Nyheter om Jul


Nå flytter de første inn i Rådalslia

I slutten av forrige uke startet overleveringen av de første 21 leilighetene i Hus A på Rådalsåsen på Rolvsøy. Flere enn tre av fire leiligheter i prosjektet som skal stå ferdig før jul neste år, er solgt.
Les mer om:

Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023. Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng. Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport. Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter.

Skal signere både Marcelo og Dani Alves!

Det var noe sårt da Real Madrids mestvinnende spiller ever ikke fikk forlengelse med klubben han hadde tjent i seksten år. Alt har sin slutt, men 34-åringen hadde et sterkt ønske og tro på at han skulle avslutte karrieren på San Bernabeu. Landsmann Dani Alves ble hentet inn av kompis Xavi før jul i fjor for å hjelpe Barca tilbake på det sportslige sporet. Brasilianeren gjorde jobben, men måtte se forlengelsestilbudet aldri komme. De to spillerne har vist at de på sine beste kampdager fortsatt kan matche de beste forsvarsspillerne, i tillegg har begge kroppen proppfull av offensive gener.

Reiten ble kalt inn på teppet til sjefen: Fikk streng beskjed om å begynne å score mål

Guro Reiten har bøttet inn mål i år, men før jul var situasjonen en ganske annen. En nådeløs beskjed fra Chelsea-treneren ble vendepunktet.
Les mer om:

Reportasje: Avsluttet skoleåret med flott forestilling om ulikhetene i verden

Elevene har jobbet siden etter jul, øvd på tekst og laget kulisser. Mandag viste de fram resultatet.
Les mer om:

Bratland takket nei til mulig hjelp fra kommunen to ganger: – Følte det var gått for langt og at jeg ikke ble tatt på alvor

Før jul hadde Terje Bratland et møte politikerne Victor Kristiansen og Erik Skauen, men ingenting skjedde fordi politikerne ikke fikk budsjettene som de etterspurte. Når kommunen nå i juni tok kontakt for å se om det var mulig å redde Barnas aktivitetsdag, mente Bratland det hadde gått for langt.

– Disse lokalene er jo midt i byen – det er jo helt perfekt!

SKIEN: Aslaug Slaathaug har hatt popup-utstilling i Arkaden siden jul – men nå kan utstillingen kanskje stenge for Skien.
Les mer om:

Bodø/Glimt får bygge på Thalleveiåkeren

Bystyreflertallet går ikke inn for jordvern av Thalleveiåkeren. Nå kan Bodø/Glimts-stadionplaner behandles før jul. – En milepæl, sier daglig leder i fotballklubben, Frode Thomassen.

Ingen romjulsfest mot Sparta - slik blir Stjernen-sesongen

De siste sesongene har Stjernen og Sparta barket sammen i romjulen. I år blir det i stedet Storhamar og Vålerenga som blir Stjernens motstandere mellom jul og nyttår.

Sian-medlem dømt til 120 dagers fengsel for kroppskrenkelse

En mann er i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel for blant annet å ha sprayet en sikkerhetsvakt i fjeset på en Sian-demonstrasjon i Oslo før jul i fjor.

Volvo C40 – kun elektrisk

PRØVEKJØRT: Så har Volvo C40 vært en snartur innom Norge, men bare for å vises fram. De første kundene kan glede seg til Volvos elektrisk crossover til jul.
Les mer om:

Tottenham med solid forsterkning: Henter inn bauta på 2,01

Fraser Forster har dratt på seg keeper-drakta hos Hugo Lloris og Tottenham. Den tidligere Southampton-keeperen har solide 133 Premier League-kamper på CV’en – og ei ramme som virker avskrekkende på motstandernes angrepsspillere. Forster var på banen i 19 Premier League-kamper forrige sesong hos Southampton mens Alex McCarthy var skadet. Kamptreningen til Forster kom fra jul og ut sesongen, så Tottenham sikrer seg en keeper med fersk kamptrening fra ligaen.

Bak «norda målet»: – Håper å legge det ut for salg før jul

Bak «søra målet» er det tribune og leiligheter. Nå ser det ut til å nærme seg utvikling også i nord. Ingen tribune, men dagligvarebutikk, fire etasjer med leiligheter og et torg.
Les mer om:

Bilen kjørte utfor et 20 meter høyt stup. På ulykkesstedet fant politiet dette

De to mennene som i fjor jul kjørte utfor et cirka 20 meter høyt stup på Hardangervidda, er dømt for grov narkotikaforbrytelse.
Les mer om:

To menn dømt for narkotikaforbrytelse – kjørte utfor stup med over 30.000 tabletter

De to mennene som i fjor jul kjørte utfor et cirka 20 meter høyt stup på Hardangervidda, er dømt for grov narkotikaforbrytelse.
Les mer om:

To tuberkolosetilfeller i Søndre Nordstrand: – De berørte får tett oppfølging og behandling

Siden jul er det påvist to tilfeller av sykdommen tuberkulose i nabobydelen. Bydelsoverlegen sier det er flere slike tilfeller i Norge i løpet av et år.
Les mer om:

Kristoffer Ajer er vinneren

Da midtstopperen bestemte seg for exit fra Celtic var det ikke overraskende stor interesse fra ulike storklubber. Ajer valgte seg den minste bien i Premier League, klubben som hadde posisjonert seg til å få teste seg mot gigantene, med en hjemmebane som rommet 17250 tilskuere. Ikke overraskende var flere forstå-seg-påere kritiske til den norske landslagsspillerens valg av Brentford. Det viste seg å være ingen grunn til bekymring, Ajer ble vinneren.

Russisk hackerangrep på Nortura

Før jul ble Nortura utsatt for et hackerangrep som førte til at de måtte stoppe produksjonen. Nå kan Nortura bekrefte at det var russere som stod bak angrepet.
Les mer om:

Sykkelturen 2022: Kommer til Tønsberg

Sykkelturen 2022 er Norges Frivilligsentralers signalarrangement i Frivillighetsåret. På jul gjennom Norge skal vi heie på frivilligheten og vise frem mangfoldet og bredden i frivillig engasjement. Vi skal sykle fra Nordkapp 21. mai, og ender opp i til Arendal 16. august.

Ahlholm går til rettssak mot Storhamar

Ishockeyspilleren Rasmus Ahlholm, som fikk sparken av Storhamar i desember, ønsker erstatning og møter gamleklubben i tingretten i november, skriver VG. Avisen skriver at Ahlholm krever erstatning og oppreisning for urettmessig suspensjon og avskjed etter arbeidsmiljøloven og brudd på personvernloven. Saken skal opp i Østre Innlandet tingrett 1. og 2. november. Bakgrunnen er at Storhamar sparket Ahlholm fordi han overfalt lagkamerat Jacob Lundell Noer på trening like før jul. (NTB)
Les mer om:

– Hvis nedbørssvikten vedvarer kan kraftverkene stå helt til jul

Nikolai Østhus i Øst-Telemark brukseierforening sover godt om natta, men innrømmer at han er mer bekymret enn vanlig, særlig med tanke på strømprisene.
Les mer om:

Gareth Bale til Cardiff – en no-brainer

Det begynner å bli noen uker siden Bale tok de store overskriftene. Hos irriterte Real Madrid-supporterne er han historie i klubben, på overgangsmarkedet er 32-åringen, vant til ukelønn på rundt 5 millioner kroner og med 290 minutter på kamparenaen denne sesongen, ikke akkurat spilleren de største klubbene renner ned døra til. Nå linkes waliseren til en overgang som får manageren hos Cardiff til å glise. Før jul åpnet Bale sin Par 59 i Cardiff. Bar og resturant med egen minigolfbane (selvfølgelig).

Restauranten gikk konkurs rett før jul – kjøper håper på drift om ikke alt for lenge

MIDT-TELEMARK: I september 2020 åpnet dørene til Sesong restaurant og kaffebar på Sønstebøtunet. Året etter, i desember, slo de seg selv konkurs og i februar ble driftstilbehøret lagt ut for salg. Nå er det klart hvem kjøper er.
Les mer om:

Nederlandsk proffsyklist ute av kunstig koma

Nederlands fremste banesyklist Amy Pieters er igjen ved bevissthet, etter at hun ble i desember i fjor lagt i kunstig koma med alvorlige hodeskader etter en stygg velt. SD Worx-laget forteller i en pressemelding torsdag at Pieters' tilstand har endret seg. 30-åringen pådro seg skader i hjernen i en ulykke under en treningstur i Spania like før jul. Hun ble hasteoperert og lagt i koma. «Nå er hun ved bevissthet. Det betyr at hun kan kommunisere litt uten bruk av ord.
Les mer om:

Forsvant sporløst etter fest: – Mysteriet blir bare større

Like før jul 2020 forsvant Abdullahi Mohamud i Hammerfest, uten å legge igjen et eneste spor. Søsteren hans har avbrutt sine universitetsstudier for å finne ut hva som skjedde med han.