Nyheter om Japan


Michael Laudrup fristet til retur etter tre år i skyggenes dal

Det danske fotballikonet Michael Laudrup var en fantastisk spiller, så langt har ikke 57 åringen vist at han er like fantastisk som trener. – Tre år uten trenerjobb synes å være nok for i et intervju med Jyllands-Posten har han annonsert det frister med en retur til trenergjerningen. Michael Laudrup sin siste trenerjobb var for Al-Rayyan SC fra 2016 til 2018. Jobben var hans andre i Qatar etter tidligere å ha trent Lekhwiya. – I tillegg til de to klubbene i Qatar og Swansea har han hatt ansvaret for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

Russiske og kinesiske krigsskip omkranset Japans største øy

Totalt 10 russiske og kinesiske krigsskip har gått i sirkel rundt Japans hovedøy Honshu. Landene hevder det vil øke stabiliteten i området, men Japan har valgt å øke beredskapen.
Les mer om:

Bodø/Glimt beviser de ikke trenger Kasper Junker (som tar fullstendig av) eller noen andre stjerner

Bodø/Glimt har med all tydelighet bevist de kan miste eller selge sine aller største stjerner og likevel vinne kamper med et perfekt smurt maskineri. Før årets sesong trodde de fleste eksperter det ville bli vanskelig for de regjerende seriemestre å gjenta sist sesongs suksess i og med at de har mistet mange av sine største stjerner.

Nummer 21 i VM

Turneren Sofus Heggemsnes falt to plasser fra kvalifiseringen og endte som nummer 21 i mangekampfinalen i VM fredag, melder NTB. Heggemsnes ble den tredje norske utøveren til å ta seg til en VM-finale i turn da han kvalifiserte seg som nummer 19 med poengsummen 80,498. I finalen endte han med 79,299 poeng. Den beste øvelsen hans var bøylehest, der han ble nummer ti. Kineseren Boheng Zhang vant foran Daiki Hashimoto fra Japan og Illja Kovtun fra Ukraina.
Les mer om:

Lekkasje: Rike land forsøker å tone ned klimatrusselen

Saudi-Arabia, Japan og Australia er blant landene som har bedt FN tone ned behovet for en rask utfasing av fossile energikilder, viser lekkede dokumenter.

Norsk turner til VM-finale

Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498. Herrenes mangekampfinale er på fredag.
Les mer om:

Svensk sensasjon i turn-VM

For første gang siden 2009 har en kvinne fra Sverige kvalifisert seg til mangekampfinalen i VM i turn. Det skriver Det svenske Gymnastikförbundet. VM-debutanten Jennifer Williams (16) avsluttet med en poengsum på 50,032 og en 22.-plass i kvalifiseringen.

USA fordømmer Nord-Koreas prøveskyting

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett som landet i havet øst for den koreanske halvøya, ifølge Sør-Korea og Japan.

Før første gang siden 70-tallet har Bergen en norgesmester i turn. Nå er Juliane (19) på plass i Japan.

Hun trener opptil 30 timer i uken, men føler ikke at hun ofrer noe.
Les mer om:

Hongkong-børsen tyfonstengt

Børsene på det kinesiske fastlandet og i Japan åpnet med en liten nedgang onsdag. I Hongkong var børsen stengt på grunn av en tyfon.
Les mer om:

Grønne tall i Asia

Børsene i Kina åpnet med oppgang etter å ha vært feriestengt. Også i Japan var det grønne tall, etter en god dag på Wall Street.
Les mer om:

Kraftig jordskjelv ryster Tokyo-området i Japan

Et kraftig jordskjelv rystet torsdag kveld Tokyo-området. Minst tolv personer ble lettere skadd, og metro- og togtrafikken ble stanset.
Les mer om:

Kraftig jordskjelv rystet Tokyo-området i Japan

Et kraftig jordskjelv rystet torsdag Tokyo-området. Minst 17 personer ble skadd, hvorav én alvorlig. Skjelvet førte også til stans i metro- og togtrafikken.
Les mer om:

Haukenes bytter idrett

Håvard Haukenes (31) gir seg med kappgang og satser på løping. – Når han per dags dato ikke har motivasjon til å satse videre på kappgang da er det greit. Han trener og er i god form, så får vi se hva det blir til senere, sier Erlend Slokvik, sportssjef i Norges Friidrettsforbund til BA, ifølge NTB. På sitt beste var han rangert som nummer fem på 50 kilometer kappgang. Han har 7.-plass som det beste i OL i Rio i 2016. Ofte har han ikke lyktes helt i mesterskap. Det gjorde han heller ikke under OL i Japan i sommer, der han brøt. I første omgang skal Haukenes løpe maraton.
Les mer om:

Kasper Junker banker inn mål i solens rike

Selv om Bodø/Glimt gjorde god butikk på salget av den danske spissen Kasper Junker tok det litt tid for de regjerende seriemestre å absorbere tapet og finne nye veier til mål. – Junker har funnet frem scoringsfoten igjen i sin nye klubb, japanske Urawa. Han scoret Urawa sitt mål i 1-1 kampen i den første av to cup-semifinaler mot Cerezo Osaka.

Martin og gjengen har åpnet den nye butikken: – Gøy å starte med blanke ark

Etter 15 år i samme lokaler har Cewe Japan Photo flyttet til nabobygget. Etter noen sene kvelder med flytting åpnet de dørene i nytt lokale lørdag 25. september.
Les mer om:

Yoshihide Suga har formelt gått av som statsminister i Japan

Japans avtroppende statsminister Yoshihide Suga har formelt oppløst sin regjering. Fumio Kishida skal senere mandag godkjennes som Sugas arvtaker.

Dro til Japan for å kjøre en småbil-revolusjon

Verdens mest solgte personbilmodell er «still going strong».
Les mer om:

Fulle pendlertog da Japan opphevet unntakstilstanden

Etter over seks måneder ble unntakstilstanden opphevet i Japan fredag. Det førte til at pendlertogene igjen fylte seg opp igjen.
Les mer om:

Fulle pendlertog da Japan opphevet unntakstilstanden

Etter over seks måneder ble unntakstilstanden opphevet i Japan fredag. Det førte til at pendlertogene igjen fylte seg opp igjen.
Les mer om:

Billigdisken, søppeldynga og Japan – her ender det norske hvalkjøttet

Av drøyt 533 tonn hvalfangst i 2020 ble 164 tonn solgt til butikkene. Resten ender blant annet opp på søppeldynga og i Japan.
Les mer om:

Noreg møter Iran i handball-VM

Noregs to siste motstandarar i handball-VM for kvinner er klare. Det blir Kasakhstan og Iran som får plass i puljen saman med Romania. Meisterskapen blir spelt i Spania i perioden 2.–19. desember. Sør-Korea vann finalen i Asiameisterskapen over Japan sist helg. Kasakhstan slo Iran i oppgjeret om bronsen. Det sende desse to laga inn i Noregs VM-gruppe. – Vi har møtt Kasakhstan eit par gonger tidlegare, og dei hadde eit ok lag då. Iran er ein heilt ny kjenning.

Blir Japans statsminister

Regjeringspartiet i Japan har valgt Fumio Kishida til ny partileder. Han ventes å bli godkjent som landets nye statsminister innen få dager.
Les mer om:

Japans regjeringsparti får ny leder

Regjeringspartiet i Japan velger onsdag ny leder og dermed også statsminister etter Yoshide Suga, som gir seg etter et drøyt år.
Les mer om:

Japan opphever coronarestriksjoner

Unntakstilstanden som ble innført i Japan for å hindre smittespredning, oppheves denne uken.
Les mer om: