Nyheter om Italia


Fossesholm tar delvis selvkritikk etter høydebom: – Gidder ikke angre på noe, det er bare tull

VESTFOSSEN (NRK): Helene Marie Fossesholm (20) innrømmer at hun ble litt «hissig på grøten» sist gang hun besøkte høyden i Italia. Langrennskometen tar ikke sjansen på en ny smell før OL-sesongen.
Les mer om:

Fossesholm dropper høydesamling

Helene Marie Fossesholm (20) blir ikke med resten av langrennskvinnene på høydesamling til Italia i slutten av uken. – Jeg var litt «hissig på grøten» på høydesamlingen i august og september, sier Fossesholm i en pressemelding fra Skiforbundet. Hun pådro seg en forkjølelse som satt henne ut av spill en periode. – Selv om jeg nå er tilbake i full aktivitet så prioriterer jeg – i samråd med trenerteamet – en sesongoppkjøring jeg er vant til og føler er tryggest. – Helene er friskmeldt og lærte mye av høydesamlingen i Livigno og Lavaze, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

Inter Milan manager Simone Inzaghi har festet blikket på norsk landslagsspiller

Morten Thorsby «ble igjen» i bakgårdsklubben Heerenveen da Martin Ødegaard på utlån fra Real Madrid dro videre. Med langt mindre rabalder, nesten under radaren har 25 åringen blitt bedre og bedre til nå å være aktuell for regjerende seriemester i Italia. På søndag måtte Sampdoria se tre poeng gå til Cagliari. Morten Thorsby gjorde jobben med scoring, men kunne ikke hindre at Gagliari vant 3-1 og fikk en lenge etterlenget seier etter fire tap og tre uavgjort. For Sampdoria betød dette at bunnstriden for alvor kaller. For Morten Thorsby kan det være en «vei ut» allerede i januar.

England straffes for bråket i EM

Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner. Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse. Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi.

Bruker millioner på å sparke ut Steve Bruce for så gå etter Frank Lampard

Gårsdagens 2 – 3 tap mot Tottenham var de nye Newcastle eierne sin første kamp og trolig også den siste for Steve Bruce. BBC mener imidlertid han sitter i managerstolen frem til november og med det får med seg bortemøtet mot Crystal Palace (lørdag 23 oktober) og hjemmekampen mot Chelsea (lørdag 30 oktober). Frank Lampard har ikke hatt en managerjobb siden han fikk sparken av Chelsea i januar. Uansett hvordan det går er Steve Bruce ferdig. – Vi fikk nyss om at Chelsea legende Frank Lampard var i samtaler med Newcastle i forrige uke og.

Fikk sparken etter fire poeng på åtte kamper

Det er ikke akkurat verdens mest fargerike klubb som sparker sin manager etter en skuffende start på sesongen. Etter opprykket til Serie A sist sesong var det ingen som tippet at Fabrizio Castori sitt mannskap skulle overleve i øverste divisjon i Italia. – Det kommer de ikke til å gjøre selv om de har sparket sin 67 år gamle manager. Les: Melder Gareth Bale hinker tilbake til Premier League i en midt på treet sjokkerende overgang Klubben var kom med følgende melding på Twitter i går: L’U.S.

«Ronaldo fortjener å vinne Ballon d´Or mer enn noen gang tidligere»

På lørdag mot Leicester trengte Manchester United virkelig en Ronaldo som i sluttminuttene avgjorde kampen. CR7 tok aldri denne rollen, og overlot jobben til Jamie Vardy hos de blå, som banket inn 3-2 scoringen minuttet etter at Rashford hadde utlignet for United. Nå vet vi ikke hva agent Jorge Mendes mente om lørdagens kamp, men at klienten hans fortjener sin sjette Ballon d´Or for 2021, det er Mendes ikke i tvil om. Les: «Vi ga ham en mulighet til å vise seg frem på banen.

Scoring og karantene på Thorsby

Morten Thorsby topper gule kort-listen i Serie A etter at han havnet i dommerboka for femte gang i høst. Han scoret for Sampdoria i 1-3-tapet mot Cagliari. Advarselen fra dommeren betyr at han må stå over neste kamp. Nordmannen er en terrier på midtbanen. Han ligger også øverst på listen over spillere med flest frispark mot seg i den italienske eliteserien. Thorsby er oppe i 23 gule kort i Serie A siden han kom til Italia fra nederlandske Heerenveen i 2019, skriver NTB.
Les mer om:

Solberg på sjuendeplass

Oliver Solberg avsluttet Rally Catalonia og sitt første VM-rally på asfalt med sjuendeplass. Lagkameraten Thierry Neuville vant totalt. Det er 20-åringens debut-VM-rally i den største klassen på asfalt. Derfor brukte han mange av prøvene til å tilvenne seg bilen og forholdene og til å lære mer om kjøring på asfalt, skriver NTB. VM-lederen Sebastian Ogier ble nummer fire i sammendraget. Han leder med 17 poeng på Evans foran den avsluttende VM-runden i Monza i Italia i slutten av november.
Les mer om:

Sterke Lazio ypper mot overmakten

Med en kamp mindre spilt og etter dagens kamp bare et poeng etter AC Milan viser Lazio med all tydelighet de er å regne med å årets Serie A. – Det er selvsagt tidlig i sesongen, men det laget kjederøykende Maurizio Sarri leder spiller smart og med stor selvtillit. I dag var tok Lazio imot regjerende seriemester Inter Milan på Stadio Olimpico. – En jevn kamp som etter hvert tippet i hjemmelagets favør sørget for sesongens første tap for Simone Inzaghi sitt mannskap.

Iversen leverte to elendige testløp i høgda: – Eg er lei og ferdig med den biten

Denne veka reiser Noregs beste sprintarar til Italia for nok eit høgdeopphald. Det gjør ikkje allroundlandslaget. Det passar Emil Iversen veldig greitt.
Les mer om:

Iversen leverte to elendige testløp i høgda: – Eg er lei og ferdig med den biten

Denne veka reiser Noregs beste sprintarar til Italia for nok eit høgdeopphald. Det gjør ikkje allroundlandslaget. Det passar Emil Iversen veldig greitt.
Les mer om:

Iversen leverte to elendige testløp i høgda: – Eg er lei og ferdig med den biten

Denne veka reiser Noregs beste sprintarar til Italia for nok eit høgdeopphald. Det gjør ikkje allroundlandslaget. Det passar Emil Iversen veldig greitt.
Les mer om:

Skaden verre enn antatt

Ferrán Torres risikerer å være ute av spill lenger enn antatt. I verste fall er ikke Manchester City-stjernen tilbake før et lite stykke ut i 2022, melder NTB. Skadeoppdateringen kom på fredagens pressekonferanse til City-manager Pep Guardiola. Han opplyste at Torres' brudd i foten kan holde spanjolen på sidelinjen i tre måneder. Torsdag skrev spanske medier at avbrekket kom til vare i om lag seks uker. Torres fikk skaden i Spanias semifinaleseier mot Italia i nasjonsligaen. Likevel spilte vingen 83 minutter i finalemøtet med Frankrike noen dager senere.

En irritert Guardiola sender Ferran Torres til Spania

Pep Guardiola sender hver landslagspause de beste spillerne sine til tjeneste for nasjonen sin, sikkert med en viss uro. Premier League-programmet gjennomføres uavhengig av hvilke landslagsspillere som drar på seg skade. Ferran Torres ble skadet i semifinalen mot Italia i Nations League, men spilte likevel i finalen mot Frankrike. Status ble brudd i foten, en skade som trolig kunne vært unngått hvis trener Enrique hadde latt City-spilleren stå over siste kamp.

Polititopp kritiserer PL-klubbene

Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports. Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene. Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene.

Per Bomann-Larsen er død: – Ble brått revet fra oss i Italia

Familie og venner sørger etter Per Bomann-Larsens bortgang. Den kjente eiendomsutvikleren, som er oppvokst i Porsgrunn, døde brått i Italia.
Les mer om:

Raphinha imponerer i Leeds! Agenten bekrefter interesse fra flere store kubber

Høyrevingen Raphinha som både er brasiliansk og italiensk har aldri spilt fotball i sitt andre hjemland Italia. – Det var snakk om Juventus da han forlot Sporting til fordel for franske Rennes for 21 millioner euro sommeren 2019. Raphinha ankom Leeds fra Rennes i begynnelsen av forrige sesong og imponerte stort i Premier League. Suksessen har ført til stor interesse fra flere store klubber, inkludert Liverpool.

Østberg må stå over samling – også OL-sesongen kan ryke

Ingvild Flugstad Østbergs helsetilstand er ikke god nok til at hun kan være med landslaget på høydesamling i Italia neste uke.
Les mer om:

Frykt for kaos med Italias vaksinepass

Det er frykt for kaos og opptøyer når Italia fra fredag krever vaksinepass av alle ansatte for å slippe inn på arbeidsplassen.
Les mer om:

Solskjær-elev utsatt for rasisme – England-profil etterlyser strengere straffer

Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.
Les mer om:

Solskjær-elev utsatt for rasisme

Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag. 19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid. Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.
Les mer om:

Hvordan ble Premier League verdens mest sette fotballiga?

I en ny dokumentarserie som NRK har kjøpt inn får du et innblikk i den fantastiske historien om Englands øverste divisjon. Premiere i dag! «Premier League – en helt annen liga» tar oss med på reisen fra da engelsk fotball ble sett på som bakgårdsidrett på 80-tallet, til det som i dag er verdens mest lukrative sportskonkurranse. TILBAKE? Frank Lampard tar over verdens rikeste klubb? De viktigste hendelsene blir gjenfortalt av noen av de mest sentrale aktørene i Premier League-historien, blant annet Eric Cantona, Alan Shearer, Peter Schmeichel og David Beckham.