Nyheter om Jordan


Klopp har sett et joggende lysglimt for Liverpool

Liverpool gjør alt for å redde stumpene denne sesongen og jobber for å gjøre de riktige grepene før neste sesong. En småjoggende spiller har skapt optimisme hos Jürgen Klopp. For Virgil van Dijk må det ha vært et sant forballhelvete siden oktober.

Jordansk prins er død

Jordans prins Mohammad bin Talal er død, 80 år gammel. Han var den yngre broren til avdøde kong Hussein og tidligere kronprins i Jordan.
Les mer om:

«Henke Jr» skyter inn på stjernehimmelen

Omtrent samtidig som den svenske fotballegenden Henrik Larsson flyttet til Celtic og forbauset verden med å bøtte inn mål sesong etter sesong ble Jordan Larsson født. – Nå omtrent 23 år senere har «Henke Jr» tatt opp hansken og viser med all tydelighet at i hvert fall i dette tilfellet er målteften arvbar. Jordan Larsson ble for et par år siden plukket opp av den russiske storklubben CSKA Moskva, etter en tilpasningsperiode har han begynt å levere, 13 ligamål og en stigende formkurve har vekket interessen fra både Premier League og Bundesliga.

Everton fikk uventet hjelp

Kampen mellom de to klubbene der begge MÅTTE ha tre poeng, bølget frem og tilbake. Så ble Martin Ødegaard satt inn i det 74. minutt for å endre dynamikken til fordel for Arsenal. To minutter senere var kampen tapt for London-laget. Slapp av, det var ikke Ødegaards innhopp som ødela, men i det 76. minutt sto uheldige Bernd Leno for selvmålet, selv Everton ikke ønsket å legge ut på twitter dagen etter.

Henderson: – Vi liker det ikke og vi ønsker det ikke

Liverpool-kaptein Jordan Henderson har kalt inn de andre Premier League-klubbenes kapteiner til et krisemøte onsdag om Super League-planene.
Les mer om:

Liverpool-kaptein Jordan Henderson: – Vi liker det ikke og vil ikke at det skal skje

Helsedirektoratet om massetesting: Liten nytte der smitten er lav
Les mer om:

Dortmund har funnet erstatter som skal matche Haaland

På onsdag klikket Erling Haaland til med assisten som lot Marco Reus sende Dortmund hjem fra Manchester med et ekstremt viktig bortemål. Verdien av å ha Haaland i Dortmund-drakt kan måles i 33 scoringer og 9 assists på 33 kamper, men ingen hos Dortmund stoler på at Haaland befinner seg i gul/sort også neste sesong. Som Edin Terzic nylig formulerte det i et intervju: «Jeg kan ikke stoppe Mino Raiola og Alfie Haaland».

United i posisjon til å rappe Liverpool-mål

Det er få som tror Manchester United starter neste sesong uten en ny midtstopper. Pau Torres og Rafael Varane (hvis han forlater Real) er sterkt linket til gjengen på Old Trafford, nå ryktes det også at Solskjær, stinn av selvtillit, går rett på et Liverpool-mål. Hvis det passer United. De to forrige sesongene var Liverpool on top of the world og «alle» ville være med på reisen til Klopp mot fotballens Mount Olympus. Så taklet Jordan Pickford Virgil van Dijk opp på operasjonsbordet forrige oktober, og Liverpools utgangspunkt endret seg totalt.

Disse familiene styrer Midtøsten

De har mer penger enn vi har i oljefondet vårt. De har internasjonal innflytelse, og de styrer landene sine på livstid. Men fra tid til annen blir kongehusene i Midtøsten rystet av palassintriger og maktkamper, som det vi ser i Jordan nå.
Les mer om:

Jordan forbyr omtale av konflikten i kongehuset

Pressen i Jordan forbys å omtale konflikten mellom kong Abdullah og den tidligere kronprinsen Hamzah. Ex-kronprinsen, som i går sa han skulle trosse ordren om husarrest, skal i dag ha lovet å støtte kongen for alltid.
Les mer om:

Maktkamp i kongehuset i Jordan – populær prins i husarrest

Prins Hamzah er anklaget for å undergrave sikkerheten i landet. Prinsen var tidligere kronprins og favoritt til å bli konge i Jordan. Nå blusser striden om arverekkefølge opp igjen.
Les mer om:

Tidligere kronprins anklages for «ondsinnet komplott» i Jordan

Jordans visestatsminister anklager tidligere kronprins Hamzah (41) og flere personer rundt ham for å ha samarbeidet med utenlandske aktører i et forsøk på å destabilisere landet.
Les mer om:

Kongens halvbror sier han er satt i husarrest

Flere personer er pågrepet av «sikkerhetsårsaker» i Jordan, blant dem en tidligere hoffsjef. Kongens halvbror sier til BBC at han er plassert i husarrest.
Les mer om:

Tidligere hoffsjef pågrepet i Jordan

Flere personer er pågrepet av sikkerhetsårsaker i Jordan, blant dem en tidligere hoffsjef, melder det statlige nyhetsbyrået i landet.
Les mer om:

Kongens halvbror bedt om å stanse «aktiviteter» i Jordan

Flere personer er pågrepet av «sikkerhetsårsaker» i Jordan, blant dem en tidligere hoffsjef. Kongens halvbror skal også være innblandet i saken.
Les mer om:

Trenerlegenden Roy Williams legger opp – hylles av Michael Jordan

Basketballtreneren Roy Williams, som har ledet noen av USAs mest legendariske collegelag, pensjonerer seg etter en 33 år lang karriere.
Les mer om:

Jordan har tapt milliarder

Basketball-legenden Michael Jordan har som mange andre tapt stort på koronapandemien. Det siste året har 58-åringen gått minus med over 4 milliarder kroner. Ved siden av at hans forretningsvirksomhet har gått dårligere, har han dessuten donert bort store summer de som er blitt hardest rammet av pandemien, skriver svenske Expressen. Ifølge den amerikanske finansavisen Forbes har Jordan tapt over 4 milliarder kroner. Hans formue i april 2020 var på 2,1 milliarder dollar (18 milliarder kroner) og nå har den skrumpet til 1,6 milliarder.
Les mer om:

Landslagstreneren gjør ikke akkurat livet enklere for Klopp og Liverpool

For litt over en uke side gikk Jürgen Klopp ut og småtryglet om at Virgil van Dijk ikke skulle overbevises til å ikke kaste seg inn i EM-heksegryta til sommeren. Liverpool-manageren har tydeligvis skjønt at «noen» kommer til å holde døra oppe for spilleren som ble klipt med av Jordan Henderson i oktober. -Det blir ikke min beslutning, men for å være ærlig, er det utfra informasjonen jeg har usannsynlig (at van Dijk og Gomez i EM). Det handler ikke om at jeg ikke lar dem reise, for det vil jeg ikke være nødt til å gjøre under alle omstendigheter, men det er på grunn av skadenes omfang.

Sykehus i Jordan gikk tom for oksygen – seks døde

Seks personer døde lørdag på et offentlig sykehus i Jordan på grunn av mangel på oksygenforsyninger, sier landets helseminister Nathir Obeidat.
Les mer om:

Målløs King da Everton tapte

Joshua King fikk 20 minutter på banen da Everton tapte 2–0 borte mot Chelsea mandag kveld. Kampens første mål kommer etter 31 minutters spill. Kai Havertz prøvde å styre et innlegg i lengste hjørnet, men traff en uheldig Ben Godfrey på vegen som sendte ballen i eget nett. Havertz fikk imidlertid ballen i mål på egen hånd tidlig i andre omgang, men målet ble underkjent av VAR grunnet hands. Chelseas andre scoring kom etter 65 minutter på straffespark.

Og der tok Ancelotti igjen Jürgen Klopp

I det første Merseyside-derbyet sendte Jordan Pickford og Richarlison to av Liverpool-spillerne ut i et lengre skadeavbrekk. I det andre byderbyet sendte Ancelotti Klopp ut av ut av Anfield med 2-0 tap. På mandag sørget de blå for å ta igjen de regjerende mesterne i ligaen også. Les: Daily Mirror: Manchester United står klare med 900 millioner kroner En scoring av Richarlison etter ni minutter var nok til at Southampton aldri kom ajour. Everton derimot, er ajour med Liverpool (43 poeng), to fattige poeng opp til Champions League-kvalikplass på 4.

Frederic Hauges ørkeneventyr: Henter paprika hjem til Norge

I to ørkendrivhus i Jordan dyrkes paprika som nå skal selges i Norge. Det hele begynte med en «sprø idé» som Frederic Hauge hadde – og som Jordans konge likte.
Les mer om:

90min: United dytter inn 3 United-spillere og 240 millioner kroner i byttehandel

Declan Rice har vokst på rekordtid til å bli en av de store defensive midtbaneprofilene i Premier League. Ryktet om at den engelske landslagsspilleren (tidligere ire) står på favorittlista til Solskjær, har gått hele denne sesongen. Men David Moyes har siktet seg inn på sterke plasseringer og et og annet trofe, der Rice spiller en avgjørende rolle. Betyr dette at Solskjær må innse at han etter sommeren kun møter 22-åringen som motstander?

Liverpool-kapteinen må opereres

Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen. Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime. 30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken. Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.
Les mer om:

Liverpool får tilbake Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen har blitt sendt i skytteltrafikk mellom midtbanen og midtforsvaret denne sesongen. Nå må Jürgen Klopp belage seg på et en periode uten lederen, men ikke så lenge som først fryktet. I det første Merseyside-derbyet forsvant Virgil van Dijk og Thiago Alcantara ut med skade, forrige helgs derby kostet Liverpool Jordan Henderson. Les: Alan Shearer har ikke akkurat høye tanker om leveransene til United-spiller Muskelskaden krevde operasjon, og nå er prognosen satt for returen.