Nyheter om Hviterussland


Merkel kritiserer Hviterussland under Polen-besøk

Tysklands statsminister Angela Merkel, på sitt siste besøk i Polen, fordømmer Hviterussland for å bruke flyktninger som pressmiddel mot Polen og andre EU-land.

Gjennomfører stor militærøvelse – Nato frykter alvorlig internasjonal kris

200.000 soldater, over 80 fly, samt 15 skip og 300 stridsvogner er involvert i militærøvelsen mellom Russland og Hviterussland, ifølge Kreml. Det bekymrer Nato.

Kampen har startet om Leicesters beste spiller

På papiret er det ingen umiddelbar hast for Leicester å gjøre noe med sin sentrale midtbanespiller Youri Tielemans, men man ser ofte at ting settes i aksjon når det er to år igjen av en avtale og giganter starter å banke på døra. Tielemans vant tittelen som Leicesters beste spiller forrige sesong da han blant annet scoret kampens eneste mål i FA -cupfinalen mot Chelsea i mai. AS skriver at midtbanespilleren jaget av klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester United. Les: Fremtiden er lys for Manchester United floppen.

Polen: Over 10.000 migranter nær grensen mot Hviterussland

Over 10.000 migranter fra krigsherjede land er nå i Hviterussland og ønsker å komme seg inn til EU, sier Den polske grensevakten.
Les mer om:

– Det er uten tvil de innsattes og ansattes arbeid som har satt hvitløken på kartet

Starten på hvitløksbølga som farer over Norge kan spores tilbake til et besøk Anders og Barbro Nordrum hadde hos munken og menneskerettsaktivisten Vladimir Vladik i Hviterussland i 2001.

Gareth Bale er så til de grader tilbake!

Tottenham oppholdet var ingen ubetinget suksess for den hjemvendte Spurs-sønnen, men har tydeligvis satt i gang en positiv spiral. Spilletid fører til mer spilletid, som fører til færre skader. Etter at Carlo Ancelotti ble hentet til Real Madrid har det egentlig bare gått én vei for Bale. På banen i samtlige 3 La Liga-kamper, 1 scoring produsert. Vi husker godt 19/20-sesongen, da høyrevingen fikk 16 La Liga-kamper totalt, med 2 scoringer.

Eden Hazard har kampvilje så det holder

Da Ronaldo forlot Juventus noen dager før overgangsvinduet lukket, spant det et rykte fra Madrid om at Hazard kunne være på vei til Torino. Belgieren ble, er drittlei alt pratet om skader og exit – og full av kampvilje. -Jeg har skrevet kontrakt med Real Madrid for fem sesonger.

Bildet viser «den nye krisa»

Siste rykte i grensekonflikten mellom Hviterussland og nabolandene: Ekstrafly med flyktninger fra Afganistan neste trekk.

Polen bygger grensegjerde mot Hviterussland

Soldater fra den polske hæren har begynt byggingen av et gjerde mot grensen til Hviterussland for å holde migranter ute av landet.

FN ber Polen ta imot migranter på vei fra Hviterussland

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) ber Polen slippe inn en gruppe migranter som har oppholdt seg ved grensen til Hviterussland i to uker.

Polen bygger gjerde mot Hviterussland

Polen skal bygge et 2,5 meter høyt gjerde langs grensen til nabolandet Hviterussland for å stanse de mange migrantene som tar seg ulovlig inn i landet.
Les mer om:

Ber Yara trekke seg ut fra Hviterussland

Den hviterussiske opposisjonslederen sier et videre samarbeid med det hviterussiske regimet bidrar til menneskerettighetsbrudd
Les mer om:

Ber Yara trekke seg ut fra Hviterussland

Den hviterussiske opposisjonslederen sier et videre samarbeid med det hviterussiske regimet bidrar til menneskerettighetsbrudd
Les mer om:

Ber Yara trekke seg ut fra Hviterussland

Den hviterussiske opposisjonslederen sier et videre samarbeid med det hviterussiske regimet bidrar til menneskerettighetsbrudd
Les mer om:

Tikhanovskaja har store forventninger til møte i Norge

Hun er diktator Alexandr Lukasjenkos store frykt. Torsdag er Svetlana Tikhanovskaja i Norge for å søke støtte for opposisjonen i Hviterussland.
Les mer om:

EU truer Hviterussland med nye sanksjoner

Kvelden før årsdagen for gjenvalget av Aleksandr Lukasjenko, et valg som regnes som manipulert, truer EU den hviterussiske presidenten med nye sanksjoner.
Les mer om:

EUs formannskap innkaller til møte om Hviterussland og migranter

EUs formannskap samler unionens innenriksministre til et ekstraordinært møte for å diskutere strømmen av migranter fra Hviterussland til Litauen.
Les mer om:

Hviterussiske ledere kastet ut

To hviterussiske ledere har blitt kastet ut av de olympiske lekene i Tokyo etter at de forsøkte å fjerne utøveren Krystsina Tsimanouskaja fra lekene. Saken, som har vakt stor oppmerksomhet, handler om at Tsimanouskaja er en av over 2000 hviterussiske idrettspersonligheter som har undertegnet et brev der det kreves nyvalg i Hviterussland, og at politiske fanger settes fri. Tsimanouskaja, som var i Tokyo for å konkurrere for Hviterussland i friidrett, ble tatt med på flyplassen av sine ledere for å sendes hjem til hjemlandet mot hennes vilje. Hun fikk nylig innvilget politisk asyl i Polen der hu

Hviterussland stenger del av grensen, vil ikke ha migranter tilbake fra Litauen

Hviterussland vil ikke ha migranter i retur fra Litauen og stenger deler av grensen.
Les mer om:

Rømte OL-byen

Sprinteren Krystsina Tsimanouskaya (24) frykter straff hvis hun kommer tilbake til Hviterussland. De siste dagene har hun gjemt seg i Polens ambassade i Tokyo. I natt rømte hun OL-byen.
Les mer om:

Hviterussisk aktivist funnet hengt i park: Var kraftig forslått

Vitalij Sjisjov hjalp landsmenn med å flykte fra undertrykkelse i Hviterussland, og var selv i eksil i Ukraina. Han ble funnet død, hengt i en park i Kiev. Liket skal ha vært kraftig forslått.
Les mer om:

I uønsket selskap i Hviterussland

Den hviterussiske OL-utøveren og avhopperen Krystsina Tsimanouskaja sier hun fryktet hun ville bli fengslet i hjemlandet, etter å ha kritisert regimet. I så fall ville hun ikke ha vært alene. Hviterussiske fengsler er fulle av regimekritikere.
Les mer om:

Savnet menneskerettsaktivist fra Hviterussland funnet død

En hviterussisk menneskerettsaktivist som ble meldt savnet mandag, er funnet død i en park i Kiev. Det skjer ett døgn etter at en OL-utøver hoppet av fra det hviterussiske landslaget.
Les mer om:

Hviterussisk journalist dømt for å ha fornærmet presidenten

En domstol i Hviterussland har dømt en journalist til ett og et halvt års fengsel etter å ha funnet ham skyldig i å ha fornærmet president Aleksandr Lukasjenko.

Hviterusslands opposisjonsleder ber USA om nye sanksjoner

Opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja ber USAs president Joe Biden og EU om å innføre nye sanksjoner mot regimet til Aleksandr Lukasjenko i Hviterussland.