Nyheter om Lørenskog


Nå åpner alle butikkene igjen – disse åpner for første gang: – Vi så dette som en unik mulighet

Etter planen skulle den nye interiørbutikken ha åpnet i starten av april, men slik ble det ikke. Torsdag får omsider alle butikker og kjøpesentre i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen lov til å åpne dørene for sine kunder – flere for aller første gang.

Lørenskog åpner butikker og kjøpesentre torsdag

Formannskapet i Lørenskog vedtok onsdag nye koronaregler. Fra torsdag åpner butikker og kjøpesentre.
Les mer om:

Lørenskog har vedtatt nye koronaregler – åpner butikker og kjøpesentrene allerede i morgen

Kun timer etter at Lillestrøm vedtok nye smittevernregler, bestemte politikerne i Lørenskog seg for det samme. Det betyr blant annet at kjøpesentrene Metro og Triaden kan åpne alle sine butikker torsdag.
Les mer om:

To lokale kjendiser med i «71 grader nord»: – Jeg er i verdens verste form og trenger et spark bak!

Youtuber Agnete Husebye fra Lørenskog og artist Silya Nymoen fra Gjerdrum er på vei til Nordkapp. De har begge smugtrent på forhånd.

Direkte: Nå skal de vedta korona-lettelser i Lørenskog

Formannskapet i Lørenskog kommune starter klokka 14.00. Følg debatten her!
Les mer om:

Roper varsko: - Tikkende bombe

Dagen før de politiske myndighetene i Lørenskog behandler spørsmålet om gjenåpning, kommer ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) med en advarsel.

Ønsker flere lettelser på smitteverntiltakene enn det som er foreslått – kommer med endringsforslag i onsdagens møte: – Vi er åpne for å diskutere

Når politikerne onsdag samles for å vedta nye smitteverntiltak i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen kan det oppstå diskusjoner.

Åpner for å etablere mobile teststasjoner i byen

Ullensaker-ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) sier han gjerne ser til Lørenskog, som denne uka etablerte et tilbud om mobil drop-in-testing.
Les mer om:

Har gitt kommunen 135 millioner kroner ekstra i avkastning: – Det er vi jo litt stolte av

Selv i pandemiåret 2020 leverte Lørenskog kommunale pensjonskasse et overskudd på nesten 22 millioner kroner. Det hadde ikke daglig leder Guri Horsfjord Lassen trodd for ett år siden.
Les mer om:

Tidligere Høyre-ordfører har meldt seg inn i Ap: – Det var en ganske lang reise

Mette Korsrud (79) har funnet seg til rette i Arbeiderpartiet, etter en mangeårig tilværelse som både ordfører for Høyre og frontfigur for bygdelista Lørenskog i våre hjerter.

Resten av senteret kan få åpne, men Stian må holde stengt: – Satt med tårer i øynene mens jeg sendte beskjed ut til ansatte

Stian Østland, som driver restauranten Il Padrino ved Strømmen storsenter og Kin Yein Yung, som er daglig leder i Buen restaurant i Lørenskog, er skuffet over nyhetene om at kjøpesentrene vil prioriteres over spisestedene i en eventuell åpning.
Les mer om:

Brev til OsloMet-styret før møte denne uka: – Vi har ingen konflikt – og tiden er knapp

Det er ingen konflikt mellom Lillestrøm, Lørenskog og Ahus om et nytt Campus Romerike. Nå er det viktig med tempo for å få realisert den viktige utdanningsinstitusjonen.

Dette er de nye tiltakene som foreslås i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen

I innstilligen som er lagt frem for politikerne anbefales det å gjenåpne kjøpesentre og butikker, mens blant annet serveringssteder og treningssentre fortsatt må holde stengt.

Går nye veier for å få ned smitten: – Vi har brukt imamer, prester og andre som har tillit i disse gruppene for å formidle informasjon

Med mobil teststasjon, oppsøkende helseambassadører og videoer på flere språk går kommunen og frivillige i Lørenskog nye veier i kamoen mot korona.
Les mer om:

Slik er veien til gjenåpning for Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen: – Noen kommer til å bli skuffa uansett

Fra torsdag vil de første lettelsene bli innført i de hardt koronarammede kommunene på Nedre Romerike. Lørenskog, Lillestrøm og Rælingen vil ha to hovedprioriteringer i første trinn av gjenåpningen.

Lørenskog hus er 10 år: – Å stå der på scenen med et helt orkester foran en stappfull storstue er kanskje det største jeg har opplevd!

Trond Granlund glemmer aldri konserten med Romerike Symfoniorkester, mens tidligere ordfører Åge Tovan tenker tilbake på to musikaler med ekstra glede. Fredag er det 10 år siden Lørenskog hus åpnet dørene.

De fleste OsloMet-ansatte vil ikke til Romerike

Ingen fakulteter, med unntak av Fakultet for helsevitenskap kan tenke seg utflytting fra Oslo. Da vil de til Ahus i Lørenskog. 6. mai har OsloMet styremøte, der ny lokalisering på Romerike igjen er på sakskartet.
Les mer om:

Avslører store gjenåpningsplaner

Ordfører Jørgen Vik forteller at Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog og Oslo nå har startet arbeidet med å koordinere lettelser for sine om lag 850 000 innbyggere. Lettelsene kan komme allerede torsdag neste uke, tror Vik.

- Ekstremt urimelig

Sammen med Rælingen, Ullensaker og Lørenskog, har Lillestrøm kommune nå det strengeste tiltaksnivået i landet og krever lettelser. Lillestrøm-ordføreren føler seg glemt i skyggen av Oslo.

Her vil de bygge matbutikk og inntil 75 boliger: – Veldig sentralt plassert i stasjonsområdet

Bane Nor satte foten ned fordi prosjektet lå for nær jernbanelinja, men nå er hindringene ryddet av veien for planene om et sted mellom 65 og 75 nye boliger og en dagligvareforretning like ved Lørenskog stasjon.
Les mer om:

Ung tenåring pågrepet etter knivstikking på Fjellhamar

Politiet har pågrepet en gutt tidlig i tenårene som er mistenkt for å ha knivstukket en annen gutt på Fjellhamar i Lørenskog onsdag.
Les mer om:

Tenåringsgutt knivstukket

En gutt i tenårene ble onsdag ettermiddag stukket med kniv på Fjellhamar i Lørenskog i Viken. Politiet har pågrepet en annen gutt i tenårene, som er mistenkt for knivstikkingen.
Les mer om:

Mathias (28) nær doblet inntekten under nedstengning: – Jeg er overrasket selv

Mathias Natås Hauger driver CrossFit Lørenskog AS, og Marius Bjerke driver CrossFit Lillestrøm AS. Mens andre treningssentre har opplevd kundeflukt og inntektsnedgang, har disse karene vært kreative for å få økonomien til å gå rundt i korona-året.

Forventer å bli innkalt til nytt møte om smitteverntiltak: – Det er helt logisk at det blir lettelser nå

Smittetallene fortsetter å synke på Romerike, men stadig er Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker underlagt de strengeste smitteverntiltakene fra regjeringen. Nå er kommunene klare på at det bør ta slutt allerede denne uka.