Nyheter om Luxembourg


Store ødeleggelser i Sibir – skogbranner fortsetter å herje

Brannmenn kjemper mot flammer nordøst i Russland som strekker seg over mer enn 5.000 kvadratkilometer. Det er et område dobbelt så stort som Luxembourg.
Les mer om:

Nye reiseråd for flere land

Regjeringen gjør endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for Luxembourg, USA, tre regioner i Finland og noen utvalgte øygrupper.

Manchester United, Liverpool og gjengen skal piskes tilbake til Super League

UEFAs trusler om straff for Super League-stuntet ser ut til å prelle av på Real Madrid-president Florentino Perez. For der Premier League-klubbene kom krypende til supporterne sine og beklaget, står Perez fast på at planen fortsetter. Tilbake i Super League står Real, Barcelona og Juventus, som alle venter på at en europeisk domstol skal avgjøre ligaens fremtid.

EU i ferd med å innføre nye sanksjoner mot Hviterussland

EUs utenriksministre møtes mandag i Luxembourg. Det ventes at de svartelister flere titalls av Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenkos støttespillere.

Samling kostet NFF over tre mill.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norges Fotballforbund, Gro Tvedt Andersen, har fått en oversikt over kostnaden knyttet til den siste samlingen landslaget gjennomførte i Marbella i Spania. – Samlingen kommer til å koste mer enn det dobbelte av det den ville gjort i Norge. Den kommer på litt over tre millioner, sier Tvedt Andersen til NRK. I mai ble det kjent at forbundet og trener Ståle Solbakken måtte tenke annerledes rundt det som egentlig skulle vært en samling og kamper på norsk jord. Grunnen var karantenereglene for innreise til Norge.

Solbakken uenig med Lagerbäck: – Det siste jeg vil gjøre

MARBELLA/OSLO (NRK): Norge måtte tåle mye kritikk etter den knepne seieren over Luxembourg. Nå svarer Ståle Solbakken på forventningspresset, og er sterkt uenig med uttalelsene til Norges tidligere landslagssjef.

Solbakken uenig i Haaland-utspill

MÁLAGA (VG) (Norge – Luxembourg 1–0) Erling Braut Haaland (20) stoppet målpausen på over 400 minutter for Norge og gliste med landslagssjef Ståle Solbakken etterpå. Men de hadde ulik dom på Luxembourg-opptreden.

Hauge får svi på børsene: – Tok ikke vare på sjansen

MALAGA (VG) (Norge – Luxembourg 1–0) Jens Petter Hauge (21) overbeviste ikke ekspertene og pressen da han startet en kamp for første gang siden 18. januar.
Les mer om:

Syrlig stikk

Ståle Solbakken på pressekonferansen etter nesten-flausen: - I motsetning til dere har jeg sett på Luxembourg i ti timer. Dere har bare lest på kartet hvor det ligger, og tatt for gitt at dette ville bli lett.

Erling Braut Haaland avsluttet måltørken med vinnermål på overtid: – På grensen til flaut

Erling Braut Haaland avsluttet sin måltørke på landslaget da han på overtid kom alene gjennom og ga Norge 1-0-seier over Luxembourg i Sør-Spania.

Dette var tynn suppe, Solbakken

(Norge-Luxembourg 1–0) Norge har de antatt beste spillerne sine lengst frem på banen. Da nytter det ikke å bruke en time før det skapes en målsjanse mot en nasjon som Luxembourg. Det er rett og slett ikke bra nok.

VG-børsen: Kapteinen får svak karakter

MALAGA (VG) (Norge - Luxembourg 1–0) Landslagskaptein Martin Ødegaard (22) fikk det ikke til å løsne i sin nye posisjon sentralt på midtbanen. Sett din karakter under.

Haaland reddet Norge: – På grensen til flaut

MARBELLA/OSLO (NRK): Erling Braut Haaland (20) scoret sitt første mål under Ståle Solbakken, men Norges prestasjon mot Luxembourg var ikke mye å skrive hjem om.

Børs: Skrekkelig

Erling Braut Haaland reddet Norge på overtid. Men flere av spillerne var svake da laget vant 1-0 over Luxembourg. Jens Petter Hauge fortjener ferie.

Haaland avgjorde på overtid mot Luxembourg: – På grensen til flaut

MÁLAGA (VG) (Norge – Luxembourg 1–0) Erling Braut Haaland (20) reddet den norske æren med sitt første landslagsmål under Ståle Solbakken (53).

Norge vant privatlandskamp

Det norske fotballandslaget slo Luxembourg 1-0 i privatlandskampen i Málaga onsdag. Erling Braut Haaland endte måltørken på landslaget med en scoring to minutter på overtid.

Skuffet Krogh Gerson: – Det er den landskampen jeg har sett mest fram mot

Kun sju spillere har flere landskamper for Luxembourg enn halvt norske Lars Krogh Gerson. Men kveldens landskamp går dessverre uten 31-åringen.
Les mer om:

TV 2-profil uten makker

Øyvind Alsaker kommenterer privatlandskampen mellom Norge og Luxembourg alene. TV 2 har ennå ikke funnet en permanent ekspertkommentator og makker etter Brede Hangeland.

Norges motstander har hatt en formidabel utvikling: Passerte 100 land på FIFA-rankingen

Før vant alle over Luxembourg. Nå sjokkerer de mye større fotballnasjoner med jevne mellomrom. Det er ikke tilfeldig.
Les mer om:

Kristoffer Ajer venter til etter landslagspausen med å velge mellom Premier League og Bundesliga

Den norske landslagsstopperen Kristoffer Ajer er en særdeles stabil spiller som de aller fleste ønsker seg i sitt forsvar. – Ajer sitt svakeste område er bidrag til angrepet, en svakhet som manager Brendan Rodgers jobbet intenst med å forbedre før han meldte overgang til Leicester i 2019. Kristoffer Ajer har i stor grad lykkes med å se fremover, derfor overrasket det mange at Rodgers som stadig vekk hyllet nordmannen ikke tok han med i sekken til Premier League.

459 minutter uten baklengs mot Luxembourg

Norge har ikke sluppet inn sluppet inn mål mot Luxembourg siden 1973. Vi tror de holder nullen for sjette gang onsdag.
Les mer om:

Koronasmitte i Skottlands EM-tropp

Sheffield United-spiller John Fleck (29) har testet positivt for koronaviruset under Skottlands treningsleir i forkant av fotball-EM. Det melder BBC. Midtbanespilleren har gått i isolasjon og blir ikke med laget som skal spille kamp mot Nederland i Portugal onsdag. Resten av den skotske troppen leverte negative tester etter at Flecks prøve kom tilbake positiv. Skottland møter Luxembourg søndag i den siste kampen før de skal EM-åpne mot Tsjekkia 14. juni.

Onsdagens startoppstilling

Slik starter Norge mot Luxembourg på onsdag: André Hansen Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer, Birger Meling. Morten Thorsby, Martin Ødegaard. Moi Elyounoussi, Alexander Sørloth, Jens Petter Hauge. Erling Braut Haaland.

- Må få lov

Norge skal spille privatlandskamper mot Luxembourg og Hellas til uka. I den anledning svarte trener Ståle Solbakken på flere spørsmål, også om Erling Braut Haalands lille luftetur i Marbella

Nyland inn i landslagstroppen

Sten Grytebust har meldt forfall til de kommende landskampene mot Luxembourg og Hellas. Ny spiller inn i Ståle Solbakkens tropp er Ørjan Nyland, opplyser Norges Fotballforbund. Det oppgis ikke hva som ligger til grunn for Grytebusts forfall.
Les mer om: