Nyheter om Nederland


Barcelona må ut med penger de ikke har hvis de skal lande landslagssjef

De to neste kampene i La Liga er avgjørende for om Barcelona manager Ronald Koeman beholder jobben, alt annet enn full pot i torsdag mot Cádiz og mot Levante på søndag vil intensivere arbeidet med å finne enn ny. Det er urettferdig å legge all skyld på manageren, men slik er fotballen. Stjernespillerne som Lionel Messi og Antoine Griezmann har forsvunnet fra den økonomisk kriserammede klubben siden forrige sesong. Erstatterne har ikke vært av samme kaliber.

Martin avsluttet med VM-gull

Den tyske tempoeksperten Tony Martin avsluttet karrieren med å ta gullet i blandet lagtempo i sykkel-VM i Brugge. På det tyske laget syklet også Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kröger, Niklas Arndt og Max Walscheid. Nederland var 12 sekunder bak på sølvplass, mens Italia klokket inn 37 sekunder bak tyskerne. Det holdt til bronse. 36 år gamle Martin, som har gått under kallenavnet «Panzerwagen» fordi han virket ustoppelig, endte opp med fem VM-gull på tempo. Fire av dem tok han individuelt fra 2011 til 13 og i 2016. Han også fem etappeseirer i Tour de France fra perioden 2011 til 2015.

Vant kåring foran van Dijk og Luis Suárez og er klubblegende i Nederland: – Jeg var en middelmådig spiller

STAVANGER (TV 2): Han våget å si nei til Sir Alex Ferguson, har vunnet kåring foran Virgil van Dijk og Luis Suárez, og i nederlandske Groningen er det gitt ut egen bok om ham. Erik Nevland (43) har tatt det hele med fatning.

Marit bor i Nederland, men legger ofte besøkene til Tvedestrand når det er regatta: — Da kan jeg seile sammen med pappa

Konkurranseaspektet er ikke det viktigste når far og datter Hans og Marit Gangsaas deltar i seilregatta i Tvedestrand.
Les mer om:

To drept i Nederland

En mann væpnet med armbrøst har drept to personer og skadd en tredje i den nederlandske byen Almelo, skriver avisen De Telegraaf.
Les mer om:

Nederlands utenriksminister går av etter evakueringskaos

Sigrid Kaag trekker seg som utenriksminister i Nederland etter et mistillitsforslag om den kaotiske evakueringen fra Kabul i Afghanistan.

Keisuke Honda kjører fortsatt på alle sylindre

35 år gamle Keisuke Honda som vi husker best fra tiden i AC Milan kjører fortsatt på for fullt, sist sesong ble han seriemester i Aserbajdsjan med Neftchi Baku og i år, blir han trolig seriemester igjen, men denne gangen i Latvia. På toppen av A Lyga finner du FK Suduva, som er det eneste laget for øyeblikket i landet med knappe 2 millioner innbyggere som har ambisjoner og kapasitet til å spille i Europa og faktisk signere en spiller som Honda.

– Det handler om å erkjenne hva som ikke er bra nok og ta de tøffe diskusjonene

Oppladningen til Norges første kamp i VM-kvalifiseringen mot Armenia har blitt preget av selvransakelse innad i den norske troppen etter rekordtapet mot Nederland.
Les mer om:

«Caro» om Ødegaard-kritikken: – Tegn på folk bryr seg igjen

LILLESTRØM (VG) Caroline Graham Hansen (26) mener kritikken mot landslagskaptein Martin Ødegaard (22) etter VM-kvaliken mot Nederland bare viser at folk igjen bryr seg om herrelandslaget i fotball.

Sander Berge med tunnel i comebacket

Det er fortsatt litt overraskende når Sander Berge finner nettmaskene, men vi minner oss selv på at han de siste årene er i en litt mer fremoverlent posisjon. – Sheffield Uniteds dyreste spiller gjennom tidene er tilbake for første gang siden han testet positivt for korona. Han scoret i 2-2-kampen mot Preston tirsdag kveld.

Slutt på 1,5-meteren i Nederland

Senere denne måneden opphever nederlandske myndigheter kravet om at folk må holde 1,5 meters avstand. Samtidig innføres koronapass.
Les mer om:

Hyrer inn Tysklands U21-landslagstrener Stefan Kuntz

De som tror Norge får det noe lettere i møtet med Tyrkia i VM kvalifiseringen fordi de har ny landslagssjef gleder seg alt for tidlig. Tyrkias fotballforbund ga Senol Günes sparken i forrige uke etter at laget forrige uke tapte 1-6 for Nederland i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Da 58 år gamle Stefan Kuntz ble observert på Istanbul flyplass etter å ha vært i møte med tyrkiske fotballedere startet ryktene for alvor og nå er samtlige tyrkiske medier enige om at den tyske U21 landslagstreneren helt sikkert er den neste som skal lede Tyrkias landslag.

Medier: Kuntz skal lede Tyrkia

Ifølge tyrkiske medier skal Stefan Kuntz lede Tyrkias landslag i VM-kvalifiseringen i fotball mot Norge 8. oktober. Kuntz har til nå vært landslagstrener for Tysklands U21-lag. Det private nyhetsbyrået DHA og andre tyrkiske medier opplyste tirsdag at forbundet i prinsippet er blitt enig med Kuntz. Den 58 år gamle tyskeren ble observert på vei til Istanbul flyplass etter å ha hatt et møte med tyrkiske fotballsjefer i forbindelse med avtaleforhandlingene. – Ja, det er interesse og kontakt, sa Kuntz til den tyske avisen Bild, men ifølge avisen er det ikke oppnådd enighet ennå.

Ajax-keeper Andre Onana vet hva han ikke vil

Det skal ikke være aktuelt for den dopingdømte keeperen å fortsette i Nederland etter han er ferdig med sin utestengelselsdom. – Ajax som vet den kamerunske keeperen er svært attraktiv forsøkte å få han til å forlenge sin avtale, men de lykkes ikke. Andre Onana jobbet som en helt for å få til en overgang allerede i sommer, men forkortelsen av hans dom kom for sent. 1.januar er han både klar for spill og mulig å plukke opp gratis. – Keeperen var svært misfornøyd med klubben han har vært i siden 2015, han mener de kunne støttet han mer enn de gjorde da hans dopingsak dukket opp.

Tyrkia sparker treneren

Senol Günes er ferdig som Tyrkias landslagssjef. Det bekrefter det tyrkiske fotballforbundet. Det skjer kun én måned før de møter Norge i skjebnekamp i Istanbul. Tyrkia møter Norge 8. oktober. Tyrkia har hatt en tøff høst, og spilte uavgjort mot Montenegro og tapte hele 1-6 mot Nederland. Torsdag og fredag var Günes i møter med toppene i Det tyrkiske fotballforbundet (TFF).

Legenden Guus Hiddink gir seg

Da det var naturlig å gi seg som landslagstrener for Curacao, tok 74-åringen like godt avgjørelsen om å benytte anledningen. Etter trettifire år i faget har legenden bestemt seg for at det holder. – Jeg pratet med presidenten, og vi kom til konklusjonen om at når laget er på vei i en ny retning, er det bedre at jeg drar. Jeg kommer til å stanse helt med å trene nå, sier Hiddink til HLF8.

Ute når fløyta går for returmøtet mot selvsikre Norge

I vår ble Norge overkjørt av Tyrkia i VM kvalifiseringen, det var et av få lyspunkter for landslagssjef Şenol Günes som trolig ikke har noen rolle i returoppgjøret i Istanbul 8.oktober. Kritikken var knallhard etter EM i sommer da Tyrkia måtte reise hjem med tre strake tap kritikken ble ikke akkurat mildere etter stortapet 1 – 6 mot Nederland i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp. (Norge har som Nederland en storseier i lomma) Les: Marc Overmars styrte langt unna heksegryta Tuesday night out! What was the best moment of #NEDTUR?

Avis: Tyrkia-sjef kan miste jobben

Tyrkias A-landslagstrener i fotball kan være historie i løpet av torsdagen. Şenol Günes sitter i forhandlinger med forbundspresident Nihat Özdemir. Bakgrunnen er svake resultater over flere måneder. Det startet med tre strake tap i EM og kulminerte med 1-6-nederlag borte mot Nederland i VM-kvalifiseringen tirsdag. Etter stortapet har Günes fått knallhard kritikk. Tyrkias største avis Hürriyet skriver at det torsdag formiddag pågår et krisemøte, og at det er mer sannsynlig at Günes får sparken enn at han fortsetter i jobben. Tyrkia møter Norge i Istanbul 8. oktober.

771.000 så Norge knuse fotballstormakten Gibraltar

Det er fantastisk gøy å vinne fotballkamper og skikkelig bra når det skjer i forbindelse med noe som er så viktig som en kvalifisering til VM. 5 – 1 er også knallbra, men når det er Gibraltar vi slår er det greit å stikke fingeren i bakken og se hva lags prestasjon det norske landslaget faktisk har levert. Det skal overhodet ikke være spennende om Norge en nasjon med 5,5 millioner innbyggere vinner over Gibraltar. – Det er 33 701 innbyggere i den lille nasjonen på sydspissen av Spania noe som er ca 10 000 færre enn i Larvik.

Brødrene fikk hver sin Ødegaard-drakt: – Alle synes det er helt sykt

– Vi er heldige, sier brødrene Jacob Smith Gravråk (11) og Albert Smith Gravråk (9) etter at de begge har sikret seg en ekte Martin Ødegaard-drakt, etter henholdsvis kampene mot Nederland og Gibraltar.

Solbakken etter tyrkisk gavepakke: – Jeg takker og bukker

Tyrkia rotet det fullstendig til mot Nederland. Ikke bare tapte de 1-6. Flere viktige spillere pådro seg karantene til Norge-kampen.
Les mer om:

Tyrkia-sjefen lever farlig etter utklassing

Tyrkias landslagstrener Şenol Günes kan være historie før VM-kvalkampen i fotball mot Norge. 1-6-tapet for Nederland ga ham helslakt i hjemlige aviser.

Slik kan Norge få gruppefinale i Rotterdam

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge – Gibraltar 5–1, Nederland – Tyrkia 6–1) Med syv poeng på de neste tre kampene vil Norge spille om gruppeseier og VM-billett i Rotterdam 16. november.
Les mer om:

Tyrkia ydmyket av Nederland

Nederland valset over Tyrkia i syvmålsfest og tok gruppeledelse.
Les mer om:

Nederland knuste Tyrkia etter hat trick av Depay: – Det sykeste spillet jeg har sett

(Nederland-Tyrkia 6–1) Memphis Depay scoret hat trick, Tyrkia ble rundspilt og Nederland inntok toppen av Norges gruppe i VM-kvalifiseringen.
Les mer om: