Nyheter om Magnus


Karjakin angriper Carlsen-motstander «Nepo»: – Vi snakker ikke sammen

Putin-tilhengeren Sergej Karjakin (32) går til angrep på lagkameraten Jan Nepomnjasjtsjij (31), som i helgen kvalifiserte seg til nok en VM-match mot Magnus Carlsen (31).

Tour de France-tendens forundrer ekspertene: – Ville pisket dem frem

Magnus Cort satte «nesten uslåelig» rekord på fjerde etappe, men TV 2s eksperter stusser over at dansken ikke har fått større konkurranse.
Les mer om:

2. plass på Ding i Madrid – får VM-sjanse hvis Carlsen trekker seg

Siste avgjørende brikke i kandidatturneringen til sjakk-VM er flyttet. Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk. Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng. Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det.

Mener Molde er den største gullfavoritten: – Den må vi ta

HAMAR (VG) (HamKam – Molde 0–0) Det ble bare uavgjort mot HamKam, men både Molde-spiller Magnus Grødem (23) og HamKam-trener Jakob Michelsen fastslår Molde fremstår som den største gullfavoritten.

«Nepo» vant kandidatturneringen

Jan «Nepo» Nepomnjasjtsjij er klar for nok en VM-kamp i langsjakk etter han vant kandidatturneringen. Dermed blir han etter planen Magnus Carlsens neste VM-motstander, men nordmannen har signalisert at det ikke er gitt at han ønsker å forsvare VM-tittelen i langsjakk. – Hvis en annen enn Firouzja vinner kandidatturneringen, er det lite sannsynlig at jeg spiller neste VM-match.
Les mer om:

Groenewegen best i centimeterduell i Tour de France – Kristoff sjanseløs

Dylan Groenewegen hadde det beste innslaget og slo sammenlagtleder Wout Van Aert med minst mulig margin på søndagens tredje etappe av Tour de France til danske Sønderborg. I en jevn spurt kom nederlenderen i stor fart bakfra og kunne juble for sin femte etappeseier i Touren.

Jakobsen vant i Tour-debuten – to år etter skrekkvelten

Ingen kunne matche Fabio Jakobsen da de store spurtkanonene kjempet om seieren på den første fellesstartetappen i årets Tour de France. Seieren er Jakobsens første i Tour de France og kommer i hans første start. 25-åringen har lenge vært regnet som et stort spurttalent, men ble satt ut av spill i åtte måneder etter at han veltet stygt og havnet i koma etter en velt i Polen Rundt i august 2020. – Det har vært en lang prosess. Det har vært steg for steg og mange har hjulpet på veien.

«Nepo» på vei mot ny VM-kamp – kan sette poengrekord

Det er usikkert om Magnus Carlsen vil stille til en ny VM-kamp i 2023. Skulle han gjøre det, vil han trolig møte samme motstander som i 2021.

Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023. Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng. Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport. Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter.

Magnus og Linus er klare for storinnrykk: – Vi forventer kø i kassene

Snart dundrer Slottsfjellfestivalen i gang. Linus Nyberg i XXL og Magnus Josep Magnusson i Rema 1000 forbereder seg så godt de kan.

Knudsen avventer LSK-framtida: – Jeg må finne ut hva som er riktig for meg

Torsdag gikk Magnus Knudsens utlånsavtale med LSK ut. Men det betyr ikke at midtbanespilleren er ferdig på Åråsen.
Les mer om:

VIF-talentets elleville forandring: – Han så ut som et fugleskremsel i vinter

Nå mener Vålerenga-kapteinen at Magnus Sjøeng (20) har Eliteseriens beste fysikk.
Les mer om:

Sykkelekspert har liten tro på norske etappeseirer i årets Tour de France

Hele seks nordmenn står på start i Tour de France, men sykkelkjenner Magnus Aarre heller kaldt vann i årene på dem som forventer norske triumfer.

Slik ser Bygdin ut i slutten av juni, men nå er datoen for sjøsetting av båten M/B Bitihorn bestemt

Årlig frakter M/B Bitihorn ca. 10.000 sommerpassasjerer inn i Jotunheimen. – Det kan bli utfordrende å rekke det i år, ettersom vi har mistet 1,5 uke med trafikk, sier kaptein og avdelingsleder Magnus Kvame.
Les mer om:

Magnus Carlsen stiller i poker-VM i Las Vegas

Sjakkmester Magnus Carlsen tar neste uke turen til Las Vegas for å delta i poker-VM. Carlsen skal delta i hovedturneringen i «World Series of Poker», arrangementet som i praksis er VM i poker, skriver VG. Den verdenskjente sjakkspilleren har tidligere deltatt i NM og har spilt litt med venner, men har aldri bevisst trent på kortspillet. – Det vil være interessant å gjøre dette en gang i livet. Spille VM.

Magnus Carlsen stiller i poker-VM i Las Vegas

Sjakkmester Magnus Carlsen tar neste uke turen til Las Vegas for å delta i poker-VM.

Klar for poker-VM i Las Vegas

Magnus Carlsen (31) vil fortsatt ikke svare konkret på om han vil - eller ikke vil - spille VM-match i sjakk neste år. Men han skal - helt sikkert - spille poker-VM i Las Vegas neste uke.

Vålerenga slått ut av cupen - til tross for strafferedning

Vålerenga-krise ble et faktum i det de røk ut i cupens tredje runde mot Bodø/Glimt. Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Glimt sikret 1-0. Vålerengas keeper Magnus Sjøeng får i sin debykamp en strafferedning som var med på å holde hjemmelagets håp oppe helt til siste minutt. Men i det ordinær tid er ute setter Glimt kaptein Saltnes kampens eneste mål, og sørger for at nordlendingene går videre til neste runde i cupen. – Vi er inne i en motgangsperiode, så får vi si det slik at vi i dag var opp mot vårt beste mot et godt lag.

Vålerenga-krisen fortsetter: – Det er blytungt

INTILITY ARENA (VG) (Vålerenga - Bodø/Glimt 0–1) Bare minutter etter at keeperdebutant Magnus Sjøeng (20) så ut til å bli den store helten for hjemmelaget, banket Ulrik Saltnes ballen i mål og sendte Bodø/Glimt videre i cupen.

Sendte tekstmeldinger til moren: «Vi er sperret inne på do, det er skyting»

Fredag sto Magnus Stensaker (32) innelåst på do med frykt for å dø. Mens dramaet utspilte seg utenfor, sendte han tekstmeldinger til moren.
Les mer om:

Toulouse spør folk på gata: – Kjenner du til denne personen Kjetil?

Det er ikke vanskelig å tenke seg svaret på den franske Ligue 1-klubben Toulouse sin anket på gata. – Svaret er nei, men det har de tenkt til å gjøre noe med. Vålerenga sin førstekeeper Kjetil Haug er solgt uten at pris er oppgitt, til Oslo klubben sine hjemmesider bekrefter. «Det er en fantastisk mulighet som enhver fotballspiller drømmer om. Det er synd å skulle forlate denne fantastiske klubben, og ikke minst supporterne som har hjulpet meg og stått bak meg på veien.

Vålerenga-keeper til fransk fotball

Målvakta Kjetil Haug er klar for Toulouse. Vålerenga må på jakt etter ein ny førstekeeper. Fotballklubben bekreftar overgangen på sin nettstad tysdag. Måndag var Haug på medisinsk sjekk i Frankrike, etter å ha spelt for Vålerenga mot Odd søndag. Vålerenga står igjen med keeperungutane Magnus Sjøeng og Storm Strand-Kolbjørnsen i A-stallen. Sportssjef Joachim Jönsson har varsla at laget prøver å sikre seg eit nytt førsteval.

Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak. «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport. Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng. Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag.

«Nepo» og Caruana skaffet seg luke i kandidatturneringen

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana tok hver sin seier torsdag og peker seg ut som favoritter til å vinne VM-kandidatturneringen i sjakk i Madrid. Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023. Nettopp Nepomnjasjtsjij og Caruana har vært nordmannens motstandere i hans siste to VM-kamper, som begge har gitt norsk seier. Carlsen vant et knalljevnt oppgjør mot Caruana i omspill i London i 2018.

Kommentator-Carlsen langet ut mot «Nepo»: – Katastrofe

Magnus Carlsen var ikke nådig i kritikken av Jan Nepomnjasjtsjij under det femte partiet av kandidatturneringen. Sjakkekspert mener seier for russeren vil være synd for sjakken.