Nyheter om New York


Tonje har bodd fem år i nausthuset: - «Huff» er gjerne første reaksjon, men når de får komme inn snur det ofte til «artig»(pluss)

- Å komme til Stokkøya fra Mausund var som å komme til New York i forhold, sier Tonje Aspaas, som bor i ett av de karakteristiske husene nær Bygdeboksen på Stokkøya.
Les mer om:

– Shit, hva er det jeg har gjort?

Våren 2022 åpner verdens første motebibliotek i Oslo takket være Elise By Olsen og en undergrunnslegende fra New York.
Les mer om:

Trump saksøker niese og New York Times i skattesak

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger.

Seieren glapp for Deila elleve minutter på overtid

Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet.
Les mer om:

Seieren glapp på overtid for Deila

Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet. En frustrert Deila måtte se at en avslutning som gikk rett opp i armen til Maxime Chanot fra kloss hold, ble vurdert av VAR. Da var det kun sekunder igjen av den tillagte overtiden på åtte minutter. Bortelaget ble tildelt straffesparket etter en lang vurdering av dommerteamet, og polske Patryk Klimala satte den inn og sørget for 1-1. Med over 101 minutter spilt er Klimalas scoring den seneste som er scoret i MLS-historien i en ordinær kamp.
Les mer om:

Om ett år skal syv av ti i verden være vaksinert

NEW YORK (VG) Målet om at 70 prosent av verdens befolkning skal være vaksinert om ett år, er innen rekkevidde. Det har statsminister Erna Solberg (H) fått forsikringer om på Joe Biden’s covid-toppmøte onsdag.

Trump saksøker niese og New York Times i skattesak

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger.

Trump saksøker niese og New York Times i skattesak

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger.

Stoltenberg om Frankrike: Forstår at de er skuffet

NEW YORK (VG) – Jeg forstår at Frankrike er skuffet, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til VG. Det er første gang han uttaler seg om konflikten mellom Frankrike og USA, etter at Australia i forrige uke droppet den gigantiske ubåt-avtalen med Frankrike.

Norge gir opphold til 80 NATO-ansatte afghanere

NEW YORK (VG) Norge vil ta imot og bosette om lag 80 afghanere som jobbet for NATO i landet, før de internasjonale styrkene trakk seg ut og Taliban kom til makten i august.
Les mer om:

Biden i FN: Vil gi menneskeheten en sprøyte av håp

NEW YORK (VG) Fra FNs talerstol lovet USAs president Joe Biden at USA vil jobbe i partnerskap med FN for å bekjempe pandemi og klimakrise og andre trusler mot menneskeheten. Erna Solberg sier at Biden innfridde på de store forventningene på forhånd.

FN-sjefen med tordentale til verdas leiarar: – Vi er på kanten av ein avgrunn

FNs generalsekretær António Guterres opna årets hovudforsamling i New York med fleire åtvaringar til verdas leiarar. – Eit avgjerande tiår for verda vår, seier president Joe Biden i talen sin.

Solberg og Søreide møtte EU-kommisjonens president

Statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møtte mandag EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i New York.

Jusprofessor til VG: Statsministerens kontor kan ha brutt loven

OSLO/NEW YORK (VG) Statsministerens kontor (SMK) hadde et eget ansvar for skattetrekk og å betale arbeidsgiveravgift da statsråd Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis bolig i Oslo, sier jusprofessor. Nå må de etterbetale penger til Skatteetaten.

Frankrike føler seg sveket i ubåtsaken – ber Europa tenke seg om

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian, som er i New York i forbindelse med møter i FN, ber europeiske land tenke grundig gjennom hva allianser betyr.
Les mer om:

Solberg: Dårlig stemning i klimaforhandlingene

NEW YORK (VG) Mange fattige land har fått ødelagt sin økonomi under pandemien. Pengene fra de rike landene kommer ikke. Ifølge statsminister Erna Solberg (H) er det «påtakelig dårligere stemning» foran klimakonferansen i Glasgow i november, Cop 26.

Advarer Støre

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) er i New York under FN-toppuka. Hun har en tydelig beskjed til Jonas Gahr Støre om hva han ikke bør gjøre med bistandsbudsjettet.

Erna utfordrer Jonas: Planla ny milliardsatsing på klima

NEW YORK (VG) Statsminister Erna Solberg (H) planla å doble andelen av norsk bistand som går til klimafinansiering, fra seks til 12 milliarder kroner i 2025. Nå blir det opp til en ny Jonas Gahr Støre-regjering om de vil følge opp dette målet.

Klima og korona møter verdens regjeringssjefer i New York

NEW YORK (NRK): Pandemien satt en stopper for FNs 75 års markering i fjor, men i år trosser minst 80 statsledere koronaviruset og møter opp i FNs hovedkvarter.
Les mer om:

Nektes å gå inn på restaurant uten vaksine: – En kamp man ikke kan vinne

NEW YORK CITY (VG) Hvis du vil gå på kino, trene på treningssenter eller spise et bedre måltid inne i New York City – slipper du nå ikke inn hvis du ikke kan vise at du er vaksinert.
Les mer om:

Første borteseier siden mai

Det har vært godt med ferier i mellomtiden så krisen til Ronny Deila og New York City er ikke total, dessuten gjør de det godt hjemme på Yankee Stadium. Men frem til å natt var det godt med slitasje å merke. New York City vant til 2-1 etter å ha gjennomført en en snuoperasjon mot Cincinnati. Det stoppet lagets rekke på sju bortekamper uten å vinne. Et hodestøt fra Keaton Parks og Valentin Castellanos’ straffemål ga Deilas menn en kjærkommen trepoenger.

Etterlengtet opptur for Deila

Ronny Deila ledet sitt New York City til 2-1 mot Cincinnati i Major League Soccer. Det stoppet lagets rekke på sju bortekamper uten å vinne. Keaton Parks og Valentin Castellanos scoret målene for Deilas lag, som nå ligger på tredjeplass på tabellen.
Les mer om:

Bolsonaro dropper smitteregler i New York - drar til FN uvaksinert

Brasils president Jair Bolsonaro skal delta i FNs hovedforsamling i New York. Han ønsker ikke å ta vaksinen som kreves for å entre bygget.
Les mer om:

Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times.
Les mer om:

Bolsonaro drar uvaksinert til FNs hovedforsamling

Brasils president Jair Bolsonaro sier han skal delta på FNs hovedforsamling i New York. Han er uvaksinert, og bryter dermed med byens lovverk.
Les mer om: