Nyheter om Longyearbyen


Mange reagerer på testregimet: – Praksisen er rett og slett hårreisende

Innbyggere og næringslivsaktører i Longyearbyen raser etter at det ble klart at det ikke blir endringer i innreisetiltakene.
Les mer om:

Vant klassequizen i NRK: – Håper vi kan vise at vi har litt hjerne her oppe

Det ble hard kniving om førsteplassen da Longyearbyen skole skulle til fylkesfinale i Klassequizen.
Les mer om:

- Har ikke kontroll

I Longyearbyen har over 20 personer testet positivt for corona i løpet av årets første ti dager.
Les mer om:

Store Norske styrer nå 40 prosent av boligmarkedet

Store Norske utvider boligporteføljen med 76 nye leiligheter. Nå styrer selskapet 40 prosent av alle boliger i Longyearbyen.
Les mer om:

Krever svar om skjenkekontroller: – De samme personene kommer hver gang - og til samme tid

Kontrollutvalget har bedt administrasjonen om svar rundt skjenkekontrollene i Longyearbyen.
Les mer om:

13 nye tilfeller med korona i Longyearbyen: – Nå må vi gjøre det vi har øvd på

Det er registrert 13 nye tilfeller av korona i Longyearbyen. Fire av dem er bekreftet Omikron.
Les mer om:

Næringsministeren med store ambisjoner: – Vi må være litt visjonære sammen

– At Longyearbyen kan bli verdens første arktiske sted som benytter 100 prosent fornybar energi synes jeg er fasinerende, sa næringsminister Jan Christian Vestre.

Leserinnlegg: Longyearbyen og svalbardpolitikkens framtid

Longyearbyens framtid må etter vårt syn styres ut fra de behov Norge har i forbindelse med fortsatt suverenitetshevdelse og ressurstilgang i nordområdene, og ikke basert på de ønsker øyeblikkets lokalbefolkning måtte ha.
Les mer om:

Næringsministeren og justisminsteren til Svalbard: – Bedt om at begge høringsforslagene trekkes tilbake til tegnebrettet

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og beredskap- og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kan møte motstand i næringslivet når de kommer til Longyearbyen den 9.januar.

Fra julefeiring til hotellisolasjon: – Jeg var den eneste smittede personen på hele Svalbard

Da TV 2 journalist Karima Elisabeth Magnussen og hennes mor bestemte seg for å legge julefeiringen til Svalbard og Longyearbyen skulle det vise seg å bli mye mer kronglete enn først antatt.
Les mer om:

Bekrefter omikron på Svalbard: – Nærmer oss tilstandene på fastlandet

Smittevernlege Knut Selmer ved Longyearbyen sykehus sier vi nå må forberede oss på en smittesituasjon mer lik den som er på fastlandet.
Les mer om:

Tre nye smittede i Longyearbyen: – Kan bety at det er villsmitte i byen

Smittevernlege ved Longyearbyen sykehus, Knut Selmer, bekrefter at tre fastboende har testet positivt for Covid-19 i Longyearbyen. Et av tilfellene knyttes ikke til reise.
Les mer om:

Vil teste alle før skolestart: – Avhengig av at elever og foresatte tar det på alvor

Ved Longyearbyen skole skal de ta aktive tak for å forhindre et eventuelt smitteutbrudd etter skolestart tirsdag. Rektor ved skolen, Frode Westby Thorstad, sier at de alltid er spente etter ferier når det gjelder smittesituasjonen, men at de nå er ekstra våkne ettersom som det registrert smitte i byen.
Les mer om:

Et felles fantastisk fyrverkeri

2022 er frivillighetens år og Longyearbyen er et sted der iveren til å samle inn og gjøre noe for fellesskapet er grunnfestet.
Les mer om:

Lover storstilt fyrverkeri: – Mye mer spektakulært enn det du får kjøpt selv

I Longyearbyen ønsker vi det nye året velkommen med storstilt fyrverki for hele byen. Prislappen er på 200.000, men det blir i følge styreleder i Visit Svalbard Ronny Strømnes mer spektakulært enn noe annet fyrverkeri vi har sett i byen tidligere.

Tre måneder på Farmhamna fangststasjon: – Vi ville langt bort, det var det alt startet med

Kristin (25), Mads (25) og Jeppe (32) jobber vanligvis som guider i Longyearbyen. I høst har de gjort noe ikke veldig mange har muligheten til – tilbragt tre måneder på fangstasjonen i Farmhamna.
Les mer om:

Seilte 2000 km fra Svalbard «og heim til mor»(pluss)

I småbåthavna i Eidsvåg ligger seilskuta Arctica 2. Den er vant til isbjørner, hvalrosser og arktiske omgivelser. Skipper, eier og eventyrer Heinrich Eggenfellner seilte nylig helt fra Longyearbyen og heim til mor Kjellrun (75) i Eidsvåg.
Les mer om:

Da russerne fraktet konene til Longyearbyen: Konekrisen

Klokken er 20.30 lille julaften 1975 stiger en diplomatisk krise ut av av Aeroflot-flyet fra Moskva.
Les mer om:

Håper folk tar smittehensyn i jula: – Ville vært dumt å arrangere en stor samling av folk nå

Hvert eneste år skrives det side ned og side opp om alle som opplever julen som en spesielt ensom tid. Smittevernlege Knut Selmer ved Longyearbyen sykehus tror derimot at situasjonen ser litt annerledes ut her i nord, på tross av smitteverntiltakene.
Les mer om:

Nyttårsaften i Longyearbyen 2021 / – Årets fyrverkerishow

31. desember 2021 vil det bli avfyrt spektakulære fyrverkerishow for byen. Oppskytingen vil foregå i Sjøområdet.   Det blir to show – ett klokken 19.00 for barn og ett ved midnatt.
Les mer om:

Blir kommunedirektør i Lofoten

Fungerende administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Morten Dyrstad, er ansatt som kommunedirektør i Vestvågøy kommune.

Hallo i luken

Dersom du har vært innom sykehuset de siste månedene har du garantert møtt på dem. Hege Heimdal Lamo (53) og Rebekka Heimdal Pettersen (20) har funnet seg godt til rette i jobbene som helsesekretærer, og i Longyearbyen ellers.

Med forkjærlighet for arktisk historie

Hun har skrevet bachelor om Svalbards historie og jobbet som guide i Barentsburg og Pyramiden. Nå er det Longyearbyen som står for tur for Olga Krylova.
Les mer om:

Longyearbyen har fått sin første konsul

– Det er en spesiell dag for Sveits i Longyearbyen, sier Marcel Schütz. Han er den første honorære konsulen i Longyearbyen noensinne.
Les mer om:

Leserinnlegg: Hvor er Longyearbyen på vei?

Kanskje det bør sees på beslutningen om å legge ned Gruve 7 en gang til.
Les mer om: