Nyheter om La Liga


Tar av friske milliarder for å sikre Frenkie de Jong

Den nederlandske midtbanestjernen Frenkie de Jong har tryglet, grått, bedt på sine knær om å få lov til å bli i Barcelona, men klubben som fortsatt har store økonomiske problemer vil selge og fylle opp bankkontoen med omtrent en milliard. Gjelden er fortsatt på 13 milliarder kroner, men for noen dager siden fikk klubben på plass finansiering som gjør at de får litt større handlingsrom.

Spansk media: En av Premier Leagues beste offensive midtbanespillere ber om overgang til Barcelona

Bayern München-boss Oliver Kahn kan ikke skjønne at en klubb med milliarder i gjeld og press på å kutte kostnadene kan legge inn bud på Robert Lewandowski. Denne uken kom tikkende inn over 2,6 milliarder på kontoen til La Liga-klubben som skal redde overgangsmarkedet. Da lever også «Prosjekt Premier League» for Xavi. Barcelona har slitt med å kunne registrere free agents Andreas Christensen og Franck Kessie før de har fått til de nødvendige kuttene i lønnsbudsjettet som gir plass til de to spillerne.

Barcelona får 2 milliarder! – Er som en dråpe i havet

Det hjelper selvsagt å få inn to friske milliarder, men det rekker ikke hele veien for Barcelona som i mange år har brukt gullkortet helt uten å tenke på at en dag, som ikke er så vakker, må det hele betales tilbake. I forbindelse med salg av tv rettigheter mottar Barcelona 207 millioner euro, som de har tenkt til å bruke på spillerkjøp. Med andre ord, ikke betjene gjelden på godt over 10 milliarder.

Ti måneder etter at Tottenham sendte Serge Aurier ut porten er det igjen tid for klubbytte

Etter fire år hos Spurs ble Aurier og klubben enige om å avslutte kontrakten ett år før utløp. Tottenham hadde hentet inn Emerson Royal i august 2021, et tydelig signal om at Auriers posisjon i klubben var endret. Valget av Villareal som neste klubb var god timing for den ivorianske landslagsspilleren. Champions League-semifinale var neppe forventet da han meldte overgang til La Liga i oktober, men det bragte dessverre ingen langsiktig fotball-lykke for 29-åringen. Tidligere Arsenal-manager Unai Emery hentet høyrebacken til kontrakt ut sesongen med opsjon på ytterligere to år.

ESPN: Planen lagt for Griezmann

Da Antoine Griezmann ble lurt over til Camp Nou fra rival Atletico, var den franske forwarden en av de vasseste i La Liga foran motstandernes mål. Vi vet ikke om det var «fotballkarma», men overgangen på 120 millioner euro Barcelona definitivt ikke hadde råd til å gjennomføre i 2019, har ikke gitt den katalanske klubben noen sportslig glede. Fra å hamre inn scoringer i Atletico-drakt, ble akklimatiseringen til Barca-fotball overraskende kronglete. Hele første sesong lurte Griezmann på hva rollen hans skulle være i forhold til spillet som ble lagt opp rundt Lionel Messi.

Luka Jovic sendes bort fra Real Madrid

Real Madrid oppdaget den serbiske landslagsspissen i Bundesliga. Benfica-spilleren var først på utleie til Eintracht Frankfurt, så permanent overgang – som ble kort. Spissen hamret inn 40 scoringer på 108 kamper for Bundesliga-klubben og var som skapt for San Bernabeu. Trodde man. Hos Eintracht ble 20-åringen Jovic den yngste spilleren til å score fire mål i samme Bundesliga-klubb, i tillegg sto spilleren frem i de viktigste kampene og leverte scoringer.

El Pais: Mbappé skviser ut PSG-superstjerne

Da Real Madrid fikk beskjeden om at en done deal med Mbappé ble undone, freste det i Madrid og hos La Liga. De visste at PSG hadde gitt 23-åringen master key til klubben, et gode Real aldri kunne eller ville tilby en spiller. Ifølge El Pais har Mbappé nå funnet sitt første prosjekt som «sportsdirektør». Det virker veldig harmonisk når Mbappé og Neymar de siste årene har stilt opp til bilde, og skuer ut i horisonten med armen hengende over skulderen på hverandre. Neymar kom inn som rockestjerne i 2017, samtidig som klubben hentet en fremadstormende Monaco-spiller.

Bayern München vurderer å gjøre det utenkelige

Det har vært uvanlig mye uro i München de siste månedene. Nagelsmann leverte oppskriftsmessig Bundesliga-trofeet til arbeidsgiveren, bommet på DFB-Pokal og gikk på en uventet smell mot Villareal i Champions League-kvartfinalen. Serge Gnabry har hatt forlengelsesvegring, Niklas Süle signerte tidligere i vinter for erkerivalen Dortmund, og verst av alt: Klubbikonet Lewandowski med sine 344 scoringer trygler om å forlate Bayern. Det er derfor overflødig å si at Bundesliga-giganten skal gjøre mye riktig på overgangsmarkedet for å ikke miste fart inn i ny sesong.

Lukker porten og spiser nøkkelen

Nevnte jeg setter seg på bakbeina, holder armene i kors og furter? På onsdag satt en glisende Bayern München-boss Oliver Kahn og svarte på spørsmål om klubbens gigantsignering. Sadio Mané vurderes som en av verdens beste angrepsspilleren, og har vært en av suksessfaktorene hos Jürgen Klopp. Man skulle tro at dette hadde gjort Kahn litt mer medgjørlig i Lewandowski-saken, men überhaupt nicht. Alle som har sett mye film vet at det er et smart trekk å spise nøkkelen hvis du ikke vil at noen skal gå, eller åpne opp en bankboks.

Vinicius sier nei takk til 400 millioner i året

Tilbudet som Paris Saint-Germain svært offentlig har gitt til Real Madrid sin kommende superstjerne Vinícius Júnior rett etter La Liga gikk til rettslige skritt for å få stanset forlengelsen av kontrakten til Kylian Mbappe og Erling Braut Haalands overgang til Manchester City, kan være en ikke kødd med oss melding til president Florentino Pérez. 21 år gamle Vinicius har som de fleste andre brasilianere et mye lengre navn, Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior har mottatt et tilbud på 40 millioner euro i årslønn noe som tilsvarer omtrent 400 millioner kroner.

Lewandowski kan bare glemme exit

På onsdag satt en glisende Bayern München-boss Oliver Kahn og svarte på spørsmål om klubbens gigantsignering. Sadio Mané vurderes som en av verdens beste angrepsspilleren, og har vært en av suksessfaktorene hos Jürgen Klopp. Man skulle tro at dette hadde gjort Kahn litt mer medgjørlig i Lewandowski-saken, men überhaupt nicht. Barcelona så store problemer med å komme seg gjennom sommeren med å harve vekk utgiftsposter og øke inntektene for å overbevise La Liga om «bærekraftig drift», så det har blitt litt stille rundt Lewandowski-signering de siste ukene.

Mané-signeringen endrer absolutt ingenting for Lewandowski

På onsdag satt en glisende Bayern München-boss Oliver Kahn og svarte på spørsmål om klubbens gigantsignering. Sadio Mané vurderes som en av verdens beste angrepsspilleren, og har vært en av suksessfaktorene hos Jürgen Klopp. Man skulle tro at dette hadde gjort Kahn litt mer medgjørlig i Lewandowski-saken, men überhaupt nicht. Barcelona så store problemer med å komme seg gjennom sommeren med å harve vekk utgiftsposter og øke inntektene for å overbevise La Liga om «bærekraftig drift», så det har blitt litt stille rundt Lewandowski-signering de siste ukene.

Vil skape råtass «pensjonist» spissduo med Edinson Cavani og Radamel Falcao

De er begge fra Sør-Amerika, de har begge spilt for Manchester United og de har begge fra tid til annen blitt utsatt for eksperter uten peiling at de begynner å bli for gamle. Edinson Cavani sprudlende og særdeles målfarlig spiss fra Uruguay ble 35 år gammel 14.februar og Radamel Falcao tilsvarende energisk og målfarlig spiss fra Columbia bikket 36 år 10.februar. Disse to «gamlingene» kan hvis alt går i boks danne en råtass spissduo og en gang for alle bevise at de gamle er best!.

Lewandowski, Raphinha, Bernardo – Barcelonas overgangsvindu rakner

Barcelona har noen svært dyre og ambisiøse planer for sommeren, men det ser ut til at også denne sommeren blir en skikkelig berg og dalbane. – Økonomien er fortsatt skrall, et tydelig tegn på det er at klubbens nesten helt i boks avtaler med slike som Robert Lewandowski, Bernardo Silva og Raphinha drøyer. Samtidig som opptil 300 millioner euro skal brukes i sommer jobber Barcelona fortsatt rimelig desperat med å restrukturere økonomien. – Det har kommet mange positive meldinger, men fortsatt er klubben under strenge regler fra La Liga.

Marcelo Bielsa vil ha med seg Griezmann

De trenger ikke like typen Bielsa for å anerkjenne jobben han gjør på treningsfeltet og langs sidelinjen. Pep Guardiolas merkelapp «verdens beste trener» for en del år siden har ikke falmet helt bort. Det argentineren fikk til på Elland Road var også stort, den hastige exiten ble alt annet enn som fortjent. Nå er Bielsa klar for neste oppgave. De siste ukene har den tidligere Leeds-manageren vært sterkt linket til en retur til Athletic Bilbao, klubben han ledet 2011-13. Nå er det ingen tvil om at han er klar for å stille opp som manager før avspark i La Liga.
Les mer om:

Axel Witsel kunne velge og vrake – signerer for toppklubb i La Liga

Da Dortmund valgte å ikke forlenge kontraktene til Axsel Witzel i sommer, spaserte en 33-åring ut på markedet etter fire år hos die Schwartzgelben på jakt etter klubben som vil gi de beste arbeidsforholdene før VM om noen måneder. Han trengte ikke å lete lenge. Flere Bundesliga-klubber skal ha vært på midtbanspilleren og Marseille har gitt belgieren et fristende tilbud.

Marca: Tilbyr superstjerne 400 millioner i årslønn for å droppe Real Madrid!

Real Madrid forsøkte i det lengste å overbevise Kylian Mbappé om at han trengte å skifte beite. Det gikk så langt at «halve Spania» forventet at 23-åringen var en del av La Liga fra sesongstart. Så snudde Mbappé etter at PSG valgte å gi ham absolutt alt han pekte på. I sommer har PSG kjørt en offensiv som går andre veien. Vinicius Jr. har holdt igjen på kontraktsforlengelsen med Real Madrid, og står fortsatt med utløp i 2024. 21-åringen ble hentet i 2019 fra Flamengo, og har denne sesongen vist han er fullblods tittelmester-spiller.

Real Madrid-supporterne fikk beskjeden de har ventet så gruelig lenge på

Du kjenner historien til Eden Hazard. Fra øverst på hylla i Premier League til benken og skadebenken i La Liga. Det siste året har få spillere vært ryktet så sterkt til en exit som den belgiske landslagsspilleren, men Real Madrid har valgt å fortsette å satse på investeringen til milliarden. Det er så mye usikkerhet knyttet til hva 31-åringen kan prestere – og hvor ofte – at betalingsviljen hos klubbene har vært milevis unna overgangssummen Real Madrid betalte i 2019.

Barcelona dumper Dani Alves!

Fotballens verden er nådeløs. Det handler om penger, suksess – og å kvitte seg med alt som en klubbledelse mener står i veien for suksessen. Likevel, vi blir litt satt ut når Barcelona venter til Dani Alves er på ferie med å gi ham beskjeden. Da Xavi trengte hjelp til å få Barcelona-troppen inn på riktig spor og redde sesongen for klubben, var Dani Alves en av de første som ble ringt. Brasilianeren sa umiddelbart ja til å flytte fra Brasil og bistå kompis og tidligere medspiller.

Fire klubber jager signaturen til Real Madrids mestvinnende spiller

Ingen har hevet flere trofeer i Real-drakta enn Marcelo med sine 25 titler: 5 Champions League, 4 VM for klubblag, 3 UEFA Super Cup, 6 La liga, 2 Copa del Rey og 5 Supercopa de Espana. Ikke overraskende er flere La Liga-klubber interessert i å sikre seg veteranen, som selv ikke hadde ønsker om å forlate San Bernabeu. På slutten av juni løper Marcelos kontrakt med Real ut etter femten sammenhengende år i klubben.

Real Madrid har tre kandidater til å erstatte Modric

Det ble aldri Martin Ødegaard som tok over etter Luka Modric. Den kroatiske landslagsspilleren nektet å gi seg, fortsatte å storspille og ga ingen åpning for «vår mann». Mikel Arteta og Arsenal-supporterne er selvfølgelig takknemlig for dette, hos Real må det uansett planlegges for en sesong uten Modric. Ballkunstnerens posisjon hos kongeklubben er råsterk. Etter noen måneder på San Bernabeu gikk Carlo Ancelotti ut og sa Real hadde den sterkeste midtbanen i verden. Dette var før Real gikk hele veien til trofeet i La Liga og Champions League.

Cadena Ser: Real Madrid går for den umulige signeringen

22-åringen Aurelien Tchouameni valgte Real Madrid, og Monaco fikk sine hundre millioner euros. De regjerende mesterne i La Liga og Champions League har dermed sikret seg et av de største talentene på den defensive delen av midtbanen. Det stanser ikke der. Nå skal det manøvrere seg forbi Liverpool. LES: Bayern München kan endelig slippe Lewandowski For ifølge spanske Cadena Ser har Real Madrid allerede bestemt seg for å vinne signeringskampen mot Liverpool.

Vinícius Junior sin nye utkjøpsklausul! – En milliard euro!

Denne sesongen i Real Madrid var definitiv den franske superstjernen Karim Benzema sin med supertalent Vinícius Junior på en god andreplass. Den 21 år gamle venstrevingen fra São Gonçalo i Brasil har fått sitt virkelige gjennombrudd denne sesongen, hans teknikk og ekstreme ballføring er tett på magi. – Motstanderne i La Liga har i mange tilfeller sett ut som mannekenger han kan løpe rundt. Denne sesongen i La liga ble det 17 mål og 10 assists på 35 kamper for Real Madrid, ti mål bak seriens toppscorer Karim Benzema.

Smigret av Manchester United! «Men jeg tror jeg er i den største klubben i verden for øyeblikket»

Det er ikke bare gode nyheter for sjefene på Old Trafford når klubbens store sommermål Frenkie de Jong for spørsmål om en overgang til Manchester United. – Han er vag, kryptisk, smigret og avvisende på en gang. Manchester United har klart å friste Barcelona skikkelig med å legge minst 800 millioner kroner på bordet for å få til et bytte, alle vet hvor intenst den spanske storklubben trenger pengene. – For midtbanespilleren selv skulle ankomsten til hans gamle sjef fra Ajax tiden Erik ten Hag være fristende nok for å i det minste ikke kraftig protestere på en overgang.