Nyheter om Inga Marte Thorkildsen


Gladnyhet om skolestart i Oslo

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo mener at smitten nå er så lav at det ligger til rette for å åpne alle trinn i osloskolen på grønt nivå.

Thorkildsen vil ha slutt på veiing av barn i skolen

Obligatorisk veiing av barneskolebarn bør stanses, mener skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo.

– Hører fortiden til

Byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV) sier utdanningsetaten vil ta affære etter at det ble kjent at to avgangselever fikk utdelt gavekort som belønning for best karaktersnitt.

BSK og OIK fortviler over at milliardprosjektet på Ekeberg utsettes ett år: – Vi håper likevel på byggestart etter fellesferien

Generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup og generalsekretær Magne Brekke i Oslo Idrettskrets har ikke gitt opp håpet om å sette spaden i jorda i august selv om skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) på onsdagens bystyremøte informerte om at prosjektet utsettes ett års tid.

Byråkratiet skaper skole-trøbbel: Tomta ligger klar, det er bare å bygge

Midt på Økern skulle det stått en skole, en flerbrukshall, en park og leilighetsbygg ferdig. I stedet blir asfaltplassen brukt til oppbevaring av tungtransport. Aksjonsgruppa «Bygg ungdomsskole på Økern» har sendt blomster til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) for å få oppmerksomhet om saken.

Muntlig eksamen avlyst: Lettelse!

En av de mange harde forkjemperne for avlyst eksamen var skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Der i gården var det derfor særdeles god stemning etter at Melby kom med kunngjøringa torsdag.

Thorkildsen etter Melby-møte: Stort press om å avlyse muntlig eksamen

Etter hete diskusjoner om muntlig eksamen, møtte kunnskapsministeren fylkestoppene tirsdag. – Håper hun ikke vil gå inn i historiebøkene som den som sto imot dette, sier skolebyråd i Oslo Inga Marte Thorkildsen.

Oslo-byråd kjemper for å avlyse muntlig eksamen – viser til Telemark-kommuner

To-tre uker før muntlig eksamen, kjemper Oslo-byrådet fortsatt for å avlyse. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) mener Oslo har minst like gode grunner som kommuner i Telemark som har avlyst muntlig eksamen.

Skolebyråden: Stor sannsynlighet for at alle muntlige eksamener i Oslo avlyses

Muntlige eksamener i Oslo blir etter all sannsynlighet avlyst. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) ber kunnskapsministeren ta grep nasjonalt.

– Stor sannsynlighet for at muntlige eksamener i Oslo avlyses

Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen sier at det er stor sannsynlighet for at Oslo avlyser muntlig eksamen både for 10. trinn og videregående skole.

Byrådets pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen, næring- og eierskapsbyråd Victoria Marie Evensen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen i Oslo klokken 12 onsdag 5. mai.

Skolebyråden om kritikk av spesialundervisning: - Veldig alvorlig

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo tar det for gitt at Utdanningsetaten følger opp kritikken mot spesialundervisningen for noen av de mest utsatte elevene i Osloskolen.

Oslo kommune stenger trolig flere barnehager neste uke

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier at noen barnehager i Oslo mest sannsynlig stenges neste uke.

Venstre-Bjercke fyrer løs mot skolebyråd: – Alltid bekymret, tar aldri ansvar

Hallstein Bjercke (V) har irritert seg grønn på det han mener er gjentatte ansvarsfraskrivelser fra skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) under pandemien. Mandag sa hun ja til nye uker med omstridt hjemmeskole.

Snudde helt: - Var redd

«Et teoretisk spørsmål», sa skolebyråd Inga Marte Thorkildsen om skolestenging seks dager før hun stengte videregående skoler, ungdomsskoler og deler av barneskoler i Oslo.

Fyrer løs mot regjeringen: – Det er ganske hårreisende

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) går hardt ut mot regjeringen for manglende krisepakke til barn og unge.

Oslo legger frem nye tiltak

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo.

SE VIDEO: Byrådet holder pressekonferanse klokken 18

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo.

Pressekonferanse klokka 18: Byrådet kommer med nye koronatiltak

Byrådsleder Raymond Johansen, helsebyråd Robert Steen og byråd for kunnskap Inga Marte Thorkildsen presenterer de nye, skjerpede koronatiltakene for Oslo klokka 18. Det er blant annet ventet en beslutning om stenging av skoler.

Oslo kommune orienterer om nye tiltak kl. 16.30

Byrådsleder Raymond Johansen, helsebyråd Robert Steen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo fra onsdag 3. februar. Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal vil være til stede.

Oslo kommune informerer om nye tiltak

Byrådsleder Raymond Johansen, helsebyråd Robert Steen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo fra onsdag 3. februar. Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal vil være til stede. Se direkte fra klokken 16.30.

Pressekonferanse i dag klokka 16.30: Byrådet orienterer om koronatiltakene i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen, helsebyråd Robert Steen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen og gjeldende tiltak.

Oslo-byråd frykter større forskjeller etter timetap

Inga Marte Thorkildsen (SV) er ansvarlig byråd for at 3616 elever i Oslo ikke har fått særskilt norskopplæring som de har krav på – etter corona-stengingen. Hun omtaler situasjonen som veldig alvorlig.

Pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen sammen med helsebyråd Robert Steen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen. Pressekonferansen vil starte klokka 13.00.

Opplever at alle Oslo-rektorene vil avlyse eksamen

Nesten 50.000 har signert et opprop for å avlyse eksamen også dette skoleåret. Skolebyråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier det kan komme et initiativ fra dem om kort tid.