Nyheter om Hordaland


Kvinne pågrepet for drapstrusler mot Nav-ansatte i Bergen

En kvinne i 40-årene er pågrepet og fremstilles onsdag for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. Hun er siktet for drapstrusler mot Nav-ansatte.
Les mer om:

BT: Kvinne pågrepet for drapstrusler mot Nav-ansatte

En kvinne i 40-årene fremstilles for varetektsfengsling i Hordaland tingrett onsdag.
Les mer om:

Mann varetektsfengslet i fire uker etter voldtektsforsøk i Bergen

En 22 år gammel tysk mann erkjenner et voldtektsforsøk i Bergen natt til lørdag. Han ble varetektsfengslet i fire uker i Hordaland tingrett mandag.
Les mer om:

Innstiller på henlegging

Politiet innstiller på å leggje bort saka mot mannen som er sikta for eit overgrep på Brann Stadion. Det får NRK opplyst. VG meldte dette først. Saka er ferdig etterforska. Det er no opp til statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane å avgjere kva som skal skje vidare i saka. Det vart teke ut sikting for valdtekt etter eit nachspiel på Brann Stadion natt til 10. august.

Mann erkjenner voldtektsforsøk i Bergen

En 22 år gammel tysk mann erkjenner et voldtektsforsøk i Bergen natt til lørdag. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett mandag.
Les mer om:

Trekker seg fra hoppkomité i protest – gir full støtte til Bråthen

Odd Rolland gir seg i hoppkomiteen i Hordaland skikrets. Han trekker seg på grunn av konflikten mellom Skiforbundet og Clas Brede Bråthen.

Nytt hoppkomitémedlem trekker seg

Odd Rolland trekker seg fra hoppkomiteen i Hordaland skikrets i støtte til Clas Brede Bråthen. Det melder Avisa Hordaland. Rolland mener det er for lite takhøyde i Hordaland skikrets om saken rundt sportssjef Clas Brede Bråthen. Derfor trekker han seg fra hopp- og kombinertkomiteen i kretsen. – Jeg stilte et spørsmål på Facebook om hva Hordaland skikrets gjør i denne saken, og fikk til svar at dette skulle jeg ikke bry meg med, siden dette var en personalsak. For meg ble det feil å ikke engasjere meg i en slik sak.

Mann dømd for seksuell omgang med barn under 16 år i 2008

Ein mann er ved Hordaland tingrett dømd til fengsel i 90 dagar for å ha hatt seksuell omgang med eit barn under 16 år.
Les mer om:

Skoleansatt i Bergen siktet for overgrep mot barn under 14 år

En mann ble i Hordaland tingrett lørdag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for overgrep mot barn under 14 år.
Les mer om:

Mann i 20-årene dømt til ti og et halvt års fengsel for nettovergrep

En mann fra Hordaland er dømt til fengsel i ti og et halvt år for å ha misbrukt flere unge jenter på internett.

Mann dømt for nettovergrep

En mann i 20-årene fra Hordaland er dømt til fengsel i ti og et halvt år for å ha misbrukt flere unge jenter på internett.

Vart sagt opp for drapstrugslar. No er oppseiinga kjend ugyldig

Ein arbeidstakar ved ei større bedrift i Ullensvang vart i fjor sagt opp som følge av ei trugselmelding han sende på appen Snapchat. I september kom Hordaland tingrett til at det ikkje var grunnlag for sakleg oppseiing av vedkomande.
Les mer om:

Politiet avslutter straffesak

Politiet har kommet til en konklusjon i en av de to straffesakene som ble opprettet etter skandale-nachspielet på Brann Stadion, skriver de i en pressemelding. Det er utstedt et forelegg med bot på 10.000 kroner for oversovertredelse av straffelovens § 271 som omhandler kroppskrenkelse. Saken er oversendt statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane for påtaleavgjørelse. I den andre straffesaken som ble opprettet, er en person siktet for voldtekt. Siktede erkjenner ikke straffskyld.

Styrtregn og kraftig vind i Lofoten: – Aldri opplevd sånne vannmengder

Årets første høststorm herjer med Lofoten. Men vinden gir seg med det første. Fra torsdag har metorologene sendt ut gult farevarsel for vind for hele Hordaland, Rogaland og Agder.

33-åring dømt til fire års fengsel for voldtekt

En 33 år gammel mann er i Hordaland Tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne. Han må også betale erstatning.
Les mer om:

Disse ble valgt fra Hordaland

Liv Kari Eskeland og Odd Harald Hovland er valgt til Stortinget de neste fire årene.

Politiet ber om fire ukers varetekt for drapsforsøk-siktet mann i Bergen

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse i Bergen, blir framstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett mandag.
Les mer om:

Gode signaler for Høyre på hjemmebane

Meningsmålinger i Hordaland viser framgang for Erna Solbergs Høyre i statsministerens hjemfylke.
Les mer om:

Solberg større enn Støre i hjemfylket

Statsminister Erna Solberg (H) er det foretrukne valget som ny statsminister hjemme i valgkretsen Hordaland.

Sønn (21) tiltalt for drap på moren: – Han sa han hadde gjort noe veldig, veldig dumt

HORDALAND TINGRETT (TV 2) Mandag startet rettssaken mot 21-åringen, som er tiltalt for drap på sin mor.
Les mer om:

SV tredje størst i Hordaland på ny måling

En ny meningsmåling viser at SV har rekordhøy oppslutning i Hordaland. Partiet ville fått inn både Audun Lysbakken og Sara Bell hvis dette ble valgresultatet.

Dette er partiene du kan velge mellom

Stortingsvalget er slettes ikke et valg mellom Erna og Jonas. I Rogaland har du 19 partier å stemme på. Hordaland høyner til 22.
Les mer om:

Dobbeltdrapstiltalt (58): – Jeg har vært sint mange ganger før, men det har aldri gått så galt

HORDALAND TINGRETT (VG) En av de tiltalte etter drapene på Silje Helen Kvandal (29) og Jan-Øystein Ask Hilby (42) forteller at bakgrunnen var at de drepte skyldte ham penger, og at han derfor var veldig sint.
Les mer om:

Aktor: Nattevakten slo av overvåkningskameraene før Jan-Øystein (42) og Silje (29) ble drept

HORDALAND TINGRETT (VG) Nattevakten bisto politiet da de trengte videomateriale fra hospitset der Jan-Øystein Ask Hilby (42) og Silje Helen Kvandal (29) ble drept. Aktor mener den nå drapstiltalte mannen selv skrudde av kameraene før drapene ble begått.

Mener drapet på Silje (29) og Jan-Øystein (42) var planlagt

HORDALAND TINGRETT (VG) Bare timer før Silje Helen Kvandal (29) og Jan-Øystein Ask Hilby (42) ble brutalt drept med øks og kniv, skal to av de tiltalte mennene ha banket opp 42-åringen på rommet hans.
Les mer om: