Nyheter om Heim


Kan «Squid Game» verke mot rasisme?

TV-serien «Squid Game» får lærarar og rektorar til å sende varselbrev heim, men kan den populære serien også ha noko positivt ved seg? Ja, meiner Antirasistisk senter.
Les mer om:

Et alvorlig problem som bare ble verre og verre gjorde at toppseriespilleren Kristin (21) måtte flytte heim til Valdres

– Det siste året har vært litt dritt. Jeg begynte å slite med søvnproblemer, og til slutt fikk jeg ikke sove i det hele tatt, forteller Kristin Holmen fra Ranheimsbygda, som spiller på det øverste nivået i norsk kvinnefotball.
Les mer om:

Kollisjon mellom personbil og vogntog på Fv 51 mot Gol

Journalist Susanne Adensfield, som pendler mellom Gol og Fagernes, har problemer med å komme seg heim. Hun er ikke den eneste.
Les mer om:

Da Tone kom heim var heile huset tilgrisa av støv: – Eg heldt på å gret

Dei er plaga av støy og støv, og fryktar eksplosjonsfare. Hans Ove Steinsgard og Tone Fossmo er kritiske til at kommunen etablerte miljøstasjon så tett på busetnad.
Les mer om:

Marte Olsbu Røiseland kjøpte hytte på Sirdal av en helt spesiell grunn. Men hyttelivet hennes er ikke som andres.

For Marte Olsbu Røiseland er Sirdal som ein andre heim å rekne. Hytteliv for ein toppidrettsutøvar er derimot ikkje som for vanlege folk.
Les mer om:

Handballforbundet kritiserer Berge

Handballpresident Kåre Geir Lio meiner landslagssjef Christian Berge har trakka over streken i sin involvering i Kolstad sitt prosjekt. Ifølgje VG skal Berge mellom anna ha kontakta norske spelarar med tanke på å få dei til Kolstad, som satsar hardt og ønskjer å byggje eit topplag i Trondheim. TV 2 meldte tidlegare i haust at klubben ønskjer å hente spelarar som Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud tilbake til Noreg, og få noverande landslagssjef Berge inn som trenar. I samtalar med norske landslagsspelarar skal Berge ha vore for offensiv i eit forsøk på å få dei heim frå utan

Du kjære lille snekkerbu

For Øystein Skattebu (36) fra Rogne er snekkerbua et fristed. Ikke et eneste avkapp går til spille, men blir til møbler og kunst til hytter og heim. Slikt håndverk og skaperånd inspirerte en jevnaldrende øystreslidring til nytenking i koronatider.
Les mer om:

Fikk unik «vinterrype» på høstjakt

Thomas Berdal var på jakt i Heim kommunen i Trøndelag da han skjøt ei hvit rype. – Sjelden og svært uvanlig fjærdrakt, sier forsker.

Anja (27) og samboeren har vært på leting etter boligtomt i 2 år: – Jeg syns det er en dårlig trend her

Det var en kar som dro Anja Hjortland (27) fra Fagernes heim til Valdres, da hun var ferdig med studier. Nå bor paret på Bagn, mens de leter etter boligtomt i Reinli. Det har imidlertid vist seg vanskelig å finne, forteller hun.
Les mer om:

– Jeg skal heim til Valdres, det er jeg trygg på

Marit Knutsdatter Strand (29) vil heim til Valdres for å ta over garden, men først venter fire nye år på «Tinget» for odelsjenta fra Beito.
Les mer om:

Bente (28): – Det blir for dumt å klage på at folk ikke kommer tilbake når det skal være så vanskelig 

Bente Bækkelien (28) fra Røn har flytta heim til Valdres for et prøveår. Men at det skulle bli så vanskelig å komme seg tilbake som det gjorde, var hun ikke forberedt på. Hun etterlyser handling for å få utflyttere tilbake.
Les mer om:

Jobbmulighetene gjorde Sølvi (44) skeptisk til å flytte heim: – Så feil kan man ta!

Sølvi Saglien (44) fra Sør-Aurdal flytta heim til Valdres i januar 2018. Siden da har hun klart å skape nesten 90 arbeidsplasser i Vestre Slidre og Nordre-Land, og hun har mange tanker om hva som kan løfte Valdres-regionen ytterligere.

Trygt heim for under 100 kroner

No kan ungdom i heile Innlandet kome seg trygt heim i helgene med taxi for ein billig penge.
Les mer om:

Espen (26) kunne ikke si nei da et godt jobbtilbud dukka opp: – Slik sett har jeg vært veldig heldig

Da Espen Tvenge Fønhus (26) fra Hølera fikk tilbud om ingeniørjobb i bedriften han en gang var lærling i, ble valget om å flytte heim enkelt. Han trives godt med valget, men håper flere i vennekretsen snart følger etter.
Les mer om:

Kommuneoverlegen åpna opp heimen for å vaksinere ungdommer

Torsdag inviterte kommuneoverlege i Vang, Marit Tuv, videregåendeelever fra Vang heim til seg på Fagernes. Der fikk de servert vafler, saft og koronavaksinen.
Les mer om:

Same bonus som OL-medaljørane

Australia gir same bonusane til medaljevinnarane i Paralympics som dei gjorde til dei som tok medaljar i OL. Det skjer etter at Paralympics-deltakarane klaga på at deiu innkje har vore lova bonusar.

Øverland på 6.-plass: – Skuffende

Ida-Louise Øverland (17) fekk sin paralympiske debut tirsdag morgon. Ho skulle springe forsøksheatet på 100 meter, og etter løpet var ho ganske skuffa over seg sjøv. – Eg hadde ikkje forventa finale, men eg hadde håpa på ei litt betre tid. Det var ei skuffande tid. No må eg heim og øve på å bli raskare, seier Øverland til NRK etter løpet. Den unge jenta sprang inn på tida 13.20. Det haldt til ein sjetteplass. Amerikanaren Brittni Mason sprang først over streken med tida 12.07. Neste sjanse for Øverland er på 200 meter laurdag.
Les mer om:

Sigrid Marie (24): – Det var familie og venner som gjorde at jeg ville heim

Sigrid Marie Listerud (24) fra Bagn flyttet fra Valdres for å studere. Da hun var ferdig gikk flyttelasset tilbake til Valdres, der samboeren ventet. Nå har de kjøpt hus, og Sigrid Marie er kommet tilbake for å bli.
Les mer om:

Lang fangst for Flø-turistar(pluss)

- Vi er veldig fornøgde, seier Thomas Mendrzik. 62-åringen frå Hamburg snakkar om fiskefangsten han og kompisane tek med seg heim til Tyskland frå Flø etter årets sommar.
Les mer om:

Ett år ble fort til åtte – nå skal Knut Arne (27) endelig flytte heim

Knut Arne Hilmen (27) fra Ulnes flytter tilbake til heimbygda etter åtte år utenfor Valdres. Med seg på flyttelasset har han samboeren Ingrid og sønnen, Kjell Erik (4 måneder).
Les mer om:

Kokken Tor ville heim til Valdres

Tor Erik Børmarken (50) vokste opp i Etnedal, men startet tidlig sin karriere som kokk på Spåtind høgfjellshotell. Nå har han flyttet til Reinli
Les mer om:

Henrik (28) flytta heim etter ti år: – Dragkamp mellom Nordmøre og Valdres

Henrik Josef Schwarz (28) fra Fagernes flytta heim tidligere denne sommeren. Med seg tok han kjæresten, som i likhet med han selv har fått seg lærerjobb i Valdres.
Les mer om:

Biltreff enda med fengsel for tre sjåførar

Tre menn frå same bygda i Trøndelag var på veg heim frå eit biltreff i Møre og Romsdal. Dei køyrde rett inn i UP-kontrollen og blir fotgjengarar i over eitt år.

Heim til 28 dagar i karantene

16 av dei australske OL-deltakarane får dobbel karantene ved heimkomsten, og må sitje inne i 28 dagar. Det er delstaten South Australia som krev karantene for innreise, også frå andre deler av Australia. Heile den australske troppen på rundt 500 personar må i 14 dagars karantene, slik alle som reiser inn i landet må. 56 av utøvarane er frå South Australia, og 16 av dei hadde ikkje direktefly til delstatshovudstaden Adelaide, men måtte byte fly i Sydney. Derfor må dei først 14 dagar i karantene i Sydney, og deretter nye 14 dagar når dei flyr vidare til heimstaten, skriv nyheitsbyrået AFP. Heile

Programlederen fra rånebygda: – I starten, etter at jeg flytta hit var det som om jeg ikke fikk puste

Annika Momrak frå Bø i Telemark flytta til Oslo i fjor for å jobbe i allmennkringkastaren, men likar tanken på å flytte heim ein dag.
Les mer om: