Nyheter om Kraft


Fortsatt ikke enig om hvem som skal reparere skadene på Guolášveien (pluss)

Troms Kraft har oppfordret Statskog til å reparere skadene på Guolášveien, som ble påført under arbeidet på 420kV-linja i Kåfjorddalen.
Les mer om:

Ny våpenforskrift: Må søke også for å låne våpen

På Svalbard er det registrert rundt 5.000 våpen. Fra 1. juni trådte ny våpenlov- og forskrift i kraft, og man får nå mer kontroll på hvem som har våpen.
Les mer om:

Europas grønne skifte suger kraft ut av Norge. Det koster Oslo-folk dyrt.

Det grønne skiftet i Europa har skapt historisk store prisforskjeller innad i Norge.
Les mer om:

Rigmor har invitert til hagefest: – Her er det mye energi, kraft og vilje

Det er fest i Rigmors hage. Og gjestene bader i gull.
Les mer om:

Danny Rose klar for Watford

Watford har signert tidligere Tottenham-spiller Danny Rose på en toårskontrakt. Den 30 år gamle venstrebacken ble nylig frigitt av Tottenham, som følge av at kontrakten hans med klubben gikk ut. Rose tilbrakte 14 år i klubben. Kontrakten med Watford trer i kraft 1. juli.
Les mer om:

Vil åpne for 10.000 tilskuere

Japanske myndigheter ser for seg å sette et tak på 10.000 tilskuere på alle idrettsarrangementer forut for årets sommer-OL i Tokyo. Den japanske statsråden Yasutoshi Nishimura sa onsdag at det vil bli satt en tilsvarende grense for antall tilskuere som er tillatt under de ulike øvelsene under OL. Nishimura er ansvarlig minister for smitteverntiltak. Åpningen for tilskuere trer i kraft først etter at unntakstilstanden i Tokyo og andre deler av landet opphører 20. juni. Tiltaket vil så være gjeldende til slutten av august. (NTB)
Les mer om:

Elbil-boom får innvirkning på byggeprosjekter

Reglene for byggeprosjekter i TEK17 endres etter at flere og flere nordmenn velger å kjøpe elbil. De nye reglene for «ladeklare bygg» trer i kraft 1. juli.
Les mer om:

Lang kø ved svenskegrensen

Det er flere hundre meter kø for reisende som skal fra Sverige til Norge ved Svinesund. Fredag trådte de nye reglene om karantenefritak i kraft, og omfattende kontroll skaper køer.

Regjeringen: Det grønne skiftet vil trolig kreve omstridt utbygging

Det grønne skiftet vil trolig kreve omstridt utbygging av kraft og nett, ifølge regjeringen.
Les mer om:

Nye koronalettelser trer i kraft straks – men russen får forbud mot å rulle

Utålmodige Lørenskog-politikere ville ikke vente til mandag, men innførte fredag morgen nye lettelser med umiddelbar virkning. Russen må imidlertid leve med strengere tiltak.
Les mer om:

Strømbrudd ved legesenter – vaksinedoser sto i fare

Vaksinedoser kunne gått tapt da et legesenter på Stord mistet strømmen. Haugaland Kraft oppfordrer kommunene til å ha backup på strømforsyning.
Les mer om:

NHO og LO vil eksportere havvindkraft til Europa

NHO og LO mener det må etableres et nytt nordsjønett for eksport av kraft fra havvind til Europa.
Les mer om:

Lærere risikerer å bli erstattet dersom de ikke videreutdanner seg: – Føler at vi ikke lenger er bra nok

Lærere som har lang erfaring i yrket, men som mangler utdanning, kan risikere å miste fagene de underviser i dersom de ikke tar videreutdanning innen 2025. Nå vil Arbeiderpartiet kjempe for å reversere vedtaket, som i dag har tilbakevirkende kraft.
Les mer om:

Lekkede dokumenter: Norge unntas fra EUs klimatoll

EU planlegger en ny klimatoll for sement, kraft, gjødsel, stål og aluminium. Nå viser lekkede dokumenter at EU-kommisjonen legger opp til å unnta Norge.
Les mer om:

Skal skolebarn utsettes for påvirkning fra Equinor?

«Gigantiske selskaper som Equinor har stor økonomisk kraft til å påvirke, dette betyr at skolene må være ekstra oppmerksomme på hvordan denne påvirkningen skjer.»
Les mer om:

Lekkede dokumenter: Norge unntas fra EUs klimatoll

EU planlegger en ny klimatoll for sement, kraft, gjødsel, stål og aluminium. Nå viser lekkede dokumenter at EU-kommisjonen legger opp til å unnta Norge.
Les mer om:

Lekkede dokumenter: Norge unntas fra EUs klimatoll

EU planlegger en ny klimatoll for sement, kraft, gjødsel, stål og aluminium. Nå viser lekkede dokumenter at EU-kommisjonen legger opp til å unnta Norge.
Les mer om:

Hvordan velge en pålitelig sportsbooker for Norge

Tipping er gøy, og det er lett å finne frem til ulike nettsteder som tilbyr en bookmaker for deg. Så, hvordan finner du den rette, og ikke minst trygge, sportsbooken for Norge? Vi skal se på det her i denne artikkelen der du vil få litt tips til å navigere det store online markedet for sportsbetting. Først ut, spør de som vet! Du kan lære mye av å lese på gode nettsider om online spilling. Mange nettsider både hjelper deg å finne frem, og også hjelper den som er relativt uerfaren med å spille på oddsen.

I dag starter gigantjobben med ny fiber-forbindelse over Nordsjøen

Arbeidet med å legge den 700 kilometer lange undersjøiske fiberkabelen startet på Rennesøy søndag. Haugaland Kraft og Hatteland Group er med på milliardinvesteringen.

Denne puben innfører noe helt nytt: – Vi har lyst til å satse

PORSGRUNN: Når de nyeste tiltakene trer i kraft på fredag, vil Karjolen Pub åpne dørene med flere nye ting på menyen. I sommer kan de blant annet tilby alkoholholdig iskrem.
Les mer om:

Disse kan bli ofret for at City skal få sin superspiss!

Manchester City-spilleren Bernardo Silva står angivelig i fare for å bli ofret av av de ferske Premier League-mesterne. Den tidligere Monaco-mannen har ikke vært like viktig for City i årets sesong som tok laget til Champions League-finalen i 2020-21. Han har ett mål og to assist i 11 starter i turneringen som endte med tap i finalen mot Chelsea.

Reagerer på hærverk på elsparkesykler: – Kastet den ned trappen og sto og hoppet på den med all sin kraft

Høyenhall-beboer sier hun ikke har telling på hvor mange ramponerte elsparkesykler hun har sett det siste året.
Les mer om:

Nye regler stiller tøffere krav

TELEMARK: 1. juli trer ny forurensingsforskrift knyttet til kunstgress i kraft. Det betyr tøffere krav for klubber og baneeiere.
Les mer om:

Hentet fram fløyel og feststemning: Kraft og eleganse i hallen

Når Tvedestrand turngruppe inviterer til tvedestrandscup bruker de å invitere andre turnforeninger. Men selv om vårens versjon ble lokal, sparte de ikke på noe.
Les mer om:

Daily Mail: Bud på Sterling gjøres klart i London

Phil Foden har spist kraftig av spilletiden til Sterling denne sesongen, og ingenting tyder på at 21-åringen akter å stanse. Pep Guardiola har allerede sin engelske Mbappé og Haaland i Foden, noe som kan åpne opp for en exit på Sterling. Vi fikk en forvarsel da Guardiola gikk ut for noen uker siden og delte frustrasjon med pressen. Les: United-mål tror på exit i sommer -Det er spillere som aksepterer en typisk situasjon på laget, og det er andre som ikke aksepterer det.