Nyheter om Innvandrere


Pandemier rammer ikke rettferdig

Innvandrere, barn og unge i Oslo og Viken har vært hardest rammet av pandemien, viser en rapport fra Folkehelseinstituttet. Pandemien rammet skjevt, vi har mye å lære for fremtiden.

Høie: Kunne vært bedre på coronainformasjon til innvandrere

Helseminister Bent Høie (H) sier at regjeringen kunne ha vært bedre på å nå ut til innvandrere med informasjon om coronaviruset.

Søkeliste til toppjobb i kommunen bekymrer: – Må bevise mer for å få jobb

Det er langt mellom de flerkulturelle i søknadsbunken til stillingen som ny kommunedirektør i Ullensaker. Lokalpolitiker Mahmod Ahmad (SV) advarer mot diskriminering av innvandrere i arbeidslivet.

Dansk sveibu mottok Forsvarsmedaljen: – Jeg tror man kan konstatere at de største patrioter ofte er innvandrere

Flemming Pedersen er den danske norgespatrioten som mottok Forsvarsmedaljen. Men da han først kom til Norge banket han rust av gasstankere i Smedasundet.
Les mer om:

Derfor er det viktig at du stemmer

Lav valgdeltakelse betyr kort fortalt at de rike bestemmer over de fattige og akademikerne bestemmer over de på gølvet. Det er det viktigste. Dessuten bestemmer de eldre over de yngre, etniske nordmenn over innvandrere – og kvinner litt over menn.

Slik forklarer Vedum innvandrere hvorfor han ler så mye

Flere førstegangsvelgere med innvandrerbakgrunn synes norske politikere er hyggelige og vennlige. Vedum mener det er lettere å få kontakt med folk hvis man smiler. – Vi representerer ikke folk som er sinte på hverandre, sier Erna Solberg til TV 2.

SSB: Innvandrere i Oslo får 990 millioner i sosialhjelp

75 prosent av sosialhjelpen i Oslo går til personer med innvandrerbakgrunn, ifølge SSB.
Les mer om:

Britenes tapte arbeidskraft

Når britene ikke ville ha innvandrere fra EU kan det i år bli traurig og vanskelig å feire jul og nyttår, skriver Einar Hagvaag.

Britenes tapte arbeidskraft

Når britene ikke ville ha innvandrere fra EU kan det i år bli traurig og vanskelig å feire jul og nyttår, skriver Einar Hagvaag.

Britenes tapte arbeidskraft

Når britene ikke ville ha innvandrere fra EU kan det i år bli traurig og vanskelig å feire jul og nyttår, skriver Einar Hagvaag.

Etterlyser handlingsplan: – Rasisme og diskriminering er her i Tromsø, det forsvinner ikke

Abdalla Ali Mohammed mener norsk valgkamp har blitt bedre tilrettelagt for innvandrere de siste årene, men frykter likevel lav valgoppslutning.

Flere fattige barn i Norge – øker mest blant innvandrere

115.000 barn vokser i dag opp i fattigdom i Norge. Over halvparten har innvandrerbakgrunn. Ariam (33) og Fikri (34) er to av foreldrene som jobber hardt for å komme ut av det.
Les mer om:

Bare to prosent av stortingskandidatene er innvandrere – SV har flest

SVs Vian Ahmed Hamal Iawa (45) håper flere innvandrere vil engasjere seg politisk, både ved å stemme og stille som kandidater. Hun arbeider ved Trollklubben barnehage i Rolvsøy og er en av få innvandrere på årets lister.
Les mer om:

Priyanka (27) flyttet til Norge for tre år siden – så møtte hun Loveleen (30): – Vi fant tonen med en gang

Behovet for frivillige øker i takt med at stadig flere flyktninger kommer til Norge. Det bor nå nærmere 60.000 innvandrere på Romerike.

Tyskland trenger 400.000 innvandrere i året, mener arbeidsetatsjef

For å dekke inn mangelen på arbeidskraft, trenger Tyskland 400.000 innvandrere med de rette kunnskapene hvert år, sier sjefen for landets arbeidsetat.

Falskt Støre-sitat deles igjen

Et oppsiktsvekkende sitat om innvandrere deles igjen på sosiale medier. Men Ap-leder Jonas Gahr Støre har aldri sagt det som hevdes, skriver Faktisk.no.

Faktisk.no: Falskt Støre-sitat deles igjen

Et oppsiktsvekkende sitat om innvandrere deles igjen på sosiale medier. Men Ap-leder Jonas Gahr Støre har aldri sagt det som hevdes.

Den enkeltes ansvar

Samfunnet har en jobb å gjøre for å spre informasjon om vaksine blant innvandrere. Men også den enkeltes eget ansvar må understrekes.
Les mer om:

Vil ha en møteplass som styrker inkludering

Multicultura ønsker at Harstad kommune skal styrke sin satsning på integrering av flyktninger og innvandrere og lage et aktivitetshus.

Her blir innvandrere birøktere for å integreres i samfunnet

På Mulighetenes Hus i Vennesla lærer innvandrere om birøkt som en inngangsbillett til det norske samfunnet. De kommer tettere på naturen og lærer språket med ny motivasjon, mener kursleder Santiago Valdez.
Les mer om:

Trenger mer vaksine-respons fra innvandrerbefolkningen

10.000 har ikke svart på Kristiansand kommunes vaksinehenvendelser. Vaksinekoordinatoren har grunn til å tro at en stor andel av disse er innvandrere. Kristiansands flerkulturelle rådgiver mener vi alle har en jobb å gjøre for å spre informasjon.

Rapport: Smitten fortsatt størst blant innvandrere til tross for smittevernstiltak

Smittereduserende tiltak overfor innvandrere i Norge har trolig fungert, men gruppen er fremdeles overrepresentert i smittestatistikken, ifølge ny FHI-rapport.
Les mer om:

Ikke-vestlige innvandrere ble mer bekymret da pandemien begynte

Nesten én av tre ikke-vestlige innvandrere følte på sterk bekymring i perioden etter at Norge stengte ned i 2020. Andre var betraktelig roligere.
Les mer om:

Annett vil hjelpe innvandrere inn i jobb: – Mange faller utenfor

Nå har professor Annett Arntzen fått 12 millioner kroner til å forske på inkludering av innvandrere i arbeidslivet.

Ekspertgruppe om smitte blant innvandrere: – Mangel på kunnskap

Da ekspertgruppen la frem rapport om smitte blant innvandrere trakk de frem bosted, sosioøkonomiske forhold og reiser til land med høyt smittetrykk som mulige forklaringer.
Les mer om: