Nyheter om La Liga


Steve McManaman mener han vet hvilken klubb Haaland velger

Han kom fra Liverpool og er en av de få engelske spillerne i La Liga som virkelig har lykkes. I løpet av fire sesonger hos Real Madrid var McManaman med på å løfte trofeer to ganger i La Liga og to i Champons League. Nå har han fått spørsmålet om han tror Erling Haaland velger den samme veien. Real Madrid er del av den eksklusive klubben som kan overtale Haaland (og duoen Alfie/Raiola) til klubbytte neste sommer når utkjøpsklausulen på 75 millioner euro aktiveres. Tror MacManamon at kongeklubben har en mulighet, eller blir det Liverpool?

Ronald Koeman og Joan Laporta snakket sammen hele veien tilbake til Catalonia

Til tross for Barcelonas dårlige resultater i de tre siste kampene mot Bayern München, Granada og Cadiz, vil Ronald Koeman fortsette i rollen som manager i hvert fall til etter søndagens kamp på Camp Nou mot Levante. President Joan Laporta har bestemt seg for å ikke gjøre noen drastiske grep angående Koemans fremtid etter at de to mennene hadde muligheten til å snakke på vei tilbake til Barcelona, etter klubbens 0-0 uavgjort mot Cadiz. Les: Haaland bør få med seg hva som skjer med Donnarumma Presidenten og treneren analyserte torsdagens resultat, der både Koeman og Frenkie de Jong be

Haaland bør få med seg hva som skjer med Donnarumma

Mino Raiola har en klientliste som inkluderer Pogba, Zlatan, Donnarumma og Erling Haaland. Når du signerer kontrakt med den italienske agenten er du som spiller sikret en av de største haiene på markedet. Med i pakken har du også sikret en agent som lever av å prate med store bokstaver. Europamester Gigio Donnarumma er en av de desidert største keepertalentene på markedet, og er som 22-åring allerede en fullblods førstekeeper på høyeste nivå. 251 seniorkamper for AC Milan har keeperen under hanskene sine, i sommer kom overgangen til det som har blitt verdens mest stjernespekkede klubb.

Matthijs de Ligt skal hentes til Premier League

Denne sommeren har noen av de beste midtstopperne vært på reise. Upamecano ble hentet av Bayern, PSG sikret seg Sergio Ramos, Liverpool fikk sin Ibrahima Konaté, United lyktes endelig med Raphael Varane. Hos Chelsea er planen for midtstopper-forsterkning flyttet til neste sommer, men da skal det også gjøres skikkelig. Denne sesongen ser det ut som Chelsea-supporterne slipper å bekymre seg for midtforsvaret. Med imponerende fem clean sheets på de første seks Premier League-kampene har Thomas Tuchel bygd opp en festning av et forsvar.

Barcelona må ut med penger de ikke har hvis de skal lande landslagssjef

De to neste kampene i La Liga er avgjørende for om Barcelona manager Ronald Koeman beholder jobben, alt annet enn full pot i torsdag mot Cádiz og mot Levante på søndag vil intensivere arbeidet med å finne enn ny. Det er urettferdig å legge all skyld på manageren, men slik er fotballen. Stjernespillerne som Lionel Messi og Antoine Griezmann har forsvunnet fra den økonomisk kriserammede klubben siden forrige sesong. Erstatterne har ikke vært av samme kaliber.

Real Madrid lekte seg

Real Madrid kjørte over Mallorca og vant 6-1 på hjemmebane onsdag kveld. Hovedstadsklubben leder La Liga etter seks serierunder, to poeng foran byrival Atlético Madrid.

Ronald Koeman lever farlig

Før mandagens kamp mot Granada var spansk presse med Marca i spissen enige om at de neste tre kampene i La Liga ville avgjøre manager Ronald Koeman sin skjebne. – Etter det skuffende uavgjort resultatet var manageren ute med beskjed om at Barcelona måtte finne sin egen stil, og forklarte at de ikke har spillerne til å spille tiki-taka lenger. Nederlenderen uttrykte sin mening om at hans lag hadde spilt bra og antydet en stilendring i klubben.

Iniesta: Xavi er klar

Er det én spiller Barcas klubbpresident lytter til, så er det ikonet Andres Iniesta. Derfor er det spesielt interessant når 37-åringen har pekt på den perfekte erstatteren til Ronaldo Koeman. For det er ingen hemmelighet at Koeman må leverere de neste to kampene for å beholde jobben. Overkjørt av Bayern München der nederlenderen kom med unnskyldninger på at «det ikke var annet å forvente med denne troppen».

Barcelona unngjekk sjokktap

Barcelona fekk ein tidleg kalddusj då Domingos Duarte sende gjestane Granada i føringa etter to minutt i kveldens kamp i den spanske toppserien. Heilt på tampen av kampen sørga Ronald Araújo for å berge Barcelona frå eit pinleg heimetap. Uavgjortresultatet gjer at Barcelona står med åtte poeng etter fire kampar. Katalanarane fekk nyleg bank av Bayern München i meisterligaen, men i La Liga er dei framleis utan tap.
Les mer om:

Real Madrid jakter Paris Saint-Germain stjerne

Det virker som om ideen Kylian Mbappe etter Real Madrid fikk et rungende nei til 2 milliarder kroner i sommer er lagt på is. – Real Madrid har under Carlo Ancelotti spilt på seg selvtillit og leder La Liga foran de regjerende mestre Atlético Madrid. Manageren ønsker ikke å gå etter de mest spektakulære navnene, men heller fylle igjen de opplagte hullene i laget.

Dani Alves har fått tilbudet han takker ja til

Mellom 2002 og 2016 var brasilianeren en av de store i La Liga. Først for Sevilla, så Barcelona. Etter at jernmannen forlot PSG og Europa i 2019, ventet brasiliansk toppfotball. I sommer gikk det mot ny oppbruddsstemning for OL-mesteren. Siden 2019 har det blitt 95 kamper hos Sao Paulo, med 9 scoringer og 14 assists. Men så var det disse penga. Les: Juventus på kollisjonskurs med Matthijs de Ligt Forrige uke kom beskjeden fra den brasilianske klubben om at Alves has left the building, eller rettere sagt sendt på dør av klubben.

Carlo Ancelotti var svært engasjert for å hente David Luiz til Real Madrid

Den brasilianske midtstopperen David Luiz hadde et uformelt tilbud fra Real Madrid-manager Carlo Ancelotti før han valgte å returnere til Brasil med Flamengo. Etter kontrakten med Arsenal gikk ut på dato i sommer var klubber som Benfica og Adana Demirspor (som har hentet tidligere Rosenborg midtbanespiller Jonas Svensson) ute med konkrete tilbud, men til slutt bestemte 34-åringen seg til slutt for å dra tilbake til hjemlandet og slutte seg til Flamengo. Les: Cristiano Ronaldo nektes å skifte lyspærer And the newcomer, @DavidLuiz_4 was already getting some work in.

Må vinne mot Granada, Cadiz og Levante, hvis ikke er det slutt

Det er en siste advarsel som nå tildeles Barcelona manager Ronald Koeman. Litt som advarsler du kan få på hjemmebane hvis du lar oppvasken stå. Ikke overbevisende spill I La Liga har Barcelona tatt syv av ni mulige poeng uten sine to største stjerner Lionel Messi som nå er Paris Saint-Germain spiller og Antoine Griezmann som er tilbake i Atlético Madrid. Sport skriver at til tross for ekstrem sparekniv i klubben og en tynnere stall enn på lenge legges dårlige prestasjoner på manageren sine skuldre.

Kampen om Isco har allerede startet

Real Madrids spanske midtbanespiller Isco har de siste sesongene hatt variert spilletid og står i høst oppført for tre kamper i La Liga. – Isco har kontrakt med «Meringue» til neste sommer, men ble allerede i sommer rapportert å være relevant for et skifte til en ny klubb. Nå opplyser Calciomercato at 29 år gamle Isco kan dra til en ny klubb i januar. Både Juventus og AC Milan er tydelige på at de er interessert.

Overgangssagaen om Messi endte i PSG

Fotballhistorien om Lionel Messi har alltid handlet om en spiller som har vært dedikert for en klubb. For den lille argentineren har fotball alltid vært ensbetydende med Barcelona. Slik så det også ut til at det skulle fortsette å være, men etter noen dramatiske dager i august, befant plutselig Messi seg i Paris som spiller for det franske hovedstadslaget Paris Saint-Germain. ‘Se Messi sin hjemmedebut direkte på UnibetTV’ Lang og trofast karriere for Barcelona Unge Messi kom til Barcelona fra Argentina som 13-åring.

Nummer 7 returnerer til Old Trafford

Etter en litt overraskende u-sving i Manchester på slutten av overgangsvinduet, ble det klart at Cristiano Ronaldo ikke ble City-spiller under Pep Guardiola. I stedet ble det de røde i byen som slapp jubelen løs da det ble klart at klubbens tidligere nummer 7 hadde signert en toårskontrakt for Ole Gunnar Solskjærs menn. Ronaldo kom til United som 18-åring Den unge Cristiano markerte seg tidlig som et stortalent, og etter én sesong og 25 ligakamper for førstelaget til Sporting Lisboa, ble han signert av Alex Ferguson i 2003.

Arsenal overrasket over bud på midtbanespiller

Arsenal -midtbanespiller Mohamed Elneny, 29, har de siste årene variert med spilletid i London -klubben.

ESPN: Manchester United mangler en brikke til en milliard

Manchester United har rekruttert verdensspillere som Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Raphaël Varane i sommerens overgangsvindu. ESPN melder det bare mangler en brikke i puslespillet før lagbygningen er ferdig – en defensiv midtbanespiller. Løsningen finner du i Premier League. Manchester United fortsatt interessert i å kjøpe West Ham -midtbanespiller Declan Rice.

Fikk sparken av Jose Mourinho, klar for La Liga

«El Flaco» har vært klubbløs siden slutten av august. Etter syv år i Paris Saint-Germain ble Javier Pastore hentet til den italienske hovedstaden i 2018. Den angripende midtbanespilleren som også trives godt ute på venstrevingen scoret bare fire mål på 37 kamper for Roma. – Det var alt for lite for keiseren av Roma Jose Mourinho.

De som trodde Radamel Falcao var ferdig tar fullstendig feil

Rayo Vallecano har kunngjort signeringen av Radamel Falcao. Den colombianske spissen fikk sin kontrakt med Galatasaray ble sagt opp i sommer etter en del skader. Den 35 år gamle spissen slutter seg til Rayo som rykket opp til La Liga sist sesong.

Denne gangen skal Kieran Trippier kapres

Denne sommerens overgangsmarked har alle de aller fleste eksperter fått mer enn godkjent for Manchester United sin del, men det var en som de fleste regnet med at Ole Gunnar Solskjær ville lande en avtale med. Høyrebacken Kieran Trippier var en del av Diego Simeones lag som vant La Liga -tittelen forrige sesong, han spilte også tidvis glimrende i fem kamper da England nådde finalen i sommerens EM.

Jules Koundé tok det visst ikke like pent som Harry Kane

De siste årene har Koundé og Diego Carlos vært en av de beste midstopperduoene i La Liga. Dette skulle Julen Lopetegui og sportsdirektør Monchi ikke han noen endring på. Midtstopperen har vært linket til Premier League-klubber det siste halve året, ifølge Sport og andre spanske medier har Chelsea kommet med bud på rekke og råd, der alle ble avvist av Sevilla. Les: Nyterminerte Serge Aurier fikk telefonen han ventet på Koundés er såpass viktig for Lopetetgui at selv generøse bud under utkjøpsklausulen ble avslått.

Barcelona hoster opp en spesifikk og meget spesiell kontrakt

Det oser ikke akkurat begeistring av kontraktsforslaget som Barcelona har presentert for sin manager Ronald Koeman. – Vi forlenger hvis han vinner La Liga, spiller Cruyff-inspirert fotball og gir unge som Riqui Puig sjansen. Da den tidligere Barcelona helten, landslagssjefen for Nederland og Everton manager ble ansatt i fjor sommer var det etter de hadde fått et tydelig nei fra noen enda større klubb helter, Pep Guardiola og Xavi Hernández. Les: Ny terminerte Serge Aurier fikk telefonen han ventet på Om et år utløper Ronald Koemans kontrakt som manager for FC Barcelona.

Marca: Barcelona har fortalt Koeman hvordan han kan beholde jobben

Nå har røyken endelig lagt seg i Barcelona. Messi er ute, Memphis Depay har overtatt rollen som en av lederne i angrepet, Griezmann er returnert til Atletico, Ruig Puig er sluppet løs, tenåringen Pedri skal få ta mer plass – og Ansu Fati er tildelt Messis ikoniske nr. 10-drakt. For Ronald Koeman skal det endelig handle om trening og kamp, trening og kamp. Men midt opp i stormen har Ronald Koeman ikke fått det endelige signalet fra president Joan Laporta at han er del av de langsiktige planene på Camp Nou.

Ingen Mbappé på treningsfeltet, men Marcelo og Mendy har sluppet ut i solen

La liga er tre kamper inn i sesongen. Som forrige sesong, har Real Madrid slitt med sine skader. Selv om Mbappé glimret med sitt fravær, ble onsdag en gledens dag på treningsfeltet til Real. Det er Marca som holder øye med treningsfeltet til kongeklubben for å få med seg de siste endringene.