Nyheter om København


USAs utenriksminister til København – vil trolig snakke om Arktis

USAs utenriksminister Antony Blinken besøker Danmark søndag. Arktis og klimaendringer vil trolig bli viktige temaer på møtene.
Les mer om:

Universitetet i Oslo åpner omstridt Kina-senter

København universitet stengte det kinesiske Fudan-universitetets senter i fjor sommer. 18. mai åpner et nytt Fudan-senter ved Universitetet i Oslo. Rektor mener boikott av enkeltland er feil.
Les mer om:

København: Her er det meste åpent mens Oslo er stengt ned

Til tross for et høyere smittetrykk enn Oslo, kan innbyggere i København kose seg på restaurant og gå i butikker.
Les mer om:

Svarer på kritikken

Ståle Solbakken (53) får kritikk for sin tid i F.C. København. Nå svarer han på kritikken fra FCKs investor.

Nesten 16.000 på danske EM-kampar

Det kan bli opp mot 16.000 tilskodarar på dei fire EM-kampane som er lagt til Parken i København. Det er resultatet av den danske gjenopningsavtalen som den danske regjeringa la fram i natt. Avtalen gir løyve til 1000 tilskodarar på kvar tribuneseksjon, det vil seie 15.900 totalt. Danmark skal spele alle sine tre gruppekampar i Parken, mot Finland, Belgia og Russland. Dessutan skal det spelast ein åttedelsfinale der. Fotball-EM skal spelast i 11 land og opnar 11. juni.

Christian (24) kan bli utenlands i seks uker: – Vi må holde oss unna andre folk

KØBENHAVN: Christian Kåsastul (24) er på plass i «Kongens by», der han skal tilbringe de neste ukene. Så venter forhåpentligvis flytur til Riga.
Les mer om:

Martin (25) imponert over signeringene: - Stjernen bygger et lag for fremtiden

Her sitter Martin Rønnild (25) på flyet til København og det som skal bli opptakten til VM i ishockey. Han lengter etter å spille en kamp igjen.
Les mer om:

Ståle Solbakken er KONGEN av pep talks!

Da vi hørte intervju med Ståle Solbakken etter tre kamper på rappen for det norske landslaget, kunne vi ikke annet enn å smile. For en åpenhet, for en innlevelse og for en formidlingsevne. Så fikk vi se videoen fra den norske garderoben etter den deilige seieren mot Montenegro. Ikke et vondt ord om fotballprofessorene som har ledet Norge tidligere, men Ståle Solbakken har en energi som garantert kommer til å smitte over på spillerne og sende laget mentalt i etasjene høyere opp.

Avløpsvannet i København skal testes for coronavirus

København kommune vil teste avløpsvannet for coronavirus. Målet er å stanse lokale smitteutbrudd på et tidlig tidspunkt.
Les mer om:

Helge (33) starter helt nytt kaffekonsept i Haugesund: – Jeg tror det vil slå an også her

Egentlig skulle Helge Bjøndal ha åpnet sitt nye kaffekonsept i København.
Les mer om:

Klar til å selge nesten et år etter Leeds sist viste interesse

Timing er alt i all business og nå kan det se ut som om Werder Bremen har bommet seriøst når de nå har lyst til å selge Ludwig Augustinsson. – Den 26 år gamle svensken var en viktig spiller for FC København, han fikk suksess og en og mulighet for å spille i det store utland, noe han takket sin tidligere sjef Ståle Solbakken for.

Reiselivstopp raser mot pengedryss til Tromsø sentrum AS: – Tromsø er ikke København, vi er noe mye bedre

Fikk 370.000 for å markedsføre byen som «Norges København». Nå vil reiselivstopp Magne Moan ha en forklaring av ordføreren.
Les mer om:

325 kilo kokain beslaglagt i København

Ni personer er pågrepet i Danmark etter avsløringen av en stor forsendelse kokain som skulle leveres til frihavnen i København.
Les mer om:

Storbritannia vil arrangere hele EM

Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene. Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11.

Koronademonstrasjon i Danmark

I alt åtte personer er pågrepet i København i forbindelse med en demonstrasjon mot koronatiltakene i Danmark. Flere ble pågrepet for vold og bruk av fyrverkeri.

Åtte pågrepet under koronademonstrasjon i Danmark

I alt åtte personer er pågrepet i København i forbindelse med en demonstrasjon mot koronatiltakene i Danmark. Flere ble pågrepet for vold og bruk av fyrverkeri.

Sjekk dette spennende prosjektet: Bygger leiligheter for familier etter inspirasjon fra København

Arca Nova har en tydelig definert målgruppe for prosjektet Verket Atrium. Her bygger de boliger for familier og unge voksne i høyden.
Les mer om:

USAs ambassadør i Danmark anklages for lovbrudd

USAs tidligere ambassadør i Danmark, Carla Sands, anklages for å ha brutt en lov om politisk aktivitet mens hun var stasjonert i København.

Det er ikke ofte vi faller i søvn av historiene til Nicklas Bendtner

Vi bli giret da vi så at Nicklas Bendtner hadde gitt tegn til verden for det begynner å bli en god stund siden vi har hørt noen gode historier fra den kanten. Bare så du er advart: Dette er verdens kjedeligste Bendtner-artikkel. Vanligvis serverer den tidligere superdansken noen nostalgiske og fengende tilbakeblikk fra London-tiden. Denne gangen gir Bendtner oss et innblikk i hverdagen sin som voksen.

Hundrevis samlet seg til koronademonstrasjon i København

Hundrevis samlet seg i København lørdag, i protest mot den danske regjeringens koronarestriksjoner og planer om et digitalt vaksinepass.
Les mer om:

Ståle Solbakken henter gammel kjenning

I mange år var den norske landslagssjefen synonymt med den danske storklubben FC København. – Nå har han hentet Bjørn Vidar Stenersen inn til stillingen som fysisk trener, en jobb Ståle Solbakken vet han er god for. For å få dette til vil han kombinere jobben som fysisk trener for Norge også gjøre det samme for Tromsø IL. Les: Skademarerittet fortsetter for Real Madrid «Dette er en kjempesignering for både TIL og det norske landslaget. Bjørn Vidar har sterk faglig kompetanse og bred erfaring på områder som vil komme oss til nytte.

Bjørn Vidar flytter hjem: Blir en del av trenerteamet i TIL og på landslaget

Etter flere år i storklubben FC København vender Bjørn Vidar Stenersen hjem til TIL og Tromsø.

Sara (23) fra Mandal vil endre moteverdenen

Designstudenten Sara Sofie Tallaksen representerer norsk design på moteuka i København.

FC København skroter storsatsing

E-sport-laget North hadde ambisjoner om internasjonal suksess. Nå legges laget ned.
Les mer om:

Solbakkens fotballgeni er klar for Aston Villa

Det er lett å ende opp med fokuset på gutta i shorts og manageren langs sidelinjen, men det er som kjent litt av et maskinere som ligger bak hvert eneste poeng i Premier League. Nå har Aston Villa hentet inn en av Solbakkens bakmenn fra tiden hos FC København. Fredrik Leth har som 27-åring fler år bak seg hos den danske toppklubben og har Solbakkens beste referanser. Les: Og der fikk vi bekreftelsen: Solskjær har løftet Manchester United til ekstreme høyder -Det her er en meget, meget viktig og sentral posisjon og ansettelse for oss.