Nyheter om Kroatia


Strandhåndball: Tapte semifinalen

Norges kvinnelandslag kom til kort i semifinaleduellen med Danmark i EM i strandhåndball lørdag. Noen timer tidligere røk de norske gutta ut i kvartfinalen. I to jevne sett holdt de danske tittelforsvarerne distansen best og plukket de avgjørende poengene. Norge tapte semifinalen med sifrene 18-23, 18-22. – Vi greide ikke å holde noen av periodene helt ut, til tross for at vi tidvis ledet med både to og fire poeng, sier trener Eskil Berg Andreassen til Norges Håndballforbunds nettsider. Tidligere på dagen vant de norske jentene 2-1 i sett i kvartfinalen mot Nederland.

Til kvartfinale i EM

Det norske herrelaget i beachhåndball slo Ukraina 2-1 og tok seg videre til kvartfinale i EM. Norge endte på fire poeng i hovedrunden og tok dermed 4.-plassen i gruppe I. I kvartfinalen venter Kroatia, som har vunnet alle sine kamper og toppet gruppe II. Kvartfinalene i EM spilles lørdag. Fra før er det klart at det norske kvinnelaget skal spille kvartfinale.
Les mer om:

Store deler av Hellas oransje på EUs smittekart

Flere regioner i Hellas, Kroatia og Frankrike er farget oransje på smittekartet til det europeiske smittevernbyrået (ECDC).
Les mer om:

Norge vant gruppa i sandhåndball-EM

De norske sandhåndballkvinnene har storspilt så langt i EM og avsluttet gruppespillet med 2-0-seier mot Italia. Med tre av tre mulige seiere i gruppespillet er de ubeseirede vinnere av gruppa. Også i kampene mot Ungarn og Kroatia vant de 2-0.'' Det norske herrelaget åpnet EM med to tap, men slo onsdag tilbake med seirer over Romania (2-0) og Tyrkia (2-1). Fire poeng holdt til en tredjeplass i gruppa og avansement til hovedrunden. Der venter Frankrike, Ungarn og Ukraina på de norske beachgutta.

Foden usikker til EM-finalen

Phil Foden måtte stå over lørdagens landslagstrening for England. Det gjør at han muligens må stå over søndagens EM-finale mot Italia. Foden måtte stå over treningen med «en liten skade», melder det engelske fotballforbundet ifølge nyhetsbyrået DPA. Den 21 år gamle midtbanespilleren var den eneste som måtte stå over lagets siste trening før finalen på Wembley søndag. Landslaget skal reise fra basen i Burton on Trent til London senere lørdag. Foden startet de to første kampene i mesterskapet mot Kroatia og Skottland, før han satt på benken mot Ukraina og Tyskland.

Hvorfor Norge kan gå langt i VM 2022

Etter å ha sett Danmark nå semifinalen i fotball-EM, spør norske fotballfans seg nå om hvor bra laget deres kan gjøre det i et stort mesterskap. Sannheten er at Norge ikke har en imponerende mesterskapshistorikk. Et tap i 16-delsfinalen i VM 1998 er det beste landet noensinne har oppnådd, og de store mesterskapene har oftere endt opp uten at Norge kvalifiserer seg, enn de er med. Men det kan endres i år. Norge har hatt en grei start i kvalifiseringen til Qatar-VM i 2022.

Enda en landslagssjef tar sin hatt og går

Det var ikke et EM å skrive hjem om for det russiske landslaget og når de først kom hjem ble det en serie med oppvaskmøter. Russland som gikk inn i mesterskapet med stor selvtillit kom ikke videre til åttendedelsfinalene. De vant mot Finland, men tapte mot Danmark og Belgia, noe som betydde at landslaget endte sist i Gruppe B med tre poeng etter tre kamper. Les: Bruce Springsteens datter debuterer i Tokyo-OL Russland gjorde det dårligere enn Nederland som også jobber med å hente inn en ny sjef.

Store deler av Europa blir grønt fra mandag

Frankrike, Bulgaria, Kroatia er blant landene som er grønne for nordmenn fra 5. juli. Det samme gjelder Kreta og en rekke regioner i Sverige og Danmark.

Store deler av Europa blir grønt fra mandag

Frankrike, Bulgaria, Kroatia er blant landene som er grønne for nordmenn fra 5. juli. Det samme gjelder Kreta og en rekke regioner i Sverige og Danmark.

