Nyheter om NFF


Nå kan tribunene fylles: Brann øker kapasiteten søndag – NFF går for utsolgt Ullevaal

Norske fotballklubber og Norges Fotballforbund jubler for at restriksjonene forsvinner i kulturlivet. Det betyr flere tilskuere allerede denne helgen i Eliteserien – og Ståle Solbakkens landslag kan få støtte av rundt 25.000 i hjemmekampen mot Montenegro.

Klubbene stiller VAR-krav

Klubbene i Eliteserien og 1.-divisjon diskuterte torsdag en mulig innføring av VAR (videodommere) i Norge. Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball forteller til NRK at det kom tre hovedpunkter ut av møtet: 1. Norge må følge den europeiske utviklingen, og forbedre kompetansen på dommerne og de som skal sitte i VAR-rommet. 2. Et tydelig krav om at VAR må være en del av stadionopplevelsen – og forbedre den. 3. Ingen pilotprosjekt.

Slår tilbake mot Sjögren-skepsisen: – Ikke så mye de skulle ha sagt

NRKs ekspert mener det er for tidlig av NFF å forlenge landslagssjef Martin Sjögrens kontrakt allerede før EM. Det er kaptein Caroline Graham Hansen helt uenig i
Les mer om:

Har fått tilbake målet NFF «stjal» fra ham: – Viktig at jeg ikke mister målene mine

Det første målet Thomas Lehne Olsen scoret mot Haugesund i juni ble bokført som selvmål av Norges Fotballforbund. Nå har LSK-spissen fått målet tilbake. 30-åringen jakter både toppscorertittelen og målrekord i LSK.

Tyriberget assistent på landslaget: Oppfyller ny UEFA-regel

Lena Tyriberget blir assistenttrener for kvinnelandslaget sammen med Anders Jacobson fordi NFF må følge Uefas krav om kvinnelig trener i VM-kvalifiseringen.
Les mer om:

NFF har vært i over 100 Qatar-møter: – Fått en særposisjon i FIFA

Det er over to måneder siden NFF vedtok å ha dialog for å få endring i Qatar. Siden da har de sittet i over hundre møter.
Les mer om:

Høie: – Overrasket og skuffet

Helseminister Bent Høie (H) reagerer på at landslagssjef Ståle Solbakken tar til orde for et regjeringsskifte. Solbakken har lenge vært kritisk til regjeringens koronahåndtering av idretten, og etter kampen mot Nederland sa Solbakken at han ønsket et regjeringsskifte. – En av årsakene til at Norge har klart å håndtere denne pandemien er at vi har unngått at det har gått partipolitikk i pandemihåndteringen.

Aursnes inn for Berge

Fredrik Aursnes er henta inn og tek over Sander Berges plass på landslaget i dei viktige septemberkampane i VM-kvalifiseringa. Det opplyser Norges Fotballforbund på Twitter. Berge er uaktuell for landslagsspel etter at han testa positivt på koronaviruset. Det stadfesta NFF søndag kveld. Sheffield United-proffen er i ti dagars isolasjon. Aursnes står med ein kamp for A-landslaget. Den kom då midtbanespelaren slapp til som innbytar i 1-2-tapet for Hellas i juni. 25-åringen blei i sommar seld frå Molde til Feyenoord. Norge møter Nederland på Ullevaal stadion onsdag.

Overveldes av kampaktiviteten – mangler dommere: – Situasjonen oppleves som kaotisk

Et mer hektisk kampprogram gjør at NFF Akershus har sin fulle hyre med å finne dommere til kampene. Tirsdag måtte dommerkonsulent Trond Ivar Døvle selv steppe inn. – Langt fra ideelt mener den tidligere eliteseriedommeren.
Les mer om:

Solbakken-utblåsning: – Maktarroganse

ULLEVAAL (VG) Landslagssjef Ståle Solbakken tok et verbalt oppgjør med politikerne etter at NFF har fått «nei» til flere tilskuere på Ullevaal. Solbakken reagerer på behandlingen NFF har fått.

Solbakken-utblåsning: – Står til stryk

ULLEVAAL (VG) Landslagssjef Ståle Solbakken tok et verbalt oppgjør med politikerne etter at NFF har fått «nei» til flere tilskuere på Ullevaal. Solbakken reagerer på behandlingen NFF har fått.

Nytt avslag til NFF – flytter trolig VM-kvalikkamp

Norges Fotballforbund får ikke unntak fra smittekarantene-reglene, og frykter derfor at landskamper må avlyses i høst.
Les mer om:

Står ved 7000 tilskuere på Ullevaal

Kulturminister Abid Raja vil ikke ha flere enn 7000 tilskuere på Ullevaal Stadion når Norge møter Nederland. Det bekrefter han til VG. – Jeg er glad for at vi kan ha så mange som 7 000 tilskuere på Ullevaal mot Nederland, og kan bekrefte at den nederlandske landslagstroppen vil få reise inn i landet. Alt dette vil vi sende brev til NFF om snarlig, sier Raja til VG. NFF ville i utgangspunktet ha rundt 20 000 tilskuere, altså 75 prosent av kapasiteten. Det blir det ikke noe av denne gangen.
Les mer om:

Stabæk-leiren ut mot NFF etter trenertrøbbel: – Klovner

NADDERUD (VG) (Stabæk - Mjøndalen 1–1) Et obligatorisk trenerkurs i regi av NFF gjorde at Stabæk-trener Eirik Kjønø (31) ikke fikk lede laget i den «livsviktige» kampen mot Mjøndalen. Det får Stabæk-leiren til å reagere.
Les mer om:

– Har ikke engang skriftlig bekreftelse på at Nederland slipper inn i landet

NFF fortviler over fraværende dialog med myndighetene.
Les mer om:

Bytter draktnummer på landslaget

Morten Thorsby kunne for noen dager siden avsløre at han bytter til draktnummer 2 for Sampdoria. Nå gjør han det samme for det norske landslaget. Grunnen er at i Parisavtalen står det at klimamålet er å avgrense temperaturstigningen til 2 grader. Thorsby er veldig aktiv i klimakampen, og har vært det over lang tid. – Det er først og fremst veldig morsomt og kult – jeg er takknemlig for det. Det er mange som har fanget det opp, og det har gitt mye god mediaoppmerksomhet til klimaspørsmålet.
Les mer om:

NFF har utsatt billettslipp til Nederland-kampen – venter på tilskuersvar

Det er ennå usikkert hvor mange tilskuere som får slippe inn på Ullevaal stadion når Norges fotballherrer møter Nederland og Gibraltar i september.
Les mer om:

NFF har utsatt billettslipp til Nederland-kampen – venter på tilskuersvar

Det er ennå usikkert hvor mange tilskuere som får slippe inn på Ullevaal stadion når Norges fotballherrer møter Nederland og Gibraltar i september.
Les mer om:

Skarp kritikk mot NFF og NRK for cuphåndteringen

Norges Fotballforbund (NFF) gikk bort fra sedvanen om å trekke neste runde i cupen rett etter den forrige var ferdigspilt. Et symptom på at forbundet og rettighetshaver NRK ikke prioriterer cupen, mener Stabæk-trener Eirik Kjønø.
Les mer om:

Ber om 20 000 tilskuere på Ullevaal

Norges Fotballforbund håper å kunne utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal når Norge spiller VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 1. september. Det melder TV 2, som refererer til et brev NFF sendte Kulturdepartementet i starten av juli. Der fremgår ønsket om å få bruke 75 prosent av kapasiteten på landskamparenaen til kampen mot Nederland. 75 prosent av kapasiteten tilsier litt i overkant av 20.000 mennesker på arenaen som har maks kapasitet på 27.200.
Les mer om:

Ber om 20.000 tilskuere på Ullevaal mot Nederland

NFF ønsker folkefest når Norge møter Nederland om under en måned.
Les mer om:

Skjelte ut Riise med grovt ord – blir ikke straffet

I cupkampen søndag mellom Flint Fotball og Fram Larvik ble det ampert på overtid, og skjellsordene haglet. Spesielt ett ord fikk mange til å reagere. NFF sier det foreløpig ikke blir noen sanksjon.
Les mer om:

Ny vestkantmotstand for Vålerenga

Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde.

NFF har bestemt seg om FKH skal bøtelegges i rasismesaken

John Harald Log regnet med at FKH ble bøtelagt for søndagens hendelse mot Vålerenga. Nå har NFF bestemt seg.
Les mer om:

Viking har fått klarsignal fra NFF, men ett stort hinder gjenstår

Hvorfor er flommene i Europa blitt så dødelige?
Les mer om: