Nyheter om Kamerun


Landslaget klatrer fem plasser på Fifa-rankingen

Det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på Fifa-rankingen etter gode resultater i nasjonsligaen. Dermed ligger Norge på 36.-plass på rankingen over de beste landslagene i verden. Det er de gode resultatene i nasjonsligaen som gjør at det norske landslaget går forbi Canada, Ungarn, Kamerun, Egypt og Skottland. Fifa-rankingen avgjør hvordan seedingen blir når kvalikgruppene til VM 2026 skal trekkes i juli 2023. Norge ligger nå an til å bli andreseedet, ettersom det er de ti beste europeiske landene som blir førsteseedet. Norge er det 20.

Skarp økning i angrep mot LHBTI-personer i Kamerun

Det har vært en stor oppgang i volden mot LHBTI-personer i Kamerun, drevet fram av strenge lover mot likekjønnet ekteskap, ifølge Human Rights Watch (HRW).
Les mer om:

Fly med elleve om bord styrtet i Kamerun

Et fly med elleve personer om bord har styrtet i et skogsområde i Kamerun, opplyser transportdepartementet i landet.
Les mer om:

Etter tordentale fra Lise Klaveness klarte FIFA delegatene å samle seg tilstrekkelig til å gjennomføre VM trekning

Det blir en særdeles tøff start for Danmark i VM i Qatar, de møter regjerende verdensmester Frankrike og Tunisia og vinneren av omspillet mellom Peru og Australia/Forente arabiske emirater i gruppespillet. Mens Tyskland og Spania har havnet i samme gruppe. Det som nå konsekvent omtales som «det kontroversielle verdensmesterskapet» starter 21.november og varer frem til min bursdag 18.desember. Spesielt etter den norske fotballpresidenten Lise Klaveness sin flammende tale blir ordet kontroversielt hyppig brukt.

Danmark møter tittelforsvarer i VM – Tyskland og Spania trakk hverandre

Det blir raskt en gigantkamp i VM-sluttspillet i fotball i Qatar. Der skal de tidligere mesterlagene Tyskland og Spania opp mot hverandre. Danmark trakk Frankrike og Tunisia i VM-trekningen. De skal dessuten møte vinneren av et av de to interkontinentale omspillene som avgjøres i juni. I en omspillsfinale møter Peru vinneren av kampen mellom Australia og Forente arabiske emirater. England drømmer om å avslutte trofétørken nasjonen har hatt sammenhengende siden VM-gullet på hjemmebane i 1966.

I kveld trekkes gruppene til VM i Qatar

29 av 32 plasser er tatt til Qatar-VM som starter i november. I kveld skal gruppespillet trekkes. Det er vel liten tvil hvilket land de fleste ønsker fra den førsteseedede gruppa. SISTE: Oppsiktsvekkende detaljer lekket om Haalands utkjøpsklausulVertsnasjonen Qatar får selskap av Brasil, Belgia, Frankrike, Argentina, England, Spania og Portugal denne gruppa. Qatar er uten tvil det svakeste laget her og har aldri tidligere kvalifisert seg til VM, men med en hjemmefordel og et brukbart lag kan de fort overraske.

United-profilen velger Sverige – med i troppen til VM-playoff

Anthony Elanga er med i den svenske troppen som skal spille i VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia neste uke. United-profilen kunne velge mellom tre landslag. Elanga er født og oppvokst i Malmö, men både faren og moren er fra Kamerun. Familien flyttet senere fra Sverige til England, der han ble del av Manchester Uniteds akademi da han var 12 år. Dermed kunne han velge mellom Sverige, Kamerun eller England. Nå har han altså valgt å representere Sveriges A-landslag. (NTB)
Les mer om:

Egypt slo vertene på straffer – anonym Salah til finale i afrikamesterskapet

Kameruns drøm om å vinne afrikamesterskapet på hjemmebane brast mot Egypt i torsdagens semifinale. Arrangørlandet bommet tre ganger i straffesparkkonkurransen. Presset fra krittmerket ble for stort for Kamerun. Etter en god start greide verken Harold Moukoudi, James Lea Siliki eller Clinton N'Jie å sette ballen i mål. Egypt traff på alle sine forsøk og vant straffedramaet 3-1. (NTB)

Senegal til finalen av Afrikamesterskapet

Senegal er videre til finalen av Afrikamesterskapet etter å ha slått Burkina Faso 3-1. PSG-spiller Abdou Diallo sendte senegalerne i ledelsen, før Idrissa Gueye doblet den. Åtte minutter før slutt sørget Burkina Fasos Ibrahim Blati Toure for litt ekstra spenning, men da Liverpool-stjerne Sadio Mané satte 3-1 i det 87. minutt var det liten tvil. I finalen venter vinneren av Kamerun og Egypt. Den kampen spilles på torsdag, mens finalen avgjøres på søndag.

Salah-magi sende Egypt til semifinale

Mohamed Salah scora eitt og var arkitekten bak det andre då Egypt gjekk til semifinale i Afrika-meisterskapet med 2-1 over Marokko. Sofiane Boufal sende Marokko i leiinga på straffe etter berre sju minutt, og marokkanarane leia ved pause. Salahs og Egypts utlikning kom åtte minutt ute i andre omgang. Mahmoud Trézéguét sette inn sigersmålet ti minutt ute i første ekstraomgang, etter eit perfekt løp ute på høgresida og eit like perfekt innlegg av Salah. Egypt er mestvinnande lage i Afrika-meisterskapet med sju sigrar.
Les mer om:

Scora og blei utvist

Dango Ouattara scora sekund før pause og blei matchvinnar då Burkina Faso overraskande slo Tunisia 1-0 og gjekk til semifinalen i Afrika-meisterskapet i fotball. Men den same spelaren blei utvist ti minutt før slutt. Likevel greidde laget hans å halde unna. I ein ennan kvartfinale, spela tidlegare i kveld, slo Kamerun Gambia med 2-0. Karl Toko Ekambi scora begge måla. Dei to siste kvartfinalene, Egypt - Marokko og Senegal - Ekvatorial-Guinea, går søndag.

Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF). Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene. – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag. – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv.

Kamerun i sorg: Lukket stadionport forårsaket åtte dødsfall

En lukket stadionport er identifisert som hovedårsaken til tragedien hvor åtte fotballsupportere mistet livet. I dag sørger Kamerun over sine tapte.
Les mer om:

Minst åtte omkom utenfor fotballarena under Afrikamesterskapet

Minst åtte personer døde da det oppsto kaos utenfor arenaen der Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag.

Minst åtte omkom utenfor fotballarena under Afrikamesterskapet

Minst åtte personer skal ha mistet livet da det oppsto kaos utenfor arenaen der Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag.

AP: Seks døde utenfor stadion i forbindelse med kamp i afrikamesterskapet

Lokale myndigheter i Kamerun bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at minst seks er døde etter en hendelse ved Olembe Stadion. Arenaen er der Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag. Ifølge AP opplyser guvernøren i det aktuelle området, Naseri Paul Biya, at antallet omkomne kan være høyere. Kaoset skal ha oppstått da en stor menneskemengde skal ha forsøkt å ta seg inn på fotballarenaen i Yaounde, der Kamerun skulle spille åttedelsfinale mot Komorene. Ansatte ved Messassi-sykehuset i nærheten opplyser å ha mottatt minst 40 skadde personer etter episoden.

AP: Minst seks døde utenfor fotballstadion i Afrikamesterskapet

Overfor nyhetsbyrået AP bekrefter lokale myndigheter i Kamerun at minst seks mennesker er døde etter en hendelse ved Olembe Stadion.

AFP: Åtte drept etter kaos ved fotballstadion

Åtte personer er døde etter at kaos oppstod utenfor en fotballstadion i Kamerun.
Les mer om:

AP: Minst seks døde utenfor fotballstadion i Afrikamesterskapet

Lokale myndigheter i Kamerun bekrefter at minst seks mennesker er døde etter en hendelse ved Olembe Stadion.

Koronarammet Komorene med utespiller i mål – utslått av Afrikamesterskapet

Komorene slet med koronasmitte i spillertroppen og måtte bruke en utespiller i mål i åttedelsfinalen mot Kamerun i Afrikamesterskapet. Det endte med 1-2-tap. Komorene var for første gang med i utslagsrundene i Afrikamesterskapet, men oppkjøringen til den historiske kampen ble på ingen måte den beste. To av lagets keepere er smittet med koronaviruset de siste dagene, og den tredje er skadd. Dermed var det forsvarsspilleren Chaker Alhadhur som fikk den utakknemlige oppgaven med å vokte målet i møtet med turneringsverten Kamerun.

Komorene med utespiller i mål i Afrikamesterskapet

Komorene sliter med koronasmitte i spillertroppen og er tvunget til å benytte en utespiller i mål i kampen mot Kamerun i Afrikamesterskapet mandag. Det er første gang Komorene har klart å spille seg fram til utslagsrundene i Afrikamesterskapet, men oppkjøringen til den historiske kampen har på ingen måte vært den beste.

Kamerun: 17 omkom i nattklubbrann

Minst 17 mennesker mistet livet og et ukjent antall ble skadd da det brøt ut brann i en nattklubb i Kameruns hovedstad Yaounde søndag.
Les mer om:

16 døde i brann i nattklubb i Kamerun

16 mennesker mistet livet i en brann i en nattklubb lørdag kveld som skyldtes fyrverkeri i Kameruns hovedstad Yaounde.
Les mer om:

Franck Kessie sendte regjerende Afrikamestrene ut av turneringen i går, snakker om å flytte til London i dag

Franck Kessies kontrakt med AC Milan går ut i juni 2022, noe som gjør ham tilgjengelig på en gratis overgang, men Rossoneri ønsker å få til en overgang januar for å unngå han forlater Italia for ingenting. 25 år gamle Franck Kessie er den komplette midtbanespilleren som i tillegg til å da ekstreme defensive kvaliteter har en fysikk som kan bane seg vei gjennom selv de tetteste forsvarsverker. Han var ettertraktet allerede før Afrikamesterskapet, hans prestasjoner på Douala Stadium i Kamerun i går sørger for at alle interesserte parter får det travelt.