Nyheter om Manchester City


Chelsea-back enig med Real Madrid på en drøy halvtime

Chelsea har forsøkt det meste for å holde på den tyske forsvarsgiganten Antonio Rüdiger, men flere kreative forslag og lønnsøkning har ikke fått han til å signere en forlengelse på kontrakten som går ut til sommeren. Det som imponerer er hvordan han og manager Thomas Tuchel har bestemt seg for å avlutte med stil og det betyr ta igjen de to poengene som det er opp til serieleder Manchester City.

Liverpool villig til å sette klubbrekord

Til alles overraskelse var Liverpool villige til å sette klubbrekord for en spiller da de i januar 2018 hentet Virgil van Dijk fra Southampton for 75 millioner pund. – Nederlenderen ble samtidig tidenes dyreste forsvarsspiller. Mirror skriver at Liverpool er villig til å sette rekord igjen, denne gangen uten at det overrasker noen. Jude Bellingham er en av verdens mest ettertraktede spillere om dagen. Den 18 år gamle midtbanespilleren er lagkamerat med Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund.

Leipzig slo Manchester City

Leipzig slo Manchester City 2-1 på hjemmebane i siste runde av gruppespillet i mesterligaen. Dermed tok det tyske laget 3. plassen i gruppen og går videre til europaligaen på bekostning av Club Brugge. Dominik Szoboszlai ble spilt gjennom alene mot keeper og gjorde 1-0 til vertene etter 24 minutter. Andre Silva økte til ledelsen, mens Riyad Mahrez reduserte like etter da det gjensto et kvarter. Manchester City var allerede før kampen klare for åttedelsfinalene som gruppevinner.

Manchester City og Barcelona krangler om pris

Det som for få dager siden så ut som en sikker sak, er slettes ikke like sikkert lenger. Barcelona har lenge vært interessert i å hente hjem til Spania Manchester City-spiller Ferran Torres. Pep Guardiola skal være åpen for å la spanjolen forlate klubben, men ikke for enhver pris. AS sitter på informasjon om at Barcelona har budt 45 millioner euro, noe som er langt unna det Liverpool krever og for å være helt ærlig, det den spanske landslagsspilleren er verdt. – Sjefene på Camp Nou skal allerede har blitt enige med Ferran Torres om hans personlige betingelser.

Mbappé scoret og tok Messi-rekord

Kylian Mbappé scoret to mål i løpet av de første sju minuttene da PSG slo Club Brugge 4-1 på hjemmebane i siste omgang av gruppespillet i Champions League. Mbappé står dermed med 31 mål totalt i Champions League. Med sine 22 år og 352 dager er han den yngste som har passert 30 mål i turneringen. Lionel Messi, som tidligere var den yngste til å passere 30 mål som 23-åring, scoret PSGs tredje og fjerde mål. Erling Braut Haaland, som er 21 år gammel, står så langt med 21 mål i Champions League. PSG var klare for åttedelsfinalene allerede før kampen.

Manchester United-legende Edwin van der Sar vil hente Dean Henderson

I løpet av sine seks år på Old Trafford ble den nederlandske keeperen Edwin van der Sar en ekte klubblengende. – En strafferedning mot Manchester City den 5. mai 2007 sørget effektivt for at Manchester United vant sin femtende Premier League titten og for Edwin van der Sar sin legendestatus. Han er nå den som bestemmer nesten alt i Ajax, han var i fjor øverst på Manchester United sin ønskeliste som sportsdirektør, men han takket nei fordi han ikke følte seg ferdig med sitt prosjekt for den nederlandske seriemesteren.

United møter Gerrards Villa-lag i FA-cupen – enkelt for Liverpool

Manchester United fikk hjemmekamp mot Aston Villa i 3. runde av FA-cupen på nyåret. Trekningen ga lett motstand for Liverpool, Manchester City og Chelsea.

Manchester United får PL-motstand

Den tredje runden av FA-cupen er trukket, og her er noen utvalgte oppgjør: Swansea City – Southampton Chelsea – Chesterfield Liverpool – Shrewbury Town Leicester City – Watford Hull City – Everton Tottenham Hotspur – Morecambe Millwall – Crystal Palace Swindon Town – Manchester City Manchester United –Aston Villa Wolverhampton – Sheffield United Newcastle – Cambridge United West Ham – Leeds United Chartlon Athletic – Norwich Nottingham Forest – Arsenal

Willy Caballero overrasker stort med en retur til Premier League

I sommer var det slutt i Chelsea for den 40 år gamle argentinske keeperen Willy Caballero. – Han spilte for Elche og Malaga i Spania før han i 2014 meldte overgang til Manchester City. Det kom flust av tilbud fra Midtøsten og Asia, men tok ingen av de, nå melder The Athletic at en retur til Premier League er rett rundt hjørnet. – Skadetrøbbel i Southampton har skapt et akutt behov for å hente inn Willy Caballero. Klubben henter han inn på en korttidskontrakt så fort som mulig.

Skal vi tro Luis Suarez, er det liten grunn å hente Messi til Premier League

Det er noe helt spesielt med vinterfotball på balløya. Det kan være kaldt som pokker, til og med snødekte baner som forrige helg. For sør-amerikanske spillere kan selve klimaet by på større utfordringer enn motstanderne. Spesielt hvis du syntes vinterfotball i Frankrike er ille. Vinneren av Ballon D´Or har spilt i Spania i 21 år og har vært med på sin del av kamper i guffent vær, men ifølge Luis Suarez har reisen nordover til Paris bydd på utfordringer.

Tuchel legger ut om dårlig selvtillit hos sisteskansen

Etter at Kepa Arrizabalaga gjorde opprør mot Maurizio Sarri og nektet å bli byttet, startet keeperproblemene hos Chelsea. Spanjolen til 80 millioner euro var plutselig ikke del av løsningen på Stamford Bridge. Edouard Mendy ble hentet fra Rennes i 2020 og tok over posisjonen som førstekeeper. Franskmannen har til tider vært helt outstanding, men på lørdag kom «et gufs fra fortiden». Chelsea-supporterne husker godt perioden da de holdt pusten når Kepa kom inn i en presset situasjon, etter lørdagens kamp mot West Ham kommer de til å gjøre det samme når Mendy blir satt på prøve.

Nathan Ake er lei av å trekke det korteste strået

I motsetning til i den røde delen av Manchester er det trangt om plassen i midtforsvaret til Manchester City. – Nederlandske Nathan Ake som gikk i «lære» på Stamford Brigde ønsker seg en vesentlig mer aktiv fotballtilværelse enn han har i dag. Når manager Pep Guardiola tar ut laget trekker han ofte det korteste strået i konkurranse med Ruben Dias, Aymeric Laporte og John Stones. – Da Manchester City hentet Nathan Ake fra Bournemouth i 2020 var det i sterk konkurranse med en rekke klubber, blant annet West Ham som nå skal være aktuelle igjen i følge en reportasje i 90min.

City inntok tabelltopp

Manchester City tok tabelltoppen i Premier League etter 3-1-seier borte mot Watford lørdag kveld. City utnyttet med det muligheten til å smette forbi Chelsea på toppen av tabellen, etter at London-laget tapte mot West Ham. Allerede etter fire minutter sendte Raheem Sterling City i føringen, og vondt ble til verre for Watford da Bernardo Silva doblet før pause. Etter pause la sammen man på til 3-0, før Watford reduserte like før slutt gjennom Cucho Hernandez.

Brennhete Bernardo skjøt City til topps i Premier League

(Watford – Manchester City 1–3) Bernardo Silva (27) scoret to mål da Manchester City tidvis kjørte over Watford.

Brennhete Bernardo skjøt City til topps i Premier League

(Watford – Manchester City 1–3) Bernardo Silva (27) scoret to mål da Manchester City tidvis kjørte over Watford.

Evertons styreleder Bill Kenwright har kalt inn til krisemøte

De tre siste kampene er god nok forklaring på hvorfor det er innkalt til krisemøte, når vi i tillegg til 4 – 1 tapet mot Liverpool, 1 – 0 tapet for Brentford og 3 – 0 tapet mot Manchester City vet at de åtte siste kampene har vært uten seier skjønner vi også at tiden for «vente og se er over». Everton holder krisemøte om fremtiden til manager Rafael Benítez. Les: Everton har tatt en haug med telefoner for å sjekke ut potensiell Benitez-erstatter The Mirror melder at klubbens styreleder, Bill Kenwright, har kalt inn til krisemøte.

West Ham sjokkerte Chelsea

Ligaleder Chelsea fikk det tøft i Premier League-kampen borte mot London-rival West Ham lørdag. Arthur Masuaku ble matchvinner i 3-2-kampen. Resultatet betyr at Chelseas status som ligaleder står for fall. Både Manchester City og Liverpool går forbi de kongeblå på tabellen om de vinner sine kamper senere lørdag. Etter 87 minutter falt avgjørelsen. Arthur Masuaku så ut til å slå et innlegg, men ballen gikk i stedet mot mål i en kanonfart. Chelsea-keeper Edouard Mendy fikk noen fingrer på ballen men klarte ikke hindre baklengs. (NTB)

Manchester United kan ende opp med manageren som stjal Premier League-trofeet fra klubben

Ralf Rangnick har signert, men mangler fortsatt de siste papirene fra de engelske myndighetene. Vikariatet går frem til sommeren, der tyskeren så skal delta i det videre oppbyggingsarbeidet som konsulent. Én av oppgavene blir å bistå Manchester United i ansettelsen av den permanente manageren. Men er ikke dette en done deal med PSG-manager Mauricio Pochettino? Ikke ifølge The Telegraph. Vi må få med oss Pochettino og PSG mot Brugge, tirsdag 7.

Liverpool malte Merseyside rødt

Liverpool-supporterne husket med gru Merseyside-derbyet forrige høst da Carlo Ancelotti sendte en vill horde av Everton-spillere inn på gressmatta. Dette var kampen der Virgil van Dijk forsvant fra kartet for resten av sesongen, Thiago Silva fikk seg også en lite hyggelig velkomst av Richarlison. På onsdag var det tidligere Liverpool «gaffer»Rafael Benitez som skulle ødelegge Liverpool-spillet (ikke spillerne). Denne gangen var ikke Everton noen utfordrer på tabellen, men Merseyside-derbyet er uansett et av høydepunktene i byen.

– Dette er tre av de fire beste lagene i verden

TV 2s ekspert mener bare ett lag kan måle seg med Chelsea, Liverpool og Manchester City.

Drømmescoring av Bernardo da City holdt følge

Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

Bernardo-volley i City-seier

Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea. City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver. Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag. Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket. Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene. Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass.

Liverpool utklasset byrivalen

Liverpool vant hele 4-1 mot byrival Everton på bortebane. Chelsea og Manchester City vant også sine kamper, som betyr at Liverpool fortsatt er på tredjeplass.

Chelsea og Manchester City med knepne seire – nødstilfelle på tribunen i Watford

(Watford – Chelsea 1–2, Aston Villa – Manchester City 1–2) Chelsea sikret nok en seier og beholdt tabelltoppen. Manchester City jager like etter, kun ett poeng bak etter borteseier på Villa Park.