Nyheter om Knut Arild Hareide


Hareide ber veisjefen bygge Ringeriksbanen

Bare en ny regjering kan hindre Nye Veier i å bygge Ringeriksbanen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Uavklart bompengesmell i Hareides byplan

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) aner ikke hvor mange milliarder bilistene må ut med i bompenger som følge av hans nye byvekstavtaler.
Les mer om:

Strengere regler for bruk av elsparkesykler fra 18. mai

– Elsparkesyklene er blitt veldig populære, og de er bra for mikromobiliteten. Samtidig er det en rekke utfordringer knyttet til bruken av dem. Derfor gjør vi nå noen endringer i regelverket for bruken av elsparkesykler, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Les mer om:

Uvanlig Sola-vedtak i Stortinget – Knut Arild Hareide advarer mot å gjøre det til en vane

Egersundnissen ble vaksinert og fikk hilsen fra høyeste hold etterpå

En drosjenæring for hele Norge

Fortvilte drosjesjåfører innser at de må gi opp levebrødet. Landet over ser vi nå konsekvensene av Høyres og Frps liberalisering av drosjenæringa. Høyre-regjeringen ødelegger en hel næring midt under en pandemi. Disse lovendringene ble ført i pennen av Frps samferdselsministere, og senere velsignet og iverksatt av nåværende samferdselsminister Knut Arild Hareide fra KrF.

Gikk gjennom beredskapen for hele landet: Gjett hvor han fant den eneste mangelen(pluss)

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) svarer Stortinget om dårligere bilbergingstilbud i distriktene. Det eneste tilfellet med utfordringer man vet om gjelder fylkesveiene på Fosen, sier han.

Hareide ble bedt om å gå gjennom beredskap for bilberging. Resultat: Kun ett tilfelle av mangel (pluss)

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) svarer Stortinget om dårligere bilberingstilbud i distriktene. Det eneste tilfellet med utfordringer man vet om gjelder fylkesveiene på Fosen, sier han.

Kjell Ingolf Ropstad takker Knut Arild Hareide – glad for at «ganske mange» Jonas Gahr Støre-sympatisører ble værende i KrF

Hva skjer med breddeidretten når samfunnet åpner opp? Her er planen for lokalfotballen i Rogaland

Hareide i samtaler med Sverige om hurtigtog Oslo-Stockholm

Norge og Sverige er enige om å se nærmere på en utredning om hurtigtog mellom Stockholm og Oslo, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Hareide i samtaler med Sverige om hurtigtog Oslo-Stockholm

Norge og Sverige er enige om å se nærmere på en utredning om hurtigtog mellom Stockholm og Oslo, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

KrF-refs til Hareide: Narrespill mot folk i Nord-Norge

KrF i Troms og Finnmark misliker sterkt hvordan partiets samferdselsminister Knut Arild Hareide omtalte og tok avstand fra stortingsvedtaket om Nord-Norgebanen.

Hareide: Uansvarlig og urealistisk å bygge Nord-Norgebanen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) beskriver opposisjonen som uansvarlig og urealistisk når den går inn for å bygge jernbane fra Fauske til Tromsø.

Forlenger kjøp av et minimumstilbud av flyruter ut mai måned

Regjeringen og samferdselsminister Knut Arild Hareide viderefører kjøpet av et minimumstilbud på flyruter ut mai.

Hareide forlenger kjøp av et minimumstilbud av flyruter ut mai måned

Regjeringen og samferdselsmininster Knut Arild Hareide viderefører kjøpet av et minimumstilbud på flyruter ut mai.

Samferdselsministeren kan ikke love noe

Knut Arild Hareide mener det vil være naturlig at fylkeskommunen vurderer om de ønsker å støtte lokale ruter slik som JBV sin beltebilrute mellom Tyin og Eidsbugarden, for eksempel gjennom kjøp av tjenester.
Les mer om:

Nedbetalt for lengst: – Det blir meningsløst overfor bilistene at bommene står

– En prioriteringssak, mener samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Les mer om:

Grønt lys fra Hareide: - Byggingen av fastlandsforbindelsen starter i 2023, tror fylkesordfører Terje (Sp)

Møtet med samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) onsdag ga fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) og ordførerne i Tønsberg og Færder den avklaringen de trengte: Jobben med Bypakke Tønsberg-regionen kan fortsette.

– Det er opp til fagfolkene å vurdere hvilke strekninger og prosjekter som skal utvikles videre

– E16 over Filefjell er den mest vintersikre vegen mellom øst og vest, og derfor viktig for å holde Norge i gang, sa sam­ferd­sels­mi­nis­ter Knut Arild Hareide (KrF) da han i september åpnet Rødølstunnelen på E16 i Øye i Vang.

Klarer du ett spor så klarer du to Hareide.

Vi trenger en mer realistisk Nasjonal Transportplan, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og signaliserer at dobbeltsporet jernbane gjennom Vestfold til Skien ikke vil bli realisert.

Nasjonal transportplan 2022–2033: Nær 400 milliardar kroner til å styrke person- og godstransport på jernbane

– Regjeringa legg opp til å utvikle og styrke jernbanen der han allereie har ei viktig rolle i transportsystemet. Vi byggjer opp under jernbanens fortrinn som transportform. Toget er raskt, sikkert, og miljøvennleg og arealeffektivt. Målet er derfor å gjere togtilbodet gradvis betre, slik at miljøvenleg person- og godstransport på bane skal spele ei viktigare rolle dei neste tolv åra, seier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Trasévalget er tatt(pluss)

Samferdselsminister Knut Arild Hareide gir følgende melding til dem som lurer på om andre vegløsninger for å krysse Romsdalsfjorden er aktuelle: – Hovedvalget for trasé for Møreaksen er tatt, sier Hareide til Romsdals Budstikke.
Les mer om:

Hareide om motstanden mot Manglerudtunnelen: – Oslo har altså takket nei

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) forklarer hvorfor det ikke ble plass til Manglerudtunnelen i Nasjonal transportplan. Samtidig kommer han med et klart løfte: – Dette prosjektet vil det jobbes videre med.

Hareide: – Må være ærlige på at mange er avhengige av bilen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) kunne ikke love store løft for kollektivtransporten i distriktene. Istedenfor peker han på at bilene forandrer seg.
Les mer om:

Du vil ikke tro hvor lite Fredrikstad og Sarpsborg betyr for denne mannen

Så har vi det svart på hvitt: Nedre Glomma-regionen betyr – unnskyld uttrykket – ikke en dritt for samferdselsminister Knut Arild Hareide og dagens regjering.

Se direkte klokken 12.00: Pressekonferanse om nasjonal transportplan

Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og samferdselsminister Knut Arild Hareide presenterer stortingsmelding om ny transportplan.