Nyheter om Langerud


På Grünerløkka sa de nei, men ved Langerud sykehjem går det mot åpning av værested for rusmisbrukere: - Vi er redde

Både naboer, beboere og ansatte frykter etableringen av et værested for rusmisbrukere, som skal ligge vegg i vegg med Langerud sykehjem.
Les mer om:

Endelig kan barna på Lille Langerud juble over plass på nærskolen: – Vi hadde begynt å miste håpet

Etter over en måned med usikkerhet og hard jobbing kan barna fra Lille Langerud Velforening feire skoleplass ved Abildsø Skole.
Les mer om:

Jobber med risikoanalyse for værested for rusmisbrukere i nærheten av sykehjem: – Beboere ved Langerud sykehjem uttrykker en veldig stor utrygghet

I løpet av juni skal Velferdsetaten ha en rapport ferdig om det egner seg å ha værested for rusmisbrukere rett ved Langerud sykehjem.
Les mer om:

Julia, Elsa og Ingeborg er naboer og bestevenner, men får ikke begynne på samme skole: – Jeg gråter når jeg snakker om det

I 2015 ble nabolaget Lille Langerud Velforening, der Ilse Øvsterdal (44) og mange andre småbarnsfamilier bor, kåret til det hyggeligste nabolaget i Norge. Seks år senere skal kanskje barna som ble født samme år og har vokst opp sammen, splittes.
Les mer om:

Håndball utsetter kampene i mars

Det blir ikke spilt eliteseriekamper i håndball for menn eller kvinner denne måneden. Det bekrefter Norges Håndballforbund i en e-post til NTB torsdag. Der fremgår det at samtlige oppsatte kamper fram til og med 31. mars er besluttet utsatt. Beslutningen kommer i kjølvannet av onsdagens møte mellom statsminister Erna Solberg (H) og idrettstoppene. Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud deltok også. Stansen i seriespillet i toppidretten var et av temaene som ble tatt opp på møtet.

Naboer og politikere etterlyste informasjon om nytt værested for rusavhengige: – Jeg forstår at man kan bli veldig skeptisk

Et planlagt aktivitetstilbud for rusavhengige fra tre bydeler ved Langerud sykehjem opptar både naboer og lokalpolitikere.
Les mer om:

Nytt tilbud åpner snart på Skullerud: – Brukerne har litt flere utfordringer enn hvermannsen

Et ledig bygg ved Langerud sykehjem skal pusses opp og bli et lavterskel værested for rusmisbrukere fra tre bydeler.
Les mer om:

OL-kvalik kan bli flyttet fra Norge

Sander Sagosen og de andre norske håndballgutta ser ut til å måtte gi slipp på hjemmefordelen i OL-kvalifiseringen om vel en måned. Motstandere er langveisfarende Brasil, Chile og Sør-Korea. Kampene skal spilles 12.-14. mars og er lagt til Trondheim. Pandemien og innreise-restriksjoner til Norge, ser ut til å sette en stopper for arrangementet uten at Norges Håndballforbund (NHF) helt har gitt opp. – Vi er fullt innstilt på å arrangere, men med dagens innreiseregler går det ikke.

Skredevakuerte får flytte hjem: – Her er det jul ennå

GJERDRUM (VG) Det er gått fem uker siden samboerparet Bjørn Langerud (74) og Kari Kristiansen (68) i all hast måtte evakuere fra leiligheten sin i Nystulia i Gjerdrum. Onsdag var de tilbake for første gang.

15.000 yngres-kamper i håndball er utsatt - nå slår NIF alarm

Håndball-generalen Erik Langerud er bekymret for frafallet etter at 15.000 kamper for yngres er utsatt så langt i sesongen. Idrettspresidenten sendte fredag en bekymringsmelding til regjeringen.
Les mer om:

Økonomi-hjelp til handballfamiliar

Norges Håndballforbund har sett av 5,25 millionar kroner til ei tilskotsordning som skal hjelpe spelarar og familiar som slit økonomisk under koronakrisa. – Hovudføremålet er at barn og unge som no lever i familiar som har fått ein annan økonomi, ikkje skal måtte slutte med idretten sin på grunn av lisenskostnaden, seier generalsekretær Erik Langerud til NTB. Tilskotsordninga skal vere eit bidrag til å forhindre eit potensielt fråfall. Ho opnar for at spelarar får dekt den lovpålagde lisensen for heile 2020/21-sesongen.
Les mer om:

Gårdsbruk på Skullerud har blitt avlastningshjem for barn og ungdom: – Vi brenner for å hjelpe de som trenger det, sier Martine (21)

Skullerudjenta Martine Opsahl (21) står i spissen for et helt nytt avlastningstilbud på Søndre Langerud gård, for barn og ungdom med ulike utfordringer og behov.
Les mer om:

Alle EM-Kamper skal spilles i Trondheim

Tre arrangørbyer er blitt til én. – Men fortsatt har vi en jobb å gjøre, sier generalsekretær Erik Langerud. Forbundsstyret i Norges Håndballforbund (NHF) har vedtatt at alle kamper i Norge under Håndball-EM for kvinner i desember, skal spilles i Trondheim Spektrum. Les: Coutinho fikk telefonen som endrer alt – Vi har gjennom de siste månedene og ukene sett på mange ulike alternativer for hvordan mesterskapet skal avvikles. En helt avgjørende brikke falt på plass da vi fikk økonomisk garanti fra Kulturdepartementet. Det er vi svært takknemlige for.

Bare én norsk by i EM

Håndball-EM i Norge i desember kommer ikke til å bli spilt både i Trondheim, Stavanger og Bærum. Det blir bare én vertsby i mesterskapet på grunn av pandemien. Det bekrefter Norges Håndballforbunds generalsekretær Erik Langerud overfor NTB. Hvilken by som blir valgt, er ennå ikke avgjort.

Ved dette sykehjemmet er det besøkstid på én time i uken: – Jeg vil bare besøke kona mi så ofte jeg kan, sier Gunleik (89)

Langerud sykehjem opplever stor pågang fra pårørende som vil besøke sine nærmeste. Enn så lenge får beboerne kun ha besøk én time i uken. – Vi må ivareta smittevernet, sier sykehjemmets leder.
Les mer om:

Skjult gårdsidyll på Søndre Langerud er endelig solgt - og kjøperen er ikke hvem som helst

Etter å ha ligget ute for salg siden høsten 2018 er Søndre Langerud gård nå solgt. Ny eier er selskapet til skullerudmannen Anders Opsahl, som har overraskende planer for eiendommen.
Les mer om:

Sykkelfeltene mellom Skullerud og Abildsø forlenges - bussholdeplass moderniseres

Til sommeren starter Bymiljøetaten opp sykkelfeltarbeider på Abildsø. Samtidig skal bussholdeplassen på Lille Langerud oppgraderes.
Les mer om:

Eldrebyråd Robert Steen besøkte Langerud sykehjem: – Dere har sykepleiere i verdensklasse

Eldrebyråd, Robert Steen, hyller sykepleierne på Langerud sykehjem. Han mener de må huske på at de er det han synes selv - i verdensklassen.
Les mer om:

Leier charterfly for kvinnelandslag

Håndballforbundet leier inn et charterfly for å gi kvinnelandslaget maksimal hjelp i jakten på en OL-plass og medaljer i Tokyo til sommeren. – Vi får en tropp til OL-kvalifiseringen som kommer fram med et direkte fly som tar tre timer i stedet for en reise som har både en og to stopp og som i verste fall krever 12-15-20 timer i hver retning, sier NHFs generalsekretær Erik Langerud til NTB.
Les mer om:

Norge søker håndball-VM

Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, med det blir ikke alene. Vi kommer til å søke sammen med  Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen. Med andre ord ikke et kompakt VM. Les: Jose Mourinho sa en gang han ikke kunne lede Spurs på grunn av kjærlighet til Chelsea «Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet» sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

BA: Norge søker håndball-VM i 2025

Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen. – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

Da bonden kom på beitet etter tordenværet, lå tre kviger døde

Det var etter tordenværets herjinger torsdag at bonde Per Erling Langerud fant de døde dyrene.
Les mer om:

Da bonden kom på beitet etter tordenværet, lå tre kviger døde

Det var etter tordenværets herjinger torsdag at bonde Per Erling Langerud fant de døde dyrene.
Les mer om:

Rustad skole skapte stemning dagen før dagen

Rustad skole gledet nærmiljøet da de med flaggborg, faner og musikk arrangerte barnetog fra skolen og opp til Langerud sykehjem på 16. mai. Her ble det god stemning for de eldre med flagg, søte barn og ikke minst korpsmusikk. Her er noen glimt!
Les mer om:

Kutter prisen på gårdsidyll på Langerud med fire millioner

Til en solid rabatt kan du nå sikre deg den unike eiendommen Søndre Langerud gård. Her kan du både bo og drive næringsvirksomhet.
Les mer om: