Nyheter om Kommunalt


Amper stemning etter påstand om ulovlighet tilknyttet borerigg: – Jeg har ikke kalt noen for pedofil

Debatten sporet noe av da politikerne diskuterte hvorvidt en kommunalt eid borerigg skulle selges eller beholdes.
Les mer om:

Enighet i kommuneoppgjøret – Unio går til streik

Etter flere timer med mekling på overtid er partene kommet til enighet i mellomoppgjøret for kommunalt og statlige…
Les mer om:

Unio sa nei til løsningsforslag – over 7000 kommunalt ansatte tas ut i streik

Etter flere timer med mekling på overtid er de fleste partene kommet til enighet i mellomoppgjøret for kommunalt ansatte. Unio har imidlertid sagt nei til forslaget – og over 7000 ansatte ved skoler, barnehager og helseinstitusjoner tas ut i streik. Det kan ramme skoleelever hardt.
Les mer om:

I morgen kan det bli streik i Tromsø: Slik vil streiken ramme

Det går mot streik i stat og kommune, og i Tromsø vi over 150 kommunalt ansatte kan være i streik fra og med torsdag.
Les mer om:

Foreslår at Polarbadet får nesten halvparten av korona-potten(pluss)

Målselv har i denne omgang fått tildelt drøyt 600 000 kroner som skal gå til å hjelpe lokale virksomheter som er rammet av nasjonale smitteverntiltak. I sin innstilling foreslår kommunens næringssjef at 275 000 av kronene skal gå til det kommunalt eide Polarbadet.

Advarer tomtekjøpere i Tjeldsund: – Vil være et overgrep(pluss)

Samboerparet Rikke Hjelmsø og Sindre Grønnerød har mistet tilliten både til administrasjonen og de folkevalgte i planutvalget og advarer folk mot å kjøpe tomt i kommunalt regulerte boligfelt i Tjeldsund.
Les mer om:

Kommunalt diktatur

Les mer om:

- Inn i granskogen dårlige alternativer fra Kriss Rokkan Iversen og MDG(pluss)

Frp og Eivind Stene stemte nei til granplanting som kommunalt klimatiltak. I likhet med Kriss Rokkan Iversen (MDG) er de kritiske til prosjektet. Men Stene mener de alternative tiltakene Rokkan foreslår, er langt verre.
Les mer om:

- Inn i granskogen dårlige alternativer fra Kriss Rokkan og MDG(pluss)

Frp og Eivind Stene stemte nei til granplanting som kommunalt klimatiltak. I likhet med Kriss Rokkan (MDG) er de kritiske til prosjektet. Men Stene mener de alternative tiltakene Rokkan foreslår, er langt verre.
Les mer om:

Beboer alvorlig skadd i kommunalt botilbud i Frøya kommune

En person er alvorlig skadd i en hendelse i et kommunalt tjenestetilbud for funksjonshemmede i Frøya kommune.
Les mer om:

Kommunen skal ikke åpne treningssenter, mente Høyre-politikeren. Selv er han direktør for konkurrenten: - Jeg var i grenseland

Man skal være bevisst sine ulike roller, sier Hans Petter Kvaal, sjefen for treningssenteret Kraft og Høyre-politiker. Selv jobbet han imot et kommunalt treningssenter på Tromsøbadet. Uryddig, sier SV.

– Vi har stilt krav(pluss)

Høyres Jon Hals (H) etterlyste på nytt kommunalt initiativ når det gjelder kommunale innspill til ny E39 gjennom Batnfjord.
Les mer om:

Privat legekontor kan bli kommunalt: – Sikrer kontinuitet for pasientene(pluss)

Private Vågsfjord legesenter kan bli tatt over av kommunen. Det er nå enighet etter at kommunedirektøren har drevet forhandlinger med Vågsfjord legesenter om overtakelse siden februar.
Les mer om:

Groruddalsdebatt: Steinbra – en øyeåpner?

Fortellingen og spillet om Kafé Steinbra fortsetter. Lokalpolitikerne ville bidra økonomisk også over denne kneika, bydelsdirektøren ville ikke det. Saken får nye dimensjoner kommunalt, politisk og administrativt. Kanskje det er bra.
Les mer om:

Glemte å trekke kommunalt ansatte i lønn for lading av private elbiler

Østre Viken Kommunerevisjon har avdekket store svakheter i Hvaler kommunes internkontroll. Dette gjelder lading av ansattes private elbiler utenfor rådhuset, utskifting av gatelys og gebyrer som aldri er blitt fakturert.
Les mer om:

Opphetet debatt om kommunalt kinderegg i Etnedal: – Dette er Ludvig

I torsdagens kommunestyremøte ble det en lang og tidvis opphetet debatt om det som ordfører Linda Mæhlum Robøle (Sp) kaller et kommunalt kinderegg i Etnedal.

Kinoen er korona-stengt, men kommunen holder kiosken åpen: – Vi har aldri vært i tvil om at det er lov

Har kiosken på kommunalt eide Fredrikstad kino lov til å holde åpent? Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen mener «ja».

Høisand Bad har store økonomiske problemer – kan bety slutten for Revebukta Camping

Det kommunalt eide selskapet AS Høisand Bad har store økonomiske problemer og trenger fire-fem millioner kroner i ny kapital. Det kan bety slutten for Revebukta Camping.
Les mer om:

Hun skal lede nyopprettet kommunalt foretak(pluss)

Kommunestyret valgte i går styre for det nyopprettede foretaket Målselv boligbygg og eiendom KF.
Les mer om:

Olympiaparken bevilges 10 millioner

Fredag ettermiddag får NRK bekreftet fra kulturminister Abid Raja at regjeringen bevilger 10 millioner kroner til Olympiaparken som en engangsbevilgning grunnet parkens økonomiske tap som følger av pandemien. Olympiaparken søkte om støtte for første gang i sommeren 2020, men fikk ikke innvilget støtte da de er kommunalt eid, selv om de drives kommersielt. – Parken er av stor nasjonal betydning og interesse.

Kommunalt gravearbeid sannsynlig årsak til skredet på Li: – Viktig å få en avklaring

Norges Geologiske institutt (NGI) mener at gravearbeid i en elvegrøft sannsynligvis utløste skredet på Li i Nittedal i 2019. Neste uke skal kommunestyret behandle rapporten.
Les mer om:

Vil ha omkamp om parkeringsgebyr: – For mange er bilen eneste mulighet

Frp ønsker parkeringsavgiften for de kommunalt ansatte til livs. Nå skal saken opp for ny politisk behandling, noe som kan føre til at den mye omtalte parkeringsavgiften kan være historie allerede før den er komet på plass.
Les mer om:

Omstridt eiendomsforetak i Lofoten legges ned etter kritikk

Leietakere opplevde dårlig behandling, stive priser på husleie og dårlig standard på utleieboligene. Nå har kommunestyret vedtatt å legge ned Vågan Eiendom som kommunalt foretak.
Les mer om:

Stjernen Hockey erkjenner farskapet

«Vi i Stjernens prosjektgruppe foreslo derfor at Stjernehallen-tomta skulle utvikles gjennom et kommunalt eiendomsselskap.»
Les mer om: