Nyheter om Mac


Nye iPad Pro er en Mac i forkledning

Apples nye iPad toppmodell har samme prosessor som en Mac. Og en lang rekke interessante maskinvare-features. Som mini-LED-skjermen, 5G-radio, 2TB med lagring, og Thunderbolt. Og LiDAR. Og...
Les mer om:

Nativ-virtualisering på Apple M1

Parallels Desktop for Mac 16.5 gir deg både Linux og Windows 10 på Mac, inkludert de nye Apple Silicon-systemene. Men det er en liten hake...
Les mer om:

Apple Arcade utvider

Apples abonnementstjeneste på spill for Mac, iOS og AppleTV utvides med en ny kategori: Klassikere.  
Les mer om:

iWork oppdatert for Mac og iOS

Versjon 11 av iWork-sviten er nå tilgjengelig for både iPhone, iPad og Mac. Men for sistnevnte må du ha macOS Big Sur.
Les mer om:

Røde med verdens minste trådløse mikrofon

Oppfølgeren Wireless GO II kommer med to trådløse sendere som kan benyttes mot samme mottaker - som kan kobles direkte til din iPhone, iPad eller Mac.
Les mer om:

Microsoft med passordhåndtering på tvers av plattformer

Microsoft Autofill (som har fått det litt uheldige norske navnet Autofyll) lar deg bruke din Microsoft-konto til å synkronisere passord mellom Windows, Mac og iOS. Nyheten kom kort tid etter Apple-overraskelsen med Keychain for Chrome på Windows.
Les mer om:

Nytt Tottenham-tap

Leandro Trossards scoring 17 minutter ut i 1. omgang gjorde at Brighton slo Tottenham 1–0 i søndagens senkamp i Premier League. Scoringen kom etter et strålende angrep. Pascal Groß mottok en glimrende gjennombruddspasning fra Alexis Mac Allister. Tyskeren tok seg inn i boksen og fant Trossard fra rundt åtte meters hold. På smått genialt vis plasserte han ballen rolig i nærmeste hjørne bak Tottenhams keeper Hugo Lloris. Belgieren spilte sin første kamp fra start for sesongen, i hans ene av to kamper så langt i sesongen 2020/2021.

VLC er nå optimalisert for Mac med M1-prosessor

Hvis du ikke ønsker å bruke den mediespilleren som følger med operativsystemet på datamaskinen din, har VLC media player…
Les mer om:

MS Outlook blir Electron-app?

Ryktene tilsier at Microsoft ønsker å gjøre epost-klienten lik(ere) på både Mac og Windows - og da som en webapp-wrapper. Like god, eller like dårlig?
Les mer om:

Velg Ecosia som søkemotor

Om du ønsker kan du nå sette den personvern- og miljøvennlige søkemotoren Ecosia som standard på både Mac og mobile enheter.
Les mer om:

Den nye Mac mini er en revolusjon

Men formfaktoren er den samme gamle.
Les mer om:

Nå kjører Office-appene mye bedre på Mac

Les mer om:

Apple M1-nyheter

Flere og flere apper blir optimalisert for Apples ARM-prosessor for Mac: Docker, Microsoft 365, og Firefox. Apple har en egen fokus-side på apper i Mac AppStore. Se også video av Windows 10 ARM på M1.
Les mer om:

Amazon EC2 for macOS

Amazons nye, elastiske Mac-instanser i AWS lar deg kjøre macOS på dedikerte Mac mini etter behov. Programmerere kan dermed ta utviklingen i skyen.
Les mer om:

Lightroom native for M1 Mac

Adobe har lansert en optimalisert versjon av billedredigeringsprogrammet for Apple Silicon. En rekke andre programvareløsninger har liknende nyheter. 
Les mer om:

WoA på M1-Mac

Det var vel mest et spørsmål om tid: En utvikler har klart å kjøre Windows on ARM på en ny M1-basert Mac, X86-kode inkludert. Og det går visstnok raskere enn på Microsofts egen Surface Pro X, melder Windows Latest.
Les mer om:

Photoshop for Mac ARM i beta

Nå begynner proff-appene å komme i native M1-kode. Docker er også underveis, og for litt underholdning er også World of Warcraft klar for Apples nye chip. Og de første grafikk-testene viser at brikken er overlegen nVidias GeForce GTX 1050.

macOS Big Sur er her

Apples nye operativsystem for Mac er både for den nye M1-prosessoren men også for et vell av eksisterende maskiner. Big Sur representerer både en fresh, ny look - og en ny start. 
Les mer om:

Pete Davidson brøt med Cazzie David og ble sammen med Ariana Grande samme uke

Nå forteller Cazzie David sin side av saken. Det gikk fort i svingene da Pete Davidson ble sammen med Ariana Grande våren 2018. Komikeren og popstjernen forlovet seg etter bare noen uker sammen. De rakk også å ta flere kjærestetatoveringer, og bød på PDA vi sjelden har sett makan til.  Både Pete og Ariana var nysingle da de begynte å date Bare noen uker før hadde Ariana delt på Instagram at det var slutt mellom henne og Mac Miller. Noen dager etter fulgte Pete opp med å fortelle at det var slutt mellom ham og skuespiller og forfatter Cazzie David. Nå viser det seg at Pete bare rakk å være sin

Apple avduket ny Mac mini, MacBook Air og MacBook Pro

Og innvendig sitter selskapets splitter nye M1-prosessor.
Les mer om:

Dette er neste generasjon Mac

Apple har oppdatert tre av sine Mac-maskiner med den egenutviklede M1-brikken. Den har 16 milliarder transistorer, er bygd på 5nm-prosess og skal være langt raskere – og ikke minst mer effektiv – enn konkurrentene.
Les mer om:

Hva kan vi forvente av Mac på Apple Silicon?

En mulig lekkasje av ytelsen til ARM-brikken som sitter i de nye Mac'ene som Apple lanserer idag tyder på at de kan passere de raskeste Intel-baserte MacBooks Pro av idag. Wow! 
Les mer om:

Ariana Grande er NSFW af – her er de mest snuskete tekstene på positions

Ariana Grande er i liflig og sprelsk form på positions. Det fortjener hun ♡ Ariana har vært gjennom en stor dose med sorg og traumer. Terrorangrepet under hennes konsert i Manchester ga henne PTSD, og tragedien ble fulgt av dødsfallet til eksen Mac Miller.

iPhone-salget gikk i kjelleren for Apple før lansering

Smarttelefonsalget falt 16 prosent, men vekst for iPad og Mac reddet en liten omsetningsøkning for teknologigiganten.
Les mer om: