Nyheter om Island


NFF er mot fotball-VM annethvert år

Norges Fotballforbund og de øvrige fotballforbundene i Norden har konkludert med at de ikke støtter Fifas ønske om hyppigere fotball-VM. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Det er fotballpresidentene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene som sammen offentliggjør sin innstilling. Det forklarer de blant annet med svekket synlighet for kvinnenes mesterskap, for tett kampprogram og større belastning på spillerne, samt at det ifølge forbundene vil ødelegge for herrenes og kvinnenes EM.

Trafikkuhell på E18

– Det har vært en påkjørsel bakfra rett ved Hemtunnelen i Tønsberg, sier trafikkoperatør Anniken Island for Vegtrafikksentralen.
Les mer om:

Vei på Nøtterøy stengt: – Det blir omkjøring en periode i kveld

– Jeg tror det er en gravmaskin som har veltet på Agerup, sier trafikkoperatør Anniken Island for Statens Vegvesen.

Islandske Play starter flyruter fra Stavanger og Trondheim

Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.

Kaos på innsiden av USAs mest beryktede fengsel – fangene har tatt over kontrollen

Flere tiår med rovdrift har ført til lovløse tilstander på Rikers Island. Nå er de ansatte redde for å gå på jobb, og fangene har tatt over kontrollen.
Les mer om:

Jordskjelv på Hawaii

To jordskjelv med styrke på 6,1 og 6,2 rammet søndag utenfor Big Island på Hawaii.
Les mer om:

Krever endring i draktregler

Fire nordiske idrettsministere, fra Norge, Sverige, Danmark og Island, har skrevet under et brev der de ber Det internasjonale håndballforbundet (IHF) om endring i bekledningsreglementet i sandhåndball. Norges kvinnelandslag fikk bot da de valgte å spille i shorts i stedet for truser i sommerens EM. – Regelverket er ikke bare gammeldags, jeg mener også at det både er helt bak mål og diskriminerende. Vi må ha en idrett hvor alle føler seg velkomne og kan være komfortable når de utøver idretten sin.

Island Offshore sel plattformforsyningsskip til internasjonal aktør(pluss)

Island Offshore har selt plattformforsyningsskipet Island Duchess, som i fleire år har vore inn og ut av opplag. Etter overleveringa i desember vil reiarlaget ha 26 skip i flåten.
Les mer om:

Hjembyen hedret Gabby Petito – forloveden er fortsatt sporløst forsvunnet

En lang kø av dannet seg utenfor begravelseshjemmet ved Long Island, avdøde Gabby Petitos hjemby. I Florida pågår søket etter forloveden for fullt.
Les mer om:

Likevel ikke historisk kvinneflertall etter valget på Island

En ny opptelling av stemmene i en valgkrets etter lørdagens valg på Island viser at det likevel ikke blir et flertall av kvinnelige representanter i Alltinget.
Les mer om:

Likevel ikke historisk kvinne­fler­tall etter valget på Island

Ingve Bøe fornøyd igjen: - Laget har vokst reelt
Les mer om:

Den EU-vennlege venstresida kan vinne sjeldan siger på Island

På Island kan det bli politisk kaos om regjeringa mister fleirtalet. Og kanskje kan ein ny EU-debatt dukke opp hos Noreg sin EØS-allierte.
Les mer om:

Island velger ny nasjonalforsamling

Velgerne på Island skal lørdag peke ut den nye sammensetningen av Alltinget, landets nasjonalforsamling. Stemmelokalene åpner klokken 10.
Les mer om:

Svært åpent før valget på Island

Av de tre regjeringspartiene på Island er det bare Fremskrittspartiet, som tilsvarer Senterpartiet i Norge, som øker oppslutningen før valget.

Denne gangen er det Lars Lagerbäck som skal hjelpe Perry

Per Joar Hansen, Perry blant venner har overtatt Östersund som er i virkelig trøbbel Allsvenskan. Så langt har han ledet laget i to kamper, den første mot Sirius til tap og den neste en imponerende 3 – 1 seier mot Elfsborg. – Nå har den tidligere landslagsassistenten hentet inn sin tidligere sjef. 73 år gamle Lars Lagerbäck har etter han sluttet som landslagssjef for Norge hatt en rådgiverrolle for Island sitt landslag. – Nå har i en felles innsats for å hjelpe Östersund fra å rykke ned byttet rollar.

Slik går det med «Love Island»-parene

Mange har engasjert seg i «Love Island UK» de siste ukene. Noen finner kjærligheten i villaen, men varer det når de kommer hjem?
Les mer om:

Spår virusets framtid

Reykjavik, Island (TV 2): Etter halvanna år med koronaviruset under lupa, tør den anerkjende nevrologen Kári Stefánsson å spå korleis viruset vil utvikle seg framover.
Les mer om:

«Love Island UK»: Disse parene er fortsatt sammen

I august toppet «Love Island UK» strømmelisten i Norge. Slik går det med deltagerne etter at de kom hjem fra innspillingen.
Les mer om:

Mailen som knuste Islands stjernespiller

I 2016 var de hele landets store helter. Nå skaper stygge anklager mot spillerne raseri på Island.
Les mer om:

Hinrik (13) tar koronavaksine

Reykjavik, Island (TV 2): Island, Finland og Danmark er godt i gang med å vaksinere barn og unge mellom 12 og 15 år. – Slik kan vi bli kvitt korona, jubler islandske Hinrik (13).
Les mer om:

Hvilke Love Island-par er fortsatt sammen?

Mange har engasjert seg i Love Island UK de siste ukene. Noen finner kjærligheten i villaen, men varer det når de kommer hjem? Det kan faktisk skje, for det finnes opptil flere Love Island-babyer!
Les mer om:

Advarar Noreg

Islands sjefsepidemiolog Thórólfur Gudnason anbefalte å opne opp Island i juni – no advarar han Noreg om å gjere same feil.
Les mer om:

- Vaksinene gjør underverker

Det har ikke blitt registrert noen coronarelaterte dødsfall på Island siden mai, til toss for at kraftig smittehopp den siste tida. Helsepersonell er ikke i tvil om hva som er årsaken.
Les mer om:

Orkan på vei mot USAs nordøstkyst

Uværet Henri har styrket seg til en orkan på vei mot Long Island og det sørlige New England, varsler det amerikanske orkansenteret.
Les mer om:

Orkan på vei mot USAs nordøstkyst

Uværet Henri har styrket seg til en orkan på vei mot Long Island og det sørlige New England, varsler det amerikanske orkansenteret.
Les mer om: