Nyheter om KrF


Snudde i to saker. Utsatte de to andre.

I tirsdagens formannskap behandlet politikerne fire saker som kan påvirke private, kristne aktørers utviklingsmuligheter i bygda. To av dem ble utsatt, mens KrF snudde i de to siste.
Les mer om:

Går ut mot KrF: – De leker med livene til sårbare mennesker

Stina Eline Brandåstrø og influencer Angelica Sophie Thorsen går hardt ut mot KrF etter forslag om å forby hormonbehandling for kjønnsskifte uten foreldres samtykke før fylte 18 år.
Les mer om:

Marianne og Kjetil ville ikke signere - men det ville Bjørn Gunnar

Over 40 000 har signert på #Bondeopprop på Facebook og 230 av landets ordførere støtter bøndenes kamp for bedre lønn. Kjetil Torp (Krf) og Marianne Landaas (H) er ikke blant dem.

Landsmøte i KrF: Tenner, AKS og atomvåpen

Forrige helg gjennomførte Kristelig Folkeparti sitt landsmøte. Og som alle andre partier var de også nødt til å gjennomføre det digitalt.

KrF og Venstre knytter landbrukspolitikken sin til Frp – derfor sprakk jordbruksavtalen

Venstre og Kristelig Folkeparti hjalp Sylvi Listhaug til å gjennomføre den største driveren for bruksnedlegging i Norge. Bollestad måtte lytte til henne, og ikke bøndene.

KrF og Venstre knytter landbrukspolitikken sin til Frp – derfor sprakk jordbruksavtalen

Venstre og Kristelig Folkeparti hjalp Sylvi Listhaug til å gjennomføre den største driveren for bruksnedlegging i Norge. Bollestad må lytte til henne, og ikke bøndene.

Randi (MDG): – Avtalebrudd hvis Ap og KrF vil skrote Østalternativet

Stemmer Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti i Færder for å begrave Østalternativet, er det brudd på samarbeidsavtalen som gjorde Jon Sanness Andersen (Ap) til ordfører, mener Randi Hagen Fjellberg (MDG). Ordføreren selv er rykende uenig.

Hareide ber veisjefen bygge Ringeriksbanen

Bare en ny regjering kan hindre Nye Veier i å bygge Ringeriksbanen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Mener rådhuset og Myrabygget kan havne i private hender: – Jeg vet at folk ser på mulighetene for å kjøpe begge byggene(pluss)

Styreleder i Lyngen Servicesenter, Frank Valø, hevder Lyngen kommune bryter aksjeloven når de kjøper tilbake rådhuset og Myrabygget fra Lyngen Servicessenter. Eirik Larsen (Krf) sier beslutningen er sjekket opp mot lovverket.
Les mer om:

Uavklart bompengesmell i Hareides byplan

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) aner ikke hvor mange milliarder bilistene må ut med i bompenger som følge av hans nye byvekstavtaler.
Les mer om:

Ordføreren fikk "P-bot" igjen: Kryptisk melding på papiret

Kjetil Torp (Krf) vet meget godt hvem avsenderne er.
Les mer om:

Ideologi og kjønnsuttrykk

Ja, KrF, skulen er ideologisk. Den skal fremme menneskerettar, likeverd og menneskeverd – i ei tid som endeleg anerkjenner kjønnsmangfald.
Les mer om:

Bøndene vil ikke starte jordbruksforhandlinger med staten

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) er skuffet over at bøndene ikke vil sette seg ned ved forhandlingsbordet i årets…
Les mer om:

Bøndene aksepterer ikke statens tilbud i jordbruksoppgjøret

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) er skuffet over at bøndene ikke vil sette seg ned ved forhandlingsbordet i årets jordbruksforhandlinger.
Les mer om:

Bollestad skuffet over bøndene etter brudd

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) er skuffet over at bøndene ikke vil sette seg ned ved forhandlingsbordet i årets jordbruksforhandlinger.
Les mer om:

Abortsaken og KrF

Jeg noterer meg at i abortdebatten er revisjonistene i full gang hos KrF. Partiet ønsker åpenbart å løpe fra sin rolle som igangsetter når det gjelder reforhandlingen av abortkompromisset, men de klare fakta gjør jo dette umulig overfor alle som følger med.
Les mer om:

– KrF si satsing på familiar og foreldre sikrar velferdsstaten

Gir 20 millioner til kunstgressbaner: – Situasjonen er alvorlig
Les mer om:

Sp – «diltepartiet » uten egne meninger

Som nåværende bystyrepolitikere og da kollegaer til hele kommunestyregruppen til Senterpartiet, så ønsker vi først og fremst å rette en stor TAKK til tidligere ordfører i Songdalen kommune, Jan Kåre Haugland (KrF).

Fikk landsmøtet med seg på programformulering om straff

- Ingen liker å straffes. Heller ikke vegårsheinger, fastslo Vegårsheis ordfører Kjetil Torp på helgens landsmøte i KrF. Replikken kom under et innlegg han hadde om ordningen med å straffe frivillige småkommuner økonomisk.
Les mer om:

KrF går bort fra arbeids­linja og vil samtidig inn­føre en rekke dyre vel­ferds­ordninger. Det er en poli­tikk som ikke henger sammen

Billie Eilish åpner om hvorfor hun alltid brukte for store klær – kaster dem for moteblad
Les mer om:

En drosjenæring for hele Norge

Fortvilte drosjesjåfører innser at de må gi opp levebrødet. Landet over ser vi nå konsekvensene av Høyres og Frps liberalisering av drosjenæringa. Høyre-regjeringen ødelegger en hel næring midt under en pandemi. Disse lovendringene ble ført i pennen av Frps samferdselsministere, og senere velsignet og iverksatt av nåværende samferdselsminister Knut Arild Hareide fra KrF.

Ropstad sier nei til Høyres nye skattekutt

KrF og Kjell Ingolf Ropstad har vært med på å kutte skattene med 34 milliarder siden 2013, men nå er det stopp.

FHI har bedt byrådet i Bergen vurdere tiltakslettelser for barn og unge

Folkehelseinstituttet har bedt oss vurdere lettelser for barn og unge til uken, sier helsebyråd Beate Husa (KrF) til Bergensavisen.

Kampen for tilværelsen

For første gang på mange år er KrF klare på hvilken regjering de går til valg på. Så vedtar de en rekke standpunkt den regjeringen ikke er for. Her er fem inntrykk fra KrF-landsmøtet.
Les mer om: