Nyheter om London


Sendte United ut av cupen, nå stenger West Ham-eierne døra for beilere

Det kretser nok av rikinger og inversteringsselskaper rundt fotballklubber som har lidd seg gjennom koronakrisen. Denne uken tok amerikanere over Italias eldste klubb, i London er det jobbet intenst for å overta West Ham. De siste sesongene har West Ham tatt den sportslige heisen oppover, samtidig som det har vært spekulasjoner om klubbens fremtidige eierskap. Les: Amerikanere overtar Italias eldste fotballklubb David Sulivan har siden 2010 eid en betydelig del av klubben og fungert som joint chairman.

- Skulle tatt fem minutter

Aktivister krever endring etter at flere kvinner er funnet døde i en park sørøst i London.
Les mer om:

Fonseca var godt i gang med planlegging av sesongen for Tottenham

Ryktene om Paulo Fonseca var så varme i sommer at engelsk media nærmest tok det for gitt at portugiseren ble den neste Spurs-manageren. Selv hadde den tidligere Roma-manageren begynt å planlegge pres-season i London. I løpet av noen kaotiske sommerdager endret alt seg for Fonseca. Les: Spansk media: James Rodriguez er ikke ferdig – planlegger å spille for verdens mest stjernespekkede klubb -Avtalen var på plass. Vi holdt på med å planlegge pre-season og Tottenham ønsket en offensiv manager, begynner Fonseca til Telegraph. Så kom Fabio Paratici til London i begynnelsen av juli.

Historisk rugbydommer

Sara Cox (31) blir lørdag historisk som den første kvinnelige dommeren i en herrekamp på toppnivå i engelsk rugby. Cox skal dømme kampen mellom Harlequins og Worcester Warriors i Twickenham sørvest i London. – Gratulerer så mye til Sara Cox. Hun blir den første kvinnen til å dømme en Premiership-kamp på lørdag, skriver Premiership Rugby. Cox har skrevet historie før. I 2016 ble hun verdens første kvinne med status som profesjonell rugbydommer. Og i 2020 var hun tidenes første kvinnelige assistentdommer i England i kampen mellom Bath og Wasps. (NTB).
Les mer om:

Den kritikerroste kokken Nud (40) byttet ut London med Munkerud – Drømmer om å starte noe lokalt

Kjærligheten brakte Nud Dudhia til Nordstrand. Han har to kritikerroste restauranter i Oslo, og har lekt med tanken om å starte noe nærmere hjemme.
Les mer om:

United-seieren som hadde alt

David Moyes var klar for å skape problemer for Solskjær, som i sommer hindret Jesse Lingard fra overgang til West Ham. Litt tynn inngang til et kampreferat, men når samme Lingard ender som matchvinner for United, da blir det en historie. United skulle reise seg etter glippen i Bern tidligere i uken, West Ham skulle fortsette den gode steamen etter den sterke 2-0 seieren på bortebane mot Dinamo Zagrep. Les: Dani Alves har fått tilbudet han takker ja til London-laget startet best, og spesielt Jarrod Bowen presset på til sjanser.

Lingard slo tilbake etter mesterligafadesen: – Det har ikke vært lett

Manchester Uniteds Jesse Lingard og David De Gea spilte hovedrollene i et ellevilt drama på London Stadium. Den ene fikk drømmetreff, den andre reddet West Hams straffe på overtid.
Les mer om:

Solskjær jublet etter dramatisk slutt – de Gea reddet straffe

(West Ham – Manchester United 1–2) Manchester United-keeper David de Gea (30) og Jesse Lingard ble heltene i høydramatiske sluttminutter i London.

Bild: Chelsea vet nå hva de må gjøre for å beholde Rudiger

Den tyske landslagsspilleren har vokst under Thomas Tuchels ledelse. Nå kan dette sende Rudiger ut av klubben. Litt enkel konklusjon, men med mindre enn året igjen av kontrakten med Chelsea, står 28-åringen fritt til å forhandle med Chelseas rivaler i Europa fra nyttår.

Kinas nye London-ambassadør nektes å besøke Parlamentet

Lederne i Parlamentet i London nekter å la Kinas nye ambassadør til Storbritannia komme på besøk til Westminster.
Les mer om:

Elliott opereres tirsdag

Liverpools midtbanemann Harvey Elliott (18) opereres for sin ankelskade i London tirsdag, opplyser manager Jürgen Klopp. Elliott pådro seg ankelskaden da han ble taklet hardt av Leeds-spiller Pascal Struijk søndag. Det ble raskt klart at unggutten er ute av spill i en lang periode. – Jeg har snakket med ham, og han har det så bra som han kan ha det. Han har akseptert det, og han vet at han er ute en stund, sa Klopp da han tirsdag holdt pressekonferanse før mesterligamøtet med Milan. – I dag er han i London, og han skal, så vidt jeg vet, opereres i dag.
Les mer om:

Har du hørt om slow travel? Det kan bli den nye måten vi reiser på fremover.

– Jeg tror vi vil reise på færre helgeturer til London, Paris og New York. Og heller oppleve norske byer og bygder, sier reiseekspert.

Kristoffer Ajer og Brentford har knekket koden i verdens tøffeste liga

Etter tre kamper i verdens tøffeste liga har Thomas Frank erfart at overgangen fra Championship har gått bra, på tross av tre store forskjeller. Er du over åtti år og har vokst opp rundt fotballklubben Brentford i den vestlige delen av London, har du mulighet å huske forrige gang klubben var i øverste divisjon. For resten av befolkningen i distriktet Hounslow er opprykket etter forrige sesong noe helt nytt. Thomas Frank har først som assistent, så som hovedtrener fra 2018 ledet klubben til noe virkelig stort. Les: Overgangssagaen om Messi endte i PSG Og det fortsetter.

Juventus-direktøren lufter ut om Ronaldo-exiten

Da ryktene i den siste uken av overgangsvinduet kom om at Manchester City og Ronaldo hadde noe på gang, fyrte det igang en reaksjon på Old Trafford. For Juventus-direktør Federico Cherubini var de siste dagene mildt sagt krevende for klubben. Cherubini om City: – Det var ikke de rette forutsetningene (for å gjøre en handel med City), begynner Cherubini ifølge Tuttosport. Det han viser til, er at Guardiola og gjengen ikke var villig til å betale for CR7.

Alt var klart for James Rodriguez-overgang

Carlo Ancletti hentet Rodriguez til Everton for å revitalisere karrieren til sin tidligere læregutt. Så ble Ancelotti kalt inn for å lede Benzema og gjengen. Tilbake sto en kolombianer som nesten, men ikke helt hadde akklimatisert seg til Premier League. Ikke mange trodde at Everton-supporterne ville få oppleve 30-åringen denne sesongen, men Merseyside og engelsk fotball har tydeligvis gjort Rodriguez godt.

Messi har hvertfall ikke mistet piffen

En tårevåt Messi forlot Barcelona med en siste pressekonferanse, der han lovet Barca-supporterne at han selv ikke ønsket å forlate klubben i sitt hjerte. Så ble flyttelasset sendt til Paris. En kaotisk omveltning for én som har bodd i Barcelona siden han var 13. Vi var spent på om situasjonen har tappet argentineren for fotballkrefter. Natt til fredag kom svaret. Argentina spilte VM-kvalikkamp mot Bolivia, og sendte motstanderen ut av stadion med 3-0 tap. Lionel Messi sto bak samtlige scoringer.

Jack Wilshere invitert tilbake til London

Han er fortsatt bare 29, men sliter med å forklare sønnen sin hvorfor ingen klubber vil ha pappa. Nå åpner Mikel Arteta døra for Wilshere. Forrige sesong spilte Wilshere 18 kamper for Bournemouth, men står nå uten kontrakt. Ifølge Gazzetta Dello Sport har 29-åringen banket på det som er av dører i italia. Selv da han kom inn for å trene med Serie B-klubben Como, var døra stengt for engasjement. Takket være Brexit, kunne ikke klubben registrere engelskmannen i troppen.

Tung dag for Hovland

Viktor Hovland fikk det ikke til å stemme da han torsdag returnerte til Europa og det europeiske PGA-mesterskapet. Han endte åpningsrunden på par. Dermed har han hele åtte slag opp til thailandske Kiradech Aphibarnrat som leder turneringen på Wentworth Club i Surrey utenfor London. Hovland ligger på en delt 62.-plass og står i fare for å ryke på cuten dersom han ikke spiller seg opp fredag.
Les mer om:

Bekreftet: Kristoffer Ajer har fått ny knallsterk makker hos Brentford

Tre Premier League-kamper, 5 poeng. Brentford har gitt seg selv en solid start i verdens tøffeste liga. På torsdag ble det bekreftet at en knallsterk dansk kommer inn og kjempe i midtforsvaret. Med tidligere Premier League-erfaring hos Huddersfield har Thomas Frank skaffet seg en spiller som kan tilføre forsvaret tyngde. Mathias Zanka Jørgensen har etter bruddet med Fenerbahce i sommer stått som free agent.

Nye funn om long covid

Opptil én av sju barn og unge som har gjennomgått covid-19-infeksjon kan oppleve coronasymptomer tre måneder etter påvist infeksjon, finner University College London (UCL).
Les mer om:

Marc Overmars styrte langt unna heksegryta

I sommer – og i takt med Arsenals tunge tider – er Ajax sin sportsdirektør koblet til London klubben. Nå kom bekreftelsen på at han har hatt flere klubber på døra de siste månedene. -Jeg har fått tilbud om å skifte til andre klubber. Det skjer, og det er alltid godt å vurdere et bytte, begynner Overmars til Ajax TV. Les: Solskjær har en gedigen utfordring når han slipper utpå Ronaldo Når Arsenals sportsdirektør Edu har vært såpass ute og kjøre, er det ikke noe rocket science å resonnere seg frem til at en av disse klubbene har vært Arsenal. Så hva skjedde?

Hovland foran ny turnering: – Kult å se at jeg har tatt så store steg

I 2019 ble Viktor Hovland nummer elleve i europatourturneringen i London. Nå er han kanskje den største favoritten. – Veldig mye har blitt mye bedre, sier han.
Les mer om:

Arsenal overrasket over bud på midtbanespiller

Arsenal -midtbanespiller Mohamed Elneny, 29, har de siste årene variert med spilletid i London -klubben.

Får seks dagar på å forklare seg

FIFA har gitt Brasil og Argentina seks dagar på å kome med sine forklaringar om landskampen som blei avbroten av helsestyresmaktene på grunn av brot på korona-restriksjonane. Det melder Argentinas fotballforbund. FIFA har innleia etterforsking, og stadfester at dei har fått rapport både frå kampinspektøren og dommaren. Også politiet i Brasil stadfestar at dei har sett i gang formell etterforsking av det argentinske laget, og avhøyrde dei aktuelle spelarane før dei blei sende ut av landet. Politiet seier spelarane gav falsk informasjon ved innreisa til Brasil, og skal finne ut om det er straffb