Nyheter om Moskva


Russere nøler med å ta vaksine

I Moskva tilbyr kjøpesentre, mathaller og sågar teatre vaksine drop-in, men mange moskovitter nøler. Det statlige vaksineprogrammet henger etter.
Les mer om:

EU kaller Russlands ambassadør inn på teppet

EU har kalt Russlands ambassadør inn på teppet for å protestere mot at Moskva har satt åtte EU-tjenestemenn og politikere på svarteliste.
Les mer om:

«Det er normalt for kvinner å ha sex før fotballkamper»

Den 35 år gamle russiske landslagskeeperen Elvira Todua med over 100 landskaper siden debuten i 2004 er meget populær og som du sikkert skjønner, etter forholdene i Russland også frittalende. – Til daglig spiller hun på CSKA Moskva i øverste divisjon. Som gjest på YouTube kanaler Comment Show snakker hun om sex og graviditet i forbindelse med kvinnefotballen som har skapt bølger. – Hun poengterte som sant er at en del fotballtrenere på herresiden nekter spillerne sine å ha sex før en fotballkamp, det er ifølge Elvira Todua ikke tilfelle for kvinner.

Navalnyj: Jeg ser ut som et skjelett

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har for første gang siden han avsluttet en sultestreik i forrige uke, i dag opptrådt offentlig. – Jeg ser ut som et skjelett, sa Navalnyj via videolink i et rettsmøte i Moskva.
Les mer om:

«Henke Jr» skyter inn på stjernehimmelen

Omtrent samtidig som den svenske fotballegenden Henrik Larsson flyttet til Celtic og forbauset verden med å bøtte inn mål sesong etter sesong ble Jordan Larsson født. – Nå omtrent 23 år senere har «Henke Jr» tatt opp hansken og viser med all tydelighet at i hvert fall i dette tilfellet er målteften arvbar. Jordan Larsson ble for et par år siden plukket opp av den russiske storklubben CSKA Moskva, etter en tilpasningsperiode har han begynt å levere, 13 ligamål og en stigende formkurve har vekket interessen fra både Premier League og Bundesliga.

Navalnyjs gruppe må stanse alle aktiviteter

En domstol i Moskva har bestemt at stiftelsen til Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj må stanse alle aktiviteter inntil videre.
Les mer om:

Russland vil stemple Navalnyjs organisasjoner som ekstremistiske

I Moskva har byretten bestemt at aktivitetene til opposisjonsleder Aleksej Navalnyjs organisasjoner må stanse inntil videre. Retten skal senere avgjøre om organisasjonene skal stemples som «ekstremistiske».
Les mer om:

Norsk selskap sender vaksineturister til Russland

Rundt 50 personer fikk i helgen Sputnik V-vaksinen på et hotell i Moskva etter å ha blitt fløyet til Russland. Bak turen står et norsk reiseselskap – med hjelp fra den politiske bevegelsen til Vladimir Putin.
Les mer om:

Chelsea gjør seg klar for Haaland – selger 6 spillere

Chelsea er kjent for å hamstre potensielle stjernespillere, teste dem ut på utlån – og gjøre det som passer klubben best. Etter forrige sommers ville handletur er tiden inne for å kutte strengen til 6 spillere. Men ikke for å sette pengene på kontoen. Salgene er for å fylle krigskassa når det virkelige overgangsslaget kommer: Erling Haaland. Utkjøpsklausulen til Dormtund-spilleren aktiveres først neste år, men etter Raiolas/Alfies turné rundt til de største klubbene i verden, bygges det opp til en budkamp allerede i sommer.

Russland kaller inn USAs ambassadør på teppet

USAs ambassadør i Moskva er kalt inn på teppet, opplyser det russiske utenriksdepartementet, som sier et svar på USAs sanksjoner er uunngåelig.

Vipers unnslapp Györ

Vipers Kristiansand møter russiske CSKA Moskva i semifinalen i kvinnenes mesterliga i håndball. Storfavoritt og regjerende mester Györ møter Brest Bretagne i den andre semifinalen.
Les mer om:

Drømmetrekning for Vipers: - Alt er mulig

Vipers møter russiske CSKA Moskva i Champions League-semifinalen.
Les mer om:

Russisk vri på Frode Berg-saken: Nå krever han Norges versjon

Helt siden Frode Berg ble arrestert i Moskva i 2017, er det russernes versjon av spionsaken som har kommet offentlig fram. Nå mener Berg og hans advokat at det er på tide å gjøre noe med denne ubalansen.
Les mer om:

Dortmund har funnet erstatter som skal matche Haaland

På onsdag klikket Erling Haaland til med assisten som lot Marco Reus sende Dortmund hjem fra Manchester med et ekstremt viktig bortemål. Verdien av å ha Haaland i Dortmund-drakt kan måles i 33 scoringer og 9 assists på 33 kamper, men ingen hos Dortmund stoler på at Haaland befinner seg i gul/sort også neste sesong. Som Edin Terzic nylig formulerte det i et intervju: «Jeg kan ikke stoppe Mino Raiola og Alfie Haaland».

Tyskland vurderer å kjøpe Sputnik V-vaksinen

Tysklands regjering planlegger samtaler med Moskva om kjøp av den russiskproduserte coronavaksinen Sputnik V, om den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn EMA.
Les mer om:

Her må Rebekka (24) kaste seg unna vektstangen: – Jeg hørte det knaste

Rebekka Tao Jacobsen (24) holder seg til en vond albue og kaster seg samtidig unna vektstangen under EM i vektløfting i Moskva.
Les mer om:

Russlands ambassade i Washington: Forholdet til USA kan kollapse

Russlands USA-ambassadør er hasteinnkalt for konsultasjoner i Moskva og reiser lørdag. Forholdet mellom USA og Russland kan kollapse, advarer ambassaden.

Bohinen ordnet straffe i CSKA-debuten

Emil Bohinen fikk sine første minutter i den russiske toppserien for CSKA Moskva mot serieleder Zenit St. Petersburg. Han skaffet straffe, men laget hans tapte.
Les mer om:

Bohinen ordnet straffe i CSKA-debuten

Emil Bohinen fikk sine første minutter i den russiske toppserien for CSKA Moskva mot serieleder Zenit St. Petersburg. Han skaffet straffe, men laget hans tapte.
Les mer om:

Bohinen ordnet straffe i CSKA-debuten

Emil Bohinen fikk sine første minutter i den russiske toppserien for CSKA Moskva mot serieleder Zenit St. Petersburg. Han skaffet straffe, men laget hans tapte.
Les mer om:

Bohinen skaffet straffe i debuten

Emil Bohinen meldte overgang til russisk fotball og CSKA Moskva for noen uker siden, og i kveld fikk han sin debut mot topplaget Zenit. Det endte med 2-3-tap for Bohinen og co, men han markerte seg etter at han kom inn fra benken. Midtbanespilleren var i et flott driv mot Zenits straffefelt, og han skaffet straffe da han gikk i bakken. Men det var altså ikke nok til å ta seieren i storkampen.
Les mer om:

Afghanistan: Fredsdiplomati på høygir

Tyrkia meldte før helgen at det blir en fredskonferanse om Afghanistan i april. Denne uken er det konferanse i Moskva. Mange frykter full borgerkrig hvis USA trekker seg ut uten fredsavtale.

Fikk drømmen knust av norsk boikott: – Det var en stor skuffelse

Det norske fotballandslaget fikk ikke delta i OL i Moskva da Norge valgte boikott.
Les mer om:

Venninnegjengen har stilt opp for MS-syke Lene (43) med Spleis og restaurant. Sparebank1 stikker av med flere titalls tusen: – Helt på trynet

Lene Mentyjærvi Hølvold skal til Moskva for å ta sin etterlengtede MS-operasjon 6. april. Innsamlingen til henne er i innspurten. Nesten 70.000 kroner kom inn på restaurantdagen.
Les mer om:

Den russiske Sputnik-vaksinen blir trolig godkjent i EU og Norge

MOSKVA (NRK): Russland vil kunne forsyne EU med Sputnik-vaksine fra og med i sommer, sier en offisiell talsmann. EU begynner nå prosessen med å godkjenne den russiske vaksinen.
Les mer om: