Nyheter om La Liga


Real Madrid kan hente tilbake gammel mester

Etter alle solemerker forlater Real Madrid manager Zinedine Zidane sin post et år før tiden, det står ikke på rykter om hvem som kommer til å overta kongens klubb i sommer. Den tidligere storspilleren Raúl, for tiden leder for klubbens akademi, har blitt nevnt, men han har trolig ikke nok erfaring enda. Det snakkes også om tidligere Juventus manager Massimiliano Allegri, men i det siste snakkes det høyere om en retur til den gamle dame som erstatter for Andrea Pirlo.

Sveriges største talent får napp der «Team Haaland» feilet

Erling Braut Haaland er som vi alle vet en fantastisk god spiller og vi i Sporten gratulerer med kåringen som årets spiller i Bundesliga. Den norske målmaskinen har dårlige rådgivere som bare er ute etter å suge ut mest mulig penger på kortest mulig tid. – Deres pengebehov vil stoppe enhver overgang i sommer, 20 åringen vil ikke komme seg videre før kommunikasjon og krav om penger både over og under bordet kommer ned på normale nivåer. Barcelona er en av klubbene som fikk besøk fra Team Haaland for ikke så lenge siden, det ble for dyrt.

Telemadrid: Zinedine Zidane gir seg

Etter at Chelsea henviste Real-spillerne til sofaen når Champions League-finalen spilles i slutten av mai, har La Liga vært planken som er skjøvet ut til Zidane. To poeng bak Atletico Madrid ligger styringen hos Diego Simeone. Ifølge en regional TV-stasjon har Zidane allerede bestemt seg. Zidane opparbeidet seg status som managerlegende hos Real etter at han sørget for at kongeklubben måtte bygge nytt premieskap til Champions League-trofeene som ikke sluttet å komme mellom 2016 og 2018.

Please, ta en sesong til i Dortmund

Alexis Sanchez var konge hos Arsenal, narr hos United. Eden Hazard var keiser av Premier League, en fotnote i La Liga.

Moussa Dembele reiser fra fryseboksen i Spania tilbake til England

Den franske spissen Moussa Dembele er 100 % mentalt ferdig med sin eierklubb Lyon, tanken i vinter var at den spanske storklubben Atlético Madrid etter en låneavtale ut sesongen skulle kjøpe han ut i området 40 millioner euro, det blir usannsynlig når han bare har spilt fire kamper i serien og to i cupen etter sin ankomst i januar. Det startet som det ofte gjør, med fyrverkeri og fanfarer, men rimelig raskt fant manager Diego Simeone ut at han hadde andre og bedre alternativer i angrepet og Dembele ble henvist til fryseboksen.

ESPN: Barcelona i kontakt med Hansi Flick

Det er aldri noe spesielt for managere å vite om at arbeidsgiveren kontakter mulige erstattere, men for Ronald Koeman er dette en del av gamet hos Barca som følger med signaturen. Det var i april at Hansi Flick informerte verden at han gir seg hos Bayern til sommeren. Dette fikk fart på den nye Barca-presidenten Joan Laporta. Les: Tuchel gjør klart for første PSG-spiller til Chelsea Ifølge ESPNs kilder tok Barcelona raskt kontakt med Flick for å høre om planen hans videre.

Atletico Madrid nærmer seg seriegullet

Yannick Carrasco og Angel Correa scoret målene til Atletico Madrid da Real Sociedad ble slått 2-1 og de skaffet seg en luke i La Liga.
Les mer om:

Sjokk: TV 2 jekker opp prisen på fotball enda en gang

Hvis du synes det var dyrt for et år siden da TV 2 økte den veiledende prisen til distributørene fra 499 kroner til 699 kroner så holder du trolig på hatten i dag. – Nå økes prisen ytterligere. Den nye prisen er opp 200 kroner eller 30 % til 899 kroner. TV stasjonen forsvarer den ekstreme prisøkningen med at de har rettighetene både til Champions League,, Premier League, La Liga og landslagsfotball. – Dessuten skal de trolig melke så mye ut av Premier League før rettighetene går videre til Nent. – De som er gode med kalkulator har funnet ut av prisen er opp med omtrent 80% på et år.

Barcelona snublet i gullkampen – ga bort ledelsen to ganger

Barcelona ledet både 2-0 og 3-2, men måtte nøye seg med 3-3 i bortekampen mot Levante. Dermed ligger laget tynt an i gullkampen i La Liga.
Les mer om:

Bekreftet: Andes Iniesta nekter å gi seg

Andres Iniesta var ikke ferdig med fotballen da han tok avskjed med sitt Barcelona. Likevel ville alt ha blitt en nedtur hvis den spillende legenden skulle matche tiden hos Barca i en annen europeisk toppklubb. Valget falt på Japan. Siden 2018 har det blitt 77 kamper på Iniesta hos Vissel Kobe (eid av Barca-sponsor Rakuten). 16 scoringer og 18 assist tyder på at 37-åringen fortsatt gjør nytte for seg.

Abendzeitung: Avtale på plass for Hansi Flick

Det er få om noen som blir overrasket når det tyske fotballforbundet offentliggjør navnet på den neste landslagstreneren. Nagelsmann skal bygge mer kompetanse hos Bayern, Klopp akter å følge Liverpool helt ut, Tuchel har bundet seg fast på Stamford Bridge. Da gjenstår Hansi Flick. Nå har fotballforbundet hatt sine interne kandidater i organisasjonen, men Flick har alt. Absolutt alt. Les: Julian Draxler er tapt for Arsenal Som assist for Joachim Löw fra 2006-14 har det tyske fotballforbundet fått rikelig med tid til å forsikre seg om at Flick forstår tysk landslagsfotball.

Fredrik Aursnes kan velge mellom serieleder i La Liga eller andreplassholder i Serie A

Moldes ballfordeler startet Eliteseriesesongen på ypperlig vis, Fredrik Aursnes fikk høy score på alle spillerbørsen og en assist i gårsdagens 2 – 0 seieren over Kristiansund. – Det var likevel ikke den kampen som vekket interessen til storklubber både i Spania og Italia. Allerede for et år siden var den franske klubben Toulouse på banen med et bud på 3 millioner euro, et bud som Molde aksepterte men avtalen gikk ikke igjennom. – Avtalen til Fredrik Ausnes ble ikke forlenget, trolig på grunn av den enorme interessen ute.

Real Madrid utnyttet ikke muligheten mot Sevilla

Real Madrid kunne kommet à jour med byrival Atlético, men de ble bare 2-2 mot Sevilla i La Liga søndag.

Real Madrid utnyttet ikke mulighet

Real Madrid kunne kommet à jour med byrival Atlético, men de ble bare 2-2 mot Sevilla i La Liga søndag. Toni Kross ordnet den viktige 2-2-scoringen helt på tampen. Det er ekstremt tett i toppen med Atlético Madrid to poeng foran Real Madrid og Barcelona. Sevilla ligger seks poeng bak på fjerdeplassen. Det gjenstår tre serierunder.

Utnyttet ikke muligheten

Real Madrid kunne kommet à jour med byrival Atlético, men de ble bare 2-2 mot Sevilla i La Liga søndag. Dermed er det to poeng opp til Atético med tre kamper igjen av sesongen.

Gullet klart for Graham Hansen

Barcelona vant 1-0 borte mot Tenerife uten å bruke Caroline Graham Hansen søndag. En time senere ble klubben kronet som spansk ligamester for annet år på rad, melder NTB. Serietittelen var i boks da tabelltoer Levante ble holdt til 1-1 borte mot bunnlaget Espanyol. Barcelona-kvinnene vant La Liga også forrige sesong. Barcelona har vunnet samtlige 26 seriekamper laget har spilt denne sesongen. Målscoren er utrolige 128-5. Graham Hansen og lagvenninnene er også klare for mesterligafinalen mot Chelsea. Den spilles på Gamle Ullevi i Göteborg 16. mai.

Italiensk Media: Mourinho har planen klar for keepere

Da José Mouriho ble ønsket velkommen som ny Roma-manager noen timer etter at Paulo Fonseca måtte forlate Old Trafford som slagen, skjønte vi at det kommer til å bli noen aktive måneder. For det er fortsatt tid før Mourinho får nøkkelkortet fra Fonseca. 30. juni går Mourinho ut på Stadio Olimpico som en gråhåret versjon av Russel Crowe.

Hazard kommer aldri tilbake fra dette

Zidane har hele tiden forsvart spilleren til godt over milliarden. Det kommer, det kommer, Eden blir en viktig spiller for Real. Tilbake på banen i returkampen mot Chelsea i Champions League semifinalen skulle Hazard vise at Zidane får rett. Super-Hazard skulle spille mot klubben han kjenner som sin egen. To år med fattige fire scoringer og 7 assist på 40 kamper skulle rettes opp med å lede Real til finalen. Les: Tottenham går for den største vinnerskallen av dem alle Etter kampen var Hazard i fokus hos spansk media, men ikke på grunn av lederegenskapene, assister eller scoringer.

Endelig: Manchester United tilbys rabatt på 400 millioner kroner

Dortmunds sportsdirektør uttalte nylig at de hadde en gentleman´s agreement med Jadon Sancho. Spilleren hadde tjent sin arbeidsgiver godt, og kunne nå forlate klubben før tiden – hvis betingelsene stemte. Sommeren 2020 gikk Manchester United all in for å hente Solskjærs byggestein i United-angrepet, men for Borussia Dortmund var Premier League-klubbens all in ikke nok.

Barcelona med i tittelkampen

Barcelona er fortsatt med i den knallharde kamp mot Atlético Madrid og Real Madrid om tittelen i La Liga, etter at de slo Valencia søndag.

Midtstopper reddet Real Madrid: Militão kunne endelig juble

Real Madrid slet hardt, men slo Osasuna 2-0 i La Liga. Dermed holdes presset oppe mot tabelltopp Atlético Madrid.
Les mer om:

Real Madrid henger med i toppen – Casemiro med «heldig» scoring

Zinedine Zidanes lag henger fortsatt med i tittelkampen i La Liga etter seier mot Osasuna.
Les mer om:

Sensasjonelt comeback av Barcelona

Barcelona innledet sesongen svakt, men overtar tabelltoppen i La Liga med seier hjemme mot Granada i kveld. Barcelona er en våre sikre på midtukekupongen.
Les mer om:

Philippe Coutinho med sjokkretur til Merseyside

Overskriften i TZ som også bekreftes av Liverpool Echo er: «Philippe Coutinho med sjokkretur til Merseyside». – Det vil være sjokkerende for det finnes ikke en som er mer upopulær enn den brasilianske superstjernen. Da han forlot Liverpool i 2018 til fordel for Barcelona fikk fansen en sorgreaksjon som fikk utløp i sinne og draktbrenning. Når han nå rapporteres å være på vei tilbake til Merseyside kan det være greit å friske opp litt i geografien for å forklare «sjokk» overskriftene.

Spanske media: Zidane angrer

Siden slutten av mars har Toni Kroos hatt noe skadeskurr som har holdt ham to kamper ute av troppen. Ikke så ille når Zidane disponerer spillerne de fleste andre managerne bare kan drømme om, sier du? Når Luka Modric samtidig sliter med ryggskade når Champions League -og La Liga skal avgjøres, da blir det trøblete, selv for en Real-manager. Vi har akkurat skrevet om at Arsenal rigger seg til for sommerhandel til 1,4 milliarder kroner, der vi kan ane konturene av et fremstøt for å hente Martin Ødegaard på permanent basis. Ifølge Diario AS kan Arsenal bare glemme det.