Nyheter om NHL


Zuccarello mister viktig lagkamerat

Den sveitsiske vingen Kevin Fiala byttes bort fra Mats Zuccarellos Minnesota Wild til Los Angeles Kings. Fiala var en av Wilds fremste spillere sist sesong. Avtalen mellom klubbene ble bekreftet natt til torsdag. Det har lenge versert rykter om at Wild måtte kvitte seg med Fiala, som sist sesong noterte seg for karrierebeste i NHL med 85 poeng i grunnserien. Han scoret 33 mål og fikk 52 målgivende pasninger. 25-åringen var dessuten kun én av to Wild-spillere som spilte alle 82 kampene i grunnserien. Fiala var på utgående kontrakt og ville trolig uansett ha forlatt Wild gratis.
Les mer om:

Avalanche vant Stanley cup

NHL: I den sjette av sju mulige finalekamper mot Tampa Bay Lightning, sikret Colorado Avalanche sin fjerde seier. De kan dermed ta med seg Stanley Cup-trofeet hjem.
Les mer om:

Avalanche sikret seg årets Stanley Cup

I den sjette av sju mulige finalekamper mot Tampa Bay Lightning, sikret Colorado Avalanche sin fjerde seier. De kan dermed ta med seg Stanley Cup-trofeet hjem, som beviser at Avalanche er årets vinner av den nordamerikanske ishockeyligaen NHL. Før det siste møtet hadde Avalanche tre seirer under beltet, mens Lightning hadde vunnet to kamper. Med to seirer på rad, kunne dermed laget fra Tampa Bay beholdt pokalen de vant i 2020 og forsvarte i fjor.
Les mer om:

Lightning forlenget finaleserien mot Avalanche

Colorado Avalanche kunne sikret seieren i Stanley Cup-finalen i NHL på hjemmebane, men regjerende mester Tampa Bay Lightning vant 3-2 i kamp fem. Dermed reduserer Lightning til 2-3 i best av sju-serien. Avalanche hadde sjansen til å avgjøre på egen is natt til lørdag norsk tid, men nå forlenges finaleserien til minst kamp seks i Tampa natt til mandag norsk tid. – Det er det gode lag gjør. Man finner en måte å vinne på, sa Lightnings Corey Perry etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.
Les mer om:

Slo tilbake i Stanley Cup

Etter to tap i Colorado tok Tampa Bay Lightning vare på sjansen hjemme i Florida og vant 6-2 over Colorado Avalanche i kamp tre av Stanley Cup-finalen i NHL. Les mer på tv2.no.
Les mer om:

Slo tilbake i Stanley Cup

Etter to tap i Colorado tok Tampa Bay Lightning vare på sjansen hjemme i Florida og vant 6-2 over Colorado Avalanche i kamp tre av Stanley Cup-finalen i NHL. Etter seieren natt til tirsdag norsk tid, ligger Lightning under 1-2 i best av sju-serien. Den regjerende NHL-mesteren spiller nok en hjemmekamp natt til torsdag norsk tid. Tampa Bay Lightning har vunnet Stanley Cup de to siste sesongene og går for en tredje tittel på rad. Ingen lag i NHL har vunnet tre på rad siden New York Islanders vant fire strake fra 1980 til 1983. (NTB)
Les mer om:

Mener han fortjener sjansen i NHL: – Det skal skje

Han er full av selvtillit og har ingen problemer med å gjøre fallhøyden stor. Ole Julian Bjørgvik-Holm tror han nærmer seg å få oppfylt sin største drøm.
Les mer om:

Avalanche kjørte over Lightning – har klar fordel i NHL-finalen

Valerij Nitsjusjkin og Cale Makar scoret to ganger hver da Colorado Avalanche slo Tampa Bay Lightning 7-0 i den andre sluttspillfinalen i NHL lørdag. Storseieren betyr at Avalanche nå leder 2-0 i finalen som spilles best av sju kamper. Valerij Nitsjusjkin brukte bare snaue tre minutter av åpningsperioden på å sende Colorado-klubben foran med 1-0, og fem minutter deretter doblet Josh Manson ledelsen. Etter ti minutters spill viste skuddstatistikken 15-1 fordel Avalanche. De to siste periodene fortsatte bare dominansen, og seieren ble til slutt av den svært enkle sorten. (NTB)
Les mer om:

Du kan bare glemme å se sport i fremtiden, med mindre du har Apple TV

Apple som har en strategi at de skal eie absolutt alt og Major League Soccer (MLS) har avtalt at Apple TV-appen vil tilby streaming av hver eneste MLS-kamp de neste 10 årene. Apple hevder at seere «over hele verden» kan «se alle MLS, Leagues Cup og velge MLS NEXT Pro og MLS NEXT-kamper på ett sted – uten noen form for reklameavbrudd i lokale sendinger eller behov for en tradisjonell pakke med betal-TV». Allerede er en rekke sporter, spesielt i USA kjøpt, noe som betyr at alle andre kanaler stenges ute.

Gretzky-drakt solgt for rekordsum

Den siste Edmonton Oilers-trøyen til ishockeylegenden Wayne Gretzky ble i helgen solgt på auksjon for 13 millioner kroner. Det er rekord for en ishockeydrakt. Drakten stammer fra Gretzkys siste kamp for den canadiske klubben. Det var kampen der Gretzky og Oilers sikret triumf i NHL-sluttspillet i 1987/88-sesongen. På auksjonen ble også Gretzkys hansker fra kampen solgt. De gikk for 1,9 millioner kroner, melder ESPN. Gretzky ble etter sesongen klar for Los Angeles Kings. Gretzky innehar flere rekorder i NHL, der den største er 3,238 poeng gjennom hele karrieren.
Les mer om:

Ingen Zucca-hjelp for Norge

Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2. Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge. Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av.

Ingen Zucca-hjelp for Norge

Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2. Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge. Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av.

Mats Zuccarellos scoringer 2021/22-sesongen

Da St. Louis Blues vant 1-5 over Minnesota Wild i NHL sluttspillet, var det var slutt på Mats Zuccarello sin historisk sterke sesong. Blåjakkene vant i den syvende og avgjørende kampen og sendte Minnesota-spillerne inn i nok en tidlig sommerferie. For «vår mann» i NHL ble det 25 scoringer og 58 assists i løpet av sesongens 76 kamper. Les: Glem ryktene, det er en plan for Ronaldo Her har du alle scoringene samlet på et fat, se og nyt: Les: Liverpool har ikke tenkt å gå glipp av lillebror Bellingham
Les mer om:

Wild avgjorde med ett sekund igjen

Med bare 1,3 sekund igjen på klokka på overtid scoret Minnesota Wilds Dmitrij Kulikov det avgjørende målet og sørget for 5-4-seier over Nashville Predators. Svenske Joel Eriksson Ek, som scoret to av Wilds mål, vant pucken og fant Kulikov som var alene foran mål. Han gjorde ingen feil, og Wild kunne juble for enda en seier i NHL. En sluttspillplass er allerede sikret for Wild i NHL. Mats Zuccarello skadet seg i forrige kamp og var ikke med i nattens kamp. Nordmannen er trolig tilbake på isen innen kort tid.
Les mer om:

Legende tangerte legendarisk rekord

Den russiske ishockeyspelaren Alex Ovetsjkin scora sitt 50. mål for sesongen i NHL, og tangerte med det legenda Wayne Gretzky talet på sesongar med over 50 mål. Trioen som deler rekorden har ni sesongar med minst 50 mål. Også New York Islanders-legenda Mike Bossy har det same. Bossy gjekk bort sist veke, 65 år gammal. Han er den einaste av de tre som har gjort minst 50 mål i ni strake sesongar. Ovetsjkin har på sin side brukt 17 sesongar. Han tangerte Gretzky og Bossy med sine to mål i Washington Capitals' 3-4-tap for Vegas Golden Knights onsdag.

Rangers skrev historie med ny «smultring»

New York Rangers er i ferd med å levere en god sesong i NHL. Tirsdag holdt laget nullen for tredje kamp på rad, noe som ikke har skjedd siden 1973. Den russiske målvakten Igor Sjestsjorkin har en stor del av æren for det. Denne sesongen er 26-åringens første som den startende målvakten for New York-laget, og han har levert svært godt. I 3-0-seieren mot Winnipeg Jets tirsdag gjorde han 31 redninger. Seieren var lagets 50. for sesongen, noe som har skjedd bare fem ganger i klubbhistorien i grunnserien. Sjestsjorkin er også den beste målvakten i NHL med tanke på innslupne mål per kamp.
Les mer om:

Zuccarello og Wild sikret sluttspillplass i NHL

Minnesota Wild er sikret plass i Stanley Cup-sluttspillet etter 5-4-seier i spilleforlengning mot San Jose Sharks 1. påskedag. Dermed blir det sluttspillhockey for Mats Zuccarello også denne sesongen. Nordmannen satte lørdag klubbrekord med 52 assists på én sesong, og han har vært en sterk bidragsyter til at Wild har vært blant de beste lagene i NHLs avdeling vest. Søndag ble det verken mål eller målpoeng for Zuccarello hjemme mot Sharks, men nordmannen fikk 14.19 minutter på isen. Seieren betyr at Wild minst er garantert en wild card-plass fra sin avdeling. Zuccarello & Co.
Les mer om:

Zuccarello og Wild sikret sluttspillplass i NHL

Minnesota Wild er sikret plass i Stanley Cup-sluttspillet etter 5-4-seier i spilleforlengning mot San Jose Sharks 1. påskedag.
Les mer om:

Zuccarello meislet navnet sitt inn i historieboka hos Wild

Det kunne blitt stygt på lørdag mot St. Louis Blues, men Minnesota Wild og Zuccarello tok seg inn og tvang hjemmelaget ut i overtid. Det endte med 6-5 tap for Wild, men Zuccarello brukte kvelden til å skrive seg inn i klubbhistorien. Kampen var Zuccarellos 684. kamp i grunnserien i NHL. Status er imponerende 162 mål og 339 assists i løpet av kampene.
Les mer om:

Zuccarello rundet 500 målpoeng i NHL og satte klubbrekord

Mats Zuccarello nådde milepælen 500 målpoeng i NHL-karrieren da han lørdag noterte to assister i Minnesota Wilds 5-6-tap for St. Louis Blues.
Les mer om:

Mats Zuccarello rundet 500 målpoeng i NHLs grunnserie

Mats Zuccarello rundet milepælen 500 målpoeng i NHL-karrieren da han lørdag noterte en assist for Minnesota Wild mot St. Louis Blues. Det ble nordmannens 500. målpoeng i ishockeyligaens grunnspill. Zuccarello har scoret 162 mål og slått 338 assists. Medregnet sluttspill har han 546 målpoeng. Zuccarello er inne i sin mest produktive sesong noensinne i NHL, og Wilds førsterekke med ham, Kirill Kaprizov og Ryan Hartman har imponert stort. Den norske løperen har notert 73 målpoeng på 66 kamper så langt.
Les mer om:

Poengløs Zuccarello da Wild vant etter forlenging

Mats Zuccarello gikk av isen uten målpoeng i seieren over gamleklubben Dallas Stars i torsdagens NHL-kamp. Nordmannen står dermed fortsatt på 499 målpoeng i ishockeyligaens grunnspill, fordelt på 162 mål og 337 assists. Medregnet sluttspill har han 546 målpoeng, ifølge NTB. 34-åringen er inne i sin mest produktive sesong noensinne i NHL, og Wilds førsterekke med ham, Kirill Kaprizov og Ryan Hartman har imponert stort.
Les mer om:

Zuccarello-mål i enorm snuoperasjon

Mats Zuccarello sto for ett av målene da Minnesota Wild slo Los Angeles Kings hele 6-3. Nordmannen er nå bare ett målpoeng unna 500 i NHL-karrieren. Det ble en virkelig snuoperasjon for Minnesota Wild, som lå under hele 3-0 mot Los Angeles Kings i første periode. I andre periode fikk Mats Zuccarello levert pucken fra Ryan Hartman etter en dropp, og han satte den utakbart bak målvakt Cal Petersen. Scoringen var hans målpoeng nummer 499 siden han kom til NHL til 2010/11-sesongen.
Les mer om:

NHL-avtale sikrer pengestrøm til norske klubber

Avtalen er gjeldende for de fire kommende sesongene og innebærer blant annet at NHL forplikter seg til å betale i snitt 381 000 dollar for hver spiller som reiser fra en europiske klubb til NHL. Det melder Norges ishockeyforbund. — Med denne avtalen har vi større sikkerhet for at norske klubber får penger, dersom spilleren signerer NHL-avtale innen fire sesonger, samt at draftede spillere også premieres direkte, sier Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund. Avtalen gjelder fra sesongen 2022/2023.
Les mer om:

Minnesota vann, Zucca poenglaus

Minnesota Wild vant 5–1 over Washington Capitals i NHL i natt. Mats Zuccarello fekk over 17 minutt på isen, men kom ikkje på scoringslista. Han noterte seg for eitt skot på mål i bortekampen. Det var lagkamerat Joel Eriksson Ek som blei den store spelaren med to scoringar og ein assist. Tyson Jost, Marcus Foligno og Nicolas Deslauries scora dei andre måla til Wild. Minnesota Wild forlenga lagets sigersrekkje til ti kampar på rad. Zuccarello har scora 20 gonger denne sesongen. Med sine 49 assist er han oppe i 69 målpoeng totalt. Det er hans beste poengfangst som NHL-spelar.
Les mer om: