Nyheter om Nordheim


– Et fellesskap i ensomheten

- Hvorfor er vi så redde for å føle? Om ikke jeg lager den musikken jeg selv blir grepet av, svikter jeg *. Komponist Arne Nordheim ville ha fylt 90 år i dag, og her har vi samlet noen artikler som involverer komponisten gjennom 2000-tallet. Innlegget – Et fellesskap i ensomheten dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Hjem til Senja med søte fristelser(pluss)

Emil Nordheim har jobbet for Pascal Konditori. Men drømmen har vært å skape sitt eget konditori hjemme i nord. Nå er drømmen blitt virkelig.
Les mer om:

Rooftops & Satellites: Nytt band med filmatisk poprock fra the suburbs

Odd Einar Nordheim og Terje Kjørlaug med drivende, gitarbasert feelgood-poprock, lansert med singelen "Radio Signals" denne uken. Innlegget Rooftops & Satellites: Nytt band med filmatisk poprock fra the suburbs dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Inspirasjoner: Cecilie Ore velger Arne Nordheim

Det er mer enn 40 år siden Cecilie Ore traff Arne Nordheim for første gang. Fremdeles er den avdøde pioneren innen samtidsmusikk hennes største norske inspirasjonskilde. Innlegget Inspirasjoner: Cecilie Ore velger Arne Nordheim dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Kommunen nektet Asle (63) lovpålagt tilbud – nå har de snudd

Et besøk hjemme hos rullestolbruker Asle Nordheim fikk Stjørdal kommune på andre tanker. Nå tilbyr de endelig flere timer med brukerstyrt personlig assistent (BPA).
Les mer om:

Kvar vart det av alle treleikene?(pluss)

Produksjon av norske leiker på 1940 og 1950-talet var ein etter måten stor industri. Ein av dei største produsentane, og den største i sitt slag, hadde adresse Nordheim på Harøya, Øiehaug Leiketyfabrikk.
Les mer om:

VG anmeldte «Stjernekamp» låt for låt: Hip hop- og eurodance-aften

Hip hop-låter solo og eurodance i grupper var kveldens oppgaver for deltagerne. Odd Einar Nordheim ble stemt ut av konkurransen.
Les mer om:

Se bildene fra da rideelevene fikk hilse på føllet for første gang(pluss)

Nylig fikk barna som hadde vært på kurs hos hesteterapaut Eirin Nordheim i Stadsbygd hilse på føllet Svadilfares Sankthans.
Les mer om:

Asle (63) får ikke mer hjelp – selv om kommunen slipper å betale ei krone

Rullestolbruker Asle Nordheim nektes BPA-tjeneste for funksjonshemmede – selv om Stjørdal er en av få kommuner der staten betaler hele regninga.
Les mer om:

Patrick (32) og familien sov da det begynte å brenne: – Noen hadde stablet ved opp langs veggen

Patrick Nordheim Reppe og familien bor i den vertikaldelte tomannsboligen i Storgata på Leknes, der det begynte å brenne natt til søndag. Heldigvis kom de seg trygt ut.
Les mer om:

Bjørn-Roald var gårdsdreng – ble mangemillionær

I sin ungdom var Bjørn-Roald Davidsen (50) gårdsdreng på Nordheim gård på Tromsøya. Han arvet en sjettedel og ble mangemillionær.
Les mer om:

Bjørn-Roald var gårdsdreng – ble mangemillionær: – Som å vinne i lotto

I sin ungdom var Bjørn-Roald Davidsen (50) gårdsdreng på Nordheim gård på Tromsøya. Han arvet en sjettedel og ble mangemillionær.
Les mer om:

Et besøk i Bodø endret alt for Merete (32): – Jeg tenkte bare «wow»

Da Merete Nordheim (32) framførte et dikt i flomlysene på Stormen konserthus om det å ikke høre til, skjønte hun at Bodø var byen for henne.
Les mer om:

Katten kom hjem med flått bak øret(pluss)

Tove Nordheim i Lavangen fikk seg litt av en overraskelse da hun skulle klø katten Mocca bak øret. Der satt en flått og sugde blod.
Les mer om:

Det kan gå ei heil arbeidsveke før sjukepleiar får koronasvar: – Det er sløsing med ressursar

Sjukepleiar Helen Nordheim Urke er overraska over at det tar så lang tid å få koronatest. – Det er sløsing med ressursar, seier sjukepleiaren.
Les mer om:

NTNU frykter frafall til høsten

Helen Nordheim Urke er overraska over at ho må vere vekke frå jobb ei heil veke før ho får svar på koronatesten. – Det er sløsing med ressursar, seier sjukepleiaren.
Les mer om:

I dag åpner skolene: Her må rektor trå til som skolebussjåfør

MODALEN (VG) I Norges nest minste kommune tas kreative løsninger i bruk for å få den nye skolehverdagen til å gå opp. Fra i dag av trår rektor Jahn Olav Nordheim til som skolebussjåfør for å få alle elevene trygt hjem.
Les mer om:

Statsadvokaten kritisk til at barna rammes så hardt – vil ha egne frister for vold og overgrep mot barn(pluss)

– Det er på ingen måte tilfredsstillende at andelen med strafferabatt er så høy, og da særlig i saker som gjelder vold mot barn, sier førstestatsadvokat Ingvild Thorn Nordheim.
Les mer om:

Edna i butikken: – Folk er ikke så hysteriske lenger(pluss)

På Nordheim senter i Rissa har folk begynt å senke skuldrene noe etter fire uker med restriksjoner.
Les mer om:

Ikke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen

– Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet.

Dette er Solvars beste tips når du møter på elg(pluss)

Solvar Nordheim i Senja ettersøksring oppfordrer folk til å være varsom og ha respekt for elgen i disse tider.
Les mer om:

Nordheim i bevegelse

Ti år etter at Arne Nordheim døde hyller Norges musikkhøgskole ham med to dagers hemningsløs eksperimentering. Det er spennende, ifølge musikkforsker Hallgjerd Aksnes, selv om UiO-professoren etterlyser hovedpersonens egen musikk under åpningskonserten.
Les mer om:

Slik spilles Toppserien 2020

Serien åpner med nabooppgjør i Oslo, mens regjerende seriemester LSK Kvinner tar imot Sandviken. Kampene i Toppserien 2020 er nå klare. Denne sesongen blir den første med ny seriestruktur, vedtatt på fotballtinget i mars 2019. Les: Allegri: Hold Apple og gjengen langt unna fotballen Sesongen 2020 for Toppserien og 1. divisjon kvinner består for første gang av et grunnspill (runde 1-18) og et sluttspill (runde 19-25). Grunnspillet starter opp 21. mars og avsluttes 29. august. Sluttspillet starter så opp 12. september med avslutning 7. november. Etter endt grunnspill deles Toppserien og 1.

Har fortalt om tunge år med mye frustrasjon. I dag ble de hyllet med pris

Ronald og Elin Nordheim fikk høythengende utviklingspris.
Les mer om:

Den 20 meter høye boligblokka kan bli nærmeste nabo til grøntområdene på Sør-Tromsøya: – Man må se på høyden

Nye Nordheim skal etter planen bestå av 143 boliger. Naboene ber om besinnelse.
Les mer om: