Nyheter om Norwich


Normann vil aldri tilbake til Russland, Haaland er klar for Manchester City og Sørloth får en ny sjanse

Mathias Normann som er på kontrakt med russiske Rostov har i et år vært på lån hos Norwich i Premier League, nå lå en kjøpsopsjon i bunn, men den var linket til overlevelse på øverste nivå. Det ble bare 25 kamper for Normann for Norwich på grunn av et skadeopphold som kom særdeles ubeleilig. Den defensive midtbanespilleren har kontrakt med Rostov frem til sommeren 2024, i en normal situasjon ville han returnert, men på grunn av Russland sin invasjon av Ukraina ønsker han aldri å returnere. Hele verden har fått med seg at Erling Braut Haaland har signert for Manchester City.

Nottingham Forest i forhandlinger om Manchester United-spiller

Ja, vi er svake for Nottingham Forest. Det var det samme da Leeds tok den usedvanlige kronglete veien tilbake til Premier League. Når også skogvokterne fra Nottingham returnerte til øverste divisjon etter fravær på tjuetre år, da boblet det av glede i sporten.com redaksjonen. Nå får vi i tillegg skrive om noe vi ikke forventet å oppleve: Forest signerer Manchester United-spiller. United representerer toppen av kransekaka på balløya, selv med en miserabel 6. plass i Premier League forrige sesong (konklusjonen er klar, Solskjær).

Prøver å friste med Aaron Wan-Bissaka

Det blir store endringer på Old Trafford denne sommeren. – Det går ikke en eneste dag uten at engelsk presse har liste over hvem som forlater Manchester United og hvem som kommer. Manchester Evening News melder i dag at Manchester United skal ha tilbudt Aaron Wan-Bissaka til i hvert fall én klubb. Som resten av Manchester United har 24-åringen har nettopp lagt bak seg en skuffende sesong. Wan-Bissaka ble hentet fra Crystal Palace for hele 45 millioner pund i 2019. I løpet av tre sesonger i United har han spilt 126 kamper for rødtrøyene.

Bekreftet: Henter inn Arsenal-legenden Steve Bould

Vi kaller 59-åringen med god grunn Arsenals Steve Bould. Midtstopperkjempen med 326 kamper for Arsenal i perioden 1988-99, forlot liksom aldri The Gunners. Etter en sesong med Sunderland la Bould opp som spiller og dro sporenstreks tilbake til London. Her har han vært del av klubben på trener siden 2001, først på akademiet til Arsenal (2001-12), så assistenttrener for førstelaget (2012-19), før han ledet Arsenals U23-lag (2019/21). LES: Jose Mourinho rydder unna plass for Isco Nå skal Steve Bould ta fatt på sin egen hovedtrenerkarriere på seniornivå.

Ble dumpet av Norwich, stakk fra russisk klubb – nå presenteres Daniel Farke som ny trener i Bundesliga

13. januar 2022 signerte den tyske treneren kontrakt med ny klubb. Under to måneder senere forlot han og assistentene klubben uten å ha ledet så mye som en kamp. Daniel Farke hadde valgt litt av en timing for å ta over trenerjobben hos russiske Krasnodar. Nå vender 45-åringen tilbake til «trygge omgivelser». Farke var i sin tid som spiller spiss for en rekke klubber nedover i divisjonene i Tyskland, som manager har han ledet jojo-laget Norwich opp og ned mellom Premier League og Championship.

Mathias om Russland-retur: – Det er ganske uaktuelt

Mathias Normann (26) vet ikke hvor karrieren fortsetter etter Premier League-nedrykket med Norwich. Han tviler på at det blir en retur til russisk fotball.
Les mer om:

Landslagsspilleren fortviler

Landslagsspiller Mathias Normann vet ikke hvor han skal spille neste sesong. 26-åringen rykket ned med Norwich, men vil ikke tilbake til Rostov i Russland.
Les mer om:

Antonio Conte har fått beviset han trengte

Det var først i den siste serierunden på søndag Tottenham sikret Champions League kvalifisering mot et tafatt og allerede nedrykksdømte Norwich. – Den italienske manageren Antonio Conte har ikke vært klar på at han fortsetter, han flørtet med ideen offentlig om å overta Paris Saint-Germain og de har lommebok som passer hans lynne perfekt. Mauricio Pochettino fortsetter i manager i Paris Saint-Germain, så den døren er lukket, samtidig som rett etter Champions League kvalifiseringen var klar skjøt eierne 1,8 milliarder inn i klubben.

Aston Villa går for den STORE signeringen

Da Luis Suarez spilte avskjedskampen sin mot Sevilla på Metropolitana, ble han møtt av stående applaus. Rørt til tårer var det helt tydelig at uruguayaneren med 34 scoringer på 83 Atletico-kamper ikke var helt klar for å forlate klubben. Kanskje ikke rart, når han hadde fått beskjed dagen før at Atletico var ferdig med ham. For Aston Villa byr dette på en gedigen mulighet. Det er ikke noe nytt at 35-åringen er linket til en gjenforening med Steven Gerrard i Premier League, men etter at Suarez har sin definitive exit i Madrid er en overgang lenger ikke bare teoretisk.

Kristoffer Ajer er vinneren

Da midtstopperen bestemte seg for exit fra Celtic var det ikke overraskende stor interesse fra ulike storklubber. Ajer valgte seg den minste bien i Premier League, klubben som hadde posisjonert seg til å få teste seg mot gigantene, med en hjemmebane som rommet 17250 tilskuere. Ikke overraskende var flere forstå-seg-påere kritiske til den norske landslagsspillerens valg av Brentford. Det viste seg å være ingen grunn til bekymring, Ajer ble vinneren.

På tide å tjore fast Antonio Conte til Tottenham-masta

Sist ankomne Dejan Kulusevski med to scoringer, Harry Kane tilbake i scoringsform med én scoring, Super-Son med to. I tillegg til å fått tilbake spillegleden i Tottenham-angrepet, er Spurs tilbake i det beste selskapet. Topp fire i verdens tøffeste liga med Champions League-billetten i lomma. Dette må bare fortsette! I februar begynte Antonio Conte å sende signaler om at han «kanskje ikke var den rette» for Tottenham. Rykter om en exit etter sesongen har gått, der italieneren har hatt en vegring mot å åpent forplikte seg for tiden etter sesongslutt.

Konklusjonen er klar, Solskjær

Vi får en del pepper for å henge fast ved oppsigelsen av Ole Gunnar Solskjær i november 2021, men det kommer tilsvarende mye støtte når vi siden årsskiftet ha ment det var en gedigen tabbe av Manchester United å kutte båndene til manageren som hadde gitt klubben tilbake deler av klubbsjela, og erstattet det med en fotballprofessor fra Red Bull-familien. Etter søndagens kamp mot Crystal Palace er vår konklusjon klar. Vi bommet totalt da vi kritiserte Chelseas valg av Thomas Tuchel halvveis ut i forrige sesong.

Ødegaard-mål til ingen nytte: Europaligaen på Arsenal – Tottenham sikret Champions League-plass

Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0.

Leeds berget plassen – Burnley snublet

Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon. Leeds-spillerne jublet og var lettet etter kampslutt. – Utrolig. I starten av sesongen så vi ut til å gjøre det mye bedre, men etter all motgangen har det vært ryggen mot veggen. Det er suksess i seg selv i dag.

Ødegaard scoret – men det var ikke nok

Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0. Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde. Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte.

Ødegaard med lekker scoring

Martin Ødegaard vartet opp med en praktscoring. Samtidig vant Tottenham 5-0 mot Norwich. Dermed må Arsenal nøye seg med Europa League-plass selv om Everton ble slått 5-1.

Slik avgjøres Premier League

Søndag skal alt avgjøres i den engelske toppdivisjonen. I toppen kjemper Manchester City og Liverpool om ligatittelen, mens i bunnen står det mellom Leeds og Burnley i kampen om å unngå nedrykk. Og kampen om den siste mesterligaplassen står mellom Martin Ødegaards Arsenal og Tottenham. Manchester City har alt i egne hender, og ligatittelen sikres med seier. Skulle de derimot spille uavgjort eller tape mot Aston Villa, kan Liverpool snike seg forbi. Det avhenger også da av at Liverpool vinner sin kamp mot Wolverhampton. I bunn er det litt mer komplisert.

Norwich bekrefter: Normann ferdig i klubben

Nedrykksklare Norwich melder på sitt nettsted at Mathias Normann og tre andre innleide spillere skal tilbake til sine klubber etter helgens serieavslutning. Den norske landslagsspilleren har vært i Premier League-klubben på en leieavtale fra russiske Rostov. Norwich er for lengst dømt til nedrykk, og før serieavslutningen mot Tottenham melder klubben om spillere som forsvinner ved sesongslutt. – Vi kan bekrefte at innleide Billy Gilmour, Brandon Williams, Ozan Kabak og Mathias Normann vender tilbake til sine respektive klubber etter søndagens kamp, står det.

Mathias Normann får sin siste kamp i Premier League på søndag

Den norske midtbanespilleren Mathias Normann har vært på utlån hos Norwich fra Rostov, men klubben som rykker ned til Championship er ikke lenger forpliktet til å gjennomføre utkjøpet som nå i kontrakten. Det er ikke aktuelt nå returnere til Russland, trolig gjør han som en annen tidligere Bodø/Glimt stjerne Erik Botheim og terminerer sin kontrakt. Erik Botheim fulgte FIFA regelverket opprettet i forbindelse med Russland sin invasjon i Ukraina og terminerte sin kontrakt med Krasnodar. Det skriver klubben på sin nettside.

5 klubber som kan sikre seg Luis Suarez-signaturen

Da den uruguyanske landslagsspilleren var ferdig med sin siste kamp for Atletico Madrid på søndag, ble det en emosjonell avskjed med Atletico-supporterne. Fra å spille for rivalen i den katalonske hovedstaden til å dukke opp i Madrid har supporterne tatt skiftet på en super måte, noe som har gjort Suarez evig takknemlig. Nå er det supporterne til én av fem klubber som trolig får æren av å ønske Suarez velkommen. Da Barcelona-stjerna ble sett på som olding og hemmende for utviklingen hos Koeman, hentet Diego Simeone spissen til Metropolitana sommeren 2020.

Arsenal tapte mot Newcastle

På én uke har Arsenal spilt seg ut av topp fire. Nå er de avhengig av hjelp fra tabelljumbo Norwich for å sikre seg Champions League-plass.
Les mer om:

Vil selge Jordan Pickford hvis plassen reddes og må selge hvis ikke

Burnley er i knallform og har med tre strake Premier League seiere klatret over nedrykksstreken, Norwich er fortapt og det samme er Watford veldig snart. – Det er en nedrykksplass og der, til alles store overraskelse før sesongen finner du Everton. Manager Frank Lampard kjemper med ryggen mot veggen og er trolig uavhengig av om Everton rykker ned eller ikke ferdig. – Den sportslige ledelsen jobber parallelt med å planlegge for neste år og en «hodepine» er landslagskeeper Jordan Pickford.

De 10 dårligste signeringene 2021/22-sesongen

Du vet hva du har, men aldri hva du får. I ti overganger har klubber måtte jekke ned forventningene til forsterkningen betraktelig, i noen tilfeller har det vært snakk om en skikkelig flopp. Chelsea og Manchester United er de to klubbene som har fått svi for «varpet» de bladde opp hundrevis av millioner pund for. Det er ESPN som har analysert overgangsmarkedet i Premier League for 2021/22-sesongen og kommet frem til de 10 mist vellykkede overgangene. Romelu Lukaku (Chelsea, 97,5 millioner pund). Trenger egentlig ingen introduksjon.

Stopperduo fikset Arsenal-seier

Det ble en slitekamp for Martin Ødegaard og Arsenal borte mot West Ham i ligaen søndag, men mål fra stopperduoen Rob Holding og Gabriel fikset 2-1-seier. Arsenal svarte dermed på tiltalen fra naborival Tottenham, som lånte 4.-plassen på tabellen etter 3-1-seier mot Leicester tidligere på dagen. Ødegaard og co. ligger to poeng foran de hvitkledde med fire kamper igjen av sesongen. Martin Ødegaard var på ny kaptein for Arsenal og ble byttet ut på overtid søndag. Arsenal tar imot Leeds i neste runde, før det venter et beintøft og potensielt avgjørende borteoppgjør mot Tottenham 12.

Frank Lampard blir uansett

I forkant av dagens hjemmemøte mot Chelsea har Everton manager Frank Lampard et behov for å fortelle litt om fremtiden. – Selv om klubben skulle rykke ned, har han ingen planer om å forlate klubben. Det ser ekstra skummelt ut akkurat nå, Everton ligger de på en 18.plass med fire poeng opp til Leeds som befinner seg på trygg plass. – På den positive siden, de har to kamper mindre spilt en de rundt dem på tabellen. Norwich som tapte i går mot Aston Villa er definitivt på siste plass og allerede rykket ned. Det er seks kamper igjen av sesongen for Everton.