Nyheter om A-landslaget


RBKs stjerneskudd har valgt Norge for godt: – Ståle følger ham veldig, veldig tett

DRAMMEN (VG) Han var i Norges landslagsvarme allerede før han fikk norsk pass og statsborgerskap. Det hjalp Noah Holm (20) til å bli enda tryggere på valget av nasjon – som han garanterer også vil gjelde for A-landslaget.

Norges nye stjerneskudd: – Folk er veldig sjokkerte

Han ble møtt med skepsis da han satte seg som mål å spille på A-landslaget innen noen få år. Nå er Marcus Holmgren Pedersen (21) allerede nødt til å sette seg enda mer hårete mål.
Les mer om:

Viljar (25) fikk drømmebeskjed

SKIEN/DRAMMEN: Viljar Røsholt Myhra (25) er tatt ut på a-landslaget i fotball.

Nektet landslagsspill etter betent konflikt – nå er Johnsen tilbake i varmen

ULLEVAAL (VG) Venezia-spiller Dennis Tørset Johnsen (23) nektet å spille på U21-landslaget under Leif Gunnar Smerud. Nå får han tillit på A-landslaget under Ståle Solbakken.

Solbakken tok ut Johnsen til tross for Smerud-konflikt: – Han kan slappe av

ULLEVAAL (NRK): Landslagssjef Ståle Solbakken hevder han ikke har hørt om bråket mellom Dennis Johnsen (23) og U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud. Tirsdag tok han ut Johnsen på A-landslaget.

Effektiviteten må opp, Haaland

ULLEVAAL STADION (VG) Erling Braut Haaland (21) har alle tiders mulighet til å bli tidenes toppscorer på A-landslaget for herrer. Men da må – faktisk – effektiviteten opp. Det passer fint om det starter mot Gibraltar tirsdag kveld.
Les mer om:

Fotballforbundet om naturgressbaner: – Utrydningstruet

A-landslaget er klar for Gibraltar på et perfekt gressteppe på Ullevaal stadion. Samtidig slår toppfotballsjefen alarm om den stadig økende mangelen av naturgressbaner i norsk fotball.

Fotballforbundet om naturgressbaner: – Utrydningstruet

A-landslaget er klar for Gibraltar på et perfekt gressteppe på Ullevaal stadion. Samtidig slår toppfotballsjefen alarm om den stadig økende mangelen av naturgressbaner i norsk fotball.

Hvorfor det (alltid) må snakkes litt om Martin Ødegaard ...

LILLESTRØM (VG) Det var etter 64 minutter det skjedde, det som gjør at jeg godt forstår diskusjonen rundt Martin Ødegaard, rollen hans, om han viser nok til å skulle være en sentral spiller på det norske A-landslaget for herrer – eller ikke.

Dæhli fikk gullklokka

Mats Møller Dæhli fikk gullklokka for 25 landskamper etter innhoppet mot Nederland. Det tok ham nesten åtte år å nå det magiske tallet. – Jeg har hatt en spesiell landslagskarriere. Jeg fikk mange kamper før jeg fylte 20 år, men så kom det opp mange gode unge spillere, og jeg har måttet kjempe meg i posisjon igjen. Jeg er veldig stolt. 25 kamper er utrolig stort, sa han etter treningen på Lillestrøms treningsfelt torsdag. Dæhli debuterte som 18-åring i en av Per-Mathias Høgmos første kamper som landslagssjef og var fast i startoppstillingen i ett år fra mars 2016.

Fosning tatt ut på A-landslaget(pluss)

Landslagstrener Martin Sjögren har funnet plass til tre debutanter i Norge-troppen som møter Armenia og Kosovo i VM-kvalifiseringen i fotball i midten av september. Der er fosningen Rugile Maria Rulyte.

Fosning tatt ut på A-landslaget: – Jeg er veldig sjokkert!(pluss)

Landslagstrener Martin Sjögren har funnet plass til tre debutanter i Norge-troppen som møter Armenia og Kosovo i VM-kvalifiseringen i fotball i midten av september. Der er fosningen Rugile Maria Rulyte (19).

På A-landslaget før første gang: – Har internasjonale kvaliteter

Anna Jøsendal ble i dag tatt ut på A-landslaget før første gang.
Les mer om:

Solbakken tar en «Kennedy» med Haaland

ULLEVAAL STADION (VG) «Ikke spør hva landet ditt kan gjøre for deg – men hva du kan gjøre for landet ditt,» sa USAs president John F. Kennedy i innsettelsestalen sin i 1961. Det kan faktisk overføres til hvordan det er å spille for det norske A-landslaget for herrer.

Aursnes inn for Berge

Fredrik Aursnes er henta inn og tek over Sander Berges plass på landslaget i dei viktige septemberkampane i VM-kvalifiseringa. Det opplyser Norges Fotballforbund på Twitter. Berge er uaktuell for landslagsspel etter at han testa positivt på koronaviruset. Det stadfesta NFF søndag kveld. Sheffield United-proffen er i ti dagars isolasjon. Aursnes står med ein kamp for A-landslaget. Den kom då midtbanespelaren slapp til som innbytar i 1-2-tapet for Hellas i juni. 25-åringen blei i sommar seld frå Molde til Feyenoord. Norge møter Nederland på Ullevaal stadion onsdag.

Sjokkert Botheim om Haaland-hjelp, utskjelling og RBK: – Alle hadde ledd av meg

Et halvt år etter at kontrakten hans med Rosenborg ble terminert, gjør Erik Botheim (21) seg klar til å møte Nederland med det norske A-landslaget.

Tatt ut på A-landslaget

Per Kristian Bråtveit er blant Ståle Solbakkens utvalgte på A-landslaget.
Les mer om:

Opplysninger til VG: Pedersen høyaktuell for landslaget – Botheim i bruttotropp

To spillere fra samme kull som Erling Braut Haaland (21) kan for første gang bli tatt ut på A-landslaget til skjebnekampene i september.

Landslagsbacken Jonas Svensson følger etter Mario Balotelli

Det er helt tydelig den nyopprykkede SuperLig klubben Adana Demirspor har seriøse intensjoner om å bli en storklubb igjen, allerede har den hentet inn Mario Balotelli og nå henter de inn en av Norges mobile veisperringer Jonas Svensson. Tyrkisk presse skriver at Adana Demirspor også er tett på en overgang for den brasilianske forsvareren David Luiz.

Barcelona selger 19 år gammel landslagspiller etter 9 år på Camp Nou

Trolig innså alle parter det vår for trangt for den unge amerikanske offensive spilleren Konrad de la Fuente på Barcelona og siden en rekke utlån i håp om en retur en vakker dag ikke er særlig fristende ble han solgt til den franske klubben Marseille for 3. millioner euro. Marseille som havnet på femteplass sist sesong i Ligue 1 har store ambisjoner om å bli den neste som tar tittelen fra Paris Saint-Germain.

Fra Grorud til A-landslaget

Han startet med fotball i Grorud IL som seksåring og har vært i klubben hele sin karriere. Nå er Saadiq Elmi historisk som den første spilleren fra klubben til å bli kalt inn på et A-landslag.
Les mer om:

Fredrik André Bjørkan tatt ut på A-landslaget – slipper karantene

Glimts venstreback er med i troppen til privatlandskampene mot Hellas og Luxembourg i juni. Det samme er Patrick Berg.

Fotballkvinnenes uttak utsettes

Norges Fotballforbund utsetter uttaket til A-landslaget for kvinner i påvente av svar fra regjeringen om innreisekarantene. Det opplyser NFF på sitt nettsted. Norge skal etter planen møte Sverige 10. juni og Nederland 15. juni, men risikerer avlysning dersom det ikke blir gitt unntak fra karantenereglene for spillere som er baserte i Norge. Uttaket av troppen til de kommende kampene er utsatt til neste uke. Også uttaket til mennenes landslag er utsatt.

Sjansen som forsvinner i coronaregler

Med en sjukmeldt Rune Almenning Jarstein (36) ute av spill, skulle treningskampene i juni være André Hansens store sjanse til å kapre keeperplassen på A-landslaget. Norske karanteneregler gjør at den sjansen trolig ryker.