Berg-og-dal-bane for Spania-helten: – Så keitete og stresset ut

TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes har satt spillerbørsen etter målfesten mellom Spania og Kroatia i Parken.
Les mer om:

Utrolig EM-thriller: Morata helten i målfest

(Kroatia – Spania 3–5 e.e.o.) I et EM-drama av de sjeldne måtte det ekstraomganger til for å skille Kroatia og Spania. Der sto en utskjelt helt frem.
Les mer om:

Utrolig EM-thriller: Morata helten i målfest

(Kroatia – Spania 3–5 e.e.o.) I et EM-drama av de sjeldne måtte det ekstraomganger til for å skille Kroatia og Spania. Der sto en utskjelt helt frem.
Les mer om:

Spania videre til EM-kvartfinale

Spania tok seg videre etter en høydramatisk åttedelsfinale mot Kroatia. Stillingen var 3-3 etter ordinær spilletid. I ekstraomgangene var Spania best og vant til slutt 5-3.
Les mer om:

De var den store VM-overraskelsen i 2018. Hva har skjedd med Kroatia?

Kroatia gikk helt til finalen under VM i Russland for tre år siden. Nå er de underdogs før åttendedelsfinalen mot Spania i Parken i København.

Kroatisk stjerne koronasmitta

Ivan Perisic, som skåra Kroatias siste mål mot Skottland i gruppespelet, har avgitt ein positiv koronatest. Det opplyser Kroatias fotballforbund i ei pressemelding. Dermed må Kroatia klare seg utan ein av sine nøkkelspelarar i åttedelsfinalen mot Spania i EM. Perisic blei umiddelbart isolert frå dei andre spelarane, og skal no vere ti dagar i isolasjon. Ingen andre i den kroatiske troppen har testa positivt. Kroatia må også klare seg utan midtstoppar Dejan Lovren mot Spania, som er suspendert etter å ha fått to gule kort i gruppespelet.
Les mer om:

Trøbbel for Kroatia – Perisic har fått påvist covid-19

Ivan Perisic, en av Kroatias viktigste spillere, har fått påvist covid-19, opplyser det kroatiske fotballforbundet. Han mister åttendedelsfinalen mot Spania.

Tikket inn gigantbud fra Liverpool timer etter Skottland ble sendt ut av EM

Hvis du ikke har fått med deg hvem John McGinn er det på tide du gjør det. – Han spiller til daglig i Aston Villa og som du muligens husker i oktober i fjor fikk Liverpool grisebank 7 – 2 på Villa Park. – Den sentrale midtbanespilleren foret perle etter perle til Ollie Watkins og Jack Grealish, sørget for perfekt organisering og satte jammen inn et mål selv også. Like bra har det ikke gått for Skottland, likevel fikk John McGinn hederlig omtale for sin innsats i en meget tøff gruppe. – Gruppe D: England, Kroatia, Tjekkia og Skottland.

Slik spilles åttedelsfinalene i EM

Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør: ** Wales – Danmark (26. juni) ** Italia – Østerrike (26. juni) ** Nederland – Tsjekkia (27. juni) ** Belgia – Portugal (27. juni) ** Kroatia – Spania (28. juni) ** Frankrike – Sveits (28. juni) ** England – Tyskland (29. juni) ** Sverige – Ukraina (29. juni)

Spania videre i EM

Spania våknet og banket Slovakia 5-0 i siste kamp av gruppespillet. Spanjolene endte på andreplass og skal møte Kroatia i åttedelsfinalen.
Les mer om:

Modric har null planer om å gi plass til Martin Ødegaard

Luka Modric gir garantert ikke fra seg posisjonen på midtbanen hos Real Madrid frivillig. På tirsdag viste 35-åringen hvorfor klubbpresident Perez ville ham med kroaten videre. 2-1 scoringen til Modric etter 62 minutter mot Skottland ble til 3-1 seier og avansement fra gruppespillet i EM. Dette var kvelden da ringen ble sluttet for ballartisten. Les: Feyenoord henter Molde-høyreback For med scoringen mot Skottland skrev Modric seg inn i historiebøkene som den eldste målscoreren for Kroatia i et EM. Og rekorden som yngste målscorer for nasjonen?

Kroatia videre etter spinnvilt langskudd

Luka Modrics strålende landslagskarriere synger kanskje på siste verset. Tirsdag ordnet han et refreng til med mål og assist da Skottland ble slått 3–1.
Les mer om:

Modric sendte Kroatia videre i EM – Skottland utslått igjen

Luka Modrics strålende landslagskarriere synger kanskje på siste verset. Tirsdag ordnet han et refreng til med mål og assist da Skottland ble slått 3-1.
Les mer om:

Kroatia videre i EM

Luka Modric ble den store helten da Kroatia slo Skottland 3-1 og tok seg videre til åttedelsfinalen i fotball-EM. Kroatia gikk videre som gruppetoer.
Les mer om:

Modric-perle sendte Skottland ut av EM: – Gutta er knust

(Kroatia - Skottland 3–1) Han er kaptein, leder og stjernespiller, og det faktum at han er 35 - snart 36 - år, stopper ham ikke fra å levere på den største scenen. Luka Modric var overalt da kroatene tok seg videre i EM.
Les mer om:

Modrić-perle sendte Kroatia videre

Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør?
Les mer om: