Nyheter om Narkotika


Svensk politi: Over 100 tonn narkotika smugles hvert år

Narkotikasmuglingen til Sverige kan være langt større enn tidligere antatt, mener svensk politi, som anslår at det kan dreie seg om 100–150 tonn i året.
Les mer om:

Skal ha bestilt narko i posten - ble levert til feil person(pluss)

En mann i 20-årene må møte i tingretten etter at han skal ha forsøkt å bestille narkotika i posten til hans adresse i Midt-Troms.

Tidligere narkobaron George Jung (78) er død

Han smuglet narkotika for Pablo Escobar og ble portrettert av Johnny Depp i filmen Blow. Nå har «El Americano» gått bort.
Les mer om:

–    Det foregår uønsket aktivitet som festing, forsøpling, salg av narkotika og drikking på skoleområdet på kveldstid

Vedvarende uønsket aktivitet på Sætre skole har resultert i et ønske fra skolens ledelse om kameraovervåking på området. Ikke aktuelt per nå, sier kommunalsjefen for oppvekst.

Fredrikstad-kvinne skulle nedbetale narkogjeld – kjørte nesten 200 mil for å levere flere kilo amfetamin

Fredrikstad-kvinnen i midten av 20-årene hadde pådratt seg narkotikagjeld. Som betaling skulle hun skulle hun frakte narkotika til Nord-Norge. Det endte med en dom på over tre års fengsel.

Bytter til seg alkohol, snus og narkotika mot seksuelle tjenester på Snapchat

Politiet får inn stadig flere tips om at mindreårige bytter nakenbilder og seksuelle tjenester mot penger og rusmidler. Nå ber de om tips fra publikum.
Les mer om:

Familiefar (34) ble feilaktig fengslet for narkotika - viste seg å være veisalt. Nå må han i fengsel likevel

SKIEN: En 34 år gammel grenlandsmann, som er medlem av MC-klubben Bandidos, ba om å få slippe fengsel etter at han ble dømt for 135 gram amfetamin. I anken viste han blant annet til at han en gang ble feilaktig fengslet for narkotika som viste seg å være veisalt, og at soninga vil gå utover barna hans.

Conor McGregor «lookalike», med falskt visittkort, fanget og fengslet

Det finnes grader av idioti, en som befinner seg særdeles høyt på idiotskalaen er Mark Nye, som faktisk ligner på MMA utøver Conor McGregor. – Et tips til deg som tenker på å bli selge narkotika, prøv å gjør det under skalaen og gjennom anonymitet unngå å bli oppdaget og satt i fengsel. Kjøtthue Mark Nye gjorde sitt ytterste for å ligne på McGregor og for å være på den sikre siden dele ut visittkort med slåsskjempen sitt navn.

Mens rusreformen strander, kan Venstre gå inn for cannabis på apotek

Det blir trolig ikke flertall på Stortinget for avkriminalisering av narkotika. Nå kan Venstres landsmøte vedta at partiet skal stå for mer radikal ruspolitikk.

Stortinget legger Aps ruskompromiss dødt

Både Frp, Høyre, Venstre og SV sier blankt nei til forslaget fra Arbeiderpartiet om at narkotika bare skal avkriminaliseres for tunge rusavhengige.

Frp sier nei til Aps ruskompromiss

Frp slår lag med Høyre og sier blankt nei til forslaget fra Ap og Sp om at narkotika bare skal avkriminaliseres for tunge rusavhengige.
Les mer om:

Høyre avlyser rusreformen: – Uaktuelt å forhandle om avkriminalisering

Høyre avviser blankt å forhandle med Arbeiderpartiet om en delvis avkriminalisering av narkotika kun for de Ap omtaler som tunge rusavhengige. Nå håper Ap på flertall med Frp og Sp.

Ordfører Jon (Ap) etter det mye omtalte landsmøtet: –Jeg er fornøyd med vedtakene

Debatten om avkriminalisering av narkotika har fått mye spalteplass etter Arbeiderpartiets landsmøte i helga. Færder-ordfører Jon Sanness Andersen (Ap) stemte imot avkriminalisering.

Venstre-Melby om Ap-forslag: – Premierer økt rusbruk

Venstre-leder Guri Melby mener Ap legger opp til en ruspolitikk hvor det vil bli en fordel å bruke mye narkotika, for å slippe straff.
Les mer om:

Rapport: Soldat på vakt var ruset på MDMA

29 straffesaker for narkotika i Forsvaret.
Les mer om:

Narkokatt tatt i smuglingsforsøk i Panama

Myndighetene i Panama har stanset en usannsynlig smugler – en hvit katt – som hadde med seg narkotika idet den forsøkte å ta seg inn i et fengsel.
Les mer om:

Støre vant slaget om rusreformen i Ap

Ap-leder Jonas Gahr Støre fikk med seg landsmøtet på å si nei til en generell avkriminalisering av narkotika. Men tunge rusbrukere skal slippe straff.

Støre vant fram

Arbeiderpartiet sier nei til en generell avkriminalisering av bruk og oppbevaring av små mengder narkotika.

Aps landsmøte sier nei til full avkriminalisering av narkotika

Gahr Støre fikk medhold.
Les mer om:

Støtter ikke avkriminalisering

Arbeiderpartiet støtter ikke en generell avkriminalisering av mindre brukeroser med narkotika. Det har landsmøtet bestemt.