Nyheter om Hammerfest


Kystvakten reddet sliten hval i Finnmark

Kystvakten reddet onsdag en hval som hadde surret seg fast i tauverk i Sørøysundet utenfor Hammerfest i Finnmark.
Les mer om:

Krise i psykiatrien: Sykehusavdeling rettet varsel mot seg selv

På grunn av mangel på folk og ressurser, rettet Voksenpsykiatrisk poliklinikk i Hammerfest et varsel til fylkeslegen mot seg selv. Situasjonen er så ille at pårørende frykter flere selvmord.
Les mer om:

Person fløyet til sykehus etter knivstikking i Hammerfest

En person er fløyet til sykehuset i Tromsø etter en knivstikking i Hammerfest sent søndag kveld. En annen person er pågrepet, mistenkt for å stå bak.

Mann alvorlig skadet etter knivstikking i Hammerfest

En mann i 30-årene ble fraktet til sykehus i luftambulanse etter en knivstikking i Hammerfest natt til mandag. En person er pågrepet.
Les mer om:

Produksjonen i gang på Melkøya

For første gang siden september 2020 produseres det flytende naturgass (LNG) på Melkøya utenfor Hammerfest.
Les mer om:

Lege tiltalt for å operere uten godkjenning – nå er journalene gjennomgått

«Flekkefjord-legen» står tiltalt for å ha operert en rekke pasienter uten godkjenning innen ortopedi. Nå er journalene fra Hammerfest sykehus gjennomgått.
Les mer om:

Pasienter ikke varslet om at de er operert av «Flekkefjord-legen»: – Vil ikke skape unødig frykt

Den tiltalte legen Jerlan Omarchanov har operert både ved Haukeland universitetssjukehus og Hammerfest sykehus. Mange av pasientene er verken sjekket eller informert i ettertid.
Les mer om:

Gjenåpningen av Equinors anlegg på Melkøya er utsatt med én uke

Equinors anlegg Hammerfest LNG på Melkøya skulle gjenåpnes 17. mai. Nå er åpningen utsatt til i neste uke. Anlegget måtte stenge etter en brann i 2021.
Les mer om:

Equinor utsetter oppstarten av Hammerfest LNG noen dager

Ber reisende om tålmodighet når vedlikeholdsarbeid stenger Jærbanen i ni dager
Les mer om:

Equinor opner opp att Melkøya

På nasjonaldagen kjem Equinor til å opne opp att sitt anlegg på Melkøya i Hammerfest. Det betyr at Europa kan førebu seg på ei betraktelig auke i norsk gasseksport.
Les mer om:

En tatt av snøskred i Loppa – fraktet til sykehus i helikopter

En skiturist er fraktet til Hammerfest sykehus etter å ha blitt tatt av snøskred. I alt fem norske turister ble rammet av skredet, helt vest i Finnmark.
Les mer om:

Forsvant sporløst etter fest: – Mysteriet blir bare større

Like før jul 2020 forsvant Abdullahi Mohamud i Hammerfest, uten å legge igjen et eneste spor. Søsteren hans har avbrutt sine universitetsstudier for å finne ut hva som skjedde med han.

Invaderes av måker: Her vil de legge «krykkjefiendtlige» tak for å hindre nye reir

Hyl og skrål døgnet rundt, skitt og sur lukt. Krykkja er i ferd med å ta over sentrumsområdene i en rekke norske kystbyer. I Hammerfest sier kommunen at innbyggere som vil bli kvitt plagene må være innstilt på å bytte hustak.
Les mer om:

Daniel havnet på sykehus etter verdensrekordforsøket

Daniel Strand (40) fra Alta ga alt og litt til da han prøvde å ta ny verdensrekord. Det holdt ikke helt i mål, og nå ligger han på intensiven på Hammerfest sykehus.
Les mer om:

Nå er de på plass igjen: – Vi har besøk fra Hammerfest og Svalbard

Kystverket er nok en gang klare for øvelse, det er båtene deres også – som tidlig tirsdag morgen står langs Brygga i Tønsberg.

Ola (74) ligger til kai i Tromsø i ly for været - Det har ikke vært noen kassasuksess, dette..

Med fiskebåten Sandøyjenta er Ola Mosberg på vei oppover mot Hammerfest.
Les mer om:

Widerøe kjørte seg fast i en snøhaug – 37 passasjerer kan bli nødt til å sove på flyplassen

37 flypassasjerer aner ikke om de får transport videre – eller et sted å sove i natt. De måtte sendes med buss til Hammerfest etter at et Widerøe-fly kjørte seg fast i snøen på Honningsvåg lufthavn i kveld.

Du synes kanskje det har blåst mye i Fredrikstad den siste tiden? Det er bare småtteri sammenlignet med det som har rammet Bjørg Elisabeth (57)

Bjørg Elisabeth Paulsen opplevde marerittet da hun fikk taket flerret av på grunn av det voldsomme uværet som herjet i Hammerfest søndag kveld.

Kraftig uvær i Finnmark – vogntog veltet

Søndag kveld veltet et vogntog på Kvalsund bru ved Hammerfest. Årsaken var kraftig vind på stedet. Mandag morgen er det ikke meldt om flere alvorlige hendelser.

Politiet: – Hold deg inne mens uværet pågår

Politiet melder på Twitter at det er ekstremvær i Hammerfest. Brannvesenet i Finnmark har i natt måttet ut på hele nitten små og store oppdrag på grunn av uværet.

Caspar (32) ville overraske hyttegjengen i Telemark - fløy inn pizza fra restaurant i Finnmark

Da gjengen feiret 10-års jubileum på hytta i Telemark ville Caspar Vere overraske resten av gjengen. Det gjorde han ved å fly inn favorittpizzaen fra en restaurant i Hammerfest.
Les mer om:

Dom i Peru stanser sykkelvei i Hammerfest

Bygda Forsøl har i årevis ventet på en gang- og sykkelvei som vil gjøre det tryggere å ferdes til kommunesenteret. En dom i Sør-Amerika og Fosen-dommen gjør at de neppe får ønsket sitt oppfylt.
Les mer om:

Therese avviser kritiske fordommer: – Koster mye å stå frem

Therese Hugstmyr Woie fra Tromsø har vært en av de mest synlige blant aksjonistene som har kritisert Nussirs gruveplaner i Hammerfest kommune. Nå skal hun jobbe fulltid for miljøvern i Finnmark.

Torpedomine på nesten ett tonn funnet i Hammerfest havn

Per Arne Fjeldvær skvatt da han skjønte han hadde funnet opp mot 1000 kilo eksplosiver i havnebassenget i Hammerfest. Forsvaret bekrefter at den kan gå av, men frykter ikke at det skjer.
Les mer om: