Nyheter om Irak


Fem tegn på at IS vokser og blir farligere

IRAK (TV 2): Han var med på å knuse terrorhæren IS. Nå forteller «Den kurdiske Stalin» at terroristene reiser seg fra ruinene i Irak.
Les mer om:

Irak: Hjernen bak dødelig Bagdad-bombe i 2016 pågrepet

Irakiske myndigheter har pågrepet en mann som anklages for å være hjernen bak et IS-angrep som kostet minst 323 mennesker livet i Bagdad i 2016.
Les mer om:

Sadr-bevegelsen erklærer valgseier i Irak

Den politiske alliansen til sjialederen Moqtada al-Sadr sier de har vunnet flest plasser i valget på ny nasjonalforsamling i Irak.
Les mer om:

IS-topp pågrepet og utlevert til Irak

En av lederne i den ytterliggående islamistgruppa IS, Sami Jassem, er pågrepet og utlevert til Irak, opplyser statsminister Mustafa al-Kadhimi.
Les mer om:

Valglokalene er åpnet i Irak

Valglokalene har åpnet i Irak, der det er valg på ny nasjonalforsamling. Sikkerhetsoppbudet er stort, og frammøtet ventes å bli lavt.
Les mer om:

Minerydder fra Norsk Folkehjelp døde i mineulykke i Irak

En minerydder fra Norsk Folkehjelp døde torsdag mens organisasjonen ryddet improviserte landminer i Anbar-provinsen i Irak.
Les mer om:

Apati og håpløshet foran valget i Irak

Høstens valg i det krigsherjede Irak vekker liten entusiasme i befolkningen. Politikerne sliter med å vinne velgernes tillit – særlig blant de unge.
Les mer om:

Nikolai var lege i Irak da raketter traff leiren han bodde i. Nå styrer han Fosen-kommune gjennom pandemien(pluss)

Nikolai Havn Sæther har hatt hovedansvar for smittevern i Indre Fosen kommune siden august i fjor. Han innrømmer at det var mer jobb enn det han hadde forventet.
Les mer om:

– En veldig sterk opplevelse når noen skyter raketter på deg

– Man vet at risikoen for et angrep ligger der hver gang man drar. Det er helt klart veldig spennende og en veldig sterk opplevelse når noen skyter raketter på deg. Det rister i veggene og smeller rundt deg og du tror de bare kommer nærmere og nærmere, sier Andreas Hultgren, som nylig kom hjem fra Irak.
Les mer om:

Bård Ludvig var i Irak da Saddam Hussein ble styrtet: – Følte det var veldig nært at det ikke kom til å gå bra for min del

Visste du at Bård Ludvig Thorheim syns Sandhornøya er det mest magiske stedet på jorda?
Les mer om:

IS påtar seg ansvaret for angrep i Irak

Mandag tok den ekstreme jihadistiske organisasjonen IS på seg ansvaret for å ha angrepet politiet i Irak.
Les mer om:

13 drept i IS-angrep i Irak

13 politifolk ble drept i et IS-angrep på en veisperring ved Kirkuk i det nordlige Irak søndag.
Les mer om:

Macron: Frankrike blir i Irak, uansett hva USA gjør

President Emmanuel Macron sier franske styrker vil bli i Irak for å bekjempe terrorisme, uavhengig av om USA trekker seg ut.
Les mer om:

Midtøstens erkerivaler møttes i Bagdad

Saudi-Arabia og Iran sendte sine respektive utenriksministre til Bagdad da Irak avholdt en Midtøsten-konferanse for å diskutere regionens mange problemer.

Flere drept etter luftangrep

Flere personer ble drept og såret da et helsesenter nord i Irak ble rammet av et luftangrep onsdag, opplyser lokale tjenestemenn og en irakisk militæroffiser.
Les mer om:

Aursnes får trøyenummer 17

Den nederlandske klubben Feyenoord er superglade for å ha hentet Molde sin defensive midtbanegeneral Fredrik Aursnes. – Klubben er litt i limbo etter at manager Dick Advocaat nå er på plass som landslagssjef for Irak, en jobb, som du kanskje husker Egil Drillo Olsen hadde i en sesong. (2007-2008) Ryktene skal ha det til at Dick ikke kom helt overens med Feyenoord sin danske sportsdirektør Frank Arnesen. Les: Lionel Messi har inntatt Paris Fredrik Aursnes er klar for den nederlandske klubben Feyenoord.

Minst åtte drept i angrep mot begravelsesfølge i Irak

Et angrep mot et begravelsesfølge i Irak har kostet mange mennesker livet, opplyser militæret, som omtaler det som et terrorangrep.
Les mer om:

AFP: To raketter avfyrt nær USAs ambassade i Irak

To raketter er skutt mot ambassadestrøket i Iraks hovedstad Bagdad, i den såkalte grønne sonen, ifølge sikkerhetskilder.
Les mer om:

USA tilbakefører tusenvis av kunstskatter til Irak

USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. En gjenoppretting uten sidestykke, sier Iraks kulturminister.
Les mer om:

USA tilbakefører tusenvis av kunstskatter til Irak

USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. En gjenoppretting uten sidestykke, sier Iraks kulturminister.
Les mer om:

Biden trekker styrker ut av Irak

USAs president Joe Biden varsler en ny fase i forholdet til Irak. Innen slutten av året skal ikke amerikanske soldater skal lenger delta i kamphandlinger i landet.

Biden setter stopper for amerikanske kampoperasjoner i Irak

USAs president Joe Biden varsler en ny fase i forholdet til Irak. Amerikanske soldater skal ikke lenger delta i kamphandlinger i landet.

Irak: Trenger ikke lenger utenlandske styrker

Det er ikke lenger behov for utenlandske kampstyrker i Irak, sier landets statsminister Mustafa al-Kadhimi.
Les mer om:

Minst 64 døde etter brann på coronasykehus i Irak

Minst 64 personer har mistet livet etter at en brann brøt ut på et coronasykehus sør i Irak mandag, opplyser landets helsemyndigheter. Over 100 er skadd.
Les mer om:

Minst 58 døde etter brann i Irak

Minst 58 personer har mistet livet etter at en brann brøt ut på et koronasykehus sør i Irak mandag, opplyser landets helsemyndigheter. Over 100 er skadd.
Les mer om: