Nyheter om Mohamed


Lewandowski årets spelar

Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld. Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41. Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020. Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah. Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella. Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

Lewandowski ble årets spiller

For andre år på rad gikk Robert Lewandowski til topps i Fifas kåring av årets spiller i verden. I konkurranse med Lionel Messi og Mohamed Salah var det polakken som kunne juble.
Les mer om:

Liverpool-fansen om Salah-kontrakt: – Det vil bli et mytteri

Mens Mohamed Salah spiller Afrika-mesterskapet, er hans fremtid i Liverpool igjen et heftig samtaleemne.
Les mer om:

Første ligatest uten Salah: – Hvem skal score målene?

Supporterleder er spent på hvordan Liverpool vil se ut uten Mohamed Salah (29). TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener at reservene må gripe en sjelden sjanse.
Les mer om:

Salah-mål ga Egypt håp

Mohamed Salah ble matchvinner da Egypt slet seg til 1-0-seier over Guinea-Bissau i afrikamesterskapet lørdag. Dermed lever håpet om suksess.

Salah-mål ga Egypt håp

Mohamed Salah ble matchvinner da Egypt slet seg til 1-0-seier over Guinea-Bissau i afrikamesterskapet lørdag. Dermed lever håpet om suksess. Egypt hadde tre avslutninger i målstengene, men Salahs volley ved lengste stolpe i det 69. minutt ble eneste scoring. Guinea-Bissau raste da Mama Baldes kjempetreff i det 82. minutt ble annullert etter at de VAR-ansvarlige fant at scoreren brukte ulovlige midler mot Omar Kamal i forspillet.

Arsenal fikk utsatt London-derbyet mot Tottenham

Arsenal har fått innvilget sitt ønske om å få utsatt kampen mot London-rival Tottenham. Martin Ødegaards lag sliter med skader og sykdom etter en hektisk uke. Det bekreftet Arsenal på sitt nettsted lørdag ettermiddag. Før torsdagens ligacupsemifinale mot Liverpool ble det kjent at Ødegaard testet positivt på koronaviruset.

– Liverpools eiere vil aldri bli tilgitt om Salah forlater klubben

Liverpool-legenden Jamie Carragher har vanskelig for å forstå hvorfor klubben fremdeles ikke har kommet til enighet med Mohamed Salah om en forlengelse av kontrakten.
Les mer om:

Carragher advarer Liverpools eiere: – Blir aldri tilgitt om Salah forlater klubben

Mohamed Salah (29) og Liverpool har til gode å bli enige om ny kontrakt. Det bekymrer klubbens tidligere stopperkjempe Jamie Carragher. – De må bli enige. Det er ikke et tilfelle av å gi spilleren akkurat det han vil ha, men jeg tror ikke Liverpools eiere ville blitt tilgitt hvis Salah forlater klubben til sommeren eller om 18 måneder, sa Carragher til Sky Sports etter Liverpools 0-0-kamp mot Arsenal i ligacupen torsdag. Salah har en god stund uttrykt et ønske om å forlenge kontrakten og bli på Anfield.

Ødegaard ute mot Liverpool

Arsenals vanskelige oppgave med komme til finalen i årets ligacup ble akkurat litt tøffere. Nå mangler Arteta flere av sine kreative midtbanespillere før kveldens semifinale mot Liverpool på Anfield. Arsenal må klare seg uten Martin Ødegaard og Emile Smith Rowe i første kamp av Carabao Cup-semifinalene mot Liverpool, melder goal.com. LES: United må ut med 500 millioner for ny back De sier ikke noe om hvorfor nordmannen mister kvelden storoppgjør på Anfield.

Iheanacho ga Nigeria seieren – Salah blek i Egypt-tap

Leicester-stjernen Kelechi Iheanacho ble matchvinner da Nigeria slo Egypt 1-0 i tirsdagens storkamp i afrikamesterskapet. Mohamed Salah fikk lite til.

Southampton knuste Brentford uten koronasmittet Moi

Southampton måtte unnvære en koronasmittet Mohamed Elyounoussi, men greide brasene fint uten ham og knuste Brentford 4-1 i tirsdagens hengekamp.
Les mer om:

Southampton knuste Ajer og Brentford

Southampton måtte unnvære en koronasmittet Mohamed Elyounoussi, men greide brasene fint uten ham og knuste Brentford 4-1 i tirsdagens hengekamp. Kristoffer Ajer spilte fra start for Brentford, men han fikk en tøff kveld på jobb. Jan Bednarek satte inn 1-0 for Southampton etter kun fem minutter. Selv om Vitaly Janelt skulle utligne for Brentford, var det Southampton som styrte kampen. Et uheldig selvmål av Brentford-keeper Alvaro Fernandes sendte The Saints i ledelsen, og deretter la Armando Broja og Che Adams på til 3-1 og 4-1.
Les mer om:

Moi koronasmittet

Mohamed Elyounoussi glimret med sitt fravær i Southampton-troppen mot Brentford. Agenten bekrefter overfor Dagbladet at Moi er koronasmittet. Klubben ga ingen forklaring på at den norske landslagsspilleren, som scoret i helgens FA-cupseier, ikke var med i troppen. Agent Ferhat Cifci skriver til Dagbladet at årsaken er koronasmitte. – Han går glipp av kveldens kamp og oppgjøret mot Wolves til helgen, skriver han. (NTB)
Les mer om:

Salah om Liverpool-forhandlingene: – Jeg ber ikke om noe «crazy»

Mohamed Salah sier at han ikke ber om vanvittige ting i kontraktsforhandlingene med Liverpool, men mener at en ny avtale bør gjenspeile bidraget hans i klubben.
Les mer om:

Salah om Liverpool-forhandlingene: – Jeg ber ikke om noe «crazy»

Mohamed Salah sier at han ikke ber om vanvittige ting i kontraktsforhandlingene med Liverpool, men mener at en ny avtale bør gjenspeile bidraget hans i klubben. Det forteller egypteren i et intervju med magasinet GQ. Salah har kontrakt med Liverpool til sommeren 2023, men det er viden kjent at storklubben jobber med å få ham til å forlenge den. Foreløpig er partene ikke kommet til enighet.

Midtbanespiller terminerer kontrakten med Start

Mohamed El Makrini (34) er ferdig i Start.
Les mer om:

Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og sikret avansement i ekstraomgangene

Det ble en skikkelig sliteseier for «ny solgte» Southampton i FA-Cupen, deg fikk god hjelp av Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og scoret i ekstraomgangene da Southampton sikret seg plass i 4. runde med 3-2 over Swansea. Den norske landslagsprofilen startet kampen på benken, men ble sendt på banen med et snaut kvarter igjen av ordinær tid. Da hadde akkurat Swansea utlignet til 1-1. Les: Et stort skjær is sjøen for Mauro Icardi Southampton fikk en kjempestart på kampen da Nathan Redmond sendte laget i ledelsen allerede etter åtte minutters spill.

Elyounoussi reddet Southampton i FA-cupdrama

Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og scoret i ekstraomgangene da Southampton sikret seg plass i 4. runde av FA-cupen med 3-2 over Swansea.

Elyounoussi reddet Southampton i FA-cupdrama

Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken og scoret i ekstraomgangene da Southampton sikret seg plass i 4. runde av FA-cupen med 3-2 over Swansea. Den norske landslagsprofilen startet kampen på benken, men ble sendt på banen med et snaut kvarter igjen av ordinær tid. Da hadde akkurat Swansea utlignet til 1-1. Southampton fikk en kjempestart på kampen da Nathan Redmond sendte laget i ledelsen allerede etter åtte minutters spill.

Haaland og Graham Hansen ute av dansen til Fifa-kåring

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er ikke blant finalistene til å bli kåret til årets spiller i Fifa-regi. Det er derimot Mohamed Salah.
Les mer om:

Haaland og Graham Hansen ute av dansen til Fifa-kåring

rling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er ikke blant finalistene til å bli kåret til årets spiller i Fifa-regi. Det er derimot Mohamed Salah. Fredag ble feltet snevret inn til tre kandidater i hver klasse. Haaland og Graham Hansen var blant de nominerte til The Best-kåringen. Robert Lewandowski (Bayern München), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Barcelona) og Mohamed Salah (Liverpool) står igjen som finalister på herresiden. For kvinner blir vinneren enten Jennifer Hermoso (Barcelona), Sam Kerr (Chelsea) eller Alexia Putellas (Barcelona). Fifas prisdryss skjer 17. januar. (©NTB)

Foreslo minnesmerke for jøder – skuffet over reaksjoner

Ap- politiker Abdullahi Mohamed Alason foreslo å lage «snublesteiner» for jøder som ble drept av nazistene. Han er skuffet og overrasket over noen av reaksjonene.
Les mer om:

Ødegaard nominert til månedens spiller i Premier League

Martin Ødegaard er blant de sju nominerte til månedens spiller i Premier League for desember. Han kan bli første nordmann til å få utmerkelsen. Arsenal-profilen fikk en svært sterk avslutning på 2021.

Jobber knallhardt for å hente Wijnaldum til Premier League i januar

Mikel Arteta velger klokelig å ikke gjøre som Klopp å beskrive African Cup of Nations som et «lite mesterskap», men har de samme utfordringene som Liverpool-manageren. Thomas Partey og Mohamed Elneny forsvinner for resten av januar på landslagstjeneste, for Arsenal betyr dette en gedigen utfordring på midtbanen. Forrige vinter hentet Arteta en misfornøyd Martin Ødegaard fra Real-benken, ifølge FourFourTwo har Arsenal denne gangen blinket ut en misfornøyd nederlender.