Nyheter om Kypros


Henning Berg blir værende på ferieøya et år til

Kypriotiske klubber er vant til å spise managere, men Henning Berg klarte å riste av seg nederlagsfølelsen fra Stabæk og kjemper om seriegull med Omonia Nikosia. – Det er litt av en presentasjon at klubben faktisk har valgt å forlenge, siden 2000 har klubben hatt 30 managere. Henning Berg sin kontrakt varer nå frem til neste sommer. Les: Tottenham er enig i at Premier League er best for en med 30 mål på 44 kamper «Det er fine sportslige utfordringer her, mange utenlandske spillere og trenere og ikke kunstgressbaner.

Norsk general blir FN-styrkesjef på Kypros

Den norske generalmajoren Ingrid Gjerde er utnevnt til ny sjef for FNs fredsbevarende styrke på Kypros. Nå gjør FN-sjefen Antonio Guterres et nytt forsøk på å bringe grekere og tyrkere sammen i den frosne konflikten.
Les mer om:

– Vi må leve på oppsparte midler

De traff hverandre på Kypros i 1989, og hadde den første jobben som duo 1996. Mandag 15. mars er det musikalsk sølvbryllup for Mona Kristin Hansen (55) og Morten Juel Larsen (51). Men koronaen gir ikke så mye jobb.
Les mer om:

Krever at «djevelsk» Eurovision-låt trekkes

Den ortodokse kirken på Kypros raser mot landets bidrag til årets Eurovision Song Contest.
Les mer om:

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

LSK Kvinner må spille i Ungarn

LSK Kvinner møter Wolfsburg i Mesterligaen, og med tanke på strenge restriksjoner rundt koronapandemien, må de spille hjemmekampen i utlandet. Valget falt på Ungarn. Det melder klubben på sin nettside. Bortekampen vil først bli spilt som vanlig i Wolfsburg, mens bortekampen spilles i Györ i Ungarn. Daglig leder May Gulbrandsen forteller i pressemeldingen at de valgte Ungarn fremfor Kypros på grunn av rimeligere kostnader.

RBKs tidligere superdanske fikk sin første scoring!

Etter en svipptur innom kaosklubben APOEL på Kypros, vendte den tidligere RBK-jernmannen tilbake til Skandinavia – for nedtrapping mot pensjonisttilværelsen. For oss har det ikke noe å si hvor Jensen spiller, midtbanespilleren og lederen var en gigant hos RBK og i Eliteserien. Så da dansken kunne feire sin første scoring for 1. divisjonsklubben HB-Køge, da feirer vi med. Les: Liverpool ser mer gull fra bunnen av Bundesliga Timingen var i tillegg perfekt for en scoring.

Må reise langt for å spille hjemmekamp – se hvor LSK kvinner kan ende opp

Innen midnatt fredag må LSK kvinner bestemme seg for hvor de skal «hjemmekampen» mot Wolfsburg i Champions League. Kypros og Ungarn seiler fram de mest aktuelle alternativene.

VIF-kampen i Danmark

Vålerenga skal spele sin 16-delsfinale i meisterligaen i fotball mot Brøndby i København, melder klubben sjølv på si nettside. Normalt skulle oppgjeret ha blitt spela over to kamper, i Oslo og København, men det har koronaepidemien sett stoppar for. Det var ei stund snakk om å spele kampen på nøytral bane på Kypros. Men fordi det er mogeleg å spele i Danmark, har VIF gått med på å spele kampen der, og la det bli med ein kamp.

Må spille europaligakamp i utlandet

Grunnet de nye innreisereglene fra regjeringen får ikke Molde spille europaligakampen mot Hoffenheim på Aker Stadion 18. februar. Innreiseforbudet for utlendinger til Norge gjelder også for idrettsutøvere, noe som betyr at Hoffenheims spillere ikke får tillatelse til å ankomme Norge for å spille kampen. Dermed må kampen flyttes til utlandet, melder Romsdals Budstikke. Ifølge TV 2 sjekker Molde nå ut forskjellige muligheter for hvor kampen kan spilles. Fra før er det kjent at Vålerengas damelag må spille sin hjemmekamp i mesterligaen mot Brøndby i Kypros.

Vålerenga må spille på Kypros

Vålerenga får ikke spille Mesterliga-kampen mot Brøndby hjemme på Intility Arena på grunn av strenge innreiseregler. I stedet skulle de egentlig spille 16-delsfinalen i Danmark, men der er også reglene for strenge nå. Derfor ble løsningen å spille én enkelt kamp på Kypros. Det bekrefter sportssjef Eli Landsem til TV 2. Hun sier at planen er at kampen skal spilles 10. februar.

Vålerenga kan ikke spille Champions League i Oslo - må til Kypros

– Eneste mulighet for å få det til.

Mick McCarthy gjør som Kåre Ingebrigtsen

Han har trent Sunderland, Ipswich, Wolverhampton og det irske landslaget. Så ble han overbevist om å forlate det kjente og kjære til fordel for store ord og varmere klima. Kåre Ingebrigtsen var gjennom det samme hos APOEL og Mick McCarthy møtte en tilsvarende skjebne som «Bruttern». Mick McCarthy ble hentet inn for å rydde opp i det APOEL opplevde som et salig rot satt i stand av managerne (Ingebrigtsen inkludert). Seks kamper senere hadde eier/klubbledelse plassert også iren i kategorien udugelig.

- For tidlig for vaksinepass

Foreløpig kan reiseglade se langt etter vaksinepass i Europa, til stor frustrasjon for turistland som Hellas og Kypros.
Les mer om:

Har ikke vunnet en eneste kamp etter at Fredrik Haugen kom til klubben

AEK Larnaca står uten seier etter at Fredrik Haugen (28) kom til Kypros. Vi tror nedturen fortsetter fredag.
Les mer om:

«Nød» landslagshelt ble både synlig og ettertraktet

Den 26 år gamle Oslo-gutten Ghayas Zahid gikk i gradene på Vålerenga og ble hentet til ferieøya Kypros av APOEL i 2017. – Der har han vært siden, litt under radaren for oss her hjemme. I 2018 fikk Zahid sin landslagsdebut mot Panama, men det var først i November i fjor vi virkelig fikk se hans kvaliteter. Som en del av Norges nødlandslag (corona karantene) fikk han 19 november 2020 sitt første landslagsmål mot Østerrike i Nations League. – Han burde absolutt inviteres tilbake til fremtidige kamper. Tyrkiske medier er overbevist at Ghayas Zahid snart spiller i Süper Lig.

Den siste manageren fikk knapt nok tid til å ta på seg badebuksene

Apoel som er en av de «store» klubbene på ferieøya Kypros har en lei vane av å sparke managere raskt. – Den tidligere Rosenborg treneren og nåværende Brann trener Kåre Ingebrigtsen opplevde også det da han mistet jobben for litt under et år siden. Siden den gang har de hentet inn to managere som har fått sparken, deres fordel er selvsagt at de var sjef i en periode hvor det også var badetemperaturer. Apoel ligger på 11.plass i den kypriotiske serien. Les: Jose Mourinho: «Brentford er trolig i Premier League neste år» Λύση συνεργασίας με Mick #McCarthy.

Forlater RBK for godt

Djordje Denic fortsetter karrieren på Kypros
Les mer om:

Forlater RBK for godt

Djordje Denic fortsetter karrieren på Kypros
Les mer om:

Nå kan Eliteserieklubbene kaste seg over Mike Jensen

Mike Jensen ble hentet til Kypros av Kåre Ingebrigtsen. Det ble sikkert lovet sol, penger og tons of fun. Ganske nøyaktig én måned etter Jensens ankomst ble den tidligere RBK-treneren sendt på første fly ut av ferieøya. Etter at Ingebrigtsen fikk sparken ble det sikkert ikke så givende lenger for spilleren som hadde vært en gigant for Rosenborg. På tirsdag ble Jensen sluppet på free transfer et halvt år før tiden. Les: Island har presentert sin nye landslagssjef -Vi vil gjerne takke Mike fordi han gjennom hele samarbeidet har vært et godt eksempel som profesjonell.

Alle skulle ha Fredrik Haugen til å «passe inn». Til slutt gikk han lei.

Spilleren som nå drar til Kypros, er ikke den Haugen vi husker.
Les mer om:

Alle skulle ha Fredrik Haugen til å «passe inn». Til slutt gikk han lei.

Spilleren som nå drar til Kypros, er ikke den Haugen vi husker.
Les mer om:

Fredrik Haugen blir utenlandsproff etter ti år i Brann

Så snart juleribba er fortært setter Brann veteran Fredrik Haugen seg på flyet i retning av ferieøya Kypros. Jeg er rimelig overbevist vi kan lese på AEK Larnaca sine hjemmesider at de har signert en toårskontrakt med Fredrik Haugen. Den tanken styrkes av en SMS Haugen har sendt til TV 2: «Det ser ut til at det går i boks med AEK Larnaka, gitt at den medisinske testen går fint» Les: «Trollmannen fra Os» har ikke tenkt å gi fra seg gullhatten Ifølge BA betaler ikke grekerne noen overgangssum for Haugen, men Brann skal ha sikret seg prosenter ved videresalg.
Les mer om:

Fredrik Haugen legesjekk unna overgang til kypriotisk fotball

Brann-profilen Fredrik Haugen reiser i romjula til Kypros for å fullføre en avtale med AEK Larnaka.
Les mer om:

Fredrik Haugen legesjekk unna overgang til kypriotisk fotball

Brann-profilen Fredrik Haugen reiser i romjula til Kypros for å fullføre en avtale med AEK Larnaka.
Les mer om: