Nyheter om Kongsvinger


Fotball-NM: Tittelforsvarer Viking trakk Kongsvinger borte

Viking skal ut mot 2. divisjonslaget Kongsvinger på bortebane i 4. runde av fotball-NM i mars. Odd får nok en vanskelig bortekamp når de møter Molde.

Arendal og Fløy ute av cupen

Start tok seg videre i cupen, men for de to andre sørlandslagene ble ting langt tøffere. Arendal tapte for Nardo på straffer, mens Fløy fikk bank av Kongsvinger.
Les mer om:

Støre: Klar til å starte samtaler om ny regjering i neste uke

BODØ/KONGSVINGER/JESSHEIM (VG) Jonas Gahr Støre sier han har tenkt på mange som kan bli aktuelle i hans regjering. Anette Trettebergstuen sier hun vil takke ja hvis hun får tilbud om å bli kultur- og likestillingsminister.

Marius (32) overlevde mot alle odds: – Jeg er glad legene valgte å redde hodet mitt og ikke beina

Høyrearmen var bare aske, 60 prosent av kroppen var forbrent, og det var så vidt Marius Riverud overlevde ulykka ved Hofoss i Kongsvinger for snaut 15 måneder siden. Nå er han hjemme igjen og ved godt mot.
Les mer om:

Marius (32) overlevde mot alle odds: – Jeg er glad legene valgte å redde hodet mitt og ikke beina

Høyrearmen var bare aske, 60 prosent av kroppen var forbrent, og det var så vidt Marius Riverud overlevde ulykka ved Hofoss i Kongsvinger for snaut 15 måneder siden. Nå er han hjemme igjen og ved godt mot.
Les mer om:

Nina sto fram med sin kamp for å slutte å drikke: – Både kjente og ukjente heier på meg!

For en måned siden sto Nina Lea fra Kongsvinger fram i Glåmdalen med sin historie som alkoholiker. Det var ikke fritt for at hun grudde seg, men responsen har vært overveldende og positiv fra både kjente og ukjente.
Les mer om:

Bomtur i skogen for Stovner Sportsklubb

Stovner SKs fotballherrer skulle «reise kjerringa» etter tapet i seriepremieren da de i helgen reiste dypt inn i skogen for å møte Kongsvinger 2. Der gikk imidlertid det meste skeis...
Les mer om:

Begge scoret hattrick i storseier: – Vi gjorde det vi kom hit for

(Kongsvinger-LSK Kvinner 0-9). LSK Kvinner hadde få problemer med å ta seg videre fra cupens andre runde, og reiste ikke hjem fra Kongsvinger før de hadde scoret ni mål.
Les mer om:

Topplagene herjet, men Lyn røk ut

Nivåforskjellen ble tydelig i 2. runde av NM i fotball for kvinner onsdag. Men Lyn røk ut mot andredivisjonslaget AaFK Fortuna. Toppserielagene som var i aksjon klokken 18 onsdag vant til sammen 42-1 over lag fra lavere nivå. Men Lyn, som sliter i bunnen av toppserien, klarte ikke å følge opp i sin kamp en time senere. Lyn fikk problemer allerede i første omgang mot AaFK Fortuna og lå under 1-2 til pause, men selv etter å ha byttet på flere sterke kort i andre omgang, ville det seg ikke for Lyn.

Storkamp i cupen

Viking – Rosenborg blir den store godbiten i 3. runde av fotball-NM for menn. Samtidig er det klart at Brann spiller bortekamp mot Harstad fra 4. divisjon. Trekningen av 3. runde ble foretatt i Norges Fotballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Trekningen ble slik: Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, Alta – Bodø/Glimt, Vålerenga – Odd, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, KFUM Oslo – Kristiansund, Grorud – Lillestrøm, Moss – Sandnes Ulf, HamKam – Raufoss. 3.

Henter Allsvenskan keeper

Sist sesong var traurig for Kongsvinger som til tross for å være «hel ved» rykket ned fra OBOS-Ligaen. – Denne sesongen ser det langt bedre ut, etter 9 kamper har de god driv og førsteplass i PostNord-Ligaen. Nå har de hentet inn en spiller som har erfaring med opprykk. Les: Juventus flyr inn brasilianeren Kaio Jorge Kongsvinger henter den svenske keeperen August Strömberg (29) fra Allsvenskan klubben Varberg BoIS. Det kjennes veldig bra. Ting har gått raskt etter den første kontakten mellom oss, og nå er det godt at alt er klart, forteller Strömberg til KIL sine sider.

Ny vestkantmotstand for Vålerenga

Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde.

Gamst Pedersens mange cornermål: – Har fått litt kjeft

Mot Kongsvinger skrudde Morten Gamst Pedersen (39) inn sitt tredje mål for sesongen på direkte hjørnespark alene, men han erkjenner at ikke alle har vært like fornøyd med «gamblingen» hans.
Les mer om:

TUIL-talentet leverte igjen - så kom tordentalen: – Det bryr jeg meg ikke om

Når TUIL scorer mål er som regel Sigurd Grønli (20) involvert. Det var han også mot Kongsvinger, men det holdt ikke til poeng.
Les mer om:

TUIL-børsen: – Kunne like gjerne vært en kirurg med den presisjonen

Her er vår vurdering av TUIL-spillerne etter toppkampen mot Kongsvinger.
Les mer om:

Sverige i miniatyr: Dette må du oppleve i Dalarna

Til tross for at Dalarnas län kun ligger et par timers kjøring fra Kongsvinger, er dette for mange nordmenn en ukjent del av Sverige.

Veronica og Ronny skulle rive ned noen vegger - da dukket det opp noe veldig uvanlig

Veronica Sint-Jago og Ronny Ruud bor i et større hus i Øvrebyen på Kongsvinger. Da de skulle rive ned noen vegger, dukket det opp noe veldig uvanlig – nemlig et hus.
Les mer om:

Veronica og Ronny skulle rive ned noen vegger – da dukket det opp noe veldig uvanlig

Veronica Sint-Jago og Ronny Ruud bor i et større hus i Øvrebyen på Kongsvinger. Da de skulle rive ned noen vegger, dukket det opp noe veldig uvanlig – nemlig et hus.
Les mer om:

Fikk saltvann i stedet for vaksine – nå er alle vaksinerte

I midten av juni fikk sju personer i Kongsvinger saltvann i stedet for vaksine. Kommunen beklaget rutinesvikten. Nå har alle blitt vaksinert.
Les mer om:

Alexander Pedersen klar for test i Danmark

Etter spill for Kongsvinger, IK Start, Hønefoss og KFUM, er det klart for å pakke kofferten igjen. I løpet av noen uker får vi se om Pedersen kan stue vekk kofferten før for de kommende månedene. Det er 1. divisjonsklubben Esbjerg som melder at de har invitert nordammen til prøvespill. Den danske klubben har fra før Mads Kikkenborg, Jeppe Højbjerg og unge Nicolai Vistisen i troppen, og skal nå se om Pedersen har det som skal til for å bli del av keeper-teamet.

Over 100 bilar på rånarprotest – Vi treng ein stad å vere

Kongsvinger kommune stengde parkeringa rånarane hadde nytta seg av i over ti år. No har rånarar frå heile Sør-Noreg samla seg for å protestere.
Les mer om:

Satt på plass av Kongsvinger: – Følte vi spilte med to mann mindre

(Eidsvold Turn – Kongsvinger 1-4). Etter en god start på sesongen med to strake seire ble det bråstopp mot fjorårets Obos-ligaklubb Kongsvinger. Og det uten helt å skjønne hva som traff dem.
Les mer om:

Naboene orker ikke mer – rånerne mister møteplassen

Kongsvinger kommune har sperret av møteplassen til rånerne. Nå samler de seg til protest.
Les mer om:

Har fått en pangstart på sesongen: – Jeg er fornøyd med resultatene, ikke prestasjonene

(Fløya-Eidsvold Turn 0-3). Med to seire og 7-1 i målforskjell har Eidsvold Turn fått en meget god start på sesongen i PostNord-ligaen. Nå er Kongsvinger neste motstander.
Les mer om:

Her er cupoppsettet for kvinnene

Norges Fotballforbund har satt opp 1. runde i fotball-NM for kvinner. Det er lagene fra 1.- og 2. divisjon som spiller 1. runde. Toppserieklubbene kommer inn i runde nummer to. Kampene spilles 4. august.