Nyheter om København


Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg. Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet. 32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle. Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen. Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren.

Solbakken forsterker støtteapparatet

Landslagssjef Ståle Solbakken ruster ytterligere opp støtteapparatet rundt Erling Braut Haaland og de norske landslagsstjernene. Bård Wiggen kommer inn. Det bekrefter Norges Fotballforbund på sine nettsider onsdag. Wiggen var Solbakkens assistenttrener i FC København og Köln. Han får en rolle som fagkoordinator, mens Bjørn Vidar Stenersen er hentet inn som fysisk trener på full tid.

Kompetanseutveksling i Norden

Den norske dataforening gjennomgår store endringer for tiden. Det å samarbeide med andre som driver med det samme som vi gjør er særdeles verdifullt i det arbeidet. I København samlet de skandinaviske dataforeningene seg for å utveksle erfaringer og lære av hverandre. Daglig leder Marianne Hofseth-Olsen er initiativtaker til samarbeid og tok selv turen til Danmark: «Vi opplevde turen som veldig konstruktiv og fantastisk motiverende. Det første vi tok for oss var å gi en introduksjon av arbeidet i hver «Vi opplevde turen som veldig konstruktiv og utrolig nyttig.

Da Marianne havnet i "kjelleren" ble dette redningen

SKIEN/KØBENHAVN: For 33 år gamle Marianne Strømjordet ble kunsten terapi i en tung tid. Hun hadde aldri forestilt seg at den ville få så gode tilbakemeldinger.
Les mer om:

Håndball: Norge overkjørt av Danmark i EM-generalprøven

Sander Sagosen og co. fikk det tøft mot EM-favoritt Danmark i København og tapte 35-25 fem dager før håndball-EM starter i Slovakia og Ungarn.

Norge fikk dansk juling i generalprøve

Sander Sagosen og co. fikk det tøft mot EM-favoritt Danmark i København og tapte 35-25 fem dager før håndball-EM starter i Slovakia og Ungarn. De norske gutta lå under med seks mål til pause og slapp inn hele 21 mål. Den luka klarte Norge aldri å tette, og etter hvilen dabbet tempoet av, og Danmark kontrollerte inn til seier. Norge sto med en scoringsprosent på 54 to minutter før slutt, mens Danmark hadde hele 83. Kampen ble spilt uten tilskuere i Hillerød. Norge skulle møtt Danmark også torsdag, men den kampen ble avlyst på grunn av frykt for smittespredning.

Dansk media: Jakter Sten Grytebust

Sten Grytebust har vært hos FCK siden sommeren 2019, men står så langt notert med bare 24 kamper for den danske hovedstadsklubben. Denne sesongen har 32-åringen vært på utleie til bunnlaget Velje, med 13 kamper mellom stengene. Her har Grytebust gjort sakene godt, med det han beskriver som en av sine beste kamper i karrieren.

«Målet mitt er at jeg skal til VM i Qatar»

Christian Eriksen har gitt sitt første intervju etter hjertestansen i sommerens EM.Nå forteller han om målet om å spille VM i november. «Målet mitt er at jeg skal til VM i Qatar» juni i fjor fikk Christian Eriksen hjertestans i Danmarks EM-premiere mot Finland i Parken i København. Siden har han ikke gitt sitt eget intervju – før nå. Tirsdag deler Eriksen en video fra et intervju med Danmarks public service-selskap DR. Les: Er det bare oss, eller nærmer Gareth Bale seg en sluttdato? – Det var flott at så mange plutselig hadde noe å skrive, en blomst eller en hilsen å sende.

Keeper Jonas Løssl er tilbake i Premier League

Den danske storklubben FC Midtjylland leder etter 17 kamper Superligaen foran FC København, en som ikke blir med på «sluttspurten» er keeper Jonas Løssl som ifølge B.T går på lån til Brentford ut sesongen. Den 32 år gamle danske keeperen har vært i Premier League før uten å helt slå igjennom, han var noen sesonger i Huddersfield og fikk et kort opphold i Everton også som ubrukt reserve.

Generalprøve avlyst

Norges håndballandslag må endre planene for EM-oppkjøringen. Det blir ikke noe av bortekampen mot Frankrike 9. januar som skulle vært generalprøve. Det melder TV 2 med henvisning til Frankrikes håndballforbund. Norge skal fortsatt møte Danmark i København 6. januar. Nå jobbes det med å få til nok en kamp mellom lagene på dansk jord. Både Norge og Danmark skulle etter planen spilt i Paris 9. januar. Norge skulle møte Frankrike, mens danskene skulle spille mot Egypt. Begge kampene er avlyst.

Ung mann drept med flere skudd i København

En 22 år gammel mann er drept etter at han ble truffet av flere skudd i Brøndby i København tirsdag ettermiddag, opplyser dansk politi.
Les mer om:

Danmark vil ikke gi tilbake historiske dokumenter til Norge

Norge har bedt Danmark om å få låne verdifulle, norske dokumenter, som befinner seg i København. Danmark svarer nei.
Les mer om:

VM-blinkskuddet har blitt gatekunst i København

Bildet av håndballkeeper Althea Reinhardt tatt av norske Beate Oma Dahle, har gått verden rundt. Nå har det blitt til et veggmaleri i Københavns gater.
Les mer om:

Jakob (26) startet som deltidsansatt – nå styrer han prestisjehotell i København(pluss)

Jakob Jenssen Gjærum er blitt hotellsjef i prestisjehotellet Villa Copenhagen i Danmark i en alder av 26. Planlagte studier ble ikke nødvendig.

Var på benken mot Manchester United som 18-åring – legger opp to år senere

Alexander Hjælmhof var en av de unge FC København-spillerne som fikk muligheten av Ståle Solbakken i 2020. Som up and coming fikk 18-åringen Hjælmhof debut i cupkamp og var på benken da Manchester United var motstander i Europaligaens kvartfinale. August 2020 ble spilleren hentet opp til førstelagstroppen på fast basis. Nå er det slutt med fotballsparkingen. Året etter at han ble hentet opp til førstelaget hos FCK dro midtbanespilleren videre til HIK (2.

CF-syke Christian (39) blir dansk for å få behandling: – Jeg har opplevd et mirakel

KØBENHAVN (VG) Kona til Christian Lawley (39) er gravid, men Bergens-paret er enige om at han bør flytte til Danmark for å redde livet.
Les mer om:

Haalands formue fra null til 77 millioner i 2020

Gjennom sitt første år i Borussia Dortmund gikk Erling Braut Haaland fra null til 77 millioner kroner i formue. Landslagssjef Ståle Solbakkens formue mer enn doblet seg etter han fikk sparken i FC København.

Mann skutt og drept utenfor København

To menn i 20-årene ble natt til tirsdag skutt i Herlev i Danmark. Den ene ble drept, mens den andre er innlagt på sykehus og utenfor livsfare.
Les mer om:

Sten Grytebust dro på seg supermanndrakten og leverte noen av karrierens beste redninger!

Etter overgangen fra Aalesund til danske OB i 2016 har Grytebust fortsatt med spill i superligaen, og har hatt stor suksess i dansk fotball. På lørdag kom en av karrierens beste kamper. På utleie til Velje fra FC København sto Gryteburst på lørdag en brandkamp (som danskene så vakkert sier det). Det var kamp mot Kolding IF i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, en kamp Velje vant med 5-1. Les: Alexander Sørloth slipper å tenke på at han skal tilbake til benken til Jesse Marsch Ren overkjøring, sier du? Ikke uten Grytebusts supermannredninger.

Fem skutt på tre dager i København – knyttes til gjengmiljø

Politiet har opprettet såkalte visitasjonssoner og knytter hendelsene til konflikter i hovedstadens gjengmiljø.
Les mer om:

Tre skutt på tre dager

En ung mann er kritisk såret etter å ha blitt skutt i København lørdag kveld. Dette er den tredje skyteepisoden i den danske hovedstaden på tre dager.
Les mer om:

Tre skutt på tre dager i København

En ung mann er kritisk såret etter å ha blitt skutt i København lørdag kveld. Dette er den tredje skyteepisoden i den danske hovedstaden på tre dager.
Les mer om:

Tatt på fersken uten munnbind

Danmarks statsminister legger seg flat etter å ha blitt filmet uten munnbind på luksusbutikk i København.

Svensk tenåring drept i frisørsalong i Danmark

Det var en svensk 17-åring som ble skutt og drept i en frisørsalong utenfor København fredag formiddag.
Les mer om:

Tenåring drept i frisørsalong

Det var en svensk 17-åring som ble skutt og drept i en frisørsalong utenfor København fredag formiddag.
Les mer om: