Nyheter om Nygård


Vil gi åtte millioner til utsatte småbutikker

Nå kommer hjelpen til koronarammede Fredrikstad-butikker: Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) foreslår å bruke åtte millioner fra kommunens næringsfond for å hjelpe. – Fantastisk, sier blomsterhandler Thorbjørg Ihleby.
Les mer om:

Fredrikstad får 60 prosent flere vaksiner

Regjeringen går inn for 60 prosent flere vaksiner til kommuner med vedvarende høyt smittetrykk. – Det vil bety veldig mye for oss, sier Fredrikstad-ordfører Jon Ivar Nygård.

Kjersti (20) frå Midsund satsar på betongfaget(pluss)

Kjersti Marie Nygård har valt eit utradisjonelt yrke. Fredag klarte ho fagprøva i betongfaget med glans og fekk straks tilbod om fast jobb.
Les mer om:

Hett under debatt i kveld: – Hvis du griner på nesa av 256 millioner, er du bortskjemt

Det ble tidvis hett i manesjen under kveldens politikerdebatt i Litteraturhuset. Særlig steg temperaturen da Jon-Ivar Nygård (Ap) og Ingjerd Schou (H) møttes til duell til sist.

Nygård om gjenåpning: – Vi trenger å komme et skritt videre

Ordfører Jon-Ivar Nygård mener det er viktig at Fredrikstad kommer til neste skritt av gjenåpning, men er helt klar på at det vil bli lokale forskrifter i tillegg til nasjonale regler dersom kommunen nå går ut av det såkalte 5B-regelverket.

Spørretime med «koronasjefene» i Fredrikstad, direkte torsdag kl. 14:00

Ordfører Jon-Ivar Nygård, kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold og kommuneoverlege Anne Kristine Nitter svarer på spørsmål om koronapandemien i Fredrikstad.

Forskere vil analysere den døde ørnen: - Vindkraftverk med respekt for seg selv burde ha regelmessige fuglesøk(pluss)

Seniorforsker Torger Nygård i Norsk institutt for naturforskning (NINA) sier de gjerne vil analysere ørnen som døde i Harbaksfjellet vindpark i helga. Han mener alle vindkraftverk burde kartlegge fugledød regelmessig enten myndighetene krever det eller ikke.
Les mer om:

Er Chris (30) Norges hyggeligste håndverker? – Han får ti av ti poeng av meg

Chris Henrik Nygård (30) hos byggmester Helle i Borge har tatt et skritt videre, og blitt lærling i voksen alder. Nå har kollegaen Daniel Sivertsen nominert den tidligere keeperen som Norges hyggeligste håndverker.

Ordfører Nygård skal avgjøre skjenkebevillinger frem til 19. mai – etter lynrask behandling

Politikerne vil ikke vente til 19. mai med å gi nye restauranter og kafeer mulighet til å servere alkohol. Nygård fikk fullmakt til å fatte skjenkeavgjørelser – etter saksbehandling i selve møtet.
Les mer om:

Ordføreren om karantenehotellet i sentrum: – Tror smitterisikoen knapt vil være sporbar

Ordfører Jon-Ivar Nygård er ikke bekymret for at et karantenehotell midt i Fredrikstad sentrum skal føre til økt smitte i kommunen.

Statsviter tror Nygård har små statsrådssjanser – Østfold sliter med å få uttelling

Førsteamanuensis Harald Borgebund regner med at Senterpartiet vil få samferdselsministeren i en ny regjering. Han tror ikke Nygård har store sjanser for å bli statsråd i denne omgang.
Les mer om:

Arven etter Jon-Ivar Nygård: Topptungt og uten visjoner

«Det store hovedproblemet er at Arbeiderpartiet med Nygård i spissen ikke har evnet å styre kommunen. Den er topptung og administrasjonsstyrt, uten egentlig noen klare visjoner.»
Les mer om:

Dagbladet nevner Nygård som mulig samferdselsminister

Hvis Arbeiderpartiet får samferdselsministeren, er Jon-Ivar Nygård aktuell, mener Dagbladet. Verken VG eller Aftenposten har han med på sine lister.
Les mer om:

Ungdommen i Ap ber ordføreren tenke seg om igjen – men Nygård står steilt på sitt

Når landsmøtet i Arbeiderpartiet starter i dag, torsdag, vil AUF be partiet om å stemme for rusreformen og en avkriminalisering av mindre mengder narkotika. Men ordfører Jon-Ivar Nygård står på sitt, og mener en avkriminalisering vil sende ut feil signaler.

– Det har vært urimelig at et nyopprykket lag ikke har fått trene sammen

FB tok en prat med ordfører Jon-Ivar Nygård etter dagens pressekonferanse. Han gleder seg over at FFK kan trene sammen igjen. Samtidig ønsker han ikke et «koronapoliti» blant innbyggerne.
Les mer om:

Ordføreren om fortsatt strenge tiltak: – Det tøffeste vi har opplevd hittil. Men vi må holde ut

Han ønsket seg noen lettelser, men de strenge tiltakene varer i minst to nye uker. Nå ber ordfører Jon-Ivar Nygård oss innstendig om å holde ut litt til.
Les mer om:

Indre Østfold trosser koronaforskriften – ordfører Nygård krever svar fra fylket

Indre Østfold kommune har valgt å trosse de strenge koronaforskriftene i Viken og tillater salg hos noen butikker. Mens Sarpsborg-ordføreren mener politiet må gripe inn, har Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård bedt statsforvalteren om svar.

Stikk fingeren i jorda – eller kvikklera, Jon-Ivar Nygård

«Nye jernbanelinjer gjennom Ytre Østfold har ligget på planleggingsbordet i mer enn en mannsalder, og mye kunne sikkert vært realisert om ikke lokalpolitikerne i nærområdene skulle ha en finger med i spillet.»
Les mer om:

Ordfører om null satsing på jernbane her: – Lammende for byen vår

"Katastrofalt" og "lammende" er blant ordene ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) bruker etter at forslaget til ny Nasjonal transportplan ble kjent fredag: Der er ikke dobbelt jernbanespor sør for Moss nevnt med et ord.
Les mer om:

Ordføreren om byvekstavtale-løfte: – Håper de mener det nå

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) er glad for løftet om byvekstavtale med Nedre Glomma, men stoler ikke riktig helt på at det nå virkelig kommer en avtale som monner.

Skauen (MDG) fikk ja til å bruke 2,5 millioner til hjelp til kulturnæring i krise

Erik Skauen (MDG) fikk formannskapet med på å gi hurtig hjelp til kulturutøvere som har mistet arbeid i koronatiden. Ordfører Nygård ville først bruke 2,5 millioner til restart etter krisen, men støttet Skauen.

Ap-ordførere Nygård og Vauger etterlyser ny krisepakke til bedriftene – Rafshol stoler på Erna

Jon-Ivar Nygård og Mona Vauger (Ap) mener regjeringen ikke har gjort nok for å hjelpe bedriftene og vil ha mer penger før påske. Råde-ordfører René Rafshol (H) føler seg trygg på at regjeringen vil stille opp, på nytt.
Les mer om:

Ordføreren om nedstengingen: – Dette kommer til å bli veldig tøft for Fredrikstads befolkning

– Dette kommer til å oppleves som veldig tøft og dramatisk for Fredrikstads befolkning, sier ordfører Jon-Ivar Nygård om de strenge tiltakene som ble innført ved midnatt.
Les mer om:

«Farmen»-Paal har blitt pappa

Paal Nygård avslører babynyhet.
Les mer om:

Ordfører Nygård intensiverer jernbanekampen – dette er målet nå

Ordfører Jon-Ivar Nygård er svært skuffet over Knut Arild Hareides jernbaneforslag: – I dag står vi igjen med bortforklaringer, brutte løfter og arbeid i motbakke, sier Nygård som krever klare forpliktelser for utbygging.
Les mer om: