Nyheter om Ledelse


Høst med knapp ledelse

Seiler Line Flem Høst endte på 10. plass etter seilas fem og seks i laser radial tirsdag morgen, men den posisjonen var nok til at hun fortsatt er i ledelsen sammenlagt. Svenske Josefin Olsson kom i mål først, og ligger dermed på en femteplass sammenlagt. Høst leder konkurransen med 17 poeng. Det er ett poeng på danske Anne-Marie Rindom, som ble nummer fire i dagens konkurranse.
Les mer om:

OL-skeet: Watndal i delt ledelse

Erik Watndal (41) er en av åtte med fullt hus og 25 treff etter den første av i alt tre serier som skal gjennomføres første dag av OL-kvalifiseringen i skeet. I 33 stekende varmegrader virket Watndal sikker som få på de første 25 skuddene. De seks beste over to dager (5 serier x 25 duer) går til finale.
Les mer om:

Bråstopp for Høgmo-toget i Europa

Europaeventyret til Per-Mathias Høgmo fikk en tung start torsdag. Häcken tapte 1-5 borte mot skotske Aberdeen i kvalifiseringen til Serieligaen. Häcken står med tre strake seirer under Høgmos ledelse i Allsvenskan, men ute i Europa ble det langt tyngre. Aberdeen tok kontrollen fra start og så seg aldri tilbake. Andy Considine sendte vertene i føringen etter 28 minutter.

Full kontroll i generalprøven

De norske håndballjentene kontrollerte Ungarn og vant 32-22 i den siste testkampen før OL. Norge var klart bedre enn ungarerne og sikret seg en klar ledelse i 1.-omgangen. Den første norske gruppekampen spilles søndag mot sterke Sør-Korea.

Yrja Oftedahl svarer: Slik tar du «bakveien» til drømmejobben

Hver uke svarer Yrja Oftedahl og Anita Krohn Traaseth på dine spørsmål om karriere og ledelse.
Les mer om:

Groruddalsdebatt: Hormonlaboratoriet på Aker må reddes

Sist fredag brakte denne avisa nyheten om at Aker sykehus’ stolthet, Hormonlaboratoriet, er truet. Er dette nok et desperat forsøk fra Helse Sør-Østs og Oslo universitetssykehus’ ledelse for å komme videre med planene om gigantutbygginga på Gaustad og Aker, for deretter å legge ned Ullevål sykehus?

Suksess på Rosenborg ga han landslagsdebut og nå flybillett på første klasse ut i verden

Det var et stort tap for Sarpsborg 08 i fjor da Kristoffer Zachariassen dro videre til Lerkendal. Den rutinerte midtbanespilleren gjorde seg bemerket i Nest-Sotra før han tok steget opp til Sarpsborg i 2017. Rosenborg har hatt en rufsete sesong så langt med Kristoffer Zachariassen som et definitivt lyspunkt, et lyspunkt de må gi slipp på, men som de ifølge Adresseavisen vil få meget godt betalt for. Les: Daniel Sturridge i kanonform satser på La Liga-debut! Det er den ungarske toppklubben Ferencvaros som er på kjøperen, de skal ha kommet med et bud på 22 millioner kroner.

Klarte ikke holde på Memphis Depay, nå har de trøbbel med Houssem Aouar

Den franske midbanespilleren Houssem Aouar har vært i Lyon siden han var 11 år gammel, han i harnisk fordi klubben i hans hjerte ikke tenker langsiktig og har et nonsjalant forhold sine stjerner. Lyon var i toppen gjennom hele sesongen og endte på en fjerdeplass. – Mesterskapet var absolutt innen rekkevidde Aouar mener dårlig ledelse hindrer klubben fra å nå helt til topps.

Endelig seier for Mjøndalen

Mjøndalen hadde ikke vunnet siden serieåpningen i Eliteserien, men fyrte på alle sylindere og ga seg ikke før det sto 3–0 mot Haugesund i Eliteserien lørdag. Syver Skaar Eriksen scoret sitt første mål for bruntrøyene. Mjøndalen var best fra første stund og kunne juble for 1–0 etter 20 minutter. Hjemmelaget kombinerte fint og tok en fortjent ledelse da Martin Rønning Ovenstad avsluttet et flott angrep. Etter pause fortsatte Mjøndalen å male på og tok til slutt en fortjent 3-0-seier. (NTB)

TUIL-børsen: « Doblet TUILs ledelse med sitt første mål for sesongen»

Båt stjålet i Stavanger. Ble funnet på motsatt side av Boknafjorden
Les mer om:

Pallen glapp for Benjaminsen

Andrine Benjaminsen klarte ikke å ta medalje under den avsluttende langdistansen i orientering-VM. Tove Alexanderson vant sin åttende VM-distanse på rad. Benjaminsen slet litt med veivalgene innledningsvis, men fikk for alvor opp tempoet underveis. Benjaminsen løp inn til ledelse med tiden 1.22.56, men veivalgene kostet Benjaminsen mye tid, som gjorde at pallen glapp. Hun endte på fjerdeplass. – Jeg synes det var tøft, jeg slet litt med å finne gode veivalg synes jeg.
Les mer om:

Norsk sølv på herrestaffeten

En fantastisk andreetappe av Kasper Fosser ga Norge et perfekt utgangspunkt under stafetten i orienterings-VM i Tsjekkia. Fosser startet to minutter bak lederne etter Gaute Steiwers første etappe, men løp fra alt og alle og orienterte perfekt. Slik sendte han ut Eskil Kinneberg med et minutts ledelse til Sverige og Finland. Svenskene ble for sterke på ankeretappen og stakk av med gullet. De norske herrene kunne likevel juble for sølv. Sveits tok bronsen.

Vil overtale italiensk Liverpool flopp om England retur

Den 30 år gamle italienske venstrevingen Fabio Borini som opp igjennom har spilt i de fleste posisjoner fremover på banen startet ut i Chelsea. Da han fra Bolognia til London bare 16 år gammel sommeren 2007 ble han omtalt som en av Italias store fremtidshåp. Etter noen år, utlån og et par kamper for Chelsea bar det tilbake til Italia, han byttet noen ganger mellom Parma og Roma før Liverpool i 2012 hentet han til Anfield. Fabio Borini klarte ikke opprettholde den meget gode formen han viste frem i Roma.

Southgate ofret Grealish: – Han forsto det

Jack Grealish ble byttet inn da England jaget et vinnermål mot Danmark, men ut igjen da laget hadde en ledelse å forsvare. – Han forsto, sa Gareth Southgate.
Les mer om:

Tidlig dansk ledelse i kvartfinalen

Vikings «ekstremplan» funket: – Veldig kjekt å se
Les mer om:

Wizz Air-sjefen kan ende opp med én milliard kroner i bonus

Wizz Air-sjef Jozsef Varadi kan få utbetalt én milliard kroner hvis aksjeprisen mer enn dobler seg under hans ledelse.
Les mer om:

Departementet har full tillit til Ytringsfrihetskommisjonen

Det er synd at et medlem har trukket seg fra Ytringsfrihetskommisjonen, mener politisk ledelse i kulturdepartementet. Men det er usikkert om hun blir erstattet.
Les mer om:

– En trist dag i klubbens historie!

Tidligere i denne uken varslet Selbak-trener Rino Hansen at de måtte på spillerjakt dersom de skulle stille lag i 4. divisjon. Torsdag valgte klubbens ledelse å trekke laget.
Les mer om:

Denne mannen står øverst på ønskelista: – Tror han trigges av RBK-jobben

Erlend Dahl Reitan spilte under suksesstrener Kjetil Knutsens ledelse i flere år. Nå er Bodø/Glimts gullgutt Rosenborgs førstevalg.
Les mer om:

Tabelltopp etter Thorsnes-hat trick

Tittelforsvarer Vålerenga fortsetter seiersrekken i Toppserien fotball. Elise Thorsnes gjorde ekte hattrick etter pause da Stabæk ble knust 5-0 onsdag. Rosenborg måtte tåle sitt første baklengsmål i år og holdt på å få sitt første poengtap, men landslagsspiss Lisa-Marie Utland kom til unnsetning og sikret 2-1-seier over Klepp. Sara Kanutte Fornes ga RBK ledelse ved pause. Helene Brochs utligning ti minutter før slutt kunne gitt Vålerenga en luke på tabelltopp, men Utland satte inn et innlegg fra Emilie Lein i det 81.

Skarpnord i tetsjiktet i Tsjekkia

Marianne Skarpnord er på delt 7.-plass og bare tre slag bak lederen i helgens turnering på europatouren golf for kvinner i Tsjekkia. Etter sterke runder på 69 og 68 slag er Skarpnord sju slag under par. Nuria Iturrioz fra Spania er alene i ledelse før siste runde, ti slag under par.
Les mer om:

Neuville leder Safari-rallyet

Thierry Neuville mestret de vanskelige forholdene best og har nesten ett minutts ledelse før siste dag av Safari-rallyet i Kenya. Den afrikanske VM-runden er tilbake på terminlista etter to tiårs fravær, og den har som ventet gitt deltakerne store utfordringer. Et kraftig regnskyll lørdag bød førerne på problemer de kanskje ikke ventet.

Carlsen hevet seg etter surt tap

Magnus Carlsen kunne ledet alene etter første dag av den sjuende turneringen i Champions Chess Tour, men et tap i første parti ga en bismak på åpningsdagen. Etter at alle gjorde seg ferdig på åpningsdagen, ligger nordmannen i delt ledelse sammen med fire andre. Med tre seire og en remis kunne Carlsen toppet alene om det ikke var for et surt åpningstap. For nordmannen fikk en tøff oppgave fra start i turneringen, med svarte brikker mot stortalentet Alireza Firouzja. Med dårlig tid gjorde Carlsen et feiltrekk. Dermed kunne Firouzja sikre inn seieren i et parti Carlsen burde vunnet.

Hovland leder etter storspill

Viktor Hovland spilte bunnsolid golf på lørdagens runde i europatourturneringen i München. Etter tre av fire runder er han i overlegen ledelse. Nordmannen briljerte i Sør-Tyskland og noterte seg for åtte birdier og ti par på den tredje runden i International Open. Før den fjerde og avgjørende runden søndag er han tre slag foran spanske Jorge Campillo. Hovlands 64-runde lørdag var dagens beste. – Det var bra i dag. Jeg slo veldig mange gode slag. Jeg klarte veldig mange gode putter. Det var en stabil og god runde, sier Hovland til NTB. – Jeg traff veldig mange greener.
Les mer om:

Barcelona på spillerjakt i Premier League

Marcos Alonso har ikke klart å spille seg helt inn Chelsea manager Thomas Tuchel sin førsteelver, et problem han fikk under Frank Lampards ledelse. – Nå kan Alonso som har vært Chelsea spiller siden 2016 returnere til La Liga, men ikke til sin ungdoms klubb Real Madrid. Tydelig strategi! Det er såpass lenge siden backen forlot kongens klubb (11 år) at det ikke bure være noe problem med en retur til Barcelona som er seriøse i sin jakt på Alonso.