Nyheter om Nederland


Islandsk Eurovision-deltaker testet positivt for covid-19

Hele den islandske delegasjonen til Eurovision-konkurransen i Nederland er i karantene etter at en i gruppen har testet positivt på coronatest.
Les mer om:

Håkon (21) om strenge innreiseregler: - Helt idiotisk

Den tidligere Glimt-spilleren Håkon Evjen reiser hjem fra Nederland 17. mai.
Les mer om:

Van Dijk dropper EM

Liverpool-forsvarer Virgil van Dijk er ikke aktuell for spill for Nederland under EM-sluttspillet i sommer. Han har vært ute med en kneskade siden oktober. Det opplyser nederlenderen selv i et intervju på Liverpools hjemmesider. – Jeg føler fysisk at den riktige avgjørelsen er å ikke delta i EM, men å konsentrere meg om den siste fasen i rehabiliteringen gjennom sommeren, sier van Dijk. Skaden i kneet oppstod da han ble brutalt taklet av Everton-målvakt Jordan Pickford og fikk ødelagt fremre korsbånd i høyrekneet i en Premier League-kamp i oktober.

Branns nødløsning gikk i vasken: Bråtveit blir i Nederland

BERGEN (VG) Mye lå til rette for at Per Kristian Bråtveit (25) kunne bli Brann-spiller før overgangsfristen, men til slutt satte Groningen ned foten.
Les mer om:

Sagosen starter OL midt på natten

Ingen av Norges fem første OL-kamper i kvinnehåndball går på natten norsk tid. Men Sander Sagosen og co. åpner med 02.00-avkast for dem hjemme i Norge. Tokyo ligger sju timer foran Norge under OL i perioden 23.-8. august. Arrangøren offentliggjorde kampoppsettet for gruppespillet i håndball mandag. Det falt gunstig ut for norske TV-seere. Norges kvinner har to 09.15-kamper (Sør-Korea og Montenegro), én starter 12.30 (Angola) mens det ble to 14.30-oppgjør (Nederland og Japan). Når det gjelder gutta må håndballelskerne opp om natten for å se åpningskampen mot Brasil. Det starter 02.00.

Fem gutter i Nederland fengslet etter «pedofiljakt»

En gjeng tenåringsgutter i Nederland som jaktet på personer de mente var pedofile, er dømt til fengsel og samfunnsstraff etter at en 73 år gammel lærer døde.
Les mer om:

Ajax seriemeister for 35. gong

Ajax sikra seg seriemeisterskapet i Nederland med 4-0 over Emmen søndag. Det er klart med tre serierundar igjen. Det er 35. gongen Ajax vinn seriegullet i Nederland, og det er andre gong på tre år at dei vinn både serie og cup. Trass åtvatringar frå politiet hadde tusenvis av menneske samla seg utanfor stadion for å feire gullet.
Les mer om:

Hus laga med 3D-printar kan vere med å løyse bustadkrisa i Nederland

Eit nederlandsk par blir dei første i Europa som flyttar inn i eit 3D-printa hus. No kan denne måten å bygge på løyse bustadmangelen i Nederland.
Les mer om:

Runar snakker ut om profftilværelsen i Nederland: - Ble bare sittende å spille data

Nettavisens tabelltips har Tromsø il på 14.plass. I den anledning er det gjort et stort intervju med stjernespiller og storscorer, Runar Espejord.
Les mer om:

Nederland åpner opp – mens intensiven trener på «kode svart»

Portforbudet er opphevet og uteserveringer er igjen åpne. Samtidig forbereder sykehusansatte seg på sprengt intensivkapasitet.
Les mer om:

Nederland letter på smittevernrestriksjoner

Etter fire måneder med nedstengningen letter Nederland på flere av smittevernrestriksjonene.
Les mer om:

Nederland: Frykter «kode svart» på sykehus i neste uke

Det innebærer at sykehusene må gjøre en vurdering av hvem som kan få intensivbehandling og ikke.
Les mer om:

Hvordan bruker Oljefondet data og AI for å sikre fremtidige gevinster

I en bransje hvor 1 prosent skiller mellom middelhavsfarere og genier, mellom millioner og milliarder, er teknologiforståelse i toppledelsen et must. Vi har stilt Nicolai Tangen, toppsjefen i Oljefondet, til dels intrikate spørsmål om digitalisering, robotisering, algoritmer, kunst og sosialpsykologi. Døm selv og se om svarene gjør deg (enda litt) tryggere for vår felles formue.CEO Nicolai Tangen og CTO Age Bakker skal sammen holde åpningstalen på Make Data Smart 2021. Der skal de snakke om hvordan Oljefondet bruker teknologi.

Lettelser i Nederland: Portforbudet oppheves og kafeer kan servere igjen

Nederland letter på tiltakene, avvikler portforbudet og vil igjen la kafeene servere utendørs fra og med neste onsdag.
Les mer om:

Marcus Pedersen fortsetter der Alexander Sørloth slapp

I Tyrkia må de begynne å bli godt vant til norske spillere som scorer mål. Alexander Sørloth var toppscorer i Turkcell Süper Lig for Trabzonspor før han byttet til RB Leipzig i Bundesliga på en gullkantet avtale. Marcus Pedersen som slapp unna Strømsgodset før trøblet startet havnet i vinter i Tyrkia etter en svingtur innom HamKam. – Nå blir han lagt merke til for Ankaraspor som spiller i den nest øverste divisjonen i Tyrkia.

Vil heller tape mot toppet Nederland enn å slå B-preget lag

Ståle Solbakken finner ikke ett godt argument for Superligaen.

Virtuell under­visning med andre land: – De lurer på om vi har isbjørn i hagen

Som en av de første skolene i Norge har elever ved Torridal skole i tre dager hatt virtuell undervisning med elever fra Italia, Spania og Nederland.

Maya og Marko fulgte drømmen om å flytte til et nytt land: – Vi forelsket oss i denne bygda

NISSEDAL: I fjor bestemte Maya og Marko Buisman fra Nederland seg for å følge drømmen om å flytte til et annet land og å drive sitt eget gjestgiveri. Etter å ha besøkt Treungen hvor det gamle gjestgiveriet var til salgs var de ikke i tvil. – Vi forelsket oss i dette stedet.
Les mer om:

Mandalitt imponerte mot sykkelstjernene i Nederland

Kristoffer Halvorsen fikk aldri sjansen til å spurte mot de store kanonene onsdag, men Søren Wærenskjold imponerte lenge.
Les mer om:

Oljefondet investerer milliarder i havvindpark i Nederland

Statens pensjonsfond utland, også kjent som oljefondet, har kjøpt halvparten av en nederlandsk havvindpark for 13,9 milliarder kroner.
Les mer om:

Oljefondet kjøper andel i havvindpark i Nederland for 13,9 milliarder kroner

Statens pensjonsfond utland, også kjent som oljefondet, har kjøpt halvparten av en nederlandsk havvindpark for 13,9 milliarder kroner.
Les mer om:

Tøff OL-trekning: - I overkant

Norge reiser i sommer til Tokyo med et herrelag i OL-håndballen for første gang siden 1972. Der skal de blant annet opp mot marerittmotstander Spania. Norges kvinner møter verdensmester Nederland i sin gruppe.

OL-trekningen klar: Håndballgutta møter marerittmotstander

Norge reiser i sommer til Tokyo med et herrelag i OL-håndballen for første gang siden 1972. Der skal de opp mot marerittmotstander Spania. Det norske kvinnelaget møter blant andre regjerende verdensmester Nederland.

Dansk storavis: Junker i ferd med å signere

Den danske avisa B.T. skriver onsdag kveld at Kasper Junker og hans agent Christian Bysted er i en bil på vei til Nederland. 
Les mer om:

Solbakkens hodepine er å få mer ut av stjernene

Det er fem måneder til Norge møter Nederland – forhåpentligvis på et fullsatt Ullevaal stadion. De månedene må Ståle Solbakken (53) bruke godt. Han må, blant annet, finne ut hvordan han og Norge får mest mulig ut av Norges to største stjerner.