Nyheter om Nederland


Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef. Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år. Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

Juniorjentene til VM-finale

Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag. Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene. Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent. – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

Norsk stein blir forbode i Nederland – likevel er etterspurnaden kjempestor

Nederland meiner norsk stein kan gjere folk sjuke. Men norsk industri meiner Europa er heilt avhengig av Noreg.
Les mer om:

Norsk stein blir forbode i Nederland – likevel er etterspurnaden kjempestor

Nederland meiner norsk stein kan gjere folk sjuke. Men norsk industri meiner Europa er heilt avhengig av Noreg.
Les mer om:

Tyskland og Nederland sender haubitsere til Ukraina

Tyskland og Nederland skal sende ytterligere seks selvdrevne haubitsere til Ukraina, opplyser tyske myndigheter.
Les mer om:

Norsk stein blir forbode i Nederland

Stein frå eit av Noregs største steinbrot kan gjere folk sjuke. Det fryktar styresmaktene i Nederland.
Les mer om:

Her slår tornadoen til i Nederland – minst én drept

En person har mistet livet og minst ti personer er skadd i en tornado i Nederland, ifølge landets myndigheter.
Les mer om:

Norsk Hydro saksøkt for forsøpling av elv i Brasil

Saksøkere i Nederland mener Norsk Hydro har forsøplet en elv ved byen Barcarena i Brasil. De hevder at utslippene har ført til alvorlig sykdom hos mennesker.

Nederland begrenser flygninger på Schiphol

Nederlandske myndigheter kutter antall flygninger på flyplassen Schiphol for å begrense støy og markere bekymring for miljøet.
Les mer om:

Argentina sendte strandhåndballkvinnene ut av VM

De norske strandhåndballkvinnene røk ut av VM etter at de måtte ut i «shootout» mot Argentina fredag ettermiddag. Argentina kom best ut i den siste gruppespillskampen i hovedrunden og vant det første settet 28-24. Norge slo tilbake og vant det andre settet 22-20. Dermed var det duket for straffekastkonkurranse.

Duo solgt til Nederland

Joshua Kitolano og Tobias Lauritsen er solgt til nederlandske Sparta Rotterdam. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Skiensklubben skriver at Lauritsen vil være tilgjengelig for Odd frem til kampen mot Kristiansund 24. juli, mens Kitolano vil være Oddspiller frem til 30. juli. Lauritsen er lagets toppscorer med fire mål på ni kamper denne sesongen. Kitolano debuterte på Odd allerede som 16-åring, og har spilt over 100 kamper for hvittrøyene. Odd ligger på 12. plass i Eliteserien med fire seirer og syv tap på de 11 første rundene.

Odd bekrefter: Solgt til Nederland

Joshua Kitolano og Tobias Lauritsen bekreftet klare for nederlandsk klubb.
Les mer om:

Strandhåndballkvinnene gikk på tap

De norske strandhåndballkvinnene gikk på tap i den første kampen av hovedrunden i VM mot Nederland. Kampen startet veldig jevnt, men dessverre for de norske kvinnene trakk Nederland det lengste strået, og vant det første settet 20-18. Norge klarte ikke å kjempe seg tilbake og nederlenderne vant også det andre settet med sifrene 26-20. Håndballherrene derimot, vant sin første kamp i hovedrunden. Den kampen var mot Qatar, og de vant det første settet knepent med stillingen 23-22, før de sikret seg seieren i det andre settet med sifrene 28–26.
Les mer om:

Landslaget klatrer fem plasser på Fifa-rankingen

Det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på Fifa-rankingen etter gode resultater i nasjonsligaen. Dermed ligger Norge på 36.-plass på rankingen over de beste landslagene i verden. Det er de gode resultatene i nasjonsligaen som gjør at det norske landslaget går forbi Canada, Ungarn, Kamerun, Egypt og Skottland. Fifa-rankingen avgjør hvordan seedingen blir når kvalikgruppene til VM 2026 skal trekkes i juli 2023. Norge ligger nå an til å bli andreseedet, ettersom det er de ti beste europeiske landene som blir førsteseedet. Norge er det 20.

Stortalent var på vei til Manchester United helt til Patrick Vieira ringte

Manchester United har ikke lenger noen legender på trenersiden eller administrasjonen. Stortalent Malcolm Ebiowei kom fra Rangers til Derby i 2019 og blomstret opp under Manchester United legende Wayne Rooney sin ledelse. – Det ble imidlertid umulig å fortsette Derby som rykket ned til League One etter poengtrekk. Wayne Rooney pekte på Manchester United og skal ha tatt noen telefoner på vegne av den 18 år gamle lynraske høyrevingen.

Nederland dropper obligatorisk refleksjon ved abort

Nederlands folkevalgte godkjente tirsdag en lov som fjerner en obligatorisk refleksjon på fem dager før man tar abort.
Les mer om:

Nato-gruppen vokser på omstridt atommøte

Norge og Tyskland har fått selskap av både Belgia og Nederland på observatørbenken under FN-konferansen om atomvåpenforbud. Uklokt, mener Høyre.

På vei tilbake til Anfield!

Liverpool trenger å styrke sin midtbanen og nå vurderer Klopp noe overraskende å hente en gammel kjenning tilbake til Anfield. I følge The Irish Daily Star er de røde interessert i å hente Jude Bellingham fra Borussia Dortmund.

To funnet døde i søket etter at fly med to bergensere styrtet i Nederland

To personer er funnet døde i søket etter flystyrten i Nederland der en far og sønn fra Bergen er savnet.
Les mer om:

Politihelikopter prøvde å avskjære ulykkesflyet i Nederland

Flyet som styrtet i Nederland med en far og sønn fra Bergen om bord, ble forsøkt avskåret av et politihelikopter før ulykken.
Les mer om:

Politihelikopter prøvde å avskjære ulykkesflyet i Nederland

Flyet som styrtet i Nederland med en far og sønn fra Bergen om bord, ble forsøkt avskåret av et politihelikopter før ulykken.
Les mer om:

Lucid i Europa – med problemer

Nå har representasjonslokalene til Lucid endelig åpnet i München. De første bilene leveres senere i år. Senere kommer Nederland, Norge og Sveits. Men problemer er det nok av.

Dette er klubben som vil kjøpe ham

SKIEN: Joshua Kitolano (20) kan være på vei til Nederland og Sparta Rotterdam. Det åpner igjen for Thomas Rekdal (21) til Odd.

Målløst mellom EM-finalistene

Verken England eller Italia klarte å sette ballen i mål i London. Dermed ble det en reprise av fjorårets VM-finale som også endte 0-0 etter fulltid. I samme gruppe spilte Ungarn 1-1 hjemme mot Tyskland etter scoringer fra Zsolt Nagy og Jonas Hofmann. Etter tre kamper i nasjonsligaen er Italia øverst og leder med fem poeng til Ungarn, mens England ligger helt sist. Nederland fikk det tøft hjemme mot Polen etter scoringer av Matty Cash og Piotr Zielinski. Davy Klaasen og Denzel sikret 2-2 og poengdeling i Amsterdam. Poengene ble også delt mellom Wales og Belgia.