Nyheter om Kroatia


U21-landslaget med ny klar seier

Tobias Christensen leverte mål og assist da Norges U21-landslag slo Estland 3-0 i EM-kvalifiseringen, mens klubbkamerat Osame Sahraoui leverte to assist. Lagkaptein Jørgen Strand Larsen og Martin Palumbo scoret også da Norge revansjerte seg for det knepne bortetapet mot Kroatia og la på til ni poeng etter fire kamper i kvalifiseringen. Norges U21-lag avslutter året med hjemmekamp mot Finland og bortekamp mot Aserbajdsjan i november. Nøkkelkampene blir borte mot Østerrike i mars og hjemme mot Kroatia i juni. Sluttspillet det siktes mot avvikles sommeren 2023.

U21-landslaget slo tilbake etter dødballkritikken: – Et stort steg opp

MARIENLYST (VG) (Norge U21 – Estland U21 3–0) Det norske U21-landslaget fikk kritikk for sin håndtering av defensive dødballer i tapet mot Kroatia. De svarte med to dødballscoringer i seieren mot Estland.

Forsvarsspillet får ekspertslakt: - Provoserende å se på

DRAMMEN (VG) Norge U21 jakter sin første mesterskapsdeltakelse på åtte år. Men i forrige kamp, mot sin største avansementkonkurrent Kroatia, slapp de inn tre baklengsmål - og alle på dødball.
Les mer om:

Kroatia erkjenner voldelig tilbakepressing av migranter

Kroatiske myndigheter innrømmer at grensepoliti har utført voldelige tilbakepressinger av migranter langs landets grense.
Les mer om:

Marerittstart ødela for Norge

Norges U21-lag fikk en verst tenkelig start borte mot Kroatia i EM-kvaliken fredag kveld. Roko Simic og Luka Sucic sørget for 2-0 til pause, men så skulle bortelaget våkne. Sebastian Sebulonsen og Emil Kondradsen Ceide reduserte til henholdsvis 2-1 og 3-2, og på overtid var Jørgen Strand Larsen bare centimetere unna å sikre et norsk poeng. Med 3-2-tap tar Kroatia og Østerrike føringen i gruppa med ni poeng, tre poeng foran Norge. Samtlige av Kroatias mål kom etter dødballer.

Viking-spiller scoret da Norges U21-landslag tapte mot Kroatia

VM-drømmen lever etter Thorstvedt-scoring mot Tyrkia
Les mer om:

Norge U21 senket etter marerittstart: – Avkledd taktisk

(Kroatia U21 - Norge U21 3–2) Norge kjempet heroisk og slo tilbake mot Kroatia to ganger. U21-guttas fryktelige åpning og sviktende markeringer på defensiv dødball ble til slutt avgjørende.
Les mer om:

Noen som vil ha en verdensmester?

Høydepunktet for stopperen Samuel Umtiti var helt klart da han kunne vandre opp og kysse VM trofeet etter seieren i finalen mot Kroatia (4 – 2) i 2018. Han hadde allerede vært en del av Barcelona et par år og han trodde på det tidspunktet alt bare ville bli bedre og bedre. Det som fulgte må sies å være en av de største nedturene i fotballhistorien. – Den meget godt betalte superstjernen var utsatt for konstante skadeproblemer som eksperter i Spania mente han var delvis skyld i selv. Forebyggende trening, sa de, ble ikke utført i henhold til råd fra det medisinske apparatet.

Går etter både Manchester City -spissen Raheem Sterling og RB Leipzigs Dani Olmo

Joan Laportas første vintersignering noensinne var Edgar Davids (mannen som gjorde store briller og rasta fletter populært) i januar 2004. Barcelona-presidenten er godt i gang med sin andre periode og håper lignende rask uttelling i januar. Barcelona som nå etter å ha sluppet Lionel Messi og Antoine Griezmann er ifølge Mundo Deportivo i en økonomisk posisjon for å gjøre oppkjøp. Les: Bekreftet: Manchester United skal opp mot Serge Aurier To spillere høyt på prioriteringslisten er Manchester City -spissen Raheem Sterling og RB Leipzigs angripende midtbanespiller Dani Olmo.

Hoelgaard på andreplass i Kroatia

Markus Hoelgaard tok andreplassen på den femte etappen i Cro Race. Han kjørte seg opp på tredjeplass i sammendraget, mens Anders Skaarseth mistet ledertrøya. Skaarseth ledet rittet etter fire etapper, men tapte 4.32 minutter på lørdagens femte etappe. Lagkameraten Hoelgaard kom imidlertid til mål sammen med tetgruppa og tok andreplassen i spurten bak Stephen Williams. Briten tok over ledelsen i sammendraget, og har tolv sekunder ned til Hoelgaard på tredjeplass. (NTB)
Les mer om:

Skaarseth ble ny sammenlagtleder

Uno-X-rytteren Anders Skaarseth endte på 16.-plass og tok over sammenlagtledelsen i sykkelrittet Cro Race i Kroatia fredag. Markus Hoelgaard er nest beste nordmann i sammendraget på 5.-plass, med ni sekunder opp til Skaarseth.
Les mer om:

Kom som flyktning til Norge, nå er hun lege i Råde

Jubilanten – som fyller 60 år 30. september – har røtter flere steder i verden. – Jeg er født i Tunis med far fra Bosnia og mor fra Kroatia. Far var lege og mor var sykepleier, forteller Jasmina Besirevic, der hun vennlig tar i mot oss på sitt legekontor i Torsvei 1 i Karlshus.
Les mer om:

Kristoffer Halvorsen langt framme i Kroatia

Kristoffer Halvorsen fra Uno-X-laget ble nummer tre i massespurten på 1. etappe i et etapperitt på sykkel i Kroatia. Markus Hoelgaard hevdet seg også.
Les mer om:

Mystisk kvinne funnet i steinrøys – aner ikke selv hvem hun er

Kvinnen i 60-årene ble funnet i en utilgjengelig bukt i Kroatia med kuttskader. Hun snakker flytende engelsk, men sier hun ikke husker hvem hun er.
Les mer om:

Live på VG+ Sport i kveld: Franske OL-helter bokser på Roland Garros

Tungvektsutfordrer og OL-gullvinner Tony Yoka (29) møter ubeseirede Petar Milas (26) fra Kroatia i hovedkampen på stevnet der flere franske OL-helter skal i aksjon på VG+ Sport i kveld.
Les mer om:

Slik blir en norsk omvei til Qatar-VM: Kan møte supernasjoner

ULLEVAAL (VG) Kun gruppeseier er godt nok for å sikre VM-plassen allerede i høst. For Norge kan et eventuelt playoff-spill om Qatar-billett by på motstandere som Spania, Portugal og Kroatia.

Får seks dagar på å forklare seg

FIFA har gitt Brasil og Argentina seks dagar på å kome med sine forklaringar om landskampen som blei avbroten av helsestyresmaktene på grunn av brot på korona-restriksjonane. Det melder Argentinas fotballforbund. FIFA har innleia etterforsking, og stadfester at dei har fått rapport både frå kampinspektøren og dommaren. Også politiet i Brasil stadfestar at dei har sett i gang formell etterforsking av det argentinske laget, og avhøyrde dei aktuelle spelarane før dei blei sende ut av landet. Politiet seier spelarane gav falsk informasjon ved innreisa til Brasil, og skal finne ut om det er straffb

Den kroatiske spissen Mario Mandzukic sier farvel med et par slitte fotballsko

Det er en av de store som i en alder av 35 år legger fotballskoene på hylla. Mario Mandzukic gjør det på en litt original måte med et brev til seg selv om ung. Han gjorde seg først bemerket i Wolfsburg, før han gikk videre til Bayern München. I den tyske storklubben hadde han kanskje sin mest suksessfulle periode, hvor han blant annet vant Champions League. Videre gikk ferden til Atletico Madrid, før han spilte for Juventus i fire år.

U-jentene tapte mot Kroatia - endte på 6. plass i EM

Ankommer intervju i paraglider - hør MDG-toppen synge
Les mer om:

Innbytter med drømmemål da Viking overbeviste i seriestarten: – Uvirkelig

U-jentene tapte mot Kroatia - endte på 6. plass i EM
Les mer om:

Høyrepolitiker vil ikke ha bobiler ved kirkegården

U-jentene tapte mot Kroatia - endte på 6. plass i EM
Les mer om:

Mistenkt etter Brann-skandalen avhørt

U-jentene tapte mot Kroatia - endte på 6. plass i EM
Les mer om:

Kroatia og flere regioner i Sverige og Finland får karantenekrav fra mandag

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.
Les mer om:

Kroatia og flere regioner i Sverige og Finland får karantenekrav fra mandag

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.
Les mer om: