League-kongen av assists og scoringer for klubben som endte på syvende plass i serien. Say no more.

Ekstrabladet: Premier League-bud på Victor Nelsson

73-åringen Roy Hodgson har gitt seg hos Crystal Palace. Gjennomsnittsalderen i troppen har dermed sunket betraktelig. Nå jobbes det for å sørge for at gjennomsnittsalderen i forsvaret også går ned. Mamadou Sakho, Scott Dann, James Tomkins og Gary Cahill har alle rundet 30 år. Ifølge danske Ekstrabladet har Premier League-klubben funnet en ung og fremadstormende til forsvaret. Les: Gazzetta dello Sport: Juventus gir ikke opp Pogba-byttehandel Victor Nelsson. 22-åringen har spilt for FC Köbenhavn siden sommeren 2019, og har brukt utstillingsvinduet godt.

Erling Haaland har nådd det første målet

20-åringen er neppe helt fornøyd med å måtte nøye seg med en toppscorertittel, her skal det sankes trofeer. Likevel, når du har høyest produksjon i Mesternes Mester som tidenes yngste, da teller det. Etter lørdagens finaleseier til Chelsea var det klart ingen passerte Dortmund-spilleren. Kylian Mbappé var neppe like fornøyd med at den norske jyplingen dro til med to flere scoringer.

Aldri i verden Gianluigi Donnarumma ender opp i Barcelona

Sky Italia melder i dag at AC Milan keeper Gianluigi Donnarumma som er på utgående kontrakt mest sannsynlig ender opp i Barcelona. – Fra vårt ståsted virker det svært usannsynlig gitt mengden med ondt blod mellom Barcelona og Donnarumma sin agent Mino Raiola. Og tidligere denne uken bekreftet Milanos sportsdirektør Paolo Maldini at klubben og keeperen går hver til sitt når kontrakten hans utløper. Maldini sa helt uten ironi følgende: «Han fortjener all respekt. Han har gitt oss mye, men nå er våre veier delt.

Brentford tilbake til Premier League etter mer enn 70 år

Klubben som ble stiftet i 1889 har verdensrekord i å spille i sluttspillfinaler og ikke rykke opp. – men denne gangen skjedde det virkelig. – Det har vært en uvanlig land reise. Klubben ble i 2012 kjøpt av Matt Benham som har blitt styrtrik på betting. Brentford som var i League One på det tidspunktet stod i fare for å gå konkurs da Benham dukket opp og betalte gjelden på 500 000 pund og kjøpte klubben. – Etter det har eieren som er en tallfreak bygget opp klubben med matematisk nøyaktighet.

Gedigen nedtur for James Rodriguez

Han er fortsatt under 30, har revitalisert karrieren sin den siste sesongen hos Carlo Ancelotti med 26 kamper for Everton. Alt taler for at Colombia skal nyte godt av spilleren når det skal spilles landskamper i sommer. Resten av fotballverden tar ikke sommerferie mens europerne kjemper om sitt trofé. Det venter et tett kamprogram for det colombianske landslaget i juni med to VM-kvalikkamper og det prestisjefylte Copa America.

United-mål tror på exit i sommer

Er midtstopper-ressursene bra nok i troppen til United? Spør du Rio Ferdiand og Gary Neville, får du et klart no! Ser du på Premier League-tabellen får du et tja. Ruben Dias ble denne sesongen hentet til City fra Benfica og gjorde som landsmann Bruno Fernandes. Etter noen spark på ballen i verdens tøffeste liga var dommen klar: Brilliant! Les: Ny sjef får trolig Sander Berge til å bli Citys midstopper vant Football Writer´s Player of the Year Award i debutsesongen og har vært outstanding i Premier League og Champions League.

Obama hyller United-stjerne

Kvartfinale-knekk etter Emilios drømmescoring
Les mer om:

Obama hyller United-stjerne

Marcus Rashford (23) blir hyllet på Twitter av USAs tidligere president, Barack Obama (59), etter at de to møttes digitalt for å snakke om bøker.

Første store signering på plass hos Liverpool!

Ibrahima Konaté er 22, har fire sesonger hos Bundesliga-nesten-toppen. Nå forsvinner midtstopperen ut av Leipzig med landsmann Dayot Upamecano. Men der Upamecano følger Nagelsmann, hentes Konaté av Mester Klopp. Les: United-spillerne kan begynne å grue seg – samtaler igang med Lukaku -Jeg er virkelig glad for å komme til en kjempeklubb som Liverpool… jeg ser virkelig frem til å møte mine nye lagkamerater, staben og å starte et nytt kapittel, sier Konaté oppskriftsmessig.

Bekreftet: Andrea Pirlo er ferdig hos Juventus

Når vi om ti år skal se tilbake på 2020/21-sesongen er det ikke bare viruskaos, Klopps skadehelvete og tomme tribuner som vil huskes.

- Rasistisk, kjønnsdiskriminerende gris

En ny bok beskriver hva USAs tidligere president Barack Obama angivelig mener om en annen tidligere president, Donald Trump